ELBET BİRGÜN RAHATA KAVUŞUCAM
Düğün borç demek midir?
ELBET BİRGÜN RAHATA KAVUŞUCAM
Düğünümü yaptım ve 300 bin borç kaldı bana sizce düğün yapmak bu zorluğun altına girmeye değiyormu borçlarımız yüzünden sürekli tartışıyoruz, artık dayanacak gücüm kalmadı kendimi çok kötü hissediyorum intihar etme noktasına geldim artık
düğün için bu kadar masraf yapılmamalı. Sonra sizler gibi ekonomik zorluklar yaşanıyor. Az ama yeterli eşya alınmalı. tüm eşyaları tamamlamak zorunda değilsiniz. Zamanla alırsınız. Mesela bulaşık makinası gibi. düğün yapmak zorunda değildiniz. Nikahtan da bu işlemi tamamlayabiliridniz. Altını çok almayaktınız. Bazı bölgelerde kadınlar deve yükü altın istiyor. Alınmamalıydı.
Kardeşim eşine yalan söyleme, yapılan borç kendi adına yapılmış bir borç değilse, hepsi düğün içinse neden zaten yalan söylüyorsun ki? Ayrıca eviniz kira değilmiş. İkiniz de çalışıyormuşsunuz. Sende tutum sorunu var, sıkıntılı dönemleri bence tartamıyorsun. Ayrıca herkes bir kere evleniyor diye bu kadar pahalı düğün yapılması aşırı anlamsız. Herkes kendi evladını kır bahçesinde görmek istiyor diye bi algı çıkartmışlar, sanki kralın oğlu kralın kızı evleniyor gibi insanları borca sokuyorlar. İntihar etme noktasına gelme, aldığın maaşı ve giderlerini bir not et, güzelce ödersin zaten. Herkesin o kadar borcu var yalnız değilsin. Eviniz kira değil bunun için daha rahat olmalısın zaten
Dostum herkes asgari ücretle çalışıyor. Hepimizin borcu var, kesinlikle ödenmeyecek bir borç değil. zaten yarısını söylemişsin, en kötü bozdurabildiklerinle yarısını ödersin gerisi parça parça ödersin. Kafaya takılacak bir durumda değilsin. Bu devirde ev sahibi olmak kolay değil. Kafana takma eşine bu durumu anlat
Cevap
9Cevap
düğün borçu yüzünden intihar etmek çok saçma olur başka derdin olur edersin okeyim😂 ama düğünü siz istemissiniz böyle bir sorun olacağını bile bile evlenmişsiniz katlanmak zorundasınız. Beraber çalışıp hallediceksiniz artık.
Düğun kadar gereksiz bi adetimiz yok 4 saatlik bir eğlence icin ki grnelde eğlenceden cok stres oluyo düğun masrafi, elbise masrafi kına masrafi, davetiye ve prova givi islerle ugrasmaktansa bi nikah yapin dugun parasini ise tatile kendinize veya eve harcayin. Zaten hiç bir zaman hatirlanmiyacak
Dügünde gelen altınlarla bileziklerle ödeyin borcunuzu
Eşinde çalışsın ödersiniz o zaman
Doğrusunu söyle birlikte çalışın ödeyin
Düğün gelenleri memnun etmek üzerine kurulu para israfıdır. Egerki eglence amaçlı yapılıyorsa minimal güzel bi anıdır bence
E abicim sen bu soruyu başında sorup, düğün yapıp yapmamaya karar verecektin.
Dugun yapip altinlari satip borc odemek sacma maddiyatina gore yap dugunu altinda bozman
Kardeş o parayla dünyayı gezip zkmedik karı bırakmazdın. Yazık.
Keşke yapmasaydinız abim
Ne gerek vardı o parayı eşinle yerdin
Abi şu ekonomide kimse yapmıyorki herkes o parayla Evine eşya falan filan alıyor ya da Tatile balayına çıkıyorlar
Keske bunu yapmadan önce sorsaydın tamamen gereksiz bir harcama
Olacağı bu zaten kız tarafı herşeyi istiyor senin gücünü aşıyor haliyle
Altınları satın o kadr zordaysanz
Düğün yapmasaydınız sizde sade bir nikah yapsaydınız
olmuş bitmiş
borçlarını ode
Düğünde takılan takıları ne yaptınız
Ne kadar aylık alıyorsun
Ne kadar ödemen var
Aile desteği var değil mi
Aile desteği yoksa yetmez gene
Anladım zor olur genede