Sorgulamayan, iki dk sohbet edilemeyen insanlar çok zor değiller mi?

Özellikle bu kişi ailenden birisiyse. İnsanların fikirleri ideolojileri farklı olabilir bu çok normal, hepimizin bir seçim hakkı var gayet doğal. Ya dedim ki iki dk hayatımda ilk kez babam yokken (babamla gayet sağlıklı iletişim kurabiliyoruz ikimizde birbirimizin görüşlerine saygılıyız) annemle bir konu hakkında konuşalım ama annem o kadar kendini kısıtlandırmış ki belli bir ideoloji dışına çıkamıyor, sorgulamaktan korkuyor, pısırık olmayı savunuyor. Ben sadece Allah'a inanıyorum diyor tamam ben de inanıyorum ama Allah diyor ki oku, sorgula bir bak etrafına ama annemde hiçbiri yok ya tamam annem başımın üstünde yeri var ama annem olmasa hayatta anlaşabileceğim bir insan değil. Üzülüyorum cidden, saf bir kadın annem birde bugün bana sen safsın bu gidişle çok ilerleyemezsin diyor sebebi sorgulamam ve bana verilen hakkımı aramammış. Diyor ki "kimseye karışma kim be diyorsa onu savun" (resmen düşünme, Allahın sana verdiği aklını al sandığa kaldır demek bu) ardından ben görseller ve videolarla önermemi sundum gayet, izlemek istemedi. Ben anlamam dedi. Güzel ve seviyeli bir konuşma olsun çok istemiştim ama olmadı.

Sorgulamayan, iki dk sohbet edilemeyen insanlar çok zor değiller mi?