Sen
Siz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İsim öğrenene kadar siz derim. Fakat bu tanıştığım kişinin hayatımdaki konumuna göre değişir. Örneklemek gerekirse; iş hayatında benden yüksek mevkide ve bana yabancıysa siz, isim öğrnedikten sonra Fahriye Hanım Faruk Bey derim. Kişinin hayatımdaki konumuda önemli şimdi.
Yeni tanıştığım birine genellikle "siz" şeklinde hitap ederim, çünkü bu daha genel bir ve saygılı bir hitap şeklidir bu durum kişisel tercihlere ve kültürel normlara göre değişebilir. Örneğin, bazı kişiler daha samimi bir ilişki kurmak için "sen" kullanmayı tercih edebilirler. Ancak, ilk tanışmada "siz" kullanmak daha yaygın ve güvenli bir seçenektir. Daha sonra ilişki ilerledikçe ve karşılıklı samimiyet arttıkça, hitap şeklinin de değişebileceğini unutmamak önemlidir.
Sosyal mecralar da genellikle karışık gidiyorum duruma göre, fakat günlük yaşantım da yeni tanıştığım biri ile bir samimiyet kurmadığım sürece “Siz” ile devam ederim.
Cevap
22Cevap
Ben ilk kez tanışıyorsam siz derim.. samimiyet oldukça sen derim.
İş ortamında ise siz derim. Ama dost ortamında samimiyet çabuk olsun diye sen derim, daha sıcaklık oluyor.
adı üstünde yeni tanıştığın birisi yani fazla samimi olmaya gerek yok o yüzden siz demek lazım ilk etapta.
Samimiyete göre değişir bu durum. Eğer resmi bi yerde ise siz dışarıda samimi bir yerde ise sen. Herkese siz demek garip kaçıyor bazen.
Nasıl tanıştığıma bağlı, onun bana nasıl hitap ettiğine bağlı aslında ama ilk ben konuşuyorsam siz derim
Genelde mesafeli olmayı tercih ederim. Özellikle karşı cins için asla istisna yapmam!
Mesafeli olup siz demek daha iyi bir yaklaşım olacaktır
Nasıl bir yakınlık olduğuna bağılı genelde sen diye hitap ederim ya da adı ile
Önce karşı tarafı beklerim sen diyene kadar sen demem
Arkadaş ortamında tanıştığım yaşıtım biriyse sen derim, diğer durumlarda siz derim.
İlk 10 dakika siz sonra yardır gitsin modelini uyguluyorum.
Cinsiyete bakar erkekle "sen" kızla muhattap bile olmam tanışmam
Yani nasıl davrandığına bağlı bence.. karşı tarafın üslubuna bağlı
Siz'den sen'e geçince bi tuhaflaşıyor insanlar. Siz demek daha doğru geliyor bana.
O ankı aldıgım elektrıge baglı
Siz derim ben
Siz demek doğru tavır.
Valla karsimdakine göre ya
Hemen bana sen de diyenlerden hayır gelmez
Siz diye hitap ederim
Bos resmiyetleri sevmiyorum
Siz diye başlarım genelde
Yaşıt biriyse bu tarz şeylere hiç takılmam
Siz diye hitap ederim
İlk siz derim sonra rızasıyla sen olur.
Yaşı yaşıma yakınsa sen demeyi tercih ederim