Ailem bu konuda cidden haklımı?

merhaba babam yurtdışında ve 5-6 ayda bir eve geliyor, annemin sevgilisi var anlayacağınız babamı aldatıyor. Annemin sevgilisi hayatımıza çok dahil annemi ne kadar uyarsamda ne yaşarsak yaşayalım doğruca gidip sevgilisine anlatıyor,2023 başlarında ben bir hata yaptım bir çocukla +18 konuşmalara girdim ileride çok pişman oldum bu konu hakkında cidden ama bunlar konuşmadan ibaretti asla asla gerçeğe yansımadı, bunu annem çok sonradan ogrendi çıldırdı tabiki üzerimde aşırı büyük bir utanç ve pişmanlık vardı, ona saatlerce ağladım konuştuk anlayışla konuştu benimle kendimi şanslı buldum ve şükür ettimki annem bunu gidip sevgilisine anlatmış. Onca kez uyarmama rağmen adam bizim eve gelir gelmez beni kenara çekip tehdit ede ede uyardı.. evet haklı yaptığım şey çok yanlış ama bu konu annemle konuşulmuş bitmiş adamın bana söylediği şeyleri duysanız keşke okadar ağır konustuki öz babam bana böyle konuşsa zoruma gitmezdi ama ona ne oluyor? Çok sinirime dokunmustu bu konu ama utançtan asla karşı çıkamadım. Aylar geçti 2024 başlarıydı resmen 1 yıl olacak bu konu gene açıldı, açıkçası iyi bir okul hayatım yok eskiden okuldanda kaçardim artık kaçmiyorum okulu ektiğim sırada yakalanmıştım bir ara ama bunlar cidden çok eski konular biranda gece gece annem ve abim bağıra çağıra odama girdi telefonumu istediler saatlerce annemden dayak yedim abim kurtardi beni, sizce neden böyle yaptılar? Annemin sevgilisi annemi doldurmuş abimide arayıp birton öğüt vermiş kardeşinin adı ortamlarda diye, öyle bir şey yok arkadaşlar günlük hayatta okul dışında dışarı bile çıkan biri değilim. Abime yalan yalan şeyler uydurup bana karşı dolduruyormus megersem herşeyi geçtim bunları sen evli barklı kadının sevgilisi olarakmi söylüyorsun hemde kadının kendi oğluna? sen kimsinki ne bağımız var seninle, dayak yedim, telefonum alındı, birton bağırış çığlık evin içinde gece 4te kadar ağladım aklımdan geçen tek şey "uyuyayimda duymiyayim bunların sesini duymiyayim bunların benim hakkımda söylediklerini" oldu suç bendemi?
Ailem bu konuda cidden haklımı?