Öncelikle Allah rızası için dalga geçmeyin kötü yorum yapmayın Eşim 7 ay önce vefat etti psikolojim çok kötü toparlanmakta zorlanıyorum bu arada ben bununla mücadele ederken ev çöp eve döndü toparlamak içimden gelmiyor psikolojimde el vermiyor buna ne yapmalı nereden başlamalı hastaneye gitmek istemiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılYaşam, bazen beklenmedik ve yıkıcı kayıplarla doludur. Sevdiklerimizin vefatı, psikolojik açıdan büyük bir travma yaratabilir. Bu süreç, bireyin ruhsal ve duygusal sağlığını önemli ölçüde etkileyebilir. Eşinizin vefatı sonrasında yaşadığınız zorlukları anlıyoruz ve bu kompozisyon, bu trajik kayıpla baş etme sürecine bilimsel ve psikolojik bir perspektiften bakmayı amaçlamaktadır.
İlk olarak, yas süreci bir bireyden diğerine farklılık gösterebilir. Kültürel, sosyal ve bireysel faktörler, bir kişinin kayıp ile baş etme şeklini etkileyebilir. Ancak, genel olarak yas, inkâr, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme olmak üzere beş aşamadan geçebilir. Bu aşamalar, psikolog Elisabeth Kübler-Ross'un "yas aşamaları" teorisinde ortaya konmuştur.
İkinci olarak, kayıpla baş etmenin önemli bir bileşeni sosyal destektir. Aile, arkadaşlar ve profesyonel yardım, bu zor süreçte destek sağlayabilir. Ev çöpü bir sembol olarak görülebilir; dağınık bir ev, içsel duygusal durumu yansıtabilir. Ancak, bu süreçte yardım almak önemlidir. Terapistler ve destek grupları, duygusal yükü hafifletebilir ve toparlanma sürecine katkıda bulunabilir.
Üçüncü olarak, evde başlanacak adımlarla toparlanma süreci desteklenebilir. Küçük hedefler belirlemek, odaklanılacak bir aktivite seçmek ve rutin oluşturmak, yaşamın kontrolünü geri kazanmada yardımcı olabilir. Bu aşamada profesyonel yardım, bireye daha spesifik ve etkili stratejiler sunabilir.
Son olarak, hastaneye gitmek istememek anlaşılabilir bir duygudur. Ancak, bir psikiyatrist veya psikolog ile görüşmek, duygusal iyileşme sürecinizi destekleyebilir. Profesyonel yardım, kayıp ve yas sürecinin daha sağlıklı bir şekilde işlenmesine yardımcı olabilir.
Bu zorlu süreçte, duygusal iyileşme ve evin düzenlenmesi adına atılacak küçük adımlar, zaman içinde büyük bir fark yaratabilir. Ancak, destek almak ve profesyonel yardım aramak, bu süreci daha sağlıklı bir şekilde yönetmede önemli adımlardır. Unutmayın ki, bu süreçteki duygularınız normaldir ve sizinle aynı duygusal yükü paylaşan birçok kişi vardır.
01 Yorumla- +1 yıl
eşim hastalanmadan önce birçok arkadaş sandıklarımız vardı çevremizde her akşam başka cafelerde çayımızı kahvemizi içerdik her akşam farklı restoran da yerdik yemeklerimizi tatillere giderdik sözde arkadaşlarımızla eşim hastalanınca bütün arkadaşlarımız yıldırım hızıyla yok oldu ne aradılar ne sordular ailem yanımda 4 ay kaldı ve gitti psikologa gittim bir kere yas süreci normal dedi ve gönderdi
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaşınız sağolsun , Allah rahmet eylesin. Yaşananların ardından, içinde bulunduğunuz durum sıradışı bir durum değil. Herkes böyle bir ciddi travmayı yaşayabilir ama sadece bunu yaşama veya dışa vurma biçimi farklı olur. Sizinde bu şekilde olmuş. Bu sebeple burada dalga geçilecek veya kötü yorum yapılacak bir durum göremiyorum ki , bunu yapan zaten hadsiz ve terbiyesiz cahiller olabilir ki, onlarında sozlerine kesinlikle aldırış etmeyin lütfen. Eviniz Bu şekilde tamam. Önce kendinizden başlamanızı tavsiye ederim. Belki bu da içinizden gelmiyordur bunu da normal karşılarım. Evet kendinizden başlayın yani , hep evdede olsanız banyo yapmayı geciktirmeyin. Ama banyoda uzun süre kalmayın. Bunlar önemli. Temiz olursanız, dağınıklığa tahammülünüz azalır. Buna ilaveten , inancınız nedir bilmiyorum ama muslumansanız şayet ayetler okuyun. Eve girerken ve çıkarken mutlaka euzu besmele ve selam vererek girin ve çıkın. Bunlar başlangıç, tekrar yazacağım nasib olursa
01 Yorumla- +1 yıl
inançlıyım olabildiğince dua okumaya çalışıyorum
+1 yılSeni anlamak zor değil ama yaşadığını yaşamak herkesin kaldıracağı şey olmayacağı için şu an ki halin gayet normal. Yani bu durum psikolojik olarak kolay bir süreç değil.
Tekrar toparlanmanin bir yolu da basit bir adım.
En azından göz önündeki dağınıklığı toparlayip , eğer sosyal hayat ve iş hayatindan uzaksan, sırf hayatında bir hareket ve düzen olması için hayata sosyal ve iş acisindan katilman en büyük ilaç olqcak sana. Çünkü bir şeylerin , genelde iş hayatinin meşgul etmesi bir açıdan boylesi durumlarda insanı var olan travmatik şeylerden uzaklaştırabilir.
Bence kaba da olsa ev temizliğini yapıp, iş hayatına ağırlık vermelisin
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılYardım alman çok iyi olur birilerinden çevrende yakininda sana iyi gelecek birisi olsa bu daha güzel olur sana destek olur toparlanman kolay olur buna alışmak buna katlanmak zor çok zor zamanla hafifliyor sadece o kadar hep içinde bir yerde kalıyor hiç geçmiyor
01 Yorumla- +1 yıl
eşim hastalanmadan önce birçok arkadaş sandıklarımız vardı çevremizde her akşam başka cafelerde çayımızı kahvemizi içerdik her akşam farklı restoran da yerdik yemeklerimizi tatillere giderdik sözde arkadaşlarımızla eşim hastalanınca bütün arkadaşlarımız yıldırım hızıyla yok oldu ne aradılar ne sordular ailem yanımda 4 ay kaldı ve gitti psikolağa gittim yas süreci normal dedi ve gönderdi
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
70Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yıltemizleyin bence
11 Yorumla- +1 yıl
psikolojim uygun değil içimden gelmiyor
+1 yılBaşın sağolsun önce kendinle ilgilen ev toplanır gerekirse IBAN ver temizlikçi parasını atayım toplasın evi. Sen önce kendinle ilgilen olanı kabil etmeye çalış. Tabi benim demem kolay ama senin için zor. Fakat imkansız değil. Eşin şu an seni izliyordur ve emin ol kendini toplamanı istiyordur. Çocuk var mı bilmiyorum ama gecinmem lazım deyip öyle hızlı karar verip sakın biriyle evlenme. Eğer çalışmıyor ve evlenmek zorundaysan seçeceğin kişiyi araştır gerekirse ölç biç öyle evlen. Hayatını zindan etme. Bir ihtiyacın olursa söylemen yeterli öyle numara bilmem ne falan istemem ben. IBAN vermen yeterli ama gerçekten ihtiyaçlarına kullan. Kendini topla yeter.
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle başın sağolsun. Allah sabır versin
Bu tip vakalarda bu davranış biçimi hatıralardan kaynaklı gelişir ve hiçbir şey atılmak istenmez. Çoğunlukla üşengeçlik veya içten gelmezlik olarak başlar ve maselef git gide büyür bu durum.
Önerim sonunu düşünmeniz olacak
Biryersen başlamazsanız yakında komşularınız ağır kokudan şikayetçi olacak ve belediye görevlileri evinize gelecek. Kapıyı açmasanız dahi kolluk kuvvetlerinden destek alarak açacaklar sizi oradan çıkarıp evinizden torba torba çöp çıkaracaklar. Hem itibari açıdan zarar göreceksiniz hemde ruhsal açıdan tamamen çöküntü yaşayacaksınız.
Böyle bir duruma mahal vermeden başlayın mutlaka10 Yorumla
+1 yılBaşın sağolsun kuzum. Mekani cennet olsun evet çok zor bir durum fakat sen yeniden toparlanmak adına ailenden varsa sevdiğin arkadaşlarından yardım almayı denedin mi? Yalnız kalma mümkünse.. Ve kendini bi kursa kaydet.. dikiş nakış resim cizme boyama.. Bu tarz şeylere içindeki duygulari yansıtıp rahatlayabilirsin. Ve terapi de almayı ihmal etme.
02 Yorumla- +1 yıl
amin teşekkürler çalışıyorum zaten bir kez gittim terapiye psikolog yas süreci bunlar normal deyip gönderdi
- +1 yıl
Ay psikologlar bile mesleğini artık düzgün yapmıyor. Yas sürecini atlatmak adına duygularını hep yaşa. Bastırma içinde.
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvi o hale getirmeden önce bir yardımcı çağırsaydin keşke ama yine bunu yapmalısın. Kendin yapmak istemiyor olabilirsin bu arada dr değil ortam değişikliği yap, işin yoksa bir işe gir ya da kurslara katıl, kafan dağılsın ama oralarda da eşinin durumundan bahsetme yani eskiyi hatırlatma kendine sohbet arasında bile. Çözüm yeni ortamlar uğraşlar ve insanlar...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Başınız sağolsun kolay bir durum değil elbette ama hayat devam ediyor ve bir şekilde hayata tutunmak zorundasınız... en başta evi temizlemekle başlayın işe sonra ortalığı toparlayın sonra kendinize çeki düzen verin kişisel bakımınızı yapın ve insanlarla iletişim içine girmeye başlayın bu sizi ilk zamanlar sıksada sonra alışacaksınız... ölenle ölünmüyor...
00 YorumlaBaşın sağolsun canım öncelikle çöp poşetini al yavaş yavaş herşeyi doldur içine bu ruh halinde olman normal ama ölenle ölünmüyor hayat kaldığı yerden devam ediyor kendin için ayağa kalkmak zorundasın güzelim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılKesnlıkle doktora gorun daha fazla ılrlmeden uf ak dozda bır hap sızı ıyı eder evınzdekı atlcakları her gun cope atmaya bak bırıktrme sonrda temizlik yaprsıniz
02 Yorumla- +1 yıl
psikologa gittim yas süreci bunlar normal ilaca ihtiyacın yok deyip gönderdi
- +1 yıl
buradan söyleyin
u +1 yılYardimci iste bir tane parasi neyse öde Başın sağ olsun Yaşadığın şey zor hafife alma elbette ama kendini çok salma bir yakının yanina mi gitsen tek başına atlatma
03 Yorumla- +1 yıl
ailem 4 ay yanımda kaldılar ve gittiler
- +1 yıl
Bu sefr sen git onların yaninda imkanin varsa ev değiştir baska eve taşın
- +1 yıl
aslında evden çıkmayı çok istiyorum ama ev kiraları çok fazla
- Aile & Toplum konusunda 656 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce şunu diyeyim. Her insan kendinin psikoloğudur. Önce bir dışarı çık gez çünkü hayat devam ediyor. Sonra eve gel ve bütün çöpleri poşete koy ve at. Çok düşünme ve at. Sonra sen de ılık bir duş al. Ve hayata tekrar başla
00 Yorumla
+1 yılHemen geliyoruz hanfendi. Sıkı durun!
01 Yorumla- +1 yıl
buyrun gelin beklerim
+1 yılÖncelikle elinin öldüğünü onu ne kadar sevsen de artık geri dönmeyeceği gerçeğiyle yüzleş. Mkesef hayat devam ediyor ölenle de ölünmüyor, 10 sene bile üzülsen ne sana ne de ona bi faydası yok. Silkilen ve hayata tekrar katıl, çık dışarı ve hava al
01 Yorumla- +1 yıl
Evi toplama hatıralar seni üzecektir, bi meşgale edin, hobi, iş senin vaktini alsın
+1 yılBir kursa yazılmalısın mesela tenis derslerimal belediyenin tesislerinde ve çeşitli kurslara mesela resim veya dans kursu. Sosyalleş yani. Sonra zamana bırak gerisini
00 Yorumla- 00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bence ilk başta guzle bir temizlik ile başlayın ve sonrada günde en az 30 dk evden çıkın temiz hava alın ve eve gelin sonrada yeni hobiler edinin derim 🤗🤗umarım atlatırsınız
00 YorumlaÖncelikle başınız sağ olsun. Yapmanız gereken artık hayatınıza odaklanmak. Evet zor bu ama hayatın da bir akışı ve kanunu var. Size düşen de kabullenip önünüze bakmak.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaşınız sağ olsun size el uzatacak bir aile dostunuz bir arkadaşınız yok mu sizi niye bu hallerde yalnız bıraktılar
07 Yorumla- +1 yıl
eşim hastalanmadan önce birçok arkadaş sandıklarımız vardı çevremizde her akşam başka cafelerde çayımızı kahvemizi içerdik her akşam farklı restoran da yerdik yemeklerimizi tatillere giderdik sözde arkadaşlarımızla eşim hastalanınca bütün arkadaşlarımız yıldırım hızıyla yok oldu ne aradılar ne sordular ailem yanımda 4 ay kaldı ve gitti
- +1 yıl
İnsan bir düşmeye Dursun hemen yanından uzaklaşırlar bunun başka bir örneğini Ben de yaşadım hayatımda o yüzden Dostu düşmanı iyi tanımak lazım
- +1 yıl
aynen öyle
- +1 yıl
Çocuk var mı?
- +1 yıl
hayır yok
- +1 yıl
Bir çocuk hiç değilse yalnızlığını ortak olabilirdi
- +1 yıl
Olsa iyi olurdu ama Rabbimin takdiri işte
öncelikle Allah rahmet eylesin. Zamanla çok daha iyi olacaksın sadece zaman. temizliğe ise öyle gözüne çarpan ne varsa düzeltmeye çalış
01 Yorumla- +1 yıl
amin teşekkürler deneyeceğim
Aile & Toplum konusunda 385 cevap paylaştı. Yalniz misin. şu an bir arkadaşa ihtiyacın var daha çok. en azından sen nerden başlayacagini bilemezken o fikir verecektir
03 Yorumla- +1 yıl
eşim hastalanmadan önce birçok arkadaş sandıklarımız vardı çevremizde her akşam başka cafelerde çayımızı kahvemizi içerdik her akşam farklı restoran da yerdik yemeklerimizi tatillere giderdik sözde arkadaşlarımızla eşim hastalanınca bütün arkadaşlarımız yıldırım hızıyla yok oldu ne aradılar ne sordular ailem yanımda 4 ay kaldı ve gitti psikolağa gittim yas süreci normal dedi ve gönderdi
- +1 yıl
teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılSilkelenmem şart ama bunu en sevdiğin sana en değer veren yanında duran insanlarla yap , eminim üstesinden geleceksin , Allah sabır versin ve yardımcın olsun hanımefendi
00 Yorumla Allah rahmet eylesin ama bir yerden başlaman gerekiyor, ne hissettiğini anlamaya çalışiyorum ama hayat senin icin deavm ediyor. Ayrılıklar vuslatta biter. Şu an için ayrı kaldınız sadece.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyden önce başın sağ olsun, ölenle ölünmüyor hayat devam etmek zorunda ve bir şekilde bizde devam ediyoruz. Eğer üstesinden gelemeyecek düzeydeyse bir uzmandan destek almalısın.
00 Yorumla Çok üzücü bi durum öncelikle başın sağolsun. Sana yardımcı olabilecek arkadaşın ya da aileden biri yok mu yalnız olmaz
04 Yorumla- +1 yıl
arkadaşlarım eşim ölünce hepsi yok oldu kardeşim var o yardımcı olur sanırım
- +1 yıl
amin teşekkürler
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Yakın birilerinden yardım isteyebilirsin hiç olmadi parayla temizlikçi tut ondan sonra da toparlanıp yeni bi sayfa açarak yeniden başlayabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılbi destek almadan bu pskolojiden kurtulman zor sana iyi gelen sevdiğin şeyleri yapmayı dene ama bi yardım almadan yapman zor gibi
04 Yorumla- +1 yıl
şimdiye kadar yazılan en normal yorumdu teşekkürler
- +1 yıl
diğer yorumları okumadım ama desteği mutlaka al yoksa zor işin çocuk falan var mı
- +1 yıl
hayır yok
- +1 yıl
hımm ozaman kendi sağlığın ve mutluluğun için ilk başta evi toparla sonra bir yardım almak için bi hastaneye git sana iyi gelen arkadaşlarınla görüş falan
+1 yılBuraya bunu yazacağına gidip evi bir yerden toplamaya başlayabilirsin.. Buraya ayıracak vaktin var evi toplayacak vaktin yok mu?
05 Yorumla- +1 yıl
ben vaktim yok dedimmi önce okuyun okuduğunuzu anlayın sonra yazın psikolojim uygun değil içimden gelmiyor
- +1 yıl
Kadın psikolojim bozulduğu için içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor demiş. Vaktim yok dememiş okuduğunu anlamak da yok sende yazık
- +1 yıl
@çiçekçigirl beni anlayabilen insanların olması çok güzel yorumunuz için teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim siz kötü laflara takılmayın başınız sağ olsun
- +1 yıl
Amin çok teşekkürler
Allah yardimciniz olsun tarifi olmayan bir aci olduguna eminim birakin daginik kalsin zamani gelince toparlanir...
00 Yorumla
+1 yılBasın sagolsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
04 Yorumla- +1 yıl
amin
- +1 yıl
Ama ayağa kalkman lazım hayat herseye rağmen devam ediyor sınavımız
- +1 yıl
ama nasıl
- +1 yıl
Kendinle önce anlaşarak bir karara vararak baslayabilirsiniz
Başın sağolsun. Bir odaya doldur nekadar çöp gereksiz eşya varsa diğer odaları temizle. En son çöp posetlerine doldur doldur at
00 YorumlaAbla toparlan ölenle ölünmüyor ayakda dur ailenin yanina git onlarla konus iyi gelcekdir sana
Allah yardimcin olsn00 YorumlaAile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı. ölenle ölünmez! Her şey kafada biter! Kimseye muhtaç değilim düzeltebilirim diyip kendini inandırdın mı iş bitmiştir 😎
00 Yorumlahayat devam ediyor, bir yerden başlamalısın. evi toparlamakla mesela.. inan başla, kendini daha iyi hissetmeye başlayacaksın.
00 YorumlaAilenin yanında kal bi süre sonra gelip toparlarsın ya da bi akrabanın
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılBir aile büyüğünden sana yardimci olmasini isteyebilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Eşinin kıyafetlerini kişisel eşyalarını evden bir uzaklaştır önce. Zor cidden çok zor ama ayağa kalkmak şart.
00 YorumlaÖnce bunların psikolojisinden kurtulmak için düzenli bir işte çalışmaya başla devamı gelir
01 Yorumla- +1 yıl
çalışıyorum zaten
+1 yılÖnce evini temizle komşuların a git komşuların san gelsin.
01 Yorumla- +1 yıl
komşum yok
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıltek mi yaşıyosun? ev eşinden sana mı kaldı yoksa kira mıydı
03 Yorumla- +1 yıl
ev kira tek yaşıyorum
- +1 yıl
kiranı nasıl ödüyosun? eşin hastalıktan mı kazadan mı öldü
- +1 yıl
çalışıyorum
Çevreye kötü kokular yayılırsa polisten çöp ev baskını yiyip haberlere çıkabilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
o kadar da değil
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılkabullenmişsin bence artık
çöpleri atmakla başla00 Yorumla
+1 yılBaşın sağolsun toparlanmak zor ama güçlü olmalısın.
00 YorumlaMerhaba basın sağolsun sana yardımcı olmak isterim birlikte temizleyelim
00 Yorumla
+1 yılBaşın sağolsun okurken çok üzüldüm imkanın varsa bi temizlikçi tutsan gündelikçi
00 Yorumla
+1 yılAtmaya başla gereksizleri. Diğer türlü çıkamazsın girdaptan.
00 Yorumla
+1 yılAllah rahmet eylesin, hüznünüz üzerine konuşmak isterseniz, dinlerim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. evi terk et kendini hazır hissedene kadar gelince toplarsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 649 cevap paylaştı.
+1 yılAllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah ailenden kimse yok mu
00 Yorumla
+1 yılBaşın sağolsun Allah sabır versin. Yaşıyorsak bir sebebi var diyerek ayaklanabilirsin
00 Yorumla
+1 yılYani güzel bir sabah güne başlayıp mutfaktan ve oturduğunuz odadan başlayabilirsiniz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence önce bir psikiyatriye git ki seni toparlasin lar sonra evi halledrsij
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı. Önce Bi dışarı çık sana iyi gelen insalar la konuş sonrası gelir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 819 cevap paylaştı.
+1 yılDepresyona girmiş olabilirsin , bir an önce kendine gelip yeni bir hayar kurmalısın
00 Yorumla Aslında temizlik ve düzen seni toparlayacak şeylerden biri. Yaşadığınız alan sonuçta. Allah sabır versin. Ama hayat devam ediyor. Kendini yaşam alanını bu denli etkileyecek şekilde devam etme. Esin bu şekilde olmanı istemezdi. Başın sağ olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
amin sağol teşekkürler
+1 yılöncelikle sana destek olan bir arkadaşla dertleş sonra ilk işe yatak odasından başla sonra mutfaktan başla ve sonra şalvarını giği ve kollarını sıva evi temizlemeye başla ve güzel bir iş bul ve işe gir
02 Yorumla- +1 yıl
zaten çalışıyorum
- +1 yıl
istersen bir hafta sonu genliyim sana yardım edeyim ter temiz yaparız evini valla )::
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılbaşın sağ olsun, kendine bi meşguliyet bul ve iyi bir dost, psikolojin düzeldiğinde ev dahil her şey düzen alır
04 Yorumla- +1 yıl
dost eşim sağlıklıyken çoktu şimdi bir tane dahi yok
- +1 yıl
üzücü ama takılma, demek ki gerçek dost değillermiş
- +1 yıl
aynen öyle
- +1 yıl
peki şu an nasılsın, toparlandın mı biraz
+1 yılNamaz kılmıyorsan namaz kılmaya başlarsan çok çabuk kendine gelirsin kılıyorsan eyerki çok zikir çek gece namazlarına kalk bol bol kitap oku
22 Yorumla- +1 yıl
kılıyorum çok şükür
- +1 yıl
Ozaman bol bol zikir çek dini kitaplar oku gece namazı falan kıl emin ol sana ilaç olacak Allah’ın izniyle
+1 yılBence bir an önce herhangi bir yerden başla fark etmez.
Temizlik yaptıkça rahatladigini hissedersin00 Yorumla
+1 yılBaşınız sağ olsun. Eşi vefat edenlerin kadınların genelde evi kirlenmeye başlar. Eli temizliğe gitmez. Sadece sizinle alakalı bir durum değil.
02 Yorumla- +1 yıl
beni anlayabilen insanların olması güzel
- +1 yıl
Bu durumda herkesin birşeyleri düşünmesi gerek.
Allah rahmet etsin. Senin de başın sağ olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
amin teşekkürler
Hastaneye gitmeden olmaz umarım çocuğunuz yoktur
02 Yorumla- +1 yıl
yok
- Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim öldü, evim çöp eve döndü. Toparlanmaya nereden başlamalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler