. Evlilik kötü bişey olarak şans ediyorlar. Yazık ettin kendine gençliğini yaşa evlilikte ne var sanki falan diyorlar sürekli ne yapmalıyım :(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20 yaşındasın sakın evlenme gerçekten evlenme. Kulak ver yapma sakın. Sevgililik gibi sanma. Sen neden kendini erkeğin hizmetkarı yapıyorsun? Bu yaşta senin gezmen tozman eğlenmen lazım. Sakın evlenince de yaparım deme asla yapılmıyor. Erkek seni hammal gibi kullanıyor. Ailesi de cabası. Cıvıl cıvıl yaşlarında bunu yapma. Daha 20 yaş çocuk. Sen ne anlarsın evlilikten kuzum. Kendine yazık etme. Git gez okulunu oku arkadaşlarınla kahve iç. Kitap oku. Yürüyüş yap. Bi erkeğin esaretine girme. İmzanın esiri olma. Evlilik ne demek haberin var mı senin? Esaret demek sorumluluk demek. Hele birde çocuk olduysa bitti hayatın. Bence iyi düşün.
528 Yorumla
Soran+1 yılSiz evli misiniz tecrübe mi bunlar yani
Cevap sahibi+1 yılEvet. Sakın sakın. Annem 2 teyzem ve ben.
Cevap sahibi+1 yılBiz yaşadık. Maalesef hayat toz pembe değil o imzayı attığın zaman seni garanti görüyor erkek ve ızdırap başlıyor. Sen elinin altında olduğun için başka kadınlara bakıyor aldatıyor hrle birde çocuk yap ohooo bittin onun için.
Cevap sahibi+1 yılAklını kullan. Erkek tabi evlenmek ister. Çamaşırı yıkanacak yemeği yapılacak. Evde kölesi olacak
Soran+1 yılHer evlilik öyle olacak diye bişey yok bence Allahım iyi insanlarla karşılaştırsın sizde daha fazla korkuttunuz 😂
Cevap sahibi+1 yılAma yaşın küçük bi 5 sene daha bekle
Cevap sahibi+1 yılYa arkadaşım bahsettiğimiz 20 yaşında bir birey. Çocuk daha. 20 yaş ne ki. 20 yaş lay lay lom. Hiç olgunlaştım diye bir bahaneye girmeyin hiçbir 20 yaşında birey evliliği kaldıracak kadar olgun olamaz.
Cevap sahibi+1 yıl20 yaşında çamaşır yıka bulaşık yıka erkeğin ailesiyle uğraş bebek bak neden?
Cevap sahibi+1 yılBi karın tokluğuna hemde.
Cevap sahibi+1 yıl20 yaşında bir birey bir genç kız, hâlâ annesinin saçlarını okşamasına muhtaç aile sevgisine muhtaç anne öğüdüne muhtaç. Daha çok erken.
Cevap sahibi+1 yılSiz evliliği sadece yatağa girmek aynı evde yaşamak zannediyorsunuz. Yatağa girecek kadın çok. Artık çabaya gerekte yok çağır geliyor kadın bedavaya yatağına giriyor. 5 saniye. Erkek neden evleniyor? Deli gibi sevdiğinden mi hayır? İşlerini yaptırmak için yaşlılıkta bana baksın. Çocuğum olsun
Cevap sahibi+1 yılBöyle bireyler evlendiğinde patlama yaşanıyor ilerde. Aldatmalar kaçınılmaz. Zaten bir erkeğin hayatını düzene oturtması 30 yaşını buluyor. Bu genç hanımefendinin kocası olacak bireyde ya 20 ya da en fazla 25 diye tahmin ediyorum. Daha çok erken. Hayatta yaşanılmayan şeyler var. Ve bu yaşanılmayan şeyler ilerde patlamaya sebep oluyor yapılmayanlar içinde kalıyor insanın.
Cevap sahibi+1 yılSonra bi bakıyorsun erkek üzüyor ilgisizleşiyor aldatıyor neden? Çocuk yaşta evlenmiş. Yaşamamış görmemiş.
- +1 yıl
Analizin harika 18-24 yaş olamazsın sen
- +1 yıl
20 yaş evlilik için cok erken cevap sahibi haklı
- +1 yıl
Bence düşünceleriniz çok yanlış karın tokluğuna bunları yapıyorum diyosunuzda köpek gibi çalışıp itin köpeğin ağız kokusunu çekerek boyun eğerek size ekmek getiren adam daha napsın istiyosuz anlamadım ki evlenmeseydin ozaman zorlamı evlendirdiler seni köle ol dediler adam gibi birini bulsaydın ev işinede yardım eder aldatmazda herkesi kendi kocanız gibi görmeyi bırakın ve iyi erkeklerde olduğunun farkına varın yuva kurucak insanlarıda kendi olumsuz ilişkinize göre beyinlerini yıkamayın bende olumsuz bir evlilik yaşadım ama her kadın aynı değil bunu biliyorum sizede tavsiyem insanların yuva kurmalarını engellemek ikna etmek yerine düzgünce şahsi fikrini paylaş geç bu yazdıklarınızı kocanız görse karın tokluğuna çalışıyorum ediyorum kim bilir ne düşünür hakkınızda ilk önce kendinizi bi sorgulayın derim
Cevap sahibi+1 yılİyi erkeklerin olduğunun farkına varın mı? Nerede o iyi erkekler hani? Biz niye göremiyoruz? O iyi erkekler şu zamanda milyonda bir. Milyonda birlik bir ihtimal için pardon evlilik mi yapılır? Sen evliliğin içine girmeden adamın iyi olduğunu anlayabileceğini mi sanıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılKüçücük çocuklar evlilik hakkında yorum yapmasın bende.
Cevap sahibi+1 yılSevgiliyken aşkım canım ölürüm sana her şey yaparım evlenince bunlar bitiyor. İyi adam dediğin şeytan çıkıyor. Sen iyi adam bu diyip evleniyorsun da gerçek yüzünü evlenince görüyorsun. Bence masal diyarında yaşama.
- +1 yıl
Küçücük çocuk. dediğin 30 yaşında gözünde ve anlamandada sorun var sanırım senin böyle ön yargılı olman normal en başta anlamayı ve okumayı bilmiyosun evlenip boşandığımı yazdım hala evlendin mi. diye sorabiliyosun anlamayı ve okumayı bilmeyen insana ne anlatsam boş sana karamsar hayatında başarılar dilerim karın tokluğuna yaşamaya devam 😉
Cevap sahibi+1 yılEminim 30 yaşındasın eminim. Ayrıca evlenip BOŞANMIŞ birinin böyle evliliği olumlaması da ayrı bi tezat. Bu ne çelişki
Cevap sahibi+1 yılAyrıca sen de o iyi erkeklerden olsaydın boşanmazdın o zaman?
Cevap sahibi+1 yılİyi erkek var iyi erkek var diyip geziyorsunuz ya? Sen niye boşandın? Demek ki sende evliliği yapamadın :) sen de boşanmışken 20 yaşındaki bi çocuğa evlen demen ayrı saçma
- +1 yıl
Evlen diye tutturmuyorum anlamanda sorun var diye boşa konuşmuyorum ben birbilerini tam tanımasalar ve aileler onaylamasa bu işe girmezlerdi benim hayatımı ne kadar biliyosunda konuşuyosunki 30 olduğuma inanmıyosan yaz kimlik atıyım belki susmana yardımcı olur benim boşanmam benim kötü olduğumu göstermez erkeklere karşı olan düşmanlığından hepimizi aynı kefeye koyamazsın dimi ilk önce ön yargılarını yen benim eşim kötü çıktı diye her kadın kötü değil sonuçta ben bunu anlıyabiliyoken sen hala idrak edememişsin çünkü içinde kocana olan düşmanlık bütün erkeklere yönelmiş bu insan evlilik yoluna girdiyse seviyodur ve belli bi yol ilerleyip birbirlerini tanımışlardır hesabını gizleyip burada ahkam kesmeye benzemiyo bu işler hala ben o karın tokluğuna lafındayım çok yazık cidden böyle düşünmen sen yuva kurmak için evlenmemişsinki kocan sana kocalık yapsın maaşlı çalışan gibi görüyosun kendini adam didinip çalışıp aç karnını doyursun sende karın tokluğuna burada iş yapıyorum diye kendini küçük düşür çok yazık cidden üzülüyorum böyle kadınları gördükçe o adamlarada sizin anlayışınızada hala sana bişeyleri anlatmaya çalışıyorum ama erkeklere olan düşmanlığın bunun önüne geçicek ne okumayı nede anlamayı beceremiceksin bundan eminim şu an saldırı ve kendini kanıtlama peşindesin yanlış yapıyosun eşine saygı duyki oda sana saygı duysun
- 1 yıl
Ay ne sinir şeysin sen ya Insani hayattan soğutursun senın evlılıgın öyle oldu diye herkesın öyle mı olacak evliliği ne korkutuyosun kızı
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaç yaşındasın?
Ne zamandır birliktesiniz?Benim de 4 ay sonra düğünüm var. Eğer sevdiğim adamla evlenmek yerine başka biri olsaydı yüzde yüz bende korkardım. şu an 15 yaşında sevgili olup yıllarca birlikte olduğum birkaç yıldır da konuşmadığım eski sevgilimle 1 hafta sonra nişanlanıyorum her şey bir anda oldu tam 12 senemiz var ve o hayatımdan çıkmışken ya hiç evlenmeyecektim ya da evlilikten korkarak mantık evliliği yapacaktım. Çok düşünüyordum yeni biriyle acaba pişman olur muyum büyük hata mı yapmış olurum diye. Ama o hayatıma tekrar dahil olunca onunla asla böyle bir şey düşünmedim biran önce evlenmek istiyorum 4 ay nasıl geçecek bilmiyorum. Hayatta en çok istediğim kişiyi nasip etti Allah bana. Bence sen emin değilsin gerçekten çok sevmiyorsun yoksa seninde korkun olmazdı.
10 Yorumla
İnsanların ne dediğine kulak asma bence.
Tabi ki zorlukları vardır herşeyde olduğu gibi bunu eşinle birlikte aşacaksınız. Sen kendin gerçekten hazır hissediyorsan. Ve insanların bazen her şeyi iyi niyetli söylemediğinide bilmeni isterim.
11 Yorumla
+1 yılDüşüncesiz insanlar bu düşünce de olabilirler
Evliliğin İslam'da ne kadar büyük bir şey olduğunu bilmiyorlar demek ki
İslam'da evliliğin ne kadar sevap kazandırdığını bir araştır bakalım o zaman bütün korkuların gidecektir00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
31Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılalışırsınız stres yapmayın
00 Yorumla
+1 yılBu millet mal mk evlenmezsin evde kaldin derler evlenince böyle derler millete bakma hem ayrica hazir hissetmiyorsan niye böyle bi karar aldin
32 Yorumla
Soran+1 yılAslında hazır hissediyordum öyle sanıyordum ama gün yaklaştıkça korkmaya başladım bi de etraf baskısı falan
- +1 yıl
anldim anladim sonuçta bu da geçecek her şeyin geçici olduğu gibi bi bakmişsin 1 yıl geçmiş boşuna o kadar stres yapmişim dersin her şey güzel olucak bu arada kalbini temiz tut
+1 yılSen kendini psikolojik olarak evliliğe hazır hissediyor musun o önemli
22 Yorumla
Soran+1 yılHissediyordum ama gün yaklaştıkça korkmaya başladım bide etraf baskısı falan fazlaca etken
- +1 yıl
Etraftaki çoğu kişi cahil maalesef eğer kendin hazır hissetmiyorsan bu konuyu konuş eşin olacak kişiyle
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. saçmalamayın
evlik allahın emridir. kötü olanı allah emretmez.
siz sadece tercihlerinizi doğru yapın
doğru insanla evlilik yapın.
tercihleriniz yanlış is kötü evlilik doğru ise iyi evlilik yaşarsınız00 Yorumla
+1 yılilk geceden sonra sorun yok iyisin
- Mide bulantısı
- Baş dönmesi
- Hazımsızlık
- Hasta hali olabilir
Ayriyeten bakire değilsen iş değişir normal olursun bakire isen dediğim gibi00 Yorumla
+1 yılYaklaştığı için böyle hissetmen çok normal. Evlilik kötü bir şey değil ki doğru insanla olduğunu düşünüyorsan korktuğun kadar olmadığını anlayacaksın. Kimseyi de dinleme bir yola girmişsin devam et. Kendi sesini ve kalbini dinle. Kimsenin seni yönlendirmesine izin verme kendi isteklerinin arkasında dur
00 Yorumla
+1 yılHerkes evliliği kotulemis ya. Ne var sanki ev temizlemek yemek yapmak cok mu zor hele bide kendi döşediğin ev. Bos yapmislar haram haram iliskiler yerine daha guzel eşin bide hem kankansa ooo tadindan yenmez cocuk olunca zor tabi ama beklersin istersen onu da yaparsin. Gitgide tum guzel seyleri kotuymus gibi lanse ediyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu korkuyu sadece erkekler yaşıyor sanıyordum. 😂😂Evlilik korkusu yaşayan tek gördüğüm kişi sensin galiba kadın olarak. Maksimum korku ilk gece korkusu oluyor gördüğüm ve tanıdığım kadınlara ama o da çoğunda yok.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen aşağıda evli olup evlenme diyen arkadaşa aynen katılıyorum. Yaşın 20 ise evlenme. Bence hiçbir kadın meslek sahibi olmadan evlenmemeli. O yüzden önce oku. Yarının ne getireceğini bilmeden yaşıyoruz. Olmadı ve anlaşmadınız diyelim. Elinde paran yoksa artık ömür boyu elin adamına mahkûm kalırsın. Belli bir yaştan sonra yaşını bahane edip iş de kolay kolay vermezler.
+1 yılYok beeee o söylemler halk arasında yaygınlaşmış. Evlilik güzeldir. Kendi evinde insan kendini daha rahat özgür hissediyor. Hayatına bi düzen geliyor
10 Yorumla
+1 yılEvlenip kocanla beraber yaşamaya başladığında gençliğini yaşa diyenlerin hiç biriyle görüşme. Onlar istemsiz veya bilerek senin yuvanı yıkar.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik zaten çok sıkıcı saçma bir şey oldu bu zamanda çok da bir şey bekleme zannettiğin gibi olmayacak her şey
10 YorumlaBu yaşta neyin kafasındasınız anlamıyorum. tam gezme tozma zamanı borca batıp sürünmeye başlamak gerçekten büyük bir zeka geriliği göstergesi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. İnsanların lafına aldanma kötüyse bile dünyanın sonu değil ya boşanma denen biside var umarim mutlu olursun 🙏
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan senin ne düşündüğün insanlar konuşur dediğim gibi önemli olan senin fikir ve düşüncelerin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Evi temizle yemekleri yap masayı kur topla çamaşırlar ütü bulaşık 😹😹 kocayı rahatlat pisliğini temizle ve vs 🆚 sen karar ver 😜
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunun yaşla alakası yok ben de yaşıyorum o korkuyu 30 yaşında hele ki canımdan öte ailemden ayrılıp yabancı biriyle bir evde yaşama düşüncesi korkunç geliyo en çokta yalnızlıktan ürküyorum evde tek kalamam yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 892 cevap paylaştı.
+1 yılOnlarin evliliği kötü gidiyordur o yüzden öyle söylüyorlar tıpkı benimki gibi. Mutlu olursun inşallah
00 Yorumla
+1 yılAllah sizlere eşler yarattım dediği için.
Doğru bir evlilik içinde hissediyorsan biraz dışa kapalı olmayı tavsiye ederim.00 Yorumla
+1 yılEvleneceğin kişi bu kadar değersiz mi oluyor dış söylemlere bakınca
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğu asla 25 inden önce yapma. Evlilik çocuksuz güzel. Evliyim
00 Yorumla
+1 yılŞu dönemde maalesef ewet. Değer yargıları kaymış sizin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 877 cevap paylaştı.
+1 yılBaşa gelen çekilir 🤮ben de korkuyorum istemiyorum yaşım 24 gelecek 🥺 aday yok
00 Yorumla
+1 yılEvleneceğin kişiyle konuşmak yerine buraya soruyorsan evlenme
00 Yorumla
+1 yılGerçekten seviyorsan sevgine güven insanlara kulak asma, umarım her şey hayallerindeki gibi olur 😊
00 YorumlaTakma onları doğru kişiyse sevdiğin çok güzel bir hayat yaşarsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz korku stres normal. Büyüklerin sana yardımcı olmalı aslında yol yordam göstermeli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErken yaşta evlenmeyi doğru bulmuyorum ama siz millete kulak asmayın, kediniz istiyorsanız sorun yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaynısı bende de oluyor en çokta düğün anından korkuyorum çünkü sosyal anksiyetem var ve fazla oynamasını bilmem yakışmıyor da zaten
00 YorumlaOnlara aldanma. Sen eşin olcak kişiye güveniyorsan onunla mutlu bir hayat yaşayacağını düşünüyorsan kim ne derse desin takma insanlar konuşur önemli olan onları mutluluğunla susturabilmektir.
00 Yorumla
+1 yılGerçekten öyle insan soğuyor bazıları yüzünden. Kendileri mutsuz herkes öyle olsun istiyolar
00 Yorumla
+1 yılÇocuk sahibi olmadıkça çok fazla sorumluluk üstüne düşmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGençliğini yaşa diyenlerin "gençliğini yaşamaktan" kast etikleri ne?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılşu an bende aynı durumdayım çok zor karışık bir durum tek diyebileceğim şey evlilik bir kumardır
00 Yorumla
+1 yılYol yakınken dön derim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKorkuların neler bunları nişanlın ile konuştun mu
00 Yorumla hazır değilsen vazgeç ciddi müessese evlilik
00 Yorumla
+1 yılrahaylt ol ilk gece korkusu snsirim
00 YorumlaKeşke bende evlensem
00 Yorumla
+1 yılevlilik sorumluluktur. evlilikten korkma.
00 YorumlaYaş kaç?
12 Yorumla
Soran+1 yıl20
Diyen kişiler evli mi bekar mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılKarışık
Yemek olarak bütçem zıkkımın köküne yetiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yıl?
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılneden korkuyorsun
00 Yorumla Evlenme
00 Yorumla
+1 yılDemekki hazir degilsin
00 Yorumla
+1 yılNeyden korkuon
00 Yorumla
+1 yılÇok haklılar
00 Yorumla
+1 yılEvlenme sakın bu devirde
00 Yorumla
+1 yılEvde degilmi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. korkman neden
00 Yorumla
+1 yılŞu an her istediğini yapıyormusun sevgilinle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşın kaç ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Takılma onlara
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Düğünüm var ve yaklaştıkça evlilik beni aşırı korkutuyor, ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler