Açıkçası ben oldum olası pek sevmiyorum tokalaşmayı. Özellikle tanımadığım bir adamın elini neden tutayım ki. Siz nasıl bakıyorsunuz bu duruma? Biriyle tanışırken tokalaşmak şart mı sizce?

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg...🫶
Açıkçası ben oldum olası pek sevmiyorum tokalaşmayı. Özellikle tanımadığım bir adamın elini neden tutayım ki. Siz nasıl bakıyorsunuz bu duruma? Biriyle tanışırken tokalaşmak şart mı sizce?

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg...🫶
Aşırı sinir oluyorum. Bir kere nezaket kuralları gereği hiçbir erkek bir kadına el uzatamaz tokalaşmak için. Bu kaba sayılır kadın kendisine dokunmasına izin verdiği takdirde kendi uzatır zaten elini. Karşı cinsle tokalaşmak kadar gereksiz bişi daha yok
Ayneen öyle nokta.
💮
Tanışırken veya merhabalaşırken tokalaşmak sadece Türk kültüründe değil dünya genelinde hemen hemen bütün kültürlerde bir adettir.
Ben genellikle tesettür giyimli kadınlara onlar el uzatmadıkça uzatmıyorum. Onun dışında her tanıştığım kişiye elimi uzatırım.
18 yıl önce öyle elimi uzattım, havada kaldı. Ondan sonra tesettürlü kadınlara karşı böyle bir davranış geliştirdim. Uzatılan elin havada kalması hiç hoş değil.
Ben uzatıyorum elimi elini uzatana kibarca yok anlamında elime kalbime götürüyorum bir şey demiyorum. Şahsen bende sevmiyorum bazı yerlerde Dindar görünüyorum ama olsun 🙏
Ben elimi ilk uzatan olmam kesinlikle. Tokalaşmak gerekiyor iş hayatında el mecbur😃 Eve dönüyorum kedime bile dokunmadan ellerimi direkt olarak sabunluyorum. Ayrıca erkeklerin el temizliğine de hiç güvenmem😃
Cevap
17Cevap
Hayır tabi ki de yani karşımda ki kadın rahatsız olabilir yoksa benim açımdan bir sorun olmaz ama onlar elini uzatmadan ben uzatmam.
Çok düşünceli bir hareket senden de bu beklenirdi.
Teşekkür ederim 😊
İlk erkeğin elini uzatması görgüsüzlüktür.
Elini en son ne zaman yıkadığını, nereye dokunduğunu bilmediğim insanlara (erkek, kadın fark etmeksizin) temas etmek hoş değil. Ki erkeklerin çoğunun 15 saniye içerisinde tuvaletten çıktıklarını düşünecek olursak..
Baş hareketi ile birlikte hafif bir tebessümle "Merhaba" demek yeterli.
Karşı cins kankalarımla yumruk tokalaşması yapyoruz genelde yani onlar olunca severim, bazen ben uzatırım bazen onlar… ama tanımadığım insanlar el uzatınca sevmyorum ama ayip olmasın diye yinede uzatyorum…
Bir kadın bana elini uzatmadan ben elimi uzatmam
Kadın elini uzatmadan erkek uzatmaz. Bu da bir görgü kuralı olarak burada dursun.
Teşekkürler abicim katılıyorum bende sana. Site de başa tutturma olsaydı, tuttururdum öyle güzel yorum.👏
Sağol, teveccühün 🙂
Eğer kadınsa elini uzatırsa tokalaşırım. Erkekse ben el uzatıyorum genellikle. Tabi ki eli kirli olabilir ama bişey yemeden önce elimi yıkıyorum zaten. Hatta bişey yemesem de günde sık sık elimi yıkıyorum
El yoluyla tokalaşmayı sevmiyorum. Kaba bir görüntü oluşuyor. Yakınımsa sarılarak selamlaşırım, uzaktan biriyse sözlü olarak selamlaşmayı tercih ederim.
Öyle selamlaşmayı sevmiyorum resmi iş görüşmesi gibi ciddi birşeyler olmadıkca gerek duymuyorum. Herkesle de tokatlaşılmazki ama bir merhaba demek yeterli bence.
Herkese elimi uzatmıyorum karşı cinsime hiç uzatmıyorum. Kim olursa olsun tokalaşmak için elini uzatanın da elini havada bırakmıyorum.
El uzatılırsa uzatırım nezaketen olması gerekende bu bence. Tabi kim olduğu ve pozisyonu da önemli.
Elini tutmuyorsun ki, tokalaşıyorsun sadece.
Mutaassıp hanımlara uzatmıyorum, onların dışında uzatıyorum.
Hemen
Bunu sorun etmem tanışma aşaması sonuçta karşı cins uzatınca haliyle sıkarım
Erkeklerle yakın temasta bulunmuyorum. Hep mesafeliyim. 🤚
Samimiyet göstergesi olarak görüyorum bunu ben
Hayır ya elini yıkamıyorsa 😂 tokalaşmayı sevmiyorum el öpmeyide sevmiyorum misal
Arkadaşlarla olurda, tokalasmak felan garip geliyo o uzatiyo sen uzatiyon tutuyonuz elinizi salliyonuz, karsi cins olmasiyla alakasi yok benim icin sadece benlik degil ama sakasina arkadas ortaminda yaparim yani
Pek değil genelde kafamla selam veririm
Evet nezaketen de olsa.
Hayır tabiki uzatmasa daha çok sevinirim
Evet uzatırım
Asla uzatmam
Uzatmam
Çok çok nadirdir
Cekinirim
Ben uzatıyorum bazen
Bazen uzatıyorum
Uzatmam
Hayır