Benim için bu:
Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir. (Bakara 45)
Benim için bu:
Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir. (Bakara 45)
Namazı aslında kendimiz için kılıyoruz, Allah için değil. Biz secde etsekte etmezsekte Allah'a ne bir şey ekleniyor, ne de bir şey eksiliyor. Farz olan ne varsa bize/bizlere yararı var. Men edilen şey ne ise hepsinde bize zarar var.
Aynen öyle
:)
Burada müslüman olmayan çirkin yanıtlar verir biliyorum onları islama davet ederim İslam da huzur var cennette gitmenin yolu Müslümanlık Namaz Allah'a Şükür teşekkür etmek dir Kulluğun vazifesi günahları affettirmek dir
islamda huzur mu var
onun icin her islam ülkede savas var kan var ölüm var tecavuz katliam var
@marco_polo şu an İslam ülkesi yok. İslam ülkesiyim diyenlerin hiçbiri Allah'ın emrettiği şeriatı uygulamıyor. Dini kullananlar da sizi böyle kandırıyor işte yazık
Sanki etrafta münafık yokmuş gibi dindar gözüken herkesi dindar zannediyorlar ya bu cehalete ben söyleyecek söz bulamıyorum
Şeriatı inkar eden zaten Müslüman olamaz ki. Ama sorsan Muslumanim diyenlerin bir çoğu şeriatın anlamını bile bilmez. Medyadan gördüğü kadarıyla cahilce kafa kesenler falan diyip geciyor insanlar. Toplumumuz bu kadar bilgisiz maalesef
Amin
Cevap
16Cevap
Ben kılmıyorum
Peki
Huzur demek keşke namaz kılan bir adam olabilsem her gün dua ediyorum böyle biri olmak için
Yaradanın nasip etmesi için imanı
Ne kadar Allah aşkı yüreğimiz yansada
Namaz huzur veriyor adama
Dünyanın en büyük huzurunu
Allah'ın adını günde 5 vakit anmak en güzel duygu
İmanı nasip etmesi için derken?
hic önemi yoktur
İmanım var beş vakit namaz kılan dört dörtlük bir müslüman olmak
Diyorum dini tam bilen
Anladım
Kulluk bilinci olan herkesin yapması gereken bir ibadettir.
Evet kesinlikle
Secde anında kul ile Allah arasında sadece ince bir perde kalır. Kulun Allah huzuruna çıkmasıdır namaz
Benim en kısa zamanda başlarsam, huzurunu ve şifasını göreceğimi bildiğim, dinimizin direği olan en önemli ibadet.
Allah ile irtibatin en vasitasiz oldugu ibadet olur kendisi.
Huzur bulmayı ve bütün dertlerini, günahını secdede bırakmayı sağlayan müthiş bir ibadet.
Önemli eşimin kılmasini isterdim evin bereketi artar
Çok önemlidir önceden kılardım iki yıldır tembellik var
Vazgeçilmezim olmakla beraber
Allah ile kul arasindaki konuşma iletişim alışveriş
Sade ve öz olarak en merhametliye bir sığınma hali.
iatediğin kadar kotu ol ama namazını kıl
Namaz her koşulda kılınmalı da yine de kötü de olmamak lazım
tabi canım
👍🏻
Yaratılma nedenim namaz
Yaratılma nedeni diyemeyiz belki ama hayatımızın bir parçası olması gerektiği kesin
Bence hayatımızın. Ana sebebi/maddesi/koşulu.
Koşul olabilir ama sebebimiz farklı
Aynen benimde kılmıyorum bıraktım
Neden
Ne konuşucaz
Yok sağol
Ne demek niye istemiyorum
👍🏻
Benim için de yukaridaki gibi, namaz günahlardan alıkoyar
Fırsat buldukça kılıyorum.
Allah kabul etsin
Namaz rutinimin bi parçası
Uzun zamandır kılmak nasip olmuyor
İnşallah nasip olur
@Hg1Gba bunu da ss aldım. Savcılığa verirsin hesabını
Dinlere inanmıyorum
O zaman sorumda ne işin var? Soruyu kimlere sorduğum açık değil mi? Vakit kaybetmeseydin yazarak
Önemli ama kimseye çaktırmıyorum
Çok yüksek artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?