+1 yılözellikle erkeklere diretilen, mütemadiyen diretilen. evin kızına söylemek zordur. düşünsene bir annenin hadi artık evlen de yuva kur dediğini! o an o kızın gözünde bitersin zannımca. alan olduda gitmedi mi? evde kaldı işte bariz, çok net değil mi?
ama erkek öyle değildir. ona rahatça söylerler, yüksekten atarlar anneler. hatta haddini aşar konu komşuyla toplaşır kız bakmaya giderler falan fıstık. bir yaşa geldikten sonra daha da işitirsin bu cümleyi. bir ara bir pazar günü anne otomatiğe bağlar artık bu konuyu. içerik aynı sürekli bir şeyler söyler. hadi evlen ne zaman evlenecen yok mu şöyle güzel biri. artık yapacak bir şeyin yok. sevdiğinle olmadıysa evde kamış bir kızı alacan. o da kurtulacak sende!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
“Doğru zamanda doğru kişi olunca karar benim. Lütfen uzatmayın” diyip kapak yap
04 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik çok komplike bir olgu. Yani günümüzde evlilerin çoğu mutsuz. Neden? Kötü koşullarda yaşıyorlar, yanlış kişilerle evleniyorlar. Bir insanın sadece iyi bir insan olması, veya yakışıklı veya zengin olması bir insanı sevmek için yeterli degil. Aşk, binde bir denk gelebilen, herkesin deneyimlemedigi, ama çok kıymetli ve harika bir durum bence. Ben bu duruma denk gelseydim evlenebilirdim.
Misal, çoğu kişi aşık olmadan evleniyor, kadınların düğün merakı var. Gereksiz masraf yükleniyor , sonra saçma sapan bir muhitte, denizi, gün batımını , yeşilliği görmeyen bir daireye taşınılıyor, e aşk yok, hatta belki uyumlu bile degiller, erkek tv karşısında, kadın mutfakta, sonra çocuk oluyor evlilik tamamen bitiyor aslında.
Mesela benim bir arkadaşım ressam biri ile tanıştı, istanbuldan bodruma yerleşti, denize yakın küçük bir evde yaşıyorlar, doğa ile iç içe. Bence gerçekten aşıklar. Maneviyata yönelmişler, dünyevi zevklerden uzak, tasavvufi bir hayat sürüyorlar.
Böyle bir evliliği bende isterdim.- +1 yıl
Ayyyy kııııız ne güzel yorumlamışsın ya. Ya 😄
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Onları görmezden gelerek bu söz tam sana göre 🤗🤗🤗
Yaşınız yüzünden evlenmeyin
Anne olmak için evlenmeyin
Yalnızlık yüzünden evlenmeyin Ya da aileniz yüzünden Evlenmeyin
ya da tüm arkadaşlarınız evli olması da önemli değil
Sadece Sevildiğini hissettiğinde evlenEn iyi arkadaşını bulduğunu hissettiğinde, seni sonsuza dek gülümsetecek birini bulduğunda evlen
Umarım böyle birini bulursun 🤗🤗🤗
05 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama gittiğim doktor bile yaşın 26 neden bekarsın diyor
- +1 yıl
😂🤣🤣🤣geçekten mi
Soran+1 yılsorma :D ne alakaysa millete dert oldu, hayır bende isterim ama napayım
- +1 yıl
🤣🤣🤣su insanlar yok mu yaaaa heleki kadın bana çocuğunun fotosunu getirim ölüm yakışıklı mi evlenmek ister misin diye sordu 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Evi arabası var parası işi var dedi okumuş namazını kılar hafız falan filan 😂😂😂😂🤣🤣bende daha küçüktüm
+1 yılYorumlar ne kadar saçma evlen baskıdan kurtul dio hayatının aşkını bulmadan evlenmen saçma olur görücü usulü evlenirsen hayatın sıkıcı olur yaşın hala erken 60 yaşında evlenen insanlar var ve illa evlenmek zorunda değil sin calisirsin mesleğin olur araban olur evin olur kendine ait altının paran olur bazı insanlar hep bunları evlenerek kocadan bekliyor ve çok saçma
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
+1 yılAçıklama yapmak zorunda değilsin senin hayatına ve kararlarına saygı duymak zorundalar sakın o m*lların lafına bakıp evlenme önce kariyerine odaklan Asla ama Asla bir erkeğin eline bakma kendini paranı temiz helal bir şekilde kazan, ondan sonra doğru insan karşına çıkarsa evlenirsin, herkes bir başkasının g*tünü görüyor kendi g*tüne bakan yok, üzerinde çok duruyorum çünkü bir kızın zorlamayla evlenmesi canımı yakıyor diğer bir konuda kızların da sapıklaşması inşallah iki canımı yakan konuda bir gün sonsuza kadar tarih olur
10 Yorumla
+1 yılBi iki tanesini tatlı sert tersle bak bi daha yapamıyorlar.
Bak dediğimi yap sende rahat edersin.
Bende aynı baskılara maruz kalıyordum bir keresinde bi akrabamız gene aynı muhabbeti açtı evlen evlen diye bana geldiler artık dedim ki;
Evlenmek şart değil ya bi acelem de yok zaten 2. Ye 3. Ye evlenmektense hiç evlenmem daha iyi dedim adam sustu.
Kendinin ikinci evliliği 😂😂😂
Daha da kimse bir şey demedi çok rahatım43 Yorumla- +1 yıl
Ben bu şekilde başa çıktım. Sadece tavsiyedir. Kesin doğru kesin yanlış değildir. Söylediklerim tecrübedir.
Bende işe yaradı herkeste yaramayabilir.
Söylediklerim emir niteliği taşımamaktadır.
Syglr.
+1 yılKafayi takacak bir olay degildir. Önüne gelen herkesi evlendirmeye çalışan , bekar olmayı basarisizlik olarak sanıyorlar. Sanki evlendinmi basın göğe erecek. Sonra sırf böyle kisilerin cenesi kapansin diye yanlis karar verip yanlis kisiyle evleneceksin ondan sonrada ayy evliligi kötü gidiyor ayrilacak galiba muhabbetleri dönecek.
Evlenenlerin bir çoğu bakıyorsun bir iki sene sonra patir patir bosaniyorlar. Veya evliliklerini kurtarmak icin çocuk yapıyorlar 🤦🏾♀️10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılVallahi kardeşim ben de 26 yaşındayım erkek olduğum halde annem sürekli evlenmem için bana baskı yapıyor yok Mardin'den sana gelin getirelim bilmem ne falan diyor ama ben hiç istemiyorum evlilik bana çok uzak geliyor önce iş hayatımı düzene sokmam lazım sonra araba almam lazım sonra daha evlilik falan düşünürüm yoksa yaşın geldi laflarına ben de çok sinir oluyorum. Bugün bile babamın dükkanında bana evlen artık yaşın geçiyor dediler gerisini sen düşün
10 Yorumla
+1 yılYaş konusunda yapılan bu tür yorumları önemsememekte özgürsün. Herkesin hayatı kendi hızında ilerler, belirli bir yaşta olmak zorunda değilsin. Kendi hayat hikayeni oluşturana kadar sabırlı ol ve doğru insanı bulacağına güven. Etrafındaki insanların yaptığı yorumlara takılmadan kendi mutluluğuna odaklanabilirsin. Unutma, mükemmel zamanlama diye bir şey yoktur.
10 YorumlaBen ne istediğini biliyorum kötü evlilik yanlış karar almak istemiyorum diyerek samimi olup konuşursam konuştukları olmuyor açıkça annene bunu dile getirirsen anlar diye düşünüyorum bi anne olarak tavsiyem aceleye etme zaten evet bi yandan yaşında evlenip çoluk çoğu büyütmek güzel ama bi yandan bu yaşlarını oluyorsun sonra oyuzden sana tavsiyem emin olmadan adım atma hicbiseye
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Size ne diyebilirsin! 😅
Evi siz mi alacaksınız, döşeyeceksiniz, bilezikleri siz mi alacaksınız diyebilirsin ki!
Bence de yaşın, evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. İslam erken yaşta evliliği uygun görür...
Doğru kişi gelmez, durup dururken gelmez, senden haberi yoktur, konum atmadıysan kendini tanıtmadıysan...00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmek için evlenme için rahatsa insanı dinleme ruhunun eşini bekle, bekle dediysem de öyle bir bekleme değil çevrene şöyle bir bak bakalım ilk adımı sen at merhaba demekten bir şey olmaz seni istekli yapmaz tanı yani çevreni ama sakın buradaki ya da başka uygulamalara aldanma sosyal medyadan evlenenler var ama bence daha sağlam ve sağlıklı olanı emin ol çevremizdeki tanıdığımız insanlar.
04 Yorumla
Soran+1 yılBir arkadaşım biri ile tanıştı ( normalde İstanbul'da yaşıyoruz ) kızın tanıştıgı cocuk bodrumda yaşıyor, ressammış. Onunla evlendi, bodruma yerleşti, denize yakın küçük bir evde yaşıyorlar , ikiside yağlı boya vs yapıp duruyor otantik özgür bir hayatları var, çocukları henüz yok. Böyle bir evliliği bende isterim, ruhlarını tatmin ediyorlar ve bodrumda doğa ile iç içe huzurlu bir yaşamları var. Ama bu çok nadir. Çoğunluk evlenip küçücük dairelere taşınıp sabah 7 akşam7 çalışıyor çocuk yapıp hayatlarını bitiriyorlar.
böyle evliliği bende isterim. Bana gelenler , kurumsalda çalışanlar, onlarla evlensem sıkıcı yorucu bir hayatım olcak İstanbul'da. Birde, dedigin gibi ilk adımı atabilirim ama biri yok
Cevap sahibi+1 yılEvlenmek istediğini yakın gördüğün arkadaşlarına mi söylesen belki onlar sana uygun birisini tanıyorlardır. Kim bilir şansını dene
Soran+1 yılyok ya , onların zaten çevresi yok, birde derdim evlenmek degil ki öyle olsa bana gelenleri kabul ederim
Cevap sahibi+1 yılMmm o zaman sana baskı yapanlara aynı şekilde sorular sorabilirsin örneğin 50 li yaşlarında bir kadına evi arabayı ne zaman değiştiriyorsunuz diye sorabilirsin "aaaa olur mu ne yeni model araba modelleri çıkıyor diye şaka ile karşılık verebilirsin ya da" torun ne zaman veya senin de kızın ne zaman atanıyor senin oğlun ne zaman askere gidiyor gibi soruya soruyla karşılık verdiğinde rahatsız olacaklar. Özellikle teyzelere "ay yok ben böyle iyiyim öbür türlü sabah akşam kim yemek yapacak kim temizlik yapacak valla helal olsun teyze sana neler çektin beee 4 doğum yaptın 4 kere kesildin dikildin" gibi onları çatlatabilirsin 😂 eğer sana sanki babanın evinde yapmıyormusun derlerse "eee babamın evi annemle yapıyoruz elin oğlunun evi değil ki diyip gülücükler saç 😂" Türk kadını böyle gençlere deli olur deli jdjsjdkd😂😂 sen delirecegine onları delirt 😉
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle baskıları önemseyip evleneyim bari de sussunlar diye evlenenler hep mutsuz oluyor, 26 değil istersen 36 ol, doğru insanı beklemekten vazgeçme tam emin olmadan evlenme, kendilerinin evde kalmış tipsiz, kendine bi tabak yemek koymaktan aciz oğullarını yamayacak yer arıyor herkes, kimse kimseye karışamaz, evlenip mutsuz olsan boşanırken onlar mı sana destek olacaklar? Düğünde iki saat göbek atıp, zıkkımlanıp defolup gidecekler, böyle kocakarı muhabbetlerine kulak asmayın artık lütfen kızlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyor aceleye getirme ve kimsenin gazına da gelme aman diyeyim 😎
- +1 yıl
Çok haklısın.
Gizli Üye(36-45)+1 yılToplum hiç susmuyor her şeye edecek bir sözleri var. Hayat senin kendine kendi doğrularına güvenip yaşa. Toplum baskısıyla yapmayacağın tercihleri yapma. Konuşmalarına hiç takılma yarınına başka bir olay bulup onu konuşacaklar. Kendin için doğru insanı bulduğunda da kaçırma derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaaa bi s. Git diyerek. Valla gına geldi bee öfff. Cok istiyorsan sana ikinciyi buliyim de. Valla ben yakinda diycem daral geldim bende 24 üm ayni baskilar. Yasitlarim evlendi diye evlenmek zorunda miyiz? Yaşim gelmedi daha çitirim ne zaman istersem o zaman evlenirim. Gezip tozucam de. O zaman bir sey demezler.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Valla bi 30 a kadar bence zamanınız var
Cunki biyolojik saatiniz var hormonlar var?
Bunu bilmişlik yapmak için söylemiyorum
Kader bu hiç belli olmaz kiminle nerde ne zaman keşiceginiz?
Ama bu arada da boş durmayın
04 Yorumla
Soran+1 yılişte bu düşünce yanlış... Ne yapayım yaşım geliyor diye elime pankart alıp sokaga koca aranıyor diye mi çıkayım? Ha evlenmek istemiyorum derim belki bu yorum yapılabilir, kaldı ki bunda bile kimseye söz düşmez, 40 yaşında doğum yapanlar var. Ya da evlenmek istemeyenler var, her evlenen mutlu mu? kadın ev işi, çocuk derken kendini unutuyor.
Ama bende isterim biri olsun, doğru kişi gelmedikçe elimden gelen bir şey yok ki.- +1 yıl
Bugün böyle düşünüyosunuz amanyaruna düşünceniz değiştiğinde saatinizin pili eskimiş olucak?
Ben kimseye zorla evlen demiyorum?
Sadece etrafınıza bakının diyorum
Doğru kişiyi ben 50 sene bekledim?
Demek ki doğru kişi yok 🤷
Soran+1 yılİşte, bu yanlış. Her evlenen cocuk yapan mutlu mu? Yakınım evlendi, çocugu var, acıyorum resmen berbat bir hayat yaşıyor çünkü. Bir şeyi yapcaksam iyisini yapmalıyım. Ayrıca 40 yaşında degilim ki 26 yım. Ve çevremde 40 yaşında doğum yapan çok insan var, gencecik erkeklerin cocugu olmuyor mesela anlatabiliyor muyum? pil mil, bunlar kaba tabirler. Kadın doğum yapmalı düşünceside yanlış. Ben kariyer yapıyorum, arkadaşlarım var, hobilerim var, ben annelikten ya da birinin eşi olmaktan ibaret degilim, tek vasfım bu degil. Ha , aşık olmak tabiki muazzam bir şey, o ayrı isterim tabi. Sana basit bir örnek vericem; Bir arkadaşım biri ile tanıştı ( normalde İstanbul'da yaşıyoruz ) kızın tanıştıgı cocuk bodrumda yaşıyor, ressammış. Onunla evlendi, bodruma yerleşti, denize yakın küçük bir evde yaşıyorlar , ikiside yağlı boya vs yapıp duruyor otantik özgür bir hayatları var, çocukları henüz yok. Böyle bir evliliği bende isterim, ruhlarını tatmin ediyorlar ve bodrumda doğa ile iç içe huzurlu bir yaşamları var. Ama bu çok nadir. Çoğunluk evlenip küçücük dairelere taşınıp sabah 7 akşam7 çalışıyor çocuk yapıp hayatlarını bitiriyorlar.
Ben böyle bir evlilik istemiyorum. Bu yüzden reddediyorum , ne istedigimi biliyorum. Bilmem anlatabildim mi- +1 yıl
Ben mutlu olmanın cevabını vermedim? Farklı şeyleri birbirine karıştırmayalım
Size sınırlar ya da çizgiler çizmiyorum? Ben hakim değilim yargıç ta ?
Pil ile mecazi bi benzetme yaptım pil kötü bi cümle değildir ve ben pili kötü ilsun diye kullanmadım? Hayatınızı istediğiniz gibi yaşamakta tabiki özgürsünüz , insanlar size düşündüklerini söylüyor sizde onlara dusuncenizi söyleyin o kadar, bence mutluluk kişinin inandıklarıdır , size yaş ile soyledihim şeyler bilimsel gerçeklerdir , belli bi yaşın üstündeki kadınlar çocuk sahibi olmakta zorlanırlar ki aslında bu kadınların içinde olduğu hormonsal dengeye bağlıdır ,40 yaşındaki her kadının çocuğu olmayabilir? Ben sizin hayatınıza karışmam sadece düşüncelerimi paylaştım
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim hayatım benim kararlarım sizi ilgilendirmez bir ömür geçirecek olan benim siz değilsiniz de geç kimseye hesap vermek açıklama yapmak zorunda değilsin, ailen ise bu kişiler onlara da sevmediğim bir insanla sadece evlenmiş olmak için evlenip bütün ömrümü ondan nefret ederek geçirmemi mutsuz olmamı ve o kişiyi de kendimle beraber mutsuz etmemi istiyorsanız hazırım iki kişinin vebalini taşımaya siz hazırsanız benim için sorun yok de bidaha ailen sana evlen demez
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDinlemeyeceksin. İnsanların söyledikleri bir kulağından girip öbür kulağından çıksın hiç düşünme, aldırma bile ne dediklerini hayatın için en iyisini sen biliyorsun evlilik öyle kolay basit bir şey değil böyle bir şeyde baskı olmamalı nasip işleri bunlar senin için doğru biri çıktığında evlenip evlenmeyeceğine sen karar verirsin zaten. İnsanlar her şeyi konuşuyor boş boş ağzı olan konuşuyor, boş ver.
00 Yorumla
+1 yılAynı olay bendede var 27 yaşındayım. Annem Akrabalar artık atandın daha neyi bekliyosun diye sürekli baskı yapıyorlar ama anlamıyorlar ben öyle rastgele evlenmek istemiyorum dediğin gibi doğru kişi olmalı
10 Yorumla
+1 yılSen evlendin de ne oldu diye bir sorsana. Ben öyle diyorum. 🤣🤣Evlenene madalya mı veriyorlar?
24 Yorumla
Soran+1 yılkötü niyetle demiyor biliyorum, ama sıkıldım. Bende isterim biri olsun ama şu anlık yok yani
- +1 yıl
Yani anlıyorum. Ben de bekârım. Olmayınca olmuyor yani. Ne yapalım? Evlenmek için evlenip sonradan da devamlı sorun mu yaşayalım ömür boyu?
Soran+1 yılinsanlar bende bir sorun oldugunu düşüncek
- +1 yıl
Ne alakası var
+1 yılAy evlenince noluyor acaba onlara ne canım hepsi çok mu mutlu sanki evlendirmeye çalışıyorlar defolsunlar ne derlerse desinler siz istediğiniz gibi takılın tabi doğru insan bulunca neden olmasın ama sırf onlar bir şeyler diyor diye de önünüze gelene bakmayın lütfen canım millet vallahi ha deliler sinirlendim pardon
03 Yorumla
Soran+1 yılBak sana basit bir örnek vermek istiyorum. Bir arkadaşım biri ile tanıştı ( normalde İstanbul'da yaşıyoruz ) kızın tanıştıgı cocuk bodrumda yaşıyor, ressammış. Onunla evlendi, bodruma yerleşti, denize yakın küçük bir evde yaşıyorlar , ikiside yağlı boya vs yapıp duruyor otantik özgür bir hayatları var, çocukları henüz yok. Böyle bir evliliği bende isterim, ruhlarını tatmin ediyorlar ve bodrumda doğa ile iç içe huzurlu bir yaşamları var. Ama bu çok nadir. Çoğunluk evlenip küçücük dairelere taşınıp sabah 7 akşam7 çalışıyor çocuk yapıp hayatlarını bitiriyorlar.
Ben böyle bir evlilik istemiyorum. Bu yüzden reddediyorum , ne istedigimi biliyorum. Bilmem anlatabildim mi :)- +1 yıl
En iyisini yapıyorsunuz reddederek umarım istediğiniz gibi biri karşınıza çıkar ve böyle hadsiz insanlardan uzakta mutlu huzurlu bir hayat sürersiniz 🥲
Soran+1 yılumarım, sizinde :)
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yıl“Size giren çıkan ne?” diyebilirsin, sonuçta senin hayatın, dediğin gibi karşına içine sinecek biri çıkarsa zaten öyle bir sürece girersin. Toplumun baskısıyla yanlış tercihler yapıp mutsuz bir ilişki içine girme sakın.
00 Yorumla
+1 yılKoca olmadığı için evlenemeyen kızlar gibi sende cevap ver. Bana da sorduklarında kızla konuştum geçen dedim evin var mı araban var mı? Yok deyince olmaz dedim bende. Böyle güzel yakıştırmalar yap gitsin 😁😁
00 Yorumla
+1 yılHerkes evlenmek zorunda değil herkes çocuk sahibi olmak zorunda da değil ona uygun şartlar ve durumlar olursa zaten evlenirsin toplumumuzun genelinde olduğu gibi Buda gereksiz bir baskı acelem yok nasip diyip konuyu kapatabilirsin ya da varsa tavsiyeniz bi çay içerim de öyle boş konuşmakla olmuyor ;)
10 Yorumla
+1 yılHayat benim sizene istediğim zaman evlenirim deyip geç halen devam ediyorlarsa kavuşmaya oradan uzaklaş dinleme onları onlar konuşmaya devam etsinler. sen oralı bile olma ayrıca niye hep kızlara baskı yapılıyor evlenmeleri için erkeklere niye evlenmeleri için baskı yapılmıyor onların ne özelliği var kızlardan
00 YorumlaKnk ama 26 yaşında birisni bulacaksın 2 3 yıl tanıyacaksınız birbirinizi desek yaş 29 sonra işler ciddi olsun hadi evlenene kadar 1 yıl desek 30 oldun. Sağlıklı bir çocuk yapacaksan önünde takribi 5 6 yılın var. Kısacası şu an hayatında briis yoksa çalışmalara başla
00 Yorumla
+1 yılkimse için yaşamıyoruz kimseninde budu sorgulama gibi bir hakkı yok. sana tavsiyem öncelikle takma takılma buna. haddi olmayanlarada ver cevabını gönder boşta derim
00 Yorumla
+1 yılSaçma kriterlerin varsa örneğin zengin erkek gibi zor evlenirsin. Çevrene gelirsek çevrem kendini 10-cu kattan at dese atacak mısın. İnsanlar der boş ver
00 Yorumla
+1 yılLaf olsun diye konusuyorlar. Sizene arkadaş? Bunlar her yerde aynı. Yok evlenm yok sunu yap yok bunu yap felan filan. Böyle saçma insanlarla karşılasınca kimseyi ilgilendirmez diyip tepkimi koyuyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Banada hep diyenler oldu ama hiç takılmadım. Halimden mutluyum. Hayırlısı neyse o olsun demek gerekir. Illa ki karşına çıkar birisi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. aynı durumdayız valla. gokten kız düşse. bi de tam kollarıma :d valla baskıdan bıktım bakkalda satılsa neyse parası alıcam valla
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılKafaya takmayarak.
Onlar susmaz çünkü.
Evlendiğinde “çocuk ne zaman” siye hadsizlikler başlayacak.
Hep bir tık üste hep üste.
Gerek yok :)00 Yorumla
+1 yılBaşkalarinin ne dediklerine dinleme onlar hic bi zaman susmuyorlar. Yani susmalarini istiyorsanda kaba konuşmalisin başka çare yok.
00 Yorumla
+1 yılBeklediğim biri var dersin o zaman bitiyor bu baskı ben oyle yapıyorum etkili yöntem, zamanı gelince tanisirsiniz diyorum.
00 YorumlaYaşında gelmiş hocam. Sende zaten evlenmeyi düşünüyorsan sıkıntı yok. Uygun biri olduğunda evleneceğim dersin.
Ve evlenirsin.00 YorumlaBana da baskı yapılıyor erkek olmama rağmen
Henüz aradığımı bulamadık, olayı savuşturmuyorum da
Kendi haline bırakman en iyisi00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz daha bundan bahsederseniz ağlayacağını söyle nasıl susuyorlar gör
10 Yorumla
+1 yıl30um aynı baskıyı görüyorum. Herkes tek tip yaşayınca rahat edicekler çünkü, hepsi ruh hastası
14 Yorumla- +1 yıl
Ben 23üm keşke evlensem
- +1 yıl
Öyle evleniyim demekle evlenilmiyo ki, yoldan birini mi cevircen hadi evlenelim diye. Kismet isi bu
- +1 yıl
Aaa bu ben
- +1 yıl
Kriteriniz var mı evlilik için tip para boy gibi
+1 yılSınır çiz yoksa tepene çıkarlar. Kimse kimseye karışamaz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin yaşı olmadığına inanıyorum belki 30 da evleneceksin ailen mi baskı yapıyor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılZaten 26 erken. Duymazlıktan gel ya da kibarca lafı çak 😂
00 Yorumla
+1 yılMilletin baskısı bitmez
millet ne der diye yaşamayın ben ne istiyorum diye sorarak yaşayın00 Yorumla
+1 yılDoğru insanı bekleye bekleye çürüyecez sanırım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Kiminle? ;; Teyze , Hala , Dayı , Enişte , Abla, vs. diye cevap verebilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ben 31 oldum bir de beni düşün sen gene benden iyisin dir emin ol yani ☺
00 YorumlaHiç kimseyi takmicaksın doğru kişiyi bulunca evlenirsin
00 YorumlaBiri var bakalım de geç öyle hemen kolay olmuyo işler de.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSize ne benim derdim sizi mi gerdi de ya da bulun şöyle huyu suyu güzel dürüst adamı da evleneyim de. Biz nerden bulalım canım derlerse de o zaman akıl verip durmayın de.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılTurkiyede herkes bunu yasiyor yapacak bir durum yok abla
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 900 cevap paylaştı. Çevrene istiyorlarsa kendilerinin evlenmesini söyle
00 Yorumla
+1 yılSavusturamazsin ben 10 yıldır uğraşıyorum Bi zaman sonra evliliğe karşı defans gelişiyor insanda
00 YorumlaBen 30da evlenicem en iyisi şu an hayatın tadı çıkmalı sonra büyüyünce ben bunu yapamadım demiyim
01 Yorumla- +1 yıl
Ver geç ver geç
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBaskı hiçbir zaman bitmez. Evlenirsin, çocuk isterler sonra 2. Nerde derler😅
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılTeke devam ı zman. Bi çok kişi yaşı geldi diye yakıyor hem kızı hem kendini. Acele etme.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı. Bulda evlenek de hatta üstüne git olmadı yardımcı olurum bu konu da 😂
00 YorumlaAilen baskı yapmadığı sürece çevrendekilerin fikrinin bir önemi yok
00 Yorumla
+1 yılkısmet böyle şeyler de geç oturup ta kimseyle polemiğe gerek yok bence
00 YorumlaEvlen artık ama yani 😂 "şaka" nasip de geç yapacak bir şey yok.. 😅
00 Yorumla
+1 yılZengin birini bulun de evleneyim dersen evlendirmezler
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Ohoo geç kalmışlar. 2 sene önce başlamaları lazımdı. Ekonomiden vur ailemin borcu var de
00 YorumlaAynen banada baskı yapılıyor ama nasip değil ki ama anlatamıyorsun
00 Yorumla
+1 yılÇevren ne karışıyor ki onlara ne yani sen doğru insanı bulana kadar bekle bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 804 cevap paylaştı.
+1 yılOf sorma benimkilerde öyle.
Okul iş gibi bahanelerimde kalmadı artık00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. şöyle 😂😂
00 Yorumla- Devamını Gör (105)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat