Düğünden önce gelin evi açılır mı?

Merhaba arkadaşlar üç ay sonra düğünüm var kayınvalidemler şehir dışında kalıyor. Haliyle burada evleri yok fakat birinci derece yakınlarından evi olanlar var. Bize geldiklerinde benim tutacağım evi kullanmak istediğini yine şehir dışından gelen misafirlere benim evimde yemek vermek istediğini söyledi. İstemiyırdum fakat yanlış anlar diye bi şey söylemedim. Neyse telefonda konuşurken konu açıldı ve söyledim saygısızlık olmasın diye kelimeleri seçerek söyledim. kendi evimi ilk ben açmak istiyorum dedim bozuldu falan sonra nişanlıma söylemiş, nişanlımda bana “annem düğünden bir gün önce geliyor evimizede gelmiyor, istediğin olmuş” dedi. Şaşırdım ne oluyor diye çünkü asla bu kadar sert dille söylemedim. aynı şeyi düğün tarihi içinde yapmıştı. İstediğim tarih olmazsa düğününüze karışmam misafir gibi gelip giderim. diye onun istediği tarih yaptık. Zaten tek bi masrafa karıştığı yok her şeyi nişanlım yapıyor. Yetmezmiş gibi her aldığım şeyin fiyatını sorup ucuzunu almamı istiyor. Her seferinde böyle mi olacak?
Düğünden önce gelin evi açılır mı?