Araştırmadım var
Araştırdım var
Araştırmadım yok
Araştırdım yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına de ki: “Cilbablarını (geniş örtülerini) üzerlerine salsınlar. Bu, onların tanınıp da eziyet görmemeleri için daha uygundur. (Buna rağmen) Allah, Gafur ve Rahimdir (bağışlayan ve acıyandır.)
Ahzâp Sûresi
Cilbab ne demek sözlüklerde?
Ayrıca âyette salmak kelimesi mi geçiyor yoksa başka bir kelime mi geliyor, kontrol ettik mi?
Detayına girmek istemiyorum. Çünkü emin olmamakla birlikte bu konuya tam hakim değilim ve bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla; cilbab örtü demek. Bildiğim durum bu. Diğer konular beni aşar çünkü bu konuda eğitim almadım.
Evet cilbab örtü demek aslımda elbise demek
Ayet salsınlar da demiyor alçaltsınlar diyor
Ayet elbiselerini alçaktsınlar diyor, yani mini etek yerine daha makul uzun elbise giyin diyor
Doğrudur. Bilemem
Sizi takdir ediyorum, bilmediğiniz bilmiyorum demek çok büyük bir erdemdir
Allah doğru yola iletsin ikimizi de
Allah razı olsun teşekkür ederim. Bilmediğim konu hakkında yorum yapıp, kimseyi yanlışa sürüklemek istemem.
Örtünün diye ayet var detaylarını anlatması için peygamberler var, mesela beş şartın detayları namaz oruç hac bunlar ayrıntılı yazmıyor hadisler aracılığıyla günümüze ulaşıyor
İyi de Kuran detayını anlatmıyor mu ki?
Hayır, kuranda her rekatta fatiha otururken tahiyyat şu kadar rekât namaz şu kadar gün oruç yazmıyor, rehber olması için peygamberler var dedimya
Demek ki her rekatta fatiha okumak farz değil
Allah'a dua edecekseniz, kimse size şunu şurda okuyacaksın deme hakkı yok
GELELİM örtünme ayetlerine
Nur 31: Örtülerini göğüslerinin üzerine vursunlar
Ahzap 59: Elbiselerini alçaltsınlar
Uzun bir elbşse gitmeni ve göğsünü kapamanı söylüyor
Sence de yeterli değil mi?
Derdin ne dostum, kafana göre olmuyor o işler nice alimler üzerine düşünmüş ha kendin için dersen okey öyle inanabilirsin ama kuran peygamberleri tanıyor elçi kılıyor , o dönemde inmeye başlıyor ayetler ve hepsi bi anda değil, âyetlerin gereğini uygulamasını yaşayarak anlatıyor peygamber durum bu
Ama o alim dediğin kişiler çocuk evliliğine izin vermiş, bunu bilerek hâla onlara alim diyebiliyor musun?
Ne alaka kuranı derleyip toplayıp kitap haline getiren çoğaltan o dönem kişileri ( hz ebubekir gibi) ve koruyarak günümüze ulaştıranlardan bahsediyorum, hadisler zaten namaz oruç gibi değişmeyen şeyler sahih hadislerin sonucudur, yoruma açık hadisler yüzünden mezhep kavramı var, çocuk evliliğinden kastın ne anlamadım kim neye izin veriyor
Bilmiyorsun ki, ben ne anlatıyoeum oğlum ya
Tamam kızım
Cevap
1Cevap
Nur suresi 31. Ayet Ahzab suresi 59. ayet
İkisinde de baş örtüsü yazmıyor
Celebe başı örtü demek
Cilbab elbise örtü demek
Örtü demek başı ve boynu örten örtü
Hayır normal elbise demek.
Eğer cilbab başı ve boynu örten yani çarpar gibi bir elbise olsaydı
Ayet cilbaplarını üstlerine doğru alçaltsınlar demezdi
Zaten uzun bir elbiseyse, o elbise alçaltılmaz
Tefsir alimleri yapmış yorum. Sen yorum yapmasan da olur
Tefsir alimlerinin sözü Allahın sözü herhalde?
Kendi aklın yok mu, gidip bakamıyor musun sözlğklere veya güvendiğin bir kimseye sorgulattıramıyor musun?
O tefsir alımı dediğiniz adamlar, çocuk evliliğine caiz diyen adamlar
korkun birazcık be
Nur suresinde geçmekte.
Okudum, saçlarını başlarını örtsünler diyen bir ayet yok
Nur suresi 31. Ayete dikkatli bak okuma yazman varsa anlarsın
Okudum kardeşim, sen yazar mısın, nerde diyor başlarını örtsünler diyen ayet?
Sana nr desem boş kendimi yoramam buraya bakana kadar googleye yazsan çıkıyor 2
Yıl olmuş kaç hâlâ bu sorunun sorulması 😊
Biliyorsanız, cevaplayın lütfen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?