+1 yılTürkiyede gece yatak ıslatma sorunu olan 1 milyon çocuk ve genç olduğu varsayılıyor.
Gece yatak ıslatma ile ilgili çok sıkıntı olduğuna dair paylaşımlar var. 2-4 yaş arası çocukların gece ve gündüz tuvalet eğitiminin tamamlanmış olması beklenir. Eğer çocuğunuz gece ve bazen de gündüz altını ıslatıyorsa, mutlaka bir üroloji uzmanına (tercihan çocuk ürolojisi) muayene ettirmelisiniz. Altta yatan fiziksel ( idrar yolu enfeksiyonu, böbreklerde sorun, şeker hastalığı vb.) veya psikolojik bir sorun yok ise, % 90 VAKA DERİN UYKUDAN kaynaklanıyor. Muayene eden doktor/uzmanın "Çocuğunuzun bir şeyi yok, genetik olabilir, BEKLEYİN GEÇER şeklindeki tavsiyelerini ve yorumlarını asla kabul etmeyin. İlaç, sıvı kısıtlaması, gece kaldırıp tuvalete götürme, bez bağlama sorunu ortadan kaldırmıyor. Yatak ıslatma tedavi edilebilir bir sorundur. Çözümü varken GEÇİP GEÇMEYECEĞİNİ, VEYA NE ZAMAN GEÇECEĞİNİ BİLMEDİĞİNİZ sorun ile yaşayarak, başta çocuğunuz olmak üzere tüm ailenizi bu yükle yaşamaya terk etmeyin02 Yorumla- +1 yıl
Derin uyku problemim var ne yapmam lazım bilginiz varsa paylaşır mısnız
- +1 yıl
Altıma kaçırma sorunum yok ama çok derşn uyuyorum sabah kalkamıyorum beni bıraksalar akşama kadar uyurum
En İyi Cevaplar
aynı seyi arkadasmda yaşadı. Evde baskıcı ve dayak atan bir ailesi var. Çok huzursuz bi ortamda büyüdü. Şimdi eskisi kadar huzursuz değiller en azndan eskiye göre. evdeki durum ve üzerindeki baskı geçince bundan kurtuldu. psikytriye gidiyordu ama ilaçla olcak bişey değil evet gerçekten de psikolojik ve bunun nedeni neyse çözülmeden geçmez
14 Yorumla- +1 yıl
anlamıyorum neden böyle oluyorum :(
- +1 yıl
onun ne kadar sürdüğünü biliyor musunuz?
- 1 yıl
Öncelikle geçmiş olsun, Yapacağın şey doktora gitmek hatta seni ürolağa gönderecekler evet çok bilenler atlayıp o erkek doktoru diyeceksiniz ama bu tür olaylara da onlar bakıyolar. Eğer rahatsızlığın psikolojik bir şey ise ona da uzmanların yardımında ilerle derim ben. Tek başına ne kadar çırpınırsan çırpın başarmak çok zor olabiliyor. Allah yardımcın olsun...
011 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim yardımlarıbnız için
- 2 ay
Eklersen knsbılırz
- 1 ay
@İremyavuz04 h*sap gitti benim konuşuyorduk
- 1 ay
- 1 ay
- 1 ay
@İremyavuz04 diğer hesapla kon*ştu*
- 1 ay
- 1 ay
@İremyavuz04 bu hesabın Xp yetmiyor
- 1 ay
- 1 ay
@İremyavuz04 Xp yetince ya*ayım mı
- 1 ay
azimle işeyen duvarı ve yatağı deler.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
walla utanmadan sölıcem.. aynı dert bendede wardı.. 17 yasıma kadar oldu..
söle bısey war ne yatmadan önce sıvı gıda tüketmekle alakası war.. nede saat bası wc ye gitmekle..
aynen doktorun dediği gibi psikolojık bişey bu..
kendimi örnek wermek gerekırse ewde olan huzurluzluklardan dolayı oluyodu..
o huzursuzluklara kesın cozum bulundu ortadan kalktı.. bendede bırden bıre bu durum kesildi..10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılarka arkaya su içtiysen böbreklerini gevşetmiş olabilirsin. belirli aralıklarla su içmeye çalış mesela bir bardak içtiginde arkasından ikinci bardaga geçme 15 dk. sonra ikinciyi içersen. Ayrıca çok sık Wcye çıkmakta böbrekleri gevşetir kendini tutmaya alışmaya çalışmalısın (tekerleme gibi oldu).
11 Yorumla- +1 yıl
önerin için cok teşekkür derim
Bol bol su ic..
Saka yapmiorum birde boyle dene. Yatmadan once bir litre veya daha cok icebiliosan su ic. Belkide o kadar cok cisin gelecek ki kendiliginden tuvalete uyanacaksin. bi patlama yasiyacaksin. Bide boyle dene gi47 Yorumla- +1 yıl
bitkisel ilaç kullanrak 16 yaşımda terk ettim bunu çok şükür. O zamanlar altıma bez bağlardım önlem olarak.
Yataga işemenin yaşı yok, 30 yasini gecmis adamlarda yapiyo diye duydum..
Bu sorun cok genckende baslayabilir, bu sorunu kendi görüslerine gore tanimlayamazsin bi muayene ol jinekologa git idrar doktoru mu deniyo, ona git. Psikolojik olabilcegini sanmiyorum, su tuketimini azaltmani tavsiye ederim sıvı tukettikten sonrada çiş yapmaya git surekli..10 Yorumla
+1 yılevet psikolojik olabiliyo ve bu yüzden bu vb rahatsızlıklarda bi akç ilaç tedavisi oluyo kombine bi şekilde tofranil ve üropan tb ilçalarını kullanıyorsun tofranili gece 1 tane üropanıda günde bir yaad yine onuda en fazla 2 tane öneriyorlar geçmiş olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de aynı sorunu yaşıyorum 18 yaşındayım. küçükken de altımı ıslatıyodum. o zaman annem naylon seriyodu yatağa. 14 yaşına gelince annem altımı bezlemeye başladı. evin tek çocuğu olduğm için annem çamaşırları balkona asınca komşular anladı bezlendiğimi. yatıya kalamıyorum hiçbi yerde. bebek gibi bezlenmekten utanıyorum ama başka çaresi yok.
56 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
sayfaları tek tek okur musn?
- +1 yıl
Acaba muşamba bez mi bağlanıyor..ya bende 19 yaşındayım senelerdir yani 4 yıldır geceleri altıma işiyorum o yüzden muşamba bez bağlıyorum çok zor bir durum,üçgen muşambaları bezleri önceden annem bağlardı bana,artık kendim bağlıyorum,balkonada muşambalar asılıyor sizinde mi aynı sorun acaba aynı durumdasınız..
- +1 yıl
Şuandada devam ediyor mu sorununuz, Muşamba bez kullanmaya devam ediyormusunuz,muşambalar balkona asılıyor mu aynı mı acaba durumunuz..
Ya saka yapiyorsun ya da kendinle cok barisiksin sidikli kiz yazmissin ya :D gecmis olsun yinede yaziyim yatmadan once su icme 1saat oncesinden birak. Benim kardesime oyle demisti doktor.
26 Yorumla- +1 yıl
hayır şaka falan yapmıyorum gercekten de cok ciddiyim pudding
- +1 yıl
kardeşin kac yasında bıraktı devam ediyormu hala bana söylediğin taktıkmi işe yaradıysa neden olmasın
- +1 yıl
ahan da benden başka flapjack seven birini gördüm :)
- +1 yıl
ben de böyle bir sorun yaşıyordum. Geceleri böyle bir sounum vardı. ama kurtuldum. İlieri yaşlarıma rağmen bez kulladım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkorkuların mı var ? anlamadığın şeyler olabilir iyice düşün. stres etme yatmadan öcne tuvalete çık bir gün de bez bağlama kendiliğinden çözülmesi lazım bezen büyük olabilir öyle problemi olan arkadaşım vardı kendi kendine bıraktı dert etme öyle üzme kendini.
01 Yorumla- +1 yıl
çok şükür ben kurtuldum bundan.
+1 yıldalga falan geçmiyorsundur umarım çünki bu bahsettiğin ciddi bir rahatsızlıktır ve şuan sende olması çok üzücü tedavi altına gir ve anana falan de okusun üflesin sana.
01 Yorumla- +1 yıl
hayır gercektende cok ciddiyim
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı sorun bende de vardı. Önlem için altımı bezlerdim. Ama bir bitkisel ilaç yardımıyla bundan kurtuldum. Kurtuldum fakat altıma bez bağlamaktan kurtulmadım çünkü çok hoş. Büyük bir zevk veriyor. Haz alıyorum altım bağlı olduğu zaman. yaşım 22 ve ara sıra altımı bağlarım. İlaç için bilgi edinmek istersen burdan iletişime geçebilrsin benimle. bezli.bebek@hotmail.com
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbezlenmeye devam... ilerde de erkek arkadaşın altını muşambayla bezler...sorun yok...
51 YorumlaVay! Arkadaş hatun altıma ıslatıyorum demiş bakire misin? die sormuşlar höh yani, sizdeki bu bilimsel yaklaşım beni benden aldı... Abi harbi ziyan sınınız hatta insan bile değilsiniz...
20 Yorumla
+1 yılArkadaşımız bidaha kullanmayacak bi soruluk açmış sanırım hesabı :D Su tüketimini azalt, uykudan önce tuvalete çık, Moralin yerinde bir şekilde korkularından uzak uyu iyi şeyler düşün, uykudan önce dua et. Bi gece dene sonuçları paylaş
00 Yorumla
+1 yılçok ilginç genelde böyle başlıkları gizli açar :) baya bi özgüven var anlaşılan. sen en iyisimi başka doktora görün.
00 Yorumla
+1 yılTedavisi var ama bunun sen doktora gittiğine emin misin.
04 Yorumla- +1 yıl
evet ya gittim ama pskolik dedi
- +1 yıl
İdrar kaçırma için tedaviler var sen istiyorsan başka bi doktora görün.
- +1 yıl
birdaha deneyecegım :((8
- +1 yıl
gecelir altıma kaçırırdım ben de arık bez bağlardım ne yapayım. Ama kurtuldum çok şükür.
+1 yılebeveynlerden çok dayak yediğinden olabilir, şöyle bir yöntemi var ve işe yarıyor yatmadan önce hacetim gelirse tualete kalkacağım diyerek yatıyorsun yatana kadar bunu düşünüyorsun
01 YorumlaSaatini uyuduğun zamanlar 1 saat arayla kur ve uyandığında lavaboya git işe yarayacaktır.
Not: Nicke bayıldım. :)04 Yorumla- +1 yıl
doğru söyleyenlere her zaman hayran kalmışımdır
- +1 yıl
neler denedim ama yine olmadı :((((((((((((((((
- +1 yıl
ben de bu hastalğı çektim .çok zordu maalesef. yaşım büyük olmasına rağmen bez falan kullanıyordum.
- +1 yıl
Uykumun bölünmesini hiç sevmem, hatta her saat başı hiç çekemem, ben olsam gece her saat başında kalkasıya kadar altıma işemeyi tercih ederdim :)
benjamin buttonla sevişen herkes de görülebilir yalnız değilsin kardeşim. üroloğa görün
00 YorumlaNickin çok enteresan. O ne özgüven o öyle? Tekdir ettim. Doktora gitmeyi denemelisin. Kötü durum.
12 Yorumla- +1 yıl
arkadaşlar zaten belirttim doktora gittiğimi pskolojik oldugunu söyledi ve yatmadan önceede sıvı tuketmiyorummmm :((
Gizli Üye(36-45)+1 yıl13-14 yaşıma kadar ben ve kardeşim o durumdaydık
amcamda ara sıra oluyomuş
inşallah bir tedavisini bulursunuz :(00 Yorumlabende altıma bez sarıyorum bezsiz yatamıyorum vede gezemiyorum hazır bez kullanıyorum ama muşamba bez buyuk boyunu bulsa süper olacak var mı bezlenmeye devap et arkadaşım cevabını bekliyorum yaşım 27
11 Yorumla
+1 yılbenim erkek kuzenimde vardı gitti doktora tedavi oldu... senin doktor meyin kafasını yaşıyor acaba
01 Yorumla- +1 yıl
önlem olsun diye muşamba bez falan kullandım ilieri yaşıma rağmen.
+1 yılsidiğinin sesini dinle o seni götürceği yeri biliyo :D
12 Yorumla- +1 yıl
:DD::D::D +++11111111111111
- +1 yıl
:D
- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu psikolojik falan değil, doktor seni sallamış, kendin çözüm bulamazsın. Kadınsal problem olabilir. Su tüketimini de azalt
00 Yorumla
+1 yılgeçmiş olsun :S
kova koy yanına birde ince hortum gibi bişi bul yumusak olsun :((( oradan oraya aktarma gitsin bari :((00 Yorumlabende altıma bez bağlıyorum çoook hoşuma gidiyor
33 Yorumla- 1 yıl
Benim de çok hoşuma gidiyorrr sen de takip edersen konusmak isterimm
- 1 yıl
- 1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende de işeyememe sıkıntısı var... eğer bir yerden ses geliyorsa işeyemem... ne garip değil mi...
00 Yorumlageçmiş olsun öyle var korkularını yen ve bir jinekoloğa git kaslarında gevşeme varsa oal bilir
00 Yorumlayatmadan 2 saat evvel sıvı gıdayı kes tatmadan öncede tuvalete git
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen çok daha ileri yaşlarımda bile kulanmak zorunda kaldım muşambayı bezi falan. Buna mecburdum.
00 Yorumlacanim benim gece saat kur kalk :S
12 Yorumla- +1 yıl
denedim ama olmuyor kalktıgımda altım ıslanmış oluyor :(
sen ciddii misin ya ?
14 Yorumla- +1 yıl
ewet çokm ciidiyim
+1 yılminirin melt kullan işine yarar.
11 Yorumla- +1 yıl
onlar işe yaramıyor maalesef bez kullanmak zorunda kaldım 15- 16 yaşıma kadar. Gerçi pek de şikayetçi değildim ama...
+1 yılBaşka bir doktora gidip yardım alabilirsin.
00 YorumlaSağlam bir korku yaşamalısın.
00 Yorumlagerdek gecesi herşey yoluna girer
00 Yorumlabende muşamba bez kullanıyom
10 Yorumlaoffff yaz günü fena kokarsın sen.
00 Yorumla
+1 yılBen seviyom diye yapıyorum çok hazz alıyorum
00 Yorumla
+1 yılMerhaba sorunun geçti mi
02 Yorumla- 1 yıl
Merhaba ben de bez kullanıyorum
- 1 yıl
@Melekmlk27 senin de mi böyle bir sorunun var
+1 yılbu ne ya yeni mi çıktı :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSonuç itibariyle böyle yaşayanlarda var değil mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbakire misin?
01 Yorumla- +1 yıl
sana yorum yazma k bile istemiyorum sadce... diyorum
+1 yıltofranil tablet
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem