Merhaba, Sevgilimin Ailesi konyalı bu nedenle biraz daha muhafazakarlar evet anlayışla karşıladım saygı duydum fakat son gittiğim görüşmede yemekte ağzımdan rica etsem şarap alabilir miyim diye kaçırdım sonra düzeltmeye çalıştım pardon şarap demişim vişne suyu dedim tabii inanmadılar sonra dönüp sevgilime oğlum bize yakışıyor mu böyle kültürde insanlar dedi ve beni kovdu sevgilim hiç ısrar bile etmedi resmen gitme diye. Bende o zaman öyle olsun diye gittim bana yüzüyle dur gibi yaptı ama ailesini karşısına almaya bile cesaret edemedi bugün tekrar yazmış nasılsın lütfen gel konuşalım diye sizce ne yapmalıyım ve ailesinin yaptığı doğru mu? (Not: Konyalı derken genelleme yaptığımı düşünmeyin muhafazakarlık ve ya sekülerlik bireyseldir fakat konya kültürü biraz daha dindar olduğu için bahsettim)
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
merhaba öncelikle bunu bir değerlendirelim içkinin yasaklanma sebebi içki içince çok fazla içince hani şahroş olup birbirine zarar veren insanlar varya bu yzden dinimiz islam içkiyi yasakladı şayet ki içkiyi içtikten sorna fazla alkolşk fazla şahroş olup kimseye zarar vermiyrosan dinen günah yotkur yinede onlar muhafazakalarsa islam dinini bilmeden kuranı kerimi bilmeden hz muhammed hayatını bilmeden ansıl kuhazakar olmuşlarsa yaptıkları günah bence bir müslğmana yakılmaz Allah der ki kimse kimsenin günahından sorumlu değil yani kimse yine nirbirine karışamaz en fazla tatlı dilde bak bu yanlış böyle yapalım ama sen bilirsşn der kimse hiç bir müslğmanın buna hakı yıktur ben müslümanım açığım namazımı da kılıyorum kuran da açık her şey hangş kafayı yaşıyorlar? sen aldırma umursama erkek arkadaşın ses çıakrmaıyorsa ondan iyi halt olamz anneciymiş demek ki belki de seni sitemiyorlardıda dini bahane etmişler onlar muhafazakarlık bu mu? açıp luranı okumuşlar mı peygamber hayatına bakmışlar mı? kalp kırmak 70 defa kabe kırmak demektir kimse kimseye larışamaz herkes hadini bilsin yani sen aldanma abla bunlar içkiye haram derler ama giderler kul hakı yerler dindarlardan bu yüzden nefret ediyroum islamı yanlış gösteriyorlar kendileri münafık bemve dindar değil dina dı altında ahkam keserler kendilerine gelince günahları işlerler herkes sözde dindar bence abla sen kafana takma üzülmede içki içtiğini saklamak zorunda değilsin insanlar seni oldupu gibi sevip kabul etmeli etmiyorsa kendi kusurlarına baksın herkes aynaya baksın kendileri dindarlarsa aynaya bakıp bir iç muhasebe yapsınlar din Allah ile kul arasındadır ister içki içersin ister içmezsin kşmse karışamaz abla sinirlendim valla sinirlendim daha dini bilmiyorlar dindarız diyorlar ya bunalr canım şçki niye yasaklandı balsınlar içince başkasına zarar verenler olduğundan sen içtikten sonra aşırı şahroş olup kendşne başkasına zarar bermiyorsan dilediğin akdar iç yani kimse karışanaz bu arada yazım hatamdan ötürü kusura bakma klavyem bozuk sana bir hikaye anlatıyım zamanında birinde bir ermiş var Allah'a inanmıyan biri geliyor Allah aşkı için şu içkiyi iç diyro şimdi adam ermiş balıyorlar merakla adam tüm şişeyi lafasına dikiyor içiyor şaşırıyorlar soruyorlar adsm dşyorki Allah aşkı için yani din Allah ile kul arasında öyle ki bazen kurallar bile kalkabşliyor o yüzden onalr bayramlık ağızımı açtırmasınlar defolup gitsinler arabistana! burası türkiye cumhuriyeti ve karışamaz kimse onalrı içki için dşye zorluyan yoksa içene karışamazlar
Abi iyi olmuş. Birincisi sen içmeye devam et. İkincisi, gerici ailesinin sözinü dinleyen embesille mutlu bi hayatın olamazdı. Bu ne la. Nasıl erkek la bunlarmfkfkfk
Bence de. En azından zararın neresinden dönersen kârdır.
Düzgün seküler oğlanlar bul abi. Böyle ailesine bağımlı erkekler ışık olur, arkanda durmaz
Kesinlikle haklısın keşke başlamadan bitirseydim.
"ışık olır" diye sansğrlemiş ya djfkfk.
İzmir ve tunceli gibi toto memleketleri varken neden muhafazakar il?
Yani Tunceliyi bilmem de İzmirli sevgilim de oldu öyle aman aman seküler insanlar değillerdi ailesi falan. Dediğim gibi sekülerlikte muhafazakarlıkta bireyseldir. İzmir kültürünü kendime yakın da bulamıyorum yani yapmacık geliyor. Tanıdığım bir kuzenim var kendisi İzmirli ailesi çok sekülerken babasının kardeşi çocuğunu kapanmaya teşvik etmek için elinden geleni yapıyor resmen. O yüzden 4-5 milyon nüfusu olan bir şehir için genellemeniz doğru değil. Her neyse yine de teşekkür ederim yorumunuz için uğraşıp yazmışsınız.