Güncellemeler
+1 yıl
Ben annesine abla merhaba size bunun benim için çok zor bir konuşma olduğunu söylemem gerekiyor ancak eğer bu doğru ise benim evliliğim için ve kendi psikolojik sağlığım için bu konuşmayı yapmak zorundayım
Bilmiyorum biliyor musunuz ama benim her gün taktığım ve sadece yemek yaparken çıkardığım bir eşyam var o da size söylediğim 3 adet bana ailemden hediye olan bileziğim 9 şubatta kayboldu ve ben bileziğimi oraya çıkarttım çok eminim uzun zamandır … ya kısmi olarak bahsediyorum ancak bana henü+
Bilmiyorum biliyor musunuz ama benim her gün taktığım ve sadece yemek yaparken çıkardığım bir eşyam var o da size söylediğim 3 adet bana ailemden hediye olan bileziğim 9 şubatta kayboldu ve ben bileziğimi oraya çıkarttım çok eminim uzun zamandır … ya kısmi olarak bahsediyorum ancak bana henü+
Güncellemeler
+1 yıl
Henüz konu hakkında benden şüphe duyuyorsan ben yapmadım bile demedi ben bunu arkadaşıma konduramıyorum ancak bunu net şekilde hukuka taşıyacağız “…”Bir hata yapmış olabilir buhrana düşmüş olabilir size bunları söylerken mahcup hissediyorum ancak siz olsanız sizde aynısını yapardınız dedim kadına oda bana işte yorumlardaki mesajı yazmış bende cevap olarak yazdıklarımda iftira olmadığını sadece yardımcı olabileceğini düşündüğümü laflarının mağduriyetime ters olduğunu benimde savcılığa başvrcğmı
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ben senin söylemeni bekledim yakın arkadaşım oldugun için konuyu açamadım ancak kamera kaydı var de
Annesi bana bu mesajı atmış
Peki kızım biri eşin diğeri en yakın arkadaşın. Sen suçu arkadaşına atmayı tercih eytin öyle mi? Kocanı akladın, peki bunu yaparken nasıl emin oldunda böyle bir vebali benim evladıma yükledin? Soruyorum sana? İçinde bulunduğun durum ve yaşadıkların zor olabilir ama böyle bir suçlamayı kimseye yapmaya hakkın yok, en olmadan elinde kesin deiller olmadan varsayımlarınla kısımı lekeleyemezsin, hiç kimseye yapamazsın bunu. Değerli eşyalarının kaybolması, bizim sorumluluğumzda olan bşr şey değil. Bizi alakadar etmez. Biz zaten bu suçlamanla ilgili konuyu savcılığa taşıdık, içimiz ferah, alnımız ak. Senden tek ricam, bizi bu konuyla ilgili bir daha rahatsız etme, kendi iç sorunlarını eşinle ailenle çözmeye çalış.
Yani iftiradan beni suçluyor şu an anlatabiliyor muyum bilmiyorum perişan oldum ya
tamamen suçlu psikolojisi bu peşini bırakmayın diyecegim ama davanın sonuca ulaşabileceğini de sanmıyorum elinizde kanıt olmadan. telefonla arayıp başka bir telefondan görüşmeyi kayıt yapmanız bile yeterlidir söyletebilseniz umarım bir yol bulursunuz
Arayıp ne diyeceğim zaten çok üzgünüm
Bide ben öyle kavga edebilen bir tip değilim ezilirim söyledikleri laflara çünkü yapılandan ben utanıyorum
o zaman hiç muhattap olma bu seni psikolojik olarak daha fazla etkilemesin. onlar gerçekten bu işe bulaştıysa zaten utanması olmayan insanlar oldukları belli. senin utanacak hiçbir şeyin yok güçlü durmalısın. o yüzden sen gerekli davayı bekle ve onların eline koz verme kendini açıklamaya çalışırken
Şikayet üzerine savcı ev aramasına karar verebilir. Söz konusu şahsın da evi aranabilir kolluk kuvvetlerince.
Ayyy inşallah öyle olur ya ama ben pek bir şey çıkacağını düşünmüyorum çünkü yani kanıtım yok onlara göre bu bi şüphe gibi
Eve girdiğine dair güvenlik kamerası görüntüsü vs varsa apartmandan işin kolaylaşır
Bu konuda sana yardımcı olamam ancak çok geçmiş olsun kardeşim. Şu an en ucuz Ajda bilezik 18.000₺. umarım kısa zamanda bulursun
Bana kendi ailemin taktığı bilezikti annem ve babam bireysel emekliliklerini bozdurup yapmışlardı çok çok üzgünüm eşimle huzurumuz kalmadı ve çok yeni evliyiz
Seni gaza getirmek istemem. Eşin belki bir anlık öfke ile kızmış üzerine gelmiş tartışmış olabilirsiniz. Eşiniz bu durumda sizin yanınızda olmadı. Sonuçta hepimiz birilerine güveniyoruz. Evimize alıyoruz. Nereden bilebiliriz böyle bir şey olacağını. Arkadaşının annesi ile konuşmak yerine direk arkadaşın ile görüş bu konuyu. Gerekiyorsa eşimle huzurum da kaçtı de. Biraz vicdani varsa itiraf eder ya da bir şekilde sana ulaştırır diye düşünüyorum
Annesi bana şu mesajı yazmış direkt atıyorum şu an
Peki kızım biri eşin diğeri en yakın arkadaşın. Sen suçu arkadaşına atmayı tercih eytin öyle mi? Kocanı akladın, peki bunu yaparken nasıl emin oldunda böyle bir vebali benim evladıma yükledin? Soruyorum sana? İçinde bulunduğun durum ve yaşadıkların zor olabilir ama böyle bir suçlamayı kimseye yapmaya hakkın yok, en olmadan elinde kesin deiller olmadan varsayımlarınla kısımı lekeleyemezsin, hiç kimseye yapamazsın bunu. Değerli eşyalarının kaybolması, bizim sorumluluğumzda olan bşr şey değil. Bizi alakadar etmez. Biz zaten bu suçlamanla ilgili konuyu savcılığa taşıdık, içimiz ferah, alnımız ak. Senden tek ricam, bizi bu konuyla ilgili bir daha rahatsız etme, kendi iç sorunlarını eşinle ailenle çözmeye çalış.
Bana bunu yazmış benimde çok zoruma gitti arkadaşıma da yazamıyorum ben mahcup hissediyorum yani resmen öyle söyleyim
Sen hiç mahçup hissetme. İnsan bu devirde evladını bile tamiyamiyor. Sen eşinden eminsen eğer. Kadına uygun bir dille. En son o evime geldi onun yanında çıkardım o gittiğinde yoktu de. Kadın oturup bı kızını sorgulasın ya. Bu nedir böyle. Senin adına çok üzülüyorum
Gerçekten bende kendi adıma çok üzülüyorum yani benim annem en ufak şeyde bile bizi dinlemeden döverdi bana bide iftira ediyor diye savcılığa şikayet etmiş beni oysaki attığım mesajda olabilir herkes hata yapabilir yaptıysa siz yardımcı olur musunuz çünkü polise gitsem siciline işler belki zarar görür ben bunu istemiyorum dedim çokta iyi niyetli davrandım yani yazıklar olsun evimden çıkmadı onun yüzünden nöbetten gelen eşim uyuyamıyodu çıkmıyordu evden kovamıyordum da
Hayatta her şey bir derstir. Üzülme sen. Bundan sonra kimseye kocani rahatsız edecek kadar güvenme. Lütfen para altın için de kesinlikle üzülme her şey yerine gelir. Alllah her şeyi affeder ama kul hakkını affetmez. Ahirette diyeceksin ki iyi ki de yapmış iyi ki de benjm hakkıma girmiş. Bence kocana alttan al. Gönlünü yap. Birbirinize destek olun ve eğer ispatlarsanız kızdan da tazminat alın 😀
Bunun tek bir yolu var
Keşke arayıp söylemesydiniz ama bi taraftan da iyi olmuș çünkü şimdi o kişi șayet șüphelendiğin kişiyse ve birazda aptalsa bileziği en yakın kuyumcuya satmak isteyecektir, Siz de gidip güvenlik kamerasından bakıp kişiyi tespit edeceksiniz
Nedir
Paniğe kapılması açısından iyi olmuș, Sertifika bişey var mıydı
Hayır tabi ki altınların seri numarası bile yok
Işte bu kötü oldu, Ama siz yinede dediğimi yapın ve eğer o şekilde olursa kişi paniğe kapılıp suçunu itiraf ederse anca öyle olur
Fatura bişey de mi yok
Ne zaman aldınız siz
Bi ara bu şekilde sahte euro ișini çözmüștüm burada, Umarım bunu da çözeriz
Faturası mı var diyim
Evet, Bu arada eșinin kumar vb bağımlılığı var mı
Şayet öyle bişey olduysa aynı şey onun için de geçerli
Eşine de söyle, Yakındaki kuyumcuların güvenlik kamerasına bi bakalım de, Bakalım tepkisi ne olacak, Eșinin de aşırı reaksiyon göstermesi normal gelmedi bana
Kadının attığı mesajı da okudum, Onun da aynı şekilde aşırı reaksiyon göstermesi normal değil, Aklı başında bi insan derdi ki "Kızım belki bi yere koydun bulamadın, Heryere iyice baktın mı" bu minvalde şeyler söylemesi gerekirdi
Zaten evi 9 undan beri arıyoruz talan ettik artık psikoloji kalmadı bende ilk başta zaten böyle söyledi eşimle huzurumuz kalmama nedeni benim hep üzgün olmam çünkü bizim maaş yatar yatmaz elimizde kalan para zaten 4 bin 500 tl biz asla o bileziği yerine koyamayız
Bence iftira suçundan kurtulmak için "Haklısınız, Eșime konduramayıp direkt arkadaşımdan șüphelendim, O anki panikle ne yapacağımı bilemedim" tarzı mesaj atıp hem iftira suçundan kurtulun hem de karşı tarafın rahatlayıp kolaylıkla satıp harcama yapmasını sağlayın
Kuyumcuların birniriyle irtibatı vardır, Onlar da insan sonuçta, Siz gidip böyle bi durum olduğunu ve bu tarz bi bilezik gelirse size haber vermelerini isteyin, Hem böylece kişiyi suçüstü de yakalayabilirsiniz șayet kendisi ya da sizin de tanıdığınız bi yakını satmaya götürürse
Konunun savcılığa intikal ettiğini, Bileziğin faturası sertifikası herneyse onun olduğunu söyleyin ki biraz daha caydırıcı olur, Kimse bile bile kolayca çalıntı mal almak istemez
Arkadaşının harcamalarını da bi şekilde takip edin
Siz arkadaşınızı kendi rızanızla eve aldığınız için, Herhangi bi zorlama olmadan eve girebildiği için poliste pek fazla bişey yapamaz, Belki parmak izi alınmasını isteyebilirsiniz ama o durumda da eșiniz ve sizin de parmak izi çıkacağı için siz de șüpheli olursunuz, O yüzden bu gibi durumlarda değerli eșyalarınızı göz önünde bırakmayın
Kamera kaydı olsa zaten bütün bunlara gerek kalmadan olay çözülürdü
Binanın içinde ya da dışında kamera varsa kayıtlardan arkadaşınızın diğer günlere nazaran o gün daha hızlı ve panik halde binadan çıkıp çıkmadığına bakabilirsiniz