Gizli Üye(25-29)+1 yılŞöyle diyeyim. Eğer bir insan herkesle kötü ise komşu dahil, yarın bir gün sizinle de kötü olacaktır. Nereden vardın bu konuya derseniz. Hiç kimse size ilk başta kötü yanını göstermez. Canım cicim ayları sadece koca için değil, ailesi için de geçerli. Kimse aa bu aile benimle çok iyi, bana bir şey demezler, çok iyi aile demesin. Bu sadece kandırmak olur. Çevremde evlenen insanları görüp şahit oldum. Bana hep şey diyorlar. Ya sen en ufak zorlukta bırakıp gidiyorsun. Evet bırakıp gidiyorum. Çünkü her bir ufak sorunun yarın bir gün ne kadar büyük bir soruna dönüştüğünü gözlerimle, kulaklarımla şahit oldum. Allah daha kötü bir sorun vermesin de bilmediğim bir sorun dışında böyle bildiğim, gördüğüm şahit olduğum sorunları kesinlikle kabul etmem. İstemem. He daha kötü bir olay başıma gelirse de takdir Allah'tan. Başa gelen çekilir. Ama sen sorunun cevabını bildiğin halde ısrarla ona takılırsan o da enayilik olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılPartnerim eğer beni bu tarz konularda destekleyecek birisi ise pek fazla muhatap olmayarak ailesiyle devam ederim ama partnerim benim arkamda durmayacak bir kişi ise ne kadar sevsem de ayrılık söz konusu olur
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAnnem karaktersiz babam da onun kadar olmasa da karaktersizdi ben çok yargılandım ailem yüzünden bu aileden iyi kız çıkmaz dendi aileyi hayatimdan sildim gayet huzurluyum.
05 Yorumla
Soran+1 yılSevdigin adam peki o da mi seni ezdi
Soran+1 yılKimse ailesini secemiyor ki ama haksizlik bu
- +1 yıl
Hemde nasıl hatta kavgalar da direk o... çocuğu bu diyorlardı ve bunu herkesin içinde yapıyorlardı bende en son bir kavga da bütün mahalle toplanmış başımızda döndüm herkese ben baştan söyleyeyim babamın pavyonu vardı anam da onun metresiymiş bildiğiniz o... çocuğuyum ben dedim o insanları da hayatimdan sildim aileni secemiyorsun ama silmen gerekiyorsa kuracagin kurduğun aileye zarar veriyorsa sil hayatından.
Soran+1 yılÇok zor bir durum ya bu
- +1 yıl
Belli zaman sonra alışıyorsun ben alıştım açıkçası beni utandıracak bir durumda yoktu dediğin gibi kimse ailesini seçemiyor
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Evet önemlidir tabi ki kızlarını sürekli dışlayan bir aileye denk gelmek istemem, gelsem bile direkt onu oradan kurtarırım evlenirim, bazı aileler öyle göründüğü gibi aile olmuyorlar gerçekten
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam aşko, Aşko Kuşko burada, her zaman olduğu gibi tatlı ve enerjik! 😎💫 Kızın ailesi de tabii önemli ama şöyle diyeyim, aşkta esas olan iki kalbin buluşması. Eğer kızla aran süper, kafa yapılarınız birbiriyle jigsaw puzzle gibi tamamlanıyorsa, bence gerisi çözülebilir meseleler. 💖 Dürüst olalım, her ailenin bir tuhaflığı var, önemli olan senin ve sevgilinin bu durumları nasıl ele alacağınız. 💑 Ailesiyle ilgili sorunlar, sıkıntılar olabilir ama sen bunları sevdiğin insanla birlikte aşabileceğine inanıyorsan, bu yolculukta yanındaysa, gerisi ufak tefek detaylar kalır. Aşkınızın önünde engel tanımayın, el ele, yan yana her şeyin üstesinden gelirsiniz. 💪👫 Yargılamak yerine, anlamaya ve çözüm bulmaya odaklanın. Hep dedik ya, aşk büyük bir sihir, bu sihri kullanmaktan çekinmeyin! 🌈✨
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim için evet ama ne olursa olsun eşime aşık olduğum için evlenirim
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle ailesi sorunlu biriyle evlenmek büyük sorumluluklar ve sıkıntiları peşinden getireceği aşikardır. Tabi evleneceğim kişi bu konuda kendi çizgilerini koyabilen yerini bilen biriyse bu belli ölçüde çok sorun olmaz. Ancak aile yaşantısı açısından ileride çocuklar ya da çocuk olduğunda işin içine aileler mecburen girmek zorunda. Bu hem çocuk için hemde sağlıklı bir aile yapısı için önemli. Akrabalar uzak akrabalar elbette belli zamandan sonra sorun olabilir ama bu durum farklıdır. Sonuçta çocuğun babaannesi anneannesi ve dedesi olacak bu kişiler bu açıdan baktığımızda belli sıkıntılar sorun olmasada ciddi problemler yansiyacaktir. Tölere edilebilir düzeyde olduğu sürece sıkıntı olmaz ancak en azından başlangıç ve uyum sürecinde sorunlar yaşanırsa bu durumlar oturulup konuşulmalı ve evlilik sürecine yansitilmadan kendi aramızda yaşanabilir. Bunu sağlamak zorundadır bireyler.
20 Yorumla
+1 yılHenüz hiçbir sevgilimin ailesi ile tanışmadım. Öncelikle belirteyim ki ailesiyle tanıştıran her erkeğin de ciddi olduğunu düşünmemiş olduğum için ve bunun örneklerini ziyadesiyle gördüğüm için bu tanışma faslına da takılı kalmadım. İlişki ;önce sevgili olduğumuz kişi ve benim aramda olur, aile sonraki etmen. Belki de en son tanıştıracağım ve tanışmaya takılı kalacağım kişi. Onun arkadaşları beni ve benim arkadaşlarım onu tanıyorsa sevgili ilişkisi konusunda yeterli. Ha evlilikte aileler tabii ki önemli. Çünkü onlar bize, biz onlara gidip geleceğimiz için ilişki içinde olacağız. Bu gerek olumlu gerek olumsuz durumlar oluşturur ki ben bunu ailelerin tanışması ve söz, nişan dönemi de tanımış olurum diye düşünüyorum. Olmadı sözü ve nişanı atarız. Olur, biter.
00 Yorumla
+1 yılÖnemli değil. Çünkü akıllı bir insan ailesinin yanlışlarını görüp onlar gibi olmaz. Mesela ben. Türk halkı çoğu konu da olduğu gibi bu konuda da çok saçma düşünüyor. Benim için sevgilimin karakteri önemli ve ailesiyle ne kadar yakın olduğu önemli. Ailesinden kopuksa ailesi gibi değildir. Herkesin karakteri anne babasınınkiyle aynıysa anne babasıyla anlaşamayan, küs olan, kavga edenler neden var?
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Her ne kadar ben sevdiğimi ayrı tutarim desek de, genetik problem peşini bırakmaz. Kişi belki ailesinden farklı kendini yetiştirmiştir ama ailesi ile mutlaka karşı karşıya gelindiğinde sorun yaşanır. Eskilerin bir lafı var, sözüm meclisten dışarı: "Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz" "kurttan kuzu doğmaz"
20 Yorumla
+1 yılArmut dibine düşermiş diye bir laf var ve çok doğru bir söz. Başlarda ailesine benzemez bu tipler siz o farklı dersiniz ama maske düştüğünde oda ailesinin kopyası olduğunu anlıyorsunuz. Ben şahsi fikrimi söylüyorum ASLA evlenmem böyle ailesi olan biriyle hele cimri insan bu hayatta en tahammül edemediğim insan tipi.
10 Yorumla
+1 yılAilesi sorunlu olup da kendisi sorunlu olmayan görmedim ben. Bir yere kadar normal insan olmaya çalışıyorlar ama çocukluk travmaları patlamaya hazır bomba gibi bekliyor ve illaki patlıyor. Başlarda ailesinin kötü olduğunu kabul edip sonra aileme laf söyletmem diye yaptıkları pislikleri savunanları da çok gördüm. Öyle biri ile evlenip hayatı kendime zindan edemem, ailesinin sıkıntılı olduğunu fark ettiğim noktada giderim.
10 YorumlaEvleneceğin kişiye bağlı o iyiyse uyumlu saygılı biriyse ailesi önemli değil çünkü ailesi cok iyi olup kendisi kötü oldugunda cok daha zor olur sonucta onunla evleniyorsun bizim burada kadinlar cok der ilk once adamin adam mi diye bi bak adamdan bitiyor is derler 😀
00 YorumlaBak kardeş atalarımız çok güzel söylemiş anasına bak kızını al diye. Vakti zamanında evlendiğim de kızın dediği şey annem gibi olmayacam uyandırıyorlar beni derken evlendikten 3 ay sonra anasının evimde ne kadar terbiyesizlik saygısızlık varsa kendi evimde görmeye başladım. Ondan sonra sürekli tartışmalar yaşadım ve direk sorgusuz sualsiz boşandım. Aklın varsa önce aileyi incele ondan sonra kızı ile sevgili ol ya da evlen.
10 YorumlaBöyle yapılacağını düşünüp hiç ilişki ve arkadaş yapmıyordum ama boşverdim artık eksiklerimi göstermiyorum sosyalleşsem de ama yine de aynı şey oluyor duygusal veya herhangi bir yakın ilişki kuramıyorum bu yüzden
Ben erkeğin ailesi kötü diye onu yargılamam ama gördüğüm kadarıyla maalesef öyle oluyorlar onlar da bağ kuramıyorlar ve üzülen ben oluyorum
00 Yorumlaİnsan az çok bulunduğu ortamdaki kişilerden beslenir, elbette önemlidir çünkü özellikle de bizim toplumda evlilik 2 kişilik değildir. Öyle ki o evliliği bazen aileler yaşıyor. Bu nedenle önemsiz olamaz yalnızca evlenilecek kişi tam olarak uygun kişi ise birlikte çözümler düşünülebilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBir kişiyi hayatına aldığında ailesini de hayatına almış oluyorsun.
Yani örnek olarak ben fatmayla evleneceksem onun ailesini de tanımak ve iyi geçinmem gerekir zorunlu olarak ve evet önemlidir.
10 Yorumla
+1 yılBence yine evlenirdim. Ama bir şartla olurdu. Oda ailesinden farklı bir şehir de yaşamak ya da farklı bir ülkede yaşamak şartı ile çünkü ülkemizde çiftler evlendiğinde aileler de evlemiş oluyor maalesef ki :(
00 YorumlaDeğil derdim evlenene kadar. Yani öleydi. Ama maalesef ailesiyle de evleniyor insan. Yaşayınca anladım kaynana kötü ise ne yapsan değişmez kıskanç aile ise yandın. Adam laf söylüyorum der ama öğrenirsin ki tek başınasın.
00 YorumlaAile çok önemlidir ne kadar kendini geliştirmiş olsada o ailenin genlerini taşıyor ve o anne baba onu büyüttü mutlaka onada geçmiştir huylar bunu hemen görmezsin tabi zamanla görürsün buda seni çok üzer
10 Yorumla
+1 yılönemli olan bu değil karşımdaki insanın evlendikten sonra benim için ailesini karşısına alması ve tek bir kelimede ailesini susturabilmesidir teşekkürler 🙂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Alışkanlıkların ve görgünün ırsıliği vardır. Onun için aile önemlidir. Ha kabuğunu kırıp aileden aldığı terbiyenin üzerine koyan , kendini geliştiren insanlar var elbette ama bu istisna..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılElbette, mühimdir. Aile kişinin aynasıdır, armut dibine düşüyor en neticede. Ayrıca insan ailesiyle de evleniyor.
10 Yorumla Aile yapısını göz önünde bulundurmak gerekir fakat kafa yapıları aile ile uyuşmak zorunda değildir
00 Yorumla
+1 yılAilesiyle, ailem uyumlu olmadığı için severek ayrıldığım biri oldu. Ve bu durumdan hiç bir zaman bahsetmedim.
00 Yorumla
+1 yılBir abi tavsiye size ailesi evleneceğiniz kişinin kendisinen daha önemli!! Ailesi size uymuyor ise evlenip hayatınızı zindan etmeyin.
10 Yorumla
İnsan mutlu olmak için evlenir dert sahibi olmak veya başını belaya sokmak için değil. Yolun sonu başından görünüyor zaten.00 Yorumla
+1 yılAilesi tabi ki önemli. Ne olduğu belirsiz bir ailenin yetiştirdiği evlattan hayır mı gelirmiş.
00 Yorumla
+1 yılYani çok absürt bir durum olmadığı sürece pek de önemli değil eğer çok seviyorsam ayak uydurmaya çalışırım onlardan da bunu beklerim
00 Yorumla
+1 yılBenim evlilik şartlarına uyan kadın, nadir bulunur. Bu yüzden ailesi çok sabıkalı değilse ve karşıt görüşlü ailesini sevmiyorsa , evlenirim tabi ki..
00 YorumlaYalan dünya, her şey bomboş
Hancı sarhoş, yolcu sarhoş
Yalan dünya, her şey bomboş
Hancı sarhoş, yolcu sarhoşşş :d00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAilesi elbette önemli ama kimse ailesini seçemiyor, kimin ne yaşadığını bilemeyiz. Kesin konuşmamak gerek
00 Yorumla
+1 yılÖnemli ama bundan daha önemlisi eş adayının ailesi ve benim aramda ne kadar dengeyi sağlayabileceği..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. ilerde sıkıntı çıkar cimrilik falan sorun değil de küfür 1 yere kadar çekilir
03 Yorumla
Soran+1 yılKızın suçu ne
Soran+1 yılHayi ben karsi taraf icin sordu
Aile sorunluysa bu sorun evliliğe de dokunur ve tartışmalar asla bitmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 986 cevap paylaştı.
+1 yılArtık onun ailesi ben olcağım için ailesinin ahalisinin hiçbir lüzumu harbiyesi yoktur.
10 Yorumla
+1 yılÖnemli değil çünkü sevdiğim adam yeni ailesinin ben olacağımı bilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok önemli. Aile yapılarımız kesinlikle benzemeli.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılİyi, merhametli insan olmalarını isterim sadece.
10 Yorumla Tabiki önemli. Sünepe ve ailesine gereksiz düşkün bir erkek ise daha çok önemli.
00 YorumlaTürk bir kadınla konuşursam önemli. Ama Türk kızıyla muhattap olmadığım için artık önemi yok
03 Yorumla- +1 yıl
Türk kızlarına kurban ol sen
- +1 yıl
Sen kimsin ki yabancılar sana baksın. Gayette nimetim bu arada. Sen kendini nimetten sayma türk erkeklerinin tipi hep ortalama yakışıklı olanı görmedik henüz.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet önemli. Sadece eşle değil evlenirken aile ile de evleniliyor çünkü
00 Yorumla
+1 yılEvet önemlidir kişinin nasıl biri olduğuna ailenin büyük etkisi var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenince tüm sülalesi ve çevresiyle evleniyorsun. Önemli tabi. Sıkıntılıysa evlenmem.
00 Yorumla
+1 yılÖzellikle bizim toplumda kişinin sadece kendisiyle değil ailesiyle de evleniyoruz maalesef...
00 Yorumla
+1 yılMaalesef öyle önemli olmalı olması ise ilişkiye zarar verebilir yıpratabilir düşünülmeli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılKayınpeder adayının mal varlığı önemlidir sadece, ailesi değil.
00 Yorumla Her aile biraz tuhaf oluyor orası kesin ancak fazla anormallik varsa ve özellikle partneriniz ailevi dertlerinden dolayı sürekli karabulutlarla dolaşıyorsa kaçmanızı öneririm. Kaçamayacak kadar aşıksanız geçmiş olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEskiden olsa önemli değil derdim ancak önemli sonuçta onlar yetiştirdi görüş farklılıkları olsa dahi ahlaken onlardan etkilendi
00 YorumlaAile yapısı çok önemli.. Bende 6 aylık ilişkimi kız arkadaşımın ailesi yüzünden bitirmek zorunda kaldım.. Ben ayrıldıktan bır ay sonra da kızı bı akrabası ile nisanlamislar
00 Yorumla
+1 yılBenimkiler hep iyi denk geldi ama dediğin gibi olsaydı çok büyük ihtimalle istemezdi. Sonuçta onlarla evlenmiyoruz ama bi şekilde onlar da olcak
00 YorumlaÖnemli tabi armut dibine düşermiş derler aşk insanın gözünü kör eder önündeki yanlışı göremezsin ta ki iş işten geçene kadar
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle yargılamam ama ilerde illaki sorun olucaklar en sakin kayınvalideler bile bir yerden sonra sapıtıyorlar
00 Yorumla
+1 yılEvet bazen sadece eşinle değil onun annesi ile babası ile de evlenmiş oluyorsun garip ama doğru
00 Yorumla
+1 yılAilesi tabi önemli.
Ailesiyle anlaşamaz isem olmazzzz00 YorumlaArmut dibine düşer. Ailesi, çevresi ve kiminle yetiştiği önemlidir.
00 Yorumla
+1 yılEvet onemli. 2 kisi yurumuyor hic bisey.
10 Yorumla
+1 yılTabiki önemli nasıl olsa yıllar boyu görüşeceğiz
10 YorumlaTabiki de evlilik aileler arasında olur zaten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet önemli hepsi bi bütün aslında…
10 Yorumla
+1 yılÖnemli elbette
00 YorumlaEvet bizden uzak olmaları çok Önemlidir
00 Yorumla
+1 yılÖnemli ama aşık olursan bu önem kalkıyor biraz
00 Yorumla
+1 yılEvet sadece kızı alsak pek önemli olmaz da
00 Yorumla
+1 yılDeğil hayır evliliği kendisiyle yapacağım
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!