Ben islamiyetten ayrılalı yıllar oldu, onun inancına saygı duyuyorum ve onu çok seviyorum ama tasvip etmediğim ve cinsiyetçi bulduğum birçok ayet varken islamiyeti kabul etmem mümkün değil. Bunların üzerinde durup tartışmayı denedik öyle şeyler okudum ki kan beynime sıçradı en sonunda ne dersen de ikna olmayacağım dedim ama onu hâlâ çok seviyorum ve birbirimizden kopamıyoruz. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Bile bile seni oyalamış o zaman, 2. şık ise seni istemediğin bir inanca zorlamaya çalışacakmış yani 3. bir şık yok, kendisi fikrini değiştirmezmiş o anlaşılıyor. Dışarıdan bakınca vakit kaybı gibi ama içeride ne yaşandığını tabi siz bilirsiniz.
12 Yorumla
Soran+1 yılYa bir insanın boş vakti çok oldu mu her şeyi takıyor kafasına az önce incil sipariş ettim sonra ben ne yapıyorum diye sordum kendime aklım başıma geldi o istese bile ben istemiyorum artık iyice saçmaladım az kalsın kendi çizgimin dışına çıkıyordum bugüne kadar sadık kaldığım değerlerimi ve öz saygımı hiç ediyordum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
16Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılNikah sadece kafir ya da münafık kişilere düşmez. Birisi Müslüman değil diye kafir ya da münafık olmuyor. Bunlar çok farklı kavramlar
018 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman, hristiyan veya yahudi ise sorun yok. Ama ateist, deist ve agnostikse nikah düşmezmiş. Bizzat araştırdım.
- +1 yıl
Bizim yobaz din adamlarına bakarsan öteki cemaatten biriyle bile nikah düşmez. Ama sadece Kur'an'a bakarsan benim dediğimi görürsün
Soran+1 yılHangi ayette yazıyor bu dediğiniz?
- +1 yıl
Bu kafirlerle yani gerçeği gizleyenlerle ilgili ayet
Ey iman edenler! Sığınmak üzere size gelen Mü'min kadınların hicret nedenlerini sorgulayın. Allah, onların gerçekten inanıp inanmadıklarını çok iyi bilmektedir. Eğer gerçekten Mü'min olduklarını anlarsanız, onları Kafirlere geri göndermeyin. Onlar, Kafir erkeklere helal değildir. Kafir erkekler de onlara helal değildir. Kafirlerin bu kadınlara verdiklerini iade edin. Mehirlerini verdiğiniz takdirde onlarla nikahlanmanızda bir sakınca yoktur. Ve Kafir kadınları nikahınızda tutmayın. Ve ne infak ettiyseniz geri isteyin. Onlar da infak ettiklerini geri istesinler. İşte bu Allah'ın aranızda verdiği hükmüdür. Allah; Her Şeyi Bilen'dir, En Doğru Karar Veren'dir. (Mümtehine - 10)
Bu müşrik yani ortak koşanlar için bir ayet (Yukarıda münafık demişim pardon)
Gerçeği onaylamadıkça, ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Gerçeği onaylayan bir köle kadın ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır; ondan hoşlansanız bile. Ortak koşan erkeklerle de gerçekleri onaylayıncaya kadar evlenmeyin. Gerçeği onaylayan bir köle erkek ortak koşandan daha hayırlıdır, hoşlansanız bile... Onlar, ateşe çağırıyor. ALLAH ise bahçeye ve bağışlanmaya çağırır ve öğüt almaları için ayetlerini halka açıklar. (Bakara - 221)
Soran+1 yılKutsal kitaplara inanmayanlarla evlenmeyin diye ayet de var çok araştırdım dediğiniz gibi değil ben de kafirimbu tanıma göre
- +1 yıl
Bugün size iyi ve temiz şeyler helal kılındı. Kitap halkının yiyeceği size helaldir. Sizin de yiyecekleriniz onlara helaldir. Mehirlerini ödemeniz, zina etmeyip namuslu davranmanız ve gizli dost tutmamanız koşuluyla, iman edenlerden korunmuş kadınlarla ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden korunmuş kadınlarla evlenmeniz size helaldir. Kim gerçeği onaylamayı reddederse tüm yaptıkları boşa çıkmıştır ve o, ahirette de kaybedenlerdendir. (Maide - 5)
Dediğin ayet bu galiba ama ben burada ters bir şey görmedim. Sen bilerek gerçeği gizlemiyorsun ki? Nasıl kafir oluyorsun?
Soran+1 yıliman edenlerden korunmuş kadınlarla ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden korunmuş kadınlarla evlenmeniz size helaldir.
Nesini anlamıyorsun sadece iman edenler ve kendilerine kitap verilenler demiş yani kutsal kitapları kastediyor- +1 yıl
Temel mantık hataları yapıyoruz maalesef. Su içebilirsin dediğimde öteki tüm içecekleri içemez misin mi demiş oluyorum?
- +1 yıl
arkadasım kendı dınını eleştir milletin dinini değil. din allahın dini allah bu dini indirmiş inanırsan bu inanmazsan bu demiş. senin ne haddine islamı eleştirmek, sanane islamdan? sana inan diyen oldumu? yok islamda su yok bu yok. sen okumayı bilmiyorsan bize ne ya da islama ne? millet marsa arac indiriyor sen önündeki kitabı anlıyamıyorsun. gafa yok demkki ozaman git vaftiz ol bize ne.
- +1 yıl
son yorumundada dedıgı gıbı soruyu soran da ınanıyor ve senın dedıgın seylerın bıle sacma oldugunu goruyor sen hala yok su yok bu dıyorsun. az mantık yurut Şu an elın amerıkalısı marsı kesfedıp marsa kafa yoruyor anlıyor sen onundekı kıtabı anlıyamıyorsun
- +1 yıl
Öncelikle şu ön kabullerinizden sıyrılın kardeşim. Ben anlamıyorum geleneksel kafadaki hacılar hocalar birebir kur'an çevirisi mi yapıyor sanıyorsunuz siz? Hayır hepsi kendi yorumunu katıyor. Mezhepler niye ortaya çıktı sanıyorsunuz?
Neden ben farklı bir bakış açısı ile baktığımda İslamı bozuyor muamelesi görüyorum? Yok kardeşim islamda ne 4 kadınla evlenebilirsiniz denilen ayet, huri ya da cariye denilen Seks köleleri, kurbanda bir canlıyı öldürme, Hac da kabe denen puta tapma, kadını dövebilirsiniz ayeti vs.. Bunların hiçbiri yok.
Bak bu kadın sizin baskıcı, zalim, rezil İslam anlayışınız yüzünden dinden çıkmış ve ömrü boyunca belki de hiçbir zaman açıp Kur'an'ı okumayacak. Artık İslam anlayışına kafasında bir çizik attı. Oysa belki Kur'an'ı gerçekten önyargısız okusa Mümin olacaktı.
En küçük farklı bakış açısına bile tahammül edemiyorsanız benim umrumda değil. Ben doğru bildiğimi sırf baskı görüyorum diye yutup Kafirlik yapamam. Sizin İslam diye uydurduğunuz din başka bir şey artık. O halde "Sizin dininiz size, benim dinim de bana." - +1 yıl
Uln baskici zalim tarafi nerde gordun anani mi daga kaldirdim 🤣 sen bu edebiyatlari saf kizlari yataga atarken kullanirsin anca. Sen islama tahammil edemiyorsun islami kiskandigin icin uyduruk uyduruk kafadan konusyyorsun. Sen ve sen gibi gelisen dunyaya ayak uyduramayanlar yuzunden bu ulke geri kaldi. Tr den baska yerde senin yaptigin da sana anca gulerler 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Birbirini seven 2 insan bile evlenemiyor sizin din anlayışınız yüzünden. Zalimlik anlayışın nedir bilmiyorum ama buna zalimlik denir.
Aynen Kanka kız düşürmek için dini kullanıyorum. Ne kadar mantıklı bir taktik değil mi?
Dinsiz bir kız bile senden daha dolu argümanlar sundu. İşte İslam aleminin neden bu kadar geri kaldığının bir göstergesi daha. Her neyse anlaşılan bilgi açısından yapılan bir tartışma olmayacak bizimkisi. Sen benim niyetimi okumaya çalışmaya devam et ama sakın argüman falan sunma böyle devam - +1 yıl
sen kimsinde ben sana seni inandırıcak argüman sunayım? hele şuna bak sen kendini ciddiye alıyormusun da ben seni ciddiye alıpta sana argüman sunayım? ben cahillerle fikir alışverişi yapmam arkadaşım.
e benim canımda ozaman tüm dünyayı yakmak istiyosa bende dünyayı yakamıyorsam ozaman hepinizde bana karsı zalimsiniz :D seni gidi zalım seniii :D - +1 yıl
ben dini anlıyamayanlara argüman sunmam sadece gafa geçerim. sen de okuduğunu anla banane ahahah. ne yni sen okuduğunu anlıyamıyorsun diye bide seni ve senin gibileri ciddiye alıp bide dosyamı oluşturayım inan diye :D senin inanıp inanmadığın zerre kadar şeyimde değil benim cehennemin dibine git banane. ama gelip milletin dinine laf atarak medeniyetsizlik ederesen tabi gelip terslerim. sen git kendi dinine yorum yap milletin dini millete kalsın. günah cıkart gunaha gırdın. papaz efendıyede selamımı söyle
- +1 yıl
Sen zaten inanmayacaksın en azından bu yorumları okuyup gerçek İslamı merak edenler için video bırakıyorum. Erdemliler elbette doğruyu bulur bir şekilde.
Video: Gürkan Engin, Yetimlere Adalet için 4 kadınla evlilik anlamı verilen ayet
https://youtu.be/cQkpJsCIAds?si=384j1KGUDQQv4BiL - +1 yıl
gercek sahte dıye bırsey yok bir islam var birde sen ve senin gibi munafıklar ve dönmeler var. biz ikinci tarafta olanlara gülüyoruz :D
- +1 yıl
sen ve senın gıbıler taa ortada koskoca peygamber varken bile vardı. ortada bir peygamber varken birde komik komik yeni islam uydurmuşlardı :D gıdıp bır ayrı mescıt bıle ınsaa etmişlerdi. uydurana inanan komedi kişilikler ve onların kandırdığı saflar ta ozaman bile vardı hep oldu hepte olacak. ne yani peygamber bile ciddiye almamış benmi oturup sana seni ciddiye alıp bide anlatmaya çalışıp kaderri değiştirecem :D komedi :D
+1 yılİman yoksa nikah düşmez.. ama bunu bilmen aslında allahı bildiğini ama inkar ettiğini gösterir.. sen agnostik değilsin inkarcısın
00 Yorumla
+1 yılSeni kimsenin yargilamasina izin verme seviyosaniz da bi care bulun ya ayrilmayin
03 Yorumla- +1 yıl
Dini nikah kiymasaniz nsns
Soran+1 yılCanım benim dini nikahla ne ilgisi var. Sen dindar biri olsan dininin caiz kılmadığı bir şeyi yapar mıydın? İslamiyetin gereği bu.
- +1 yıl
Ben dindar biri degilim pek de anlamam tabi o takiyosa mecbur evlenemiceksiniz
+1 yılHristiyan veya Musevi olsan nikah olur ama bu şekilde evet maalesef olmuyot
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama onlara da sıcak bakmıyorum, islamiyet neyse Hristiyanlık ve Yahudilik de odur benim için hepsi birbirinin farklı versiyonları, insanların uydurması sırf onunla nikah düşsün diye de zorlayamam kendimi. Kabul olmaz ki
- +1 yıl
KURANIN edebi yönünü araştirisan eğer okuma yazma bilmeyen bir insanın yazabilecegi veya uyduramayacagı bir dizilimde olduğunu gorebilirsin
Soran+1 yılBen zeki bir varlığın müslümanlara göğüsleri yeni tomurcuklanmış huriler vaad ettiğini ve kadınlar eksik yaratılmıştır dediğini sanmıyorum.
- +1 yıl
Cennetde hem kadınlar hemde erkekler için birçok nimet vardı bu dünyada haram olan herşeyi Cennet ile vaade ediyor bir sınama dünyasındayız ve bu durumdan ötürü inanmıyorsan İ Zebur Tevrat İncil ve Kuranı Kerim'de ki benzerlikler sence sanş eseri olabilirmi
- +1 yıl
Bizler iman ederken imanın şartlarından biri kitaplarına imandır Hz Muhammed okuma yazma bilmeyen biri ve devrinde putlara yapıyorlar İncil Zebur ve tevratla aynı içerige sahip biri bu kitaplarla aynı içerige sahip yazıları nasıl yazabilir
- +1 yıl
Kadınlar eksik yaratılmıştır diye, hangi ayette hadisde geçiyor. Tamamen uydurma bu. Peygamber efendimiz zamanında, yeni doğan kız çocuklarını, kız diye diri diri gömüyorlardı. Kadına hak hukuk, yoktu. Miras yoktu, bişey yoktu, İslamiyet kadına haklar tanıdı. Şimdiki haklar, islamın verdiği haklardan daha fazla olması, boşanmaları, evlenmemeyi, kadının erkeksileşmesini, toplumun düzenini bozdu. Kadına hiç hak vermemek. Kötüyse, gereğinden fazla hak vermekde kötü. Herşeyin bir ortalaması var. İslamiyet, ortayı buldu. Hiç hak vermiyor değil. Tamamen hak veriyor da değil. Herşeyin ortası güzel
Gizli Üye(30-35)+1 yılgit hristiyan ol ozaman. zorla islam ol diyenmi oldu size. oslom cok consoyotco lafa bak :D yıl 2024 olmuş eski kafa bunlar hala. elalem aya bunlar yaya :D inanılmaz komik
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsen agghhhnostih sin ya pilastik ol bence daha havalı ve cool :D
- +1 yıl
Hahahhaaa. Helal sana kardeşim. Güzel ve farklı bir yorum yapmışsın. Tebrikler 👏
- Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı.
+1 yılRabbim doğru yolu göstersin bunu okurken bile zedenelir iman
12 Yorumla
Soran+1 yılİmanınız ne kadar hassasmış😂
- +1 yıl
İman değil düşünceler bunu kavrayamaman çok normal
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bir şey yapma onunda hayatını zindan etme sal gitsin
10 Yorumla
+1 yılBir mutlu çiftin daha sonuna geldik galiba kankalar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılCinsiyetçi ayetler neymiş anlatsana bi. Mantıklı cevablar verirsem, müslüman olur musun?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHristiyanligi arastirabilirsin Incil yeni ahit cinseyetci degil ve cok guzel. Musluman erkek hristiyan kadinla evlenebilir
023 Yorumla
Soran+1 yılSiz hristiyan mısınız? Hristiyanlığı nereden öğrenebilirim?
Cevap sahibi+1 yılIncil uygulamasi indirebilirsin, ben Hristiyan olmustum ama vaftiz olmadim daha
Soran+1 yılElden satın alabilsem daha iyi olurdu aslında
Cevap sahibi+1 yılEvet oylede olur bence cok begenirsin bende Kurandaki esitsizligi begenmemistim Incil oyle degil Allahin bize olan sevgisini ve merhametini anlatiyor ve Isa mesih gunahsiz biri cok ozel
Soran+1 yılAraştıracağım teşekkürler
- +1 yıl
Yaw git herhangi bir kiliseden alırsın incil. İnternet'te bedava dağıtılıyor zaten. Ordanda alırsın. Ayrıca Hristiyanlığın, cinsiyetçi olmadığını nerden çıkardın. Yeni ahitte kadınlar başını örtsün, erkekler başını açsın diyor, kadına, erkeğe, syrı muamele yani. Kadın örtüyorsa, erkekde örtmeli. Neyse incildeki pek çok uygulama, papalar tarafından bertaraf edildi. İncilde yazılana uymuyorlar. Papa ne derse ona uyuyorlar incilde içki içmeyin yazıyor ama içiyorlar. Ona bakarsan, pek çok ayet çarptırılıyor. Bende zamanında incil okudum. İnsan eliyle yazılmış ve maneviyatımı, arttırmadı. Ayrıca Hristiyanların hepsi, İsa'yı tanrı olarak görür ama inkar ederler, takiyye yaparlar. Çnce mesih, derler, sonra, tanrının ruhu derler, sonra, oğlu derler, yalanla dolanla dini yaymaya çalışırlar, açık açık, tanrıdır, diyemiyorlar Türkiye'de çünkü kimse Hristiyan olmaz tanrı deseler. Ama tanrı olarak gördüklerini, yabancı filmlerden biliyoruz. Türkiye'de bir papaza sordum, isa tanrı mı, dedim. Tanrı değil, diyemedi. Tanrının ruhu dedi. Çarpıttı yani. Ayrıca Hristiyanım diyorsun. Vaftiz olmayan, Hristiyan olmuş sayılmaz. Bizdeki gibi iman yetmez onlara. İman eden herkes Hristiyan olmuyor. İlle papaza gidip, vaftiz olman. Bir erkeğin seni yıkaması lazım yani, 😅 ayrıca papazlarda, taciz, tecavüz vakaları. Bizim imamları geçti. Bizim imamlara kızıp, dine dövenler, papazlara yöneliyor. Papazların içinde ne sübyancı, eşcinsel çıktı, haberleri yok
Soran+1 yılYukarıdaki arkadaşın yorumuna katılıyorum. Aziz pavlus'un mektuplarını okudunuz mu hiç? Kadınlarla ilgili gerçekten de çok cinsiyetçi söylemler var. Bu arada İncil de sipariş verdim ama okumayı düşünmüyorum şimdiden pişman oldum.
- +1 yıl
İncilin, son kısımları. Romaya mektup, bilmem nereye mektup, orada diyorki. Bizzat kendim gördüm, okudum. Alemlerin tanrısı, İsa'nın tanrı, baba diyor. Buna rağmen Hristiyanlar, İsa'ya tanrı diyor. Kitapda. İsa'nın tanrısı olduğunu söylüyor. İsa tanrıdır demiyor. Ona rağmen çarpıtıyorlar... yalanla , dolanla , Hristiyanlığı yaymaya çalışıyorlar. Dinde yalan oldu mu, o dinden kaçın. Ayrıca her hafta klisede para toplanıyor ayin sırasında alıyorlar. Kim ne kadar verirse, gizlice kutuya para atıyor. Elden ele dolaştırıyotlar para kutusunu. Parayla, din işte. İbadetleri para istiyor. Bizim imamlar yapsa, yemediği laf kalmaz. Hristiyanlar yapınca dedikodu olmuyor
Cevap sahibi+1 yıl@Emre3558123 kilisiye gitmistim para kutusunu dolastirmadilar bagis yapmak isterseniz yapabilirsiniz dediler
- +1 yıl
Ben protestan klisesine gittim , ayine katıldım. Orada ayinde, bağış kutusu, elden ele dolaşıyordu. Kendim gördüm. Hatta babamda eline verilen kutuya para vermişti. Yabancı komşumuz bizi götürdü. O neden para verdin, vermeseydin dedi ama nezaketen. Tüek kültürünü biliyor. Türkler gibi davrandı bu konuda. Yıllardır Türkiye'de yaşamış. Örf, adetleri, türklerin, karakterini öğrenmişler. Bunlar misyonerlik için türkiye ye geldiler. Eğitim aldılar türkler nasıldır. Nasıl yaklaşmalıyız vesayre. Netice de para toplanıyor. Bağış kutusu diyorlar. Birbirlerine destek oluyorlar. Hem devletten, hemde yurtdışından destek alıyorlar. Protestanlara, Amerika destek veriyor, maddi, manevi. Papazların hepsine, ev araba sahibi ediyorlar. Bununla ilgili bir belgesel izleyebilirsiniz. Müslüman olan papaz. Oda söyledi bunu. YouTube dan izleyebilirsiniz. Müslüman papaz yazarsanız çıkar. Adam afrikada pek çok papazı müslüman etti. Kendi de papazdı, müslüman oldu. Rabbin bir meleği uyardı onu, öyle müslüman oldu. Yoksa papazlıkta bir numaraydı. İslamdan başka hiçbir din, mantıklı gelmiyor. Agnostic mantıklı ama oda din değil. İnanç, felsefe tarzı bir şey. Bende agnostic dim. Sonra maneviyatım beni tekrar İslam'a döndürdü. Çok din araştırdım, hangisinş seçsem diye, meğer dinimizdeki güzellikler bize dopru anlatılmamış. Kendi dinimizi yanlış öğrenip, dinimize düşman olmuşuz. Halbuki ülkemin her karış toprağı, evliyâ yuvası. Müslüman olunca, çok güzel haller yaşadım. Mana aleminde dolaştım. Tasavvuf la ilgilenince. Astral seyahat bile yaptım. Namaz kıldığım da, hafifledim. Günahlarımın silindiğini, hissettim. Güzel duygulardı. Sonra bu hallerden şimdi kalmadı ama imanım sağlam çok şükür. Çünkü kuran dinlemek bana ve ruhuma iyi geliyor. Alemlere dalıyorum. Anadolu'da hastalara dua ederek şifa verenleri, görüp, duyunca, bu İslam'ın en doğru din olduğunu anladım. Hz İsa hastalara şifa verirdi. şu an papazlarda böyle mucize yok. Bizim islam aleminden, büyük seydalarda var bu keramet.
- +1 yıl
Ayrıca ölüyü dirilten evliyayı, göreni gördüm. Yakın zamanda yaşadı bu evliya. İsa'nın mucizesini yapmış. Keramet olarak. Anadolu'da halen seydalar var. Arayan bulur diyor rabbim. Sizde ararsanız bulursunuz. İslamı anlamak yerine, başka dinleri anlamaya çalışıyoruz. Halbuki Anadolu'da, orta doğuda ne Hristiyanlar müslüman oldular. Müslüman olmayanlar, kendi dininde kalanlar da oldu. Mesela ermeniler, Yunanlar. Ama evliya keraöeti görenler, hep müslüman oldular. Zorla müslüman olunsaydı, ermeniler müslüman olmuştu.
Cevap sahibi+1 yıl@Emre3558123 ben Allah’a dua etmistim hangi din dogru Islami ve Hristiyanligi arastiriken bana gece Hristiyanlik dedi 3 kere sonra Incil yeni ahiti okumak istedim ama Allaha dedim niyetim Hristiyan olmak degil arastirmak icin, Mathew okudum Allah beni tovbe ettirdi. Islami neden biraktim cunku diyorki 2 kadin sahit esittir bir adamin sahitligi, evlatlik oglu Zeydin esi Zeyneple evlendi, Hz Muhammedin 12 esi vardi Allah incilde 1 kisiyle evlenin diyordu peygamber esini cariyelerle aldatti, ve ateistleri kafirleri oldurun emiri verdi o yuzden inanmiyorum artik Islama
- +1 yıl
Hep aynı yorumları görüyorum. Daha önce konuştuğum kişiler, ateistim, deistim diyenler. Sebeb olarak, bu saydiklarını söylüyordu. Bunları bende araştırdım, intermette mantıklı cevabları var. Sen araştırmamışsın cevabını belli ki halen bu şeyler islamdab soğumana sebeb olmuş. Kadının neden iki şahit gerektiği, kafirleri öldürün ayetinin neden ve niçin oldulu. Peygamberimizin cariyeleri. Ayrıca Hristiyanlar peygamberlerin, günah işleyebileceğine inanırlar ve öyle iftiralar atıyorlarki peygamberlere. Diğer peygamberlerin yaptıklarının yanında bizim peygamberimiz daha temizdir. İnan. Sen ne yeterinve İslam'ı anlamaya ve öğrenmeye çalışmışsın, nede hristiyanlığı. Hristiyanlıkta peygamberler neler neler yapıyor. Bizim peygamberimiz sz bile yapmış, dersin. Ayrıca bu sorularla İslam'ı suçlamak, ve uzaklaşmak yerine. Nedenini ve sebebini anlamaya, öğrenmeye çalışsaydın. Atalarının dinine düşman olmazdın. Ben sana link atarım, şu hocayı dinle o yorumladı diye ama sen hocalarımıza da saygı duyup, dinlemezsin sanırım. Çünkü bahsedeceğim hoca, medyada kötü imajıyla iftiralara mağruz kalmış bir hoca. Ayrıca papaların. Hristiyan din lideri papanın günahlarını araştırmanı tavsiye ederim. YouTube da her şeyi öğrenebilirsin. Teşekkürler
Cevap sahibi+1 yıl@Emre3558123 Hristiyanliktada peygamberler gunahkar tabii ama Isa mesih gunahsiz onu ornek olarak aliyorlar gerci ben Hristiyanda degilim vaftiz olmadim. 8 yasimdan beri dua ediyorum hayatimda her sey tersine gitti artik biktim dinlerden falan inanana saygi duyarim
- +1 yıl
Şimdi diyebilirsin, islam hocalarına iftira atıldı, papaya iftira atılmış olamaz mı. Diye. Papa. Bak papaz değil, papa diyorum. En büyük lider. Ve bu liderlerin suçları günahları, belgesel olup, yayınlanmış, delilleri, kanıtları ve ispatları ile. Ayrıca Fransa'da çok tecavüz vakaları sıradanlaşmış, papazlar tarafından. Bile bile bidate inanıyorlar ya neyse. Ayrıca sana gelen ses. Allah'ın sesi olduğu ne malüm. Allah'dan gelen ses, bir yönden gelmez. Tüm vücudun da hissedersin sesi. Ses heryerden gelir. Ozaman dersin ki bu rabbin sesidir. Ayrıca rabbin sesini işiten, günlerce yemeden içmeden kesilir. Bişey yiyip içemez. Duyduğu her ses, ona kötü ses gibi gelir rabbin sesi karşısında. Tabiki rab konuşur onun sesi en güzel sestir. Onun sesini duydukdan sonra dinlediğin her güzel müzik eşşek anırması sesi gibi itici gelir. Sen rabbin sesini duymuş olamazsın bu yüzden o şeytanın sesi olabilir. Melek söyledi zannedersin ama melekler seninle neden konuşsun. Her isteyen öyle melekle konuşabilseydi ohoo 😅 ozaman herkes dua etsin. Rüyasında bir ses ona şu dine gir desin. Saçma yani. Neyse.
Cevap sahibi+1 yıl@Emre3558123 sadece ruyamda degil uyanikkende konustu o konusunca beynim Allah oldugunu soyledi zaten. Hristiyanlar soylemisti kutsal ruh Allah konusuyor diye bu olan bir sey muslamanken ben anlamiyordum nasil olabilir falan diyordum. Ben papalara ve hocalara bakmiyorum acikcasi kotuleri var ben sadece kitapa bakiyorum
- +1 yıl
Şimdi aklıma müslüman olan papazın hikayesi geldi. Oda sen gibi melek sesini duymuş ama melek ona islama gir demedi ki. Melek ona neden karanlıkta ısrar ediyorsun, neden aydınlığa gelmiyorsun, böyle devam edersen, kaybedenlerden olacaksın, demiş. Ve papaz islama girmeliyim sebebini. Mesleğinden dolayı anladı. Adamın mesleği müslümanları hristiyanlaştırmak. Ve büyük bir etkinlik yapıyor. Halka yiyecek ikram ediyor. Halka sevdirmek için, tam o sırada rabbin meleği neden insanları karanlığa çekiyorsun, sen neden aydınlığa gelmiyorsun diyor. Bunu üç kere, üç gün söylüyor. Adam uyanınca arabasına binince, o melekde yanında oluyor, onu hep takip ediyor. Adamın hikayesi ile senin ki çok farklı. Sen sıradan birisin. Melek seni neden kaale alsın. Adam papazmış, ayrıca cömertmiş, millete yiyecek ikram etmiş. Rab bu davranışını sevmiş, müslümanlari hristıyanlaştırma diye meleğini göndermiş. Adam da müslüman olmaya kendü karar vermiş. Melek dememiş müslüman ol diye. Melek aydınlığa gel demiş. İslama gel dememiş. Senin gibi Hristiyan ol diyebilirdi
Cevap sahibi+1 yıl@Emre3558123 cogu kiside hristiyanlik icin diyor bir adam haja gitmis melek dokunmus ona dogru yolda degilsin falan. Belki onada seytan melek kiligina girdi oyle olabiliyor
- +1 yıl
Bu anlattığın, kabe olayına inanmıyorum. Sen uydurdun, ya da uydurana rastladın. Öyle kabeye gidene doğru yolda değilsin deseydi. Milyarlarca insan her sene bin dörtyüz yıldır gidiyor dimi 😅 papazın hayatı farklı. Papaz ülkede nam salmış bir papaz. Ülkeyi Hristiyanlaştıran adam. Bu adama melek konuşur. Ama sıradan. Hacca giden birine melek gelip, yanlış yoldasın demez. Çünkü Hacca giden kime ne zararı var ki doğru yolda değilsin diyecek. Bak Hristiyanlıkta da hacca gitmek var. Hinduların hac yeri ganj Nehri. şahsen sen bana, adamın biri ganj nehrine hac yapmaya gidiyordu melek uyardı, müslüman ol dedi. Deseydin ona da inanmayacaktım. Çünkü ganj nehrine gidenin kimseye zararı yokki melek neden yanlış yoldasın desin. O papaz ülkede müslüman bırakmayacaktı. Oyüzden Allah'ın dinine zarar verdiği için melek onu uyardı. Ayrıca evliyaların kerametleri saymakla bitmez. Bak şimdi Hristiyanlıkta da evliya var. Azizlerdi bunlar. Onların azizlerinde de mucize gibi şeyler var. Ama bunun rahmani mi yoksa şeytani mi olduğunu. Şuradan anladım. Bizim evliyalarımız, güvercin, ceylan olup, dolaşırken, onların azizleri, kaplan, aslan gibi yırtıcı hayvan kılığına giriyor. Buradan da anlıyorum ki, bizim dinimiz rahmani, onların ki şeytani. Ayrıca ölümünden sonra mucizesi olan evliyalarımız var. Onların azizlerinde böyle bir şey yok. İsa Aleyhisselam tabiki günahsız. Günümüzde isa gibi müslüman evliyalar var. Ölüyü diriltir, hastalara şifa verir, yiyecekler çoğalır, ve günahsızdır. Ayrıca hz Muhammed in aleyhis selam. Mucizeleri belgeselini youtube dan izlemeni tavsiye ederim. Yiyeceklerin çoğalması, ve hastalara şifa vermesi, ölmüş kızla kabirde konuşması, mucizesi var. Ayrıca bizim müslüman evliyalar da, ölümünden sonra tokat atan kadın evliya var. Onuda dinlemeni tavsiye ederim. Babaanneme anlattım, duygulanıp ağladı
Cevap sahibi+1 yıl@Emre3558123
Sadece papalar falan duymuyor veya ruya gormuyor herkese olabilecegini soyluyor tanri
Acts 2:17 Son günlerde" diyor Tanrı, "Ruhum'u her tür halkın üzerine dökeceğim: Oğullarınız, kızlarınız da peygamberlik edecek; Genç adamlarınız vizyonlar görecek, yaşlı adamlarınız ise rüyalar görecek.- +1 yıl
😅😅 yaşlı adamlarınız rüya görecek, diyor. Sen yaşlı, ve adam mısın? 😅
Cevap sahibi+1 yıl@Emre3558123 onu genel olarak soylemis olabilir hocayla konustum musluman dedi Allah ruyada konusur
- +1 yıl
Ben ne desem boş, anlamıyacaksın çünkü bu bir maneviyat işidir.. Ozaman Kur'an-ı Kerim deki bir ayetle laflarımı bitiriyim. Onların kalpleri mühürlüdür. İman etmezler ne desen boştur. Gözlerinde perde vardır. Önlerinden ve arkalarından set çekmişizdir. Deki, ben sizin dininize inanmam, sizde benim dinime inanmazsınız, ben sizin dininize inanmam. Sizde benim dinime inanmayacaksınız. Ozaman sizin dininiz size, benim dinim banadır!!!
Gizli Üye(25-29)+1 yıldediği yalan, müslüman erkek her dinden kadınla evlenebilir ama tersi olursa nikah düşmez
08 Yorumla- +1 yıl
Semavi dinlerde geçerli bu durum
- +1 yıl
Gayri müslimle düşmüyor
Yahudi ve hristiyanla düşüyor diye biliyorum
Cevap sahibi+1 yıl@SıvaslıAli58 müslüman bir erkeğin evleneceği kadının dini önemli değil ama kadın evlenirse müslümanla evlenmek zorunda
- +1 yıl
Yanlış biliyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Fearlesgirll cariyeler hep gayrımuslimdi. istediğine sor erkek istediğini alabilir bunu herkes de biliyor
- +1 yıl
Bu konuyu araştır istersen
- +1 yıl
Yanlış biliyor demek ki herkes.
Kadın yahudi veya hristiyan bir adamla da evlenemez müslüman olmalı
Erkek daha serbest yahudi veya hristiyan bir kadınla evlenebilir gayri müslim bir kadınla evlenmez. Araştırmak bakmak zor değil ki :))
Soran+1 yılAraştırdım hocam, üstteki arkadaşın dediği gibi hristiyan veya yahudi ise sorun yok ama ateist deist ve agnostikse nikah düşmezmiş
Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı. Kendi denginde birini bul o zaman hırto ne yapalım şimdi
10 Yorumla
+1 yılMüslüman olmayı düşün bence
14 Yorumla
Soran+1 yılDenedim ama kadınları aşağılayan birçok ayet varken nasıl olacak o iş
- +1 yıl
Yanlış kitabı okudun sanırım
Soran+1 yılHahahahahah
- +1 yıl
Bence de ha ha
- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılNikahsız takilacaksiniz
110 Yorumla
Soran+1 yılDerdimiz flört etmek değil, birbirimizi seviyoruz.
- +1 yıl
O zaman bir belediye kurumuna basvurun bakalim nikah düşmez diyen canım ne diyecekler
Soran+1 yılYahu belediyeyle ne ilgisi var dinen caiz değil!
- +1 yıl
Evlenmek caiz degil
Sevgililik caiz
Buna inanan
A. p. t. a. l. l. a. r. kim iste
Gidin sorun diyorum
Soran+1 yılAyrıldık bu sebepten ama hâlâ birbirimizi seviyoruz.
- +1 yıl
Ya neyse :) sen seviyorsun o sadece durumu seviyor gibi gösterip nasil seni daha uzun kandiririm derdinde
Yaz bakim Müslüman oldum yarin evlenebiliriz diye ne diyecek :)))))
Ben artık marsa gittim üzgünüm diyecek :)
Soran+1 yılMüslüman olmadığımı öğrenmeden önce hemen evlenelim diyordu, öğrendikten sonra da bir süre belki ikna ederim düşüncesiyle devam etti en son bir gece aklıma takılan her şeyi sordum ve daha hepsini bana açıklayamadan ben sinir krizi geçirdim ve ne dersen de ikna olmayacağım dedim.
- +1 yıl
:))))
Avuntu en iyi ilaçtır
Mutluluklar
Soran+1 yılYa ben bunu kaç kez reddettim peşimden koşup durdu neden yalan söyleme gereği duysun ki? İstese çoktan defolup gitmişti.
- +1 yıl
Abicim :)
Bu Müslümanlık ile agnostiklik
Resmi nikahda mi olmuyor
Sevgiliyken nasil oldu
Gizli Üye(18-24)+1 yılGelecekte sorun olucaktir maalesef
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAyrılacaksınız tabiki
00 Yorumla Müslüman olmalısın ya da ayrılmalsin
06 Yorumla
Soran+1 yılDenedim ama ayet ve hadisler kadınlara hakaret gibi eksik yaratılmışlar, onları dövün, 4'e kadar hakkınız var vs vs
- +1 yıl
Dinden çıkmak için bahaneler bunlar. Maneviyatı olmayan insan, bahane uydururmuş. Sizinde dine sövme bahaneniz. Erkeğin 4 kadınla evlenebilme serbestliğinin olması. Dört kadınla evlenmek farz değil, zorunlu değil, serbestlik, bir ülkede kadın nüfusu fazlaysa, evde mi kalacak kadınlar. Paran varsa alırsın 4 kadını. Ayrıca şu an çok eşlilik yok. Ona rağmen evli erkeğin peşinde 4 kadın dolaşıyor. Kadın nüfusu fazla olan yerlerde, Kadınlar evde kalmasın evlensin diye iyi bir şey. Ayrıca tek kadınla evlenme şartı varken, ve zina serbestse, o adam evlenmeden işini herkesle görür, ya da eşini aldatır. Dinimiz aldatmayın diye, nikah kıyın demiş. Zinayı önlemiş. Ayrıca eskiden, Osmanlı'da çok eşlilik varken, kimler 4 kadınla evlenebildi. Padişahtan, zenginden başka. Halk yine tek eşliydi ya da iki eşliydi. Paran varsa iki eş alırsın. Oda güzeldir. Sana hem dost olur, kuman, hemde eşini dahada sahiplenirsin, kıskanırsın falan, şimdiki evliliklerde kıskançlıklar, kumayı kıskanmaya benzemiyor. Ayrılığa sebeb oluyor. Kuma varken onu kıskanmak boşanma sebebi değildi, dahada eşine bağlanma sebebiydi. Eşimi hangimiz mutlu edeceğiz çabasıydı. Çok eşlilik iyidir. Keşke yasal olsa. Biz erkekler çapkın olabiliriz ben bir kadına bağlanmamak için evlenmiyorum. Çeşit çeşit kadınla takılmak daha güzel. Çok eşlilik olsaydı 4 çeşit kadınla evlenirdim, zinayada gerek duymazdım. Şimdi zina daha cazip, dört kadınla evlenmek daha güzel, zinadaysa, düzen olmuyor, yetmiyor. İstediğin zaman olmuyor. Evlenmek en iyisi. Düzen olur istediğim zaman olur. Sevgiliyken her istediğinde 4 tane sinden birini bile yapamadığım olabiliyor. Bak şimdi benim 4 tane sevgilim var, dördünü de arada düzüyorum. Evlenmiyorum. Çok eşlilik yasal olsa, dördüyle de evlenirdim, düzenli yaşardım. Ama şimdi evlenmeden takılmak mı iyi, evlenip takılmak mı. Sen söyle şimdi
Soran+1 yılEmre Allah belanı... Bir de uzun uzun yazmış önemli bir şey anlatır gibi karın da sana kuma getirsin inşallah! Eşitlikse eşitlik. 😂
- +1 yıl
Ben diyorum ki. Bugün kenyada kadın nüfusu erkek nüfusundan fazla. Ve halkın çoğu Hristiyanlar. Tek eşliler yani. Kuma yok. Yerel inançlarda ve islamda kumalık var. Ama yerel inançlar ve islam orada az. Orada, Hristiyan mahallelerinde. Kadınlar, erkeklere, erkek yokluğundan sarkıntı oluyormuş. Bir haberde okumuştum bunu islamda diyorki madem kadın bolluğu var, kuma alabilirsiniz. Paran varsa tabi. Bunun nesi yanlış? Herkes kuma alsın, mecbursunuz, farzdır demiyor ki. Kalın kafanız basmıyor işte yok eşinde sana kuma alsın. Yok eşitlik. Sen erkekle eşit olamazsın. Kadın erkek eşit olamaz. Madem eşit ozaman kadınlar da askere gitsin. eşitlikse eşitlik. Neden basketbolds, futbolds, kadınlar ayrı, erkekler ayrı, oluyor, kadınla erkekler maç yapsınlar ozaman. Eşitlikse eşitlik. Siz güçsüz varlıklarsınız eşit değilsiniz. Anlayın artık. Bırak feminist boş akımları
+1 yılDüşeni bulcaksınız
04 Yorumla
Soran+1 yılKimi?
- +1 yıl
O kime nikah düşüyorsa onu sen sana kimle nikah düşüyorsa onu bulacaksın.
Soran+1 yılAaaaa bunu neden düşünemedim kiiii sağ ol Einstein!
- +1 yıl
İllaki burdaki her fikir beyan edenin fikrini sende düşünmüşsündür frida kahlo. Ancak sen bu fikirler içinden kararını destekleyecek farklı bir şahıs arıyorsun.
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ateist olun kurtulun
02 Yorumla
Soran+1 yılBenlik sorun yok ama o olmaz
+1 yılAgnostig nedir?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAyrıl
00 Yorumla
+1 yılBoş düşünmesin
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sevgilim müslüman, ben agnostiğim. Nikah düşmez diyor, ne yapacağız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler