Yeni tanıştığın birine sen diye mi siz diye mi hitap edersin?

sen
siz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yeni tanıştığın birine sen diye mi siz diye mi hitap edersin?

Bazı insanlara Sen diye hitap ederim misal büfeciye, kantinciye, garsonlar, güvenlik görevlilerine vs.
Fakat dolmuş şoförüne, akademik personellere, uzak akrabalarıma veya gittiğim bir mağazadaki çalışana Siz diye hitap ederim.
Burada senli benli hitap ederim, bana da öyle hitap edilmesini beklerim. Genel olarak ise ortamına göre; rahat ortama giriyorsan sen, profesyonel ortamlarda genelde siz ama duruma göre sen.
Hayır sen diye hitap ederim siz hitap şeklini yeni patronum olur onunla tanışırken yüksek merci olduğundan saygıdan dolayı ya da sevdiğim kadının ailesiyle tanışırken siz derim
Uzun zamandır tanıştığım kişilere bile siz diye hitap ettiğim oluyor. Bence çok da samimi olmamak gerekiyor aradaki iletişimi sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için bu gerekli
Cevap
53Cevap
Siz derim.
"Siz" diye hatta ilk karşılaşma bir tartışmayla başlamışsa bile "siz" diye hitap ederim.
Karşımdaki insan nasıl bir psikolojiye sahip bilmediğim için kendi alanımı korumak istemem en doğal hakkımdır.
Normal şartlarda da karşımdaki insan samimiyeti "sen"e taşıyana kadar "siz" demeye devam ederim. Yakınlığım karşı tarafın tutumuna göre değişiklik gösterir 😃
Çoğul konuşmayı ne kadar çok sevmesem de yeni tanıştığım zaman "siz" diye hitap ederim. Eğer sonraki günlerde bir şekilde hayatıma dahil oluyorsa çoğul konuşmayı bırakırım. Çünkü çoğul konuşmak çok resmi geliyor bana..
tanımadıgım herkese siz diyorum çocuk olmadığı sürece
tanışma sürecinde de siz diye baslarim sanalda bile.. bazılarıyla hızlı samimi olunuyor onlar hemen sene dönüyor
Yav sorum siz diye hitap edenlere o zaman bende mi terslik var sen diye hitap eden ya herkesle samimidir ya saygısızdır ya da terbiyesizdir başka ne seçeneği olabilir? Hiç bana siz diye hitap eden kimseye rast gelmedim.
Yolda birisiyle tanışırsam genelde bir daha görmeyeceğim için siz diye hitap ederim ama mesela iş yerinde veya benzeri yerlerde tanıştığım ve sürekli göreceğim, konuşacağım kişilere sen diye hitap ederim.
Siz diye hitap ediyorum. Bazı akrabalarıma bile siz diye hitap ederim hatta ismini söylemediğim zaman
Bazen "sen" demek biraz kabaya kaçabiliyor ve ters anlaşılma olabiliyor. O yüzden "Siz" demeyi tercih ederim👍
Nasıl tanıştığıma ve kim olduğuna göre değişir samimi bir şekilde tanıştıysak siz demem ama genelde siz derim
İlk tanıştığım insana " siz " diye hitap ederim , karşımızdaki insanın samimiyeti , muhabbeti bu konuşma düzeyini şekillendirir
Siz diye hitap ediyorum yani zamanından erken açan çiçekler gibi değilim.
Samimiyet kurmadıysam siz demeye devam ederim.
Siz diye. Bana da siz diye hitap edilmesini isterim cinsiyet fark etmeden. Hayırdır askerlik arkadaşı mıyız mk
Sen diyorum. İş yeri ise siz diyorum. Ben iş yerim olmasına gerek yok. Doktora sen demiyorum. Manava da demiyorum. Hatta garsona da demiyorum.
Her zaman siz diye veya isminin yanına bey/hanım ekleyerek hitap ederim.
Kişisine göre arkadaş ortamıysa sen diğerlerine siz
Samimi ve sıcak kanlı biri olarak genelde mesafe koymam çevremdeki lere
Samimiyet durumuna bakarım karşı taraf çok samimi takılırsa siz diye hitap ederim
Onun konuşmasına göre değişir. Sen derse senli konuşurum
siz diye hitap ederim. gereksiz samimiyete gerek yok.
Beş senedir tanıştığım birine hala siz diyorum bu tamamen saygı ile ilgili benim için
Öncelikle kendime sonra da karşıdaki kişiye olan saygıdan dolayı siz diye hitap ederim.
Siz diye hitap ederim eşimin ailesine annesine bile siz diye hitap ediyorum hala
"Saygı" diye düşünür her zaman siz derim (yaşı büyük ve ya küçük farketmez).
Türkiye’de yabancılara Sen diye hitap edilmesinden hoşlanmam
Resmi biriyse siz derim samimiyet ortamına bağlı bir durum bu
Tabi ki "siz" diye hitap ederim, öyle olmalı
Siz diye hitap ederim ama karşı taraf bana zamanla nasıl hitap ederse bende o şekilde devam ederim.
İlk başlarda siz demek daha uygundur zaman içinde samimiyet gelişir daha sonradan siz denilir
Sen diyorum, yeni tanıştığım biriyle aramda illa ki mesafe olur
Pardon siz yazıcaktım
Burada rahat takildigima bakmayin normallde cok elitimdir aljdjxj
Senli sizli konuşuyorum. Ortaya karışık. Siz demeye çalışırken ağzımdan sen kaçırdığımda oluyor. Tutarsızım yani. 😂
Yaşça büyükse siz aynı yaşta ise kişiye göre küçükse sen
Yaşına ve olduğum ortama bağlı bir şey. Eğer hastanede benden birkaç yaş büyük bir hemşireye, doktora siz derim, ama yolda geçerken yol tarifi sorsa ya da başka bir şey sen derim, yaşlılara hep siz diyorum.
fazla resmiyet sıkıcı kibar bi şekilde seni kullanırım mesele "sen nereye gidiyorsun" ama şey demem sen nereye gidiyon lan pust
Çoğunlukla siz derim, ama karşıdaki kişi çok cana yakın ve samimi biriyse ve önce o kişi sen diye hitap ettiyse sen de diyebilirim 😊
Sanaldan yazanların siz demesini isterim. Hayırıdır koçum yeni tanıştık yani. Ama normalde sen derim. Onlar da sen diyebilir.
Sen derim sonra pardon siz derim oda sorun yok derse derim sen diyim mi?
tanıştığım kişinin samimiyetine göre değişir tutumumm
Siz diye hitap daha uygun çünkü arada ki samimiyet henüz ilerlememiş hemde nezaketen
Sen diye hitap etmenin samimiyet kurmak açısından önemli olduğunu düşünüyorum
Bence siz denmeli neticede yeni tanışıyoruz ne bu samimiyet
Yeni ayrıldım ve boşta kalmak istemiyorum. Aşk Sevgi ihtiras eksik olsun istemiyorum
Demek boşta kalmak istemiyorsun... Peki... Sen bilirsin... Benim suçum yok... Eğer varsa Allah benim belamı versin... Beni haksız yere suçladın hakaretler ettin. Ve durum ortada demekki niyetin ayrılmakmış beni suçlamaksa senin bahanenmiş... Bu yorumunu gördüm anladım herşeyi... Bay bay artık asla ama asla seni rahatsız da etmem... Ne halin varsa gör... İstediğin kadar özgürsün artık... Şu yorumun yetti bana gözümü açtın sağol.. sen boşta kalma... BAY BAY...
Yeni tanıştığın birisi ile aranda bir mesafe vardır ve bu da siz kelimesi ile ortaya koyulur
Siz diye hitap edilir sonra da samimi olunursa sen diye devam edebilirsin
Sennnn..
genelde siz hitabını kullanırım
Siz nedir ya Resmi kurumda mısınız.
İlk önce mesafe olmalı
Ben kimseye siz diye hitap etmedim.. BABAM hariç..
Sen sen sen ve sen 😁🤣
Ortama göredeğişir
Siz derim genellikle.
siz demek doğrusu bence
Yaşı ve konumuna göre değişir.
Siz demek inanılmaz Samimiyetsiz geliyor bana
Önce siz müsade verirse sen
Siz diye hitap ederim
siz çok saçma geliyor
Biz, Siz, Onlar.
Adıyla hitap edilir. Ne resmi ne samimi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?