Ben böyle bir fikrin saçmalık olduğunu düşünüyorum. Son Peygamber Hz. Muhammed (SAV) Arabistan doğumlu bir Arap ama bugün kimse kalkıp da Arap-İslam sentezi olsun demez. Eğer İslam, bir milletin fikriyle sentez yapılacak olsaydı bu Arabistan doğumlu bir Peygamberin getirdiği son din olması sebebiyle Arapların hakkı olurdu ama Araplar da böyle bir fikriyata sahip değil zira İslam'la milliyet kavramları birbiriyle sentezlenemez. İslam, Araplıkla bile sentez olmazken Türklükle hiç olmaz.
Türk-İslam sentezi, İslam'ı Türkleştirme ve Türk milletinin çıkarlarına yönelik hale getirmekten başka bir şey değil. Türk olmayan İslami milletlerin hiçbiri, Türk milletinin çıkarlarını gözetmek zorunda değildir zira eğer iş milliyetçilik meselesine gelirse her millet kendi çıkarını savunur ama işin milli bir boyut almayıp da ümmet çatısı altında devam etmesi İslam'ın zaferi bakımından elzemdir.
Bir de şu var ki Türkler, İslami halkların arasında ne nüfus olarak çoğunluk ne de dilleri diğer İslami halkların arasında bugünkü İngilizce gibi geçer akçe konumunda. Türk İslam sentezi demek, Türk olmayan İslam halklarıyla Türklerin arasında bir hiyerarşi iddiasında bulunmaktır ve bu da İslam'ın milliyet dışı bir din olmasına aykırıdır. Elbette tarihte İslam'ı yücelten pek çok Türk var ama bunların varlığını bahane ederek Türklerin diğer İslam halklarına karşı bir üstünlük iddiasında bulunması İslam'ın özüne aykırıdır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer