Kuran'ı kendiniz açıp bakıp araştırdınız mı?
Araştırdım yok
Araştırmadım ama yok
Araştırdım var
Araştırmadım ama var
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kuran'ı kendiniz açıp bakıp araştırdınız mı?
Başörtüsü zorlama bir çıkarımdan ibarettir. Ayette sadece örtü geçer. Başörtüsü kadını işaretleyen, politikleştirilmiş bir zulümden ibarettir.
Katılıyorum
Cevap
6Cevap
Bro sen büyük ihtimalle inanmıyorsun ve inananlara da saygın yok. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla.
Bro, burada bir kadına yazdığım cevabı oku, inanmıyorum ama saygım var
Kuran hadislere bakarak basörtünun varlığına inanıyorum
Hadislerde başörtüsü var, ama Kuran'da var mı?
Hadislerde ne ararsanız var, cariyelerle zorla ilişki, muta nikahı, dinden çıkanın öldürülmesi, 9 yaşında kızların evlendirilebilmesi vs vs
Ama bu sahih hadislerde geçiyor, redddemezsin hadislere inanıyorsan
Hadislere göre muta nikahı bir zaman önce serbestmiş, peygamber buna izin vermiş sonra yasaklamış sonra izin vermiş sonra yasaklamış
9 yaşında evlilik yasak değil
Şu videoları izleyin (Muta nikahı)
https://youtu.be/XH4J4Dazss0?si=sk19nMiMvy0QNioH
Sübyancılık
https://youtu.be/dtyWOxPyJlo?si=v4FtAnAsmap-aqyG
Bir şey söylüyorsun ama onunla alakalı hadis getirip iddianı desteklemiyorsun? Sorun burada? Yazıyorda nerde yazıyor?
Mesela bu
9 yasında evlik diyorsun peygamber evliğe hazırsa evlenmeleri gerektiğini söyler
Aklı basında olmayan kişiyle evlik olur mu benim düşüncem bu yönde gidiyor Osmanlı zamanında var böyle birsey bide böyle birsey buldum diğer kayanığı bulamadım
sorularlaislamiyet.com/kiz-cocuklari-dokuz-yasinda-evlenebilir-mi-0
Sorularla islamiyet maalesef sünniliği yumuşatarak anlatıyor, aslında halk görmesin diye korkutuyorlar
Zaten Kuran evlilik yaşına reşidliğe yani doğru ile yanlışı bilme yaşına, parayı idare edebilme yaşına bağlıyor ama hadisler bu konuda çok sıkıntılı, daha Hz aişe oyuncaklarıyla oynarken güya peygamber onunla nişanlanmış 6 yaşında, sonra 9 yaşında ise cinsel ilişkiye giriş, bunu ben değil hadisler söylüyor ki, sorularla islmiyet sitesim de bu hadisi red etmemiş fark etmişsen
Hayırdır kapanacak misin neyini merak ettin yoksa sen sadece provake mi etmek için sordun
Sadece soru sordum?
Eminim öyledir
Sadece insanların, okumadıkları kutsal kitapları hakkında, yanlış şeyler söylememesi gerektiğini düşünüyorum.
Peki bundan sanane senin inandığın neyse bana şöyle bende söyleyeyim istediğimi olur mu sen ulema misin dini yetkinlige sahip hoca misin. Sen kimsin de millete 'dogruyu " gösteriyorsun
Ulema veya hoca olmak ne demek?
Kuran bize, kitabın kolaylaştırıldığını söyler, eğer sen ben anlamayacaksak, sadece ulema anlayacaksa, onların iki dudakları arasına mahkum kaldık demek olmaz mı bu? O zaman vay halimize, çünkü Kuran önceki din adamlarının insanları yoldan saptırdığını söylüyor.
Carpit devam et cımbızla al sözleri kelimeri ben tuzağa düşmem sen ilerde oyna su sıçratma. Üstüne vazife olmayan şeylere burnunu sokma ilk dinink söyle demiştim cevap veremedin
Ne dinini söyle demiştin? Nerde azdın göster bakim
Senin gibi bos adam değilim yoğun çalışıyorum gece gündüz burada duramam ayrıca nerde azdin sorusu seni fikriyatini gösterir seviyene düşmem dinini şöyle diye sormusum cevaptan başka her şey demişsin konuşma adabin bilr yok su sıçratma olayına gelince. Ben dinimi yaşarken kimseye laf atmam ama sen neysin bilemem ama kuduz köpek gibi İslam'a saldırıyorsun sizler ateistligi deistligi Hristiyanlığı ve diğerleri sadece İslam düşmanlığı yapmak zanneder kitlesiniz. Sen git ilerde oyna kalibren bana yetmez
Oğlum ben zaten Müslümanım Kuran'ı baştan sona okuyan biryim ben, sen beni ne kadar da yanlış anlamışsın
Edep illa edep konuşma bitmiştir oğlum !!!
Oğlun yaşındayım, bana da saygı gostermelisin, demek ki oğlun olsam doveceksin beni
Oğlum yaşındasın ve bana oğlum diyorsun değil mi bu mudur senin edep anlayışın dine saldırıyorsun Müslümanım diyorsun dini yanlışlarını arayıp arayıp bulmaya çalışıyorsun bu nedir 1400 yıldan beri kimse bulamamış da sen mi bulacaktın bunu ben bu tür konulara girmem benim haddim değil ama cevap isteyene de her türlü cevabını veririm ilk başta eğer gerçekten müslümansa yaptığın şeyin ne olduğunu iyi anlamalısın git bir hocaya sor bu yaptığın benim nedir diye ondan sonra gel konuş
Baba, sen benlen dalga geçince veya bana ağır sözler söyleyince, oğlum dedim. Yanlış anlamayın beni
Ben edep dairesinde hakaret etmeden konuştum �lk başta bunu anlayacaksın yazışmayı baştan aşağı oku benim dinim ailem vatanım kutsalımdır saldıran kim olursa olsun cevabını yapıştırırım bu da nettir bazıları gibi ben 15 Temmuz'da evimde oturmadım ve gittiğin yol yol değil bunu da bil
Baba, oğlunu affet
Hayırlı geceler
Üstlerini örtsünler diyor ayette, üstün nereden başladığını hadislerde ve onlardan yola çıkan tevsirlerden öğreniyoruz
Bağırlarını örtsünler der, üst değil
Evet örtülmesi gereken yerler belirtiliyor
Nereler mesela?
Yüz ve el bilekleri hariç her yet örtülmesi gerekir ben tesettürlü değilim ama kuranda geçiyor
Hangi ayette yüz ve el hariç her yeri örtün geçiyor?
Nur süresi
Siz tesettüre karşı biri misiniz
Nur suresi kaçıncı ayet, rica etsem atar mısınız?
Tesettürden kasıt göğüslerin, uylukların ve sırtın kapatılması ise karşı değilim.
Başörtüsü ise Kuran'dan buna dair bir ayet göremiyorum
Ayrıca bir kadın başını kapatabilir, buna saygılıyım da, herkesin inancı kendine
Nur suresi 31. ayette açıkça yazıyor.
Peki ayetin doğru çevirisinin o olduğuna emin miyiz? Herkes farklı çeviriyor peki hangisi doğru?
İstediğin mealden oku. Hepsinde aynıdır değişmez.
Ali rıza safa meali
Nur 31 :İnanan kadınlara da söyle; bakışlarını korusunlar ve eşey organlarını sakınsınlar. Görünenlerin dışında, çekiciliklerini açığa vurmasınlar. Örtülerini, yakalarının üzerine kapatsınlar.
Erhan Aktaş meali
Ve de Mü'min kadınlara söyle, bakışlarından bir kısmını sakınsınlar*, ırzlarını* korusunlar. Doğal olarak görünmesi gerekli olanlar dışında, ziynetlerini* açığa vurmasınlar*. Örtüleri ile göğüslerini örtsünler
Edip Yüksel
Gerçeği onaylayan kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar, iffetlerini korusunlar ve açıkta olması gereken yerleri hariç, alımlı yerlerini göstermesinler. Örtülerini göğüslerinin üzerine kapasınlar
Örtülerini (baş örtülerini göğüslerini kapatacak şekilde örtsünler diyor.
1. Ömer Çelik Meali Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar; iffet ve namuslarını korusunlar. Mecbûren görünen kısımları müstesnâ, güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine kadar örtsünler. Güzelliklerini ve süslerini; kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, kendi oğullarından, üvey oğullarından, erkek kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, müslüman kadınlardan, kendi câriyelerinden, erkeklikten kesilip kadınlara ihtiyaç duymayan hizmetçilerden veya henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Bir de gizledikleri güzelliklere, süslere dikkat çekecek ve erkeklerde arzu uyandıracak şekilde ayaklarını yere vurarak yürümesinler. Ey mü’minler! Hepiniz tevbe ederek Allah’a yönelin ki kurtuluşa eresiniz.
4. Elmalılı Meali (Orjinal) Meali Mü'min kadınlara da söyle: gözlerini sakınsınlar, ırzlarını muhafaza etsinler, ziynetlerini açmasınlar, zâhir olanı başka ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar, ziynetlerini açmasınlar, ancak kendi kocalarına yâhud kendi babalarına kocalarının babalarına yâhud kendi oğullarına, yâhud kendi biraderlerine, yâhud kendi biraderlerinin oğullarına, yâhud hemşirelerinin oğullarına yâhud kendi kadînlarına yâhud kendi ellerindeki memlûklerine, yâhud ihtiyacı olmıyan erkeklerden uyuntulara, yahud henüz kadınların avretlerine muttali' olmıyan çocuklara, müstesna, gizledikleri ziynetleri bilindiye ayaklarını da vurmasınlar, hepiniz Allaha tevbe edin ey mü'minler ki felâh bulabilesiniz
İyi de bir çok çeviri ki yukarda attım farklı şekilde çeviriyor peki hangisi doğru?
Aslında sizin attığınız çeviriye dahi baksak, baş örtüsü takmanın zorunlu olmadığını görebiliyoruz
'' Baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar''
Attığınız elmalı mealinde, başörtülerini yakalarına vursunlar diyor, peki başörtülerini taksınlar diyor mu? Emir başa mı?
Ben inanmıyorum. Arap adetini uyguluyorlar.
Ben de sizin gibi düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar