Hani olmaz ama şansınız yaver gitti ve cennet gittiniz.
Herkes de nedense cennet gideceğini zannediyor ama cennete gidecek insan sayısının milyonu bulacağını bile zannetmiyorum ben.
Hani olmaz ama şansınız yaver gitti ve cennet gittiniz.
Herkes de nedense cennet gideceğini zannediyor ama cennete gidecek insan sayısının milyonu bulacağını bile zannetmiyorum ben.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
hiç bir şey istemem..
Yani sonuçta ilk cehennem sonrada cennete gidecek çoğu kişi eğer gidersemde sanırım ailemi görmeyi isterdim
öyle bir şey yok seni kandırıyorlar. cennette cehennem tek yön
Ya boş yapma yazıyor bu çoğu din kaynağında ne kandırması insanlar önce cehenemme gidip günahlarının cezasını çekicek cezalarını çektikten sonrada cennete gidecekler yalnızca çok büyük günahları ve affı olmayan günahları işlemiş olan kisiler cehennemden çıkamayacakmis
asıl boş yapan senin gibi iman ettiği dinden haberi bile olmayanlar olmasın?
sana tek yön olması konusundaki bilgiyi Kurandan verdim. Ha sen başka kitaplara inanıyorsan o zaman kendi dinini kendin sorgula.
Herhangi bi dine veya başka bir kitaba inamdigim yok hadislerde falan geçiyor diye biliyorum önce cehenneme girip cezanı çektikten sonra cennete girilebilicegini
hadislerde kadınlarında sünnet olmasından da bahseder ama sen hiç sünnet olan kadın duydun ayda gördün mü? hadislere inanmak insana doğrudan cehennem bileti aldırır.
Kâfir, münâfık ve müşrikler Cehennem'de ebedî kalırlar, orada ölmezler ve azabları hafifletilmez.
Tövbe etmeden günahkâr olarak ölen ve Allah'ın kendilerini affetmediği mü'minler ise Cehennem'de ebedî kalmazlar. Kendilerine günahları kadar azap edilir. Sonra oradan kurtulup Cennet'e girerler ve orada ebedî kalırlar.
Allah Cehennem'i diğer yaratıklardan önce yaratmıştır ve şu anda mevcuttur, yok olmayacaktır. Nitekim şu ayet bu durumu gayet açık ifade eder:
"Artık o ateşten sakının ki, onun tutuşturucu odun insanlarla taşlardır. O kâfirler için hazırlanmıştır. " (Bakara, 24)
Al
ee ne diyor burada? kafir ne demek? gerçeği örten bildiği halde doğruyu söylemeyen kişidir.
kaldı ki cehennemden çıkış yoktur.
bak inanmıyorsan :D
sorularlaislamiyet.com/cehennemden-cikis-var-midir
zamanın varsa okuman içinde bunu değerlendirebilirsin. rastgele buldum ama değindiği konular tutarlı
www.haksozhaber.net/.../...tutarsizligi-8107yy.htm
1. katta günah işleyen Müslümanların günahlarının cezalarını çekip cennete götürelecegi yazıyor diğer katlarda ayrı dinlere tapip dinden çıkmış insanların gideceği katlar ben sana neden bahsediyorum müslüman olan insanlar günahlarının cezasını çektikten sonra cennete götürülecek
ablacım kat mat yok kendini kandırma diyorum olmayan katlardan bahsediyorsun?
bak 107de ne diyor? "o ateşte ebedî kalacaklardır."
108de nediyor? "onlar da orada bir lütuf olarak ebedî kalacaklardır."
Hud Suresi, Ayet 105-108:
105. O gün geldiğinde Allah'ın izni olmadan hiç kimse konuşamaz. Onlardan kimi bedbahttır, kimi mutlu.
106. Bedbaht olanlar ateştedirler, orada onlar her nefeste acıdan inleyip feryat ederler.
107. Rabbinin dilediği hariç onlar, gökler ve yer durdukça o ateşte ebedî kalacaklardır. Rabbin gerçekten istediğini yapar.
108. Mutlu olanlara gelince, onlar da cennettedirler. Rabbinin dilediği hariç, gökler ve yer durdukça onlar da orada bir lütuf olarak ebedî kalacaklardır.
Cennet diye bir şey yok. Yer demiyorum. Şey bile yok
neden olmasın ki? fizik yasalarına göre bizim bile var olmamamız gerekiyordu.
Bu argümana sahip olduğunuz hangi fizik yasası size cennete dair somut bir argüman sundu?
böyle konulara girmeden önce kendi tanımlarını ortaya koymalısın. somut dediğin şey nedir? evren somut bir şey midir sence? yoksa belki bir simülasyon mu ya da bir halüsinasyonu mu?
Bilim kurgu filmlerinin bu denli içselleştirilmesine karşıyım. Bana göre elle tutulmayan ve gözle görülmeyen hiç bir yer ve nesne var olamaz
annen ayda baban seni sevdiğine nasıl inanıyorsun acaba?
seni sevdiğini söyleyen hiç kimseye inanmıyorsundur. çünkü seni sevdiğini kanıtlaması için ya şeyini kaldırması ya da seni doğrudan öpmesi gerekiyor sanırım.
Sevgiyi neye göre şekillendirdiğine bağlı. Ve karşınızdaki birey bir durumu somutlaştırdığında argüman olarak duyguların soyutluğunu savunmanıza karşıyım. Duyguları soyutlaştıran şeylerin varlığını somut şeyler sağlar. Ancak cenneti somutlaştıranlat varlığını asla somutlaştıramaz
"Bana göre elle tutulmayan ve gözle görülmeyen hiç bir yer ve nesne var olamaz" dediğine göre şekillendirdim sadece ama işine gelmedi.
Öyle olsun tamam senin için daha maddi olarak açıklayayım.
Ya cennette duygular gibi soyut bir şeyse
örneğin senin beyninde basılacak özel bir kimyasal sayesinde sadece beyninde yaşadığın ve her istediğinin olduğu bir soyut duygu durumsa?
Ben olaylara bilimsel yönünden bakıyorum ve hayal alemiyle kendimi avutmayı tercih etmiyorum. Bilimsel olarak ölüm gerçekleştiğinde bilinç yok olur. Beyninde hayatın boyunca körü körüne inandığın bir ulvi alemin biçimlenmesini sağlayacak hiç bir nokta çalışamayacak maalesef. Bu dünyada var olduğun sürece cennetin kaç dönüm olacağını veya ganyan bayinin hangi vadide olduğunu bile hayal edebilirsin hayatın boyunca. İyi seyirler diliyorum
PUHAHAHAHA daha şimdi sevgi konuştuk elle tutamadın ama nedense olmadığını iddia etmedin?
verdiğim örnek gayet bilimsel olarak mümkün değil mi mesela neden şimdi olay bilime döndü?
yani henüz birinci seviye ateistler gibi "bilim tapınıcısı" olup bilimin temelinin de inanç ve varsayımlara dayandığını bilmediğin o kadar belli ki.
ha sende bilimsel olarak şunu düşün bakalım
madem enerji yoktan var, vardan yok olmaz iyide evren neden iğne ucundan çok daha küçük bir boyutta inanılmaz bir yüksek bir sıcaklıkta neden duruyordu? bu sıcaklık ve enerji nereden geldi?
ve neden bu boyutta kalmadı ve genişlemeye başladı? etki yok başka bir unsur yok neden?
nereden geldi bu başlangıç enerjisi peki?
ben asıl sana iyi seyirler diliyorum bu dünyada amacı olmayan insanların halini gördükçe acıyorum.
ayrıca bir ateistin neden kendi çıkarları için her şeyi yapmadığını anlamıyorum. tüm ateistlerin Makyavelist olmaları gerekmiyormu? nede olsa her şey sadece seninle ilgili
Çok uykum geldi size yarın laf yetiştiricem. Emeğinizi karşılıksız bırakmak istemedim eforunuza sağlık. İyi geceler diliyorum
tabiki her zaman bekleriz
Porche taycan s4 turbo
2. olarak yolmu benzin mi isteyeceksin? :D
Elektrik isticem benzinli değil :)
haa doğru arabadan hiç anlamam sadece binerim :D
Senin zannetmenle olacak işler değil
Belki de tam tersi.
Winx dondurma
Huriye.
Cemalullah