Etrafıma bakıyorum, herkesin ayrı bir dünya. İnsanlar o kadar boş yaşıyor, o kadar boş işlerle uğraşıyor ki, "biz bu dünyaya niye geldik" diye sorgulayacak vakitleri bile yok. Neden? Bunu kendinize neden yapıyorsunuz? Çok değil maksimum 90 sene sonra hiçbirimiz bu dünyada olmayacağız. Bu hiç aklınıza geliyor mu? Bence daha sık gelmeli. Bazen dini sorular soruyorum kısa kısa boş yorumlar geliyor çoğu zaman kimsenin umrunda bile olmuyor. İnanmayan insanların umrunda olmasın zaten o normal de, inanan insanların bu kadar umursamaz ve rahat davranıyor olmalarını gerçekten anlayamıyorum. Herkes mi nefsine uyarak yaşıyor? Biri de çıkıp desin ki ben bir şeye inanıyorsam, bir vizyonum varsa eğer ona göre yaşarım. 2 elin 10 parmağını geçmez böyle insan. Asıl trajik olan da bu bence. İnanan insan da zaten çoğunlukla sorgusuz sualsiz, kulaktan dolma bilgilerle inanıyor. Bilinçli olan yok ki doğru düzgün 😒
+1 yılHerkes zevk peşinde. Kimsede öteki dünya kavramı yok şu an. Az dindarsan gerisi oluyorsun cahil oluyorsun. Kadınlar erkeklere bakmıyor niye namaz kılıyor ya da dindar diye (şahsen ben yaşıyorum). Ama iki saklabanlik alkol maymunca hareketler yapan güya komik erkekler el üstünde sonra aldatıldım vs. Erkekler desen onlarda aynı. İnsanlar hata yapar ama genede biraz dikkat etmeliyiz şu an dine göre hayatına dikkat eden dediğin gibi yok denecek kadar az.. Allah hidayet versin herkese ne diyeyim.
110 Yorumla- +1 yıl
Amin. Çok az ya valla sayımız çok az ben göremiyorum artık etrafta kimseyi
- +1 yıl
Bende 10 kişiden 2 kişi öyle gerisi kayiplarda
- +1 yıl
10 kişiden 2 si mi :) eger öyleyse çokmuş. Ben 1000 de 1 zor görüyorum
- +1 yıl
İzmir'de misiniz? Öyleyse evet haklısınız yani şöyle diyeyim benim kasedettigim dini bilgidi biraz dahi olan insan sayisi
- +1 yıl
Evet İzmirdeyim. Benim kastettigim sadece bilmek degil. Müslüman olan herkes bu konuda zaten bilgi sahibi olmalı ama işte.. gerçekler öyle değil maalesef. Ben hem bilip hem ona göre yaşamaya çalsan, buna önem veren insanların az oldugunu kastettim
- +1 yıl
Evet anladim. O sayı dediğin akdar az maalesef :(
- +1 yıl
:(
- +1 yıl
Dua et bol bol insAllah , 😊
- +1 yıl
Inşallah👍🏻
- +1 yıl
İnsAllah
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Maalesef nefsinin kölesi şeytanın esiri olan çok insan oluştu bi zevk için ahiret hayatını zindan etmeye değer mi be bu insanlar nasıl olurda Allah'a karşı gelir cehennem den korkmaz neymiş ben özgürüm laik ülkeyiz istediğimi yaparım kimse karışamaz lafa bak ne kadar çirkin bi söz evet karisilir Allah karışır yaratan o Rabbim bizleri Şeytanın ve nefsimizin şerrinden korusun amin
23 Yorumla- +1 yıl
Amin. Bilinçli insanları görünce seviniyorum gerçekten
- +1 yıl
Amin hepimizin. :) teşekkürler :)
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Aslında bu durum daha da kötü olacak şu halimize şükreder olacağız diye düşünüyorum. Çok fazla çorba oldu dini konular ve artık olmayacak insanların ağzında önceden insanlar böyle insanları konuşturmazlardi ve ya onu düzeltirlerdi.
13 Yorumla- +1 yıl
Evet çok kötü bir durum ya. Hocayım diyen her şarlatanı televizyona çıkarıp konusturuyorlar. İnsanlar doğru bildiğini de yanlışa çeviriyor. Herkes asıl kaynaktan araştırıp öğrenmeli ama insanlar öyle yapmıyorlar maalesef
- +1 yıl
Amin
Gizli Üye(36-45)+1 yılCahil kaldık.
13 Yorumla- +1 yıl
Böyle olmamalıydı. Böyle olmamalı
Cevap sahibi+1 yılOkumuyoruz. Sorgulamıyoruz. Misal hangimiz Kur'an'ı Kerim Türkçe okudu. Ne dediğini anlamaya çalışıyoruz.
- +1 yıl
Keşke herkes okuyup anlasa
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılmaalesef bazıları bilmiyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar konfor alanından çıkmaya yeltenmez ve sağolsun din adamlarımızda "Kelime-i Şehadet getiren her türlü cennete gidecek" diye bir saçmalık uydurduğu için insanlarımız "Ya her türlü cennete gidicem zaten, garanti cennet varken ne diye uğraşıyım" tarzı düşünüyorlar.
Oysa şu ayetten bihaberler.
"Sizden öncekiler gibi sıkıntı ve zorluklar çekmeden Cennet'e gireceğinizi mi sandınız? Onlara dokunan sıkıntı ve zorluklarla öylesine sarsıldılar ki Resul ve onunla birlikte olan Müminler, "Allah'ın yardımı ne zaman?" dediler. İyi bilin ki Allah'ın yardımı yakındır." ( Bakara - 214 )
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklı ve yerinde bir görüş. Teşekkürler
Bu site şu ana kadar gördüğüm en doğru sitem. Bu sitemi ben ne zaman kalabalığa karıştığım zaman aklıma geliyor ve bu insanlar beyin telaşındalar neyin peşinde koşup geçici dertler için neden bu kadar üzülüyor diye sık sık düşünüyorum.
Cevabı yok. Bu geçmişte de vardi şimdi de var ve gelecek nesillerde de olacak.
Pek azı hayata niçin geldiğinin farkında.
Yine de bazen farkındalık oluşturmak için büyle haklı sitemleri görünce en azindan birileri neden yaşadığının farkında diye bir tebessüm ediyorum.
Yunus Emre'nin dediği gibi 'Herkes doğrudur sen doğru ise'.
Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır.10 Yorumla
+1 yılSistemin kapital düzenin insanları köle gibi çalışıp para kazanma arzusu ile dünyavi metalara yöneletmesi sonucunda en büyük düşman istagram misal herkes birrbinin kopyası herkes görerek daha çok kazanma arzusu ozentilik vs.. etken çok ama iyi gitmez hergecen daha kötüye gidiyor.. Kalp gözü bir kere kapandı mı daha açılması çok zor.. İnsanlar gözlerinin esiniri olmuş
13 Yorumla- +1 yıl
Ya ben şunu anlamıyorum. Instagramda hep aynı tip güzellik algısı var ve herkes estetikle birbirine benzetiyor kendini. Bu moda geçince nolucak çok merak ediyorum. Şu an herkes birbirinin kopyası oldu. Bi özellikleri de kalmadı. Estetik yaptırmayanlar daha güzel bence şu an. En azından farklı tarzda kendine has güzellikleri var. Bazen insanların bu kadar sürü psikolojisine kapılıp ap*talca hareket etmesine şaşırıyorum
- +1 yıl
Sürü psikolojisi deniliyor buna zaten.. Taklit herşeyin bel altı olduğu bir zihniyet ve doğal olan şeyi değiştirme çabası er hadi şimdilik idare eder ya 10/20 sene sonra insan zamanı tutamiyor yaslanacak insan eninde sonunda ve ölecek boş işler hepsi
- +1 yıl
Evet
"Okumamak". Günümüz müslümanı okumaktan aciz. Arapça bilmeden kuranı sadece arapça okuyarak, sadece namaz kılarak cennette gideceğini sanıyorlar. Ben görmedim ki meailini tefsiriyle birlikte okuyanı.. az kişi var.. Sitemim sadece benim dışımdaki kişilere değil, ben müslümanım diyen herkese...
13 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
- +1 yıl
:)
+1 yılBazı kişiler gaflet uykusunda, bazılarının kalbi mühürlü.. Ben de bu sitede dini konularla ilgili çok çabaladım ama insanların çoğu ilgisiz! Allah bizi neden yarattı ve bu geçici dünyada ne işimiz var yani varoluşsal sebebimizi sorgulasak zaten Rabbimizin rızasını hayatımızın merkezine koyarız AMA insanların çoğunun hayatlarının merkezinde eğlence var, dünya sevgisi var, cinsellik var, kariyer var ve zenginlik var...
13 Yorumla- +1 yıl
Evet maalesef..
- +1 yıl
youtube.com/playlist
Bu linteki belgeselleri izlemeni öneririm, kanalın sahibi "İlker Yiğit" hem belgesel yapımcısı hem de kitap yazarı, ben bu belgeselleri izledikten sonra müslümanlığımı sorguladım ve iç dünyamda adeta devrim yaptım (iyi ki izlemişim) - +1 yıl
Bakacağım. Teşekkürler
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye toplumu yozlaşmanın, çürümenin dibini yaşıyor. Bu en çok da müslüman olduğunu sanan din bezirganları eliyle gerçekleştiriliyor. Hacı hoca diye ortalıkta şovmenlik yapan soytarılar yüzünden insanların dinle olan ilişkisi zayıfladı. İnanç dünyası zedelendi. Hiçbir şey sorgulamayan, insanca bir hayat yaşayamayan, sesini çıkaranın tutuklandığı, zulm edenlerin alkışladığı bir yerde başka türlü bir sonuç beklenemez.
17 Yorumla- +1 yıl
Her ne olursa olsun baskalarinin yaptıkları yüzünden dinden uzaklaşanları anlamıyorum. Herkesin kendi aklı var sonuçta. Birilerinin yaptığı yanlis şeylerden dolayı dinden soğunmaz
- +1 yıl
Etrafta hoca diye gezen soytarı çoksa (ki çok evet hak veriyorum) o zaman insanlar bi zahmet aklını kullanarak doğruyu bulacak
- +1 yıl
Bir yerde bir toplum gerçeğe sırtını dönüp yalanları kabul ediyorsa ve o yalanları alkışlayıp, zulm edenlerin arkasında duruyorsa, halkı açlıktan kırılırken kendileri saraylarda yaşıyorsa ve kimsenin buna çıtı çıkmıyorsa, orada insanca bir yaşam adına ne umut olabilir ne de inançsal değerlerin yüceltildiği bir ahlak olabilir. Ne yazık ki böyle düşünüyorum.
- +1 yıl
Çok haklısın, sana sonuna kadar katılıyorum ama işte insanımız tam olarak bir akıl tutulması yaşıyor, o din tüccarlarının sınırlarını çizdiği alanın dışına çıkamayacak kadar benliklerini kiraya vermişler.
- +1 yıl
Herkes bireysel olarak bilinçli bir inanış içerisine girse halk zaten böyle olmazdı. Sonuçta halkı oluşturan da bireyler. Bilinçsiz Müslümanı kandırmak kolaydır. Hangi yöne çekersen o yöne gider. Ayakta uyuturlar ve ruhları bile duymaz. Toplumu şu an bunlar oluşturuyor. Ama bilinçli Müslüman sayısı artsa bunu bu kadar rahat yapamazlar
- +1 yıl
Ne güzel dedin, inşallah o günleri de görürüz :) Fakat bir de şu var ki, toplumun bilinçlenmesini, sorgulamasını istemiyorlar. Ellerinden geldikçe cehaleti örgütlü bir biçimde toplumun tüm katmanlarına yayıyorlar, devletin bütün olanaklarını kullanarak.
- +1 yıl
O zaman insanlar bireysel olarak zahmet edip biraz akıllarını kullanacaklar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok güzel bir soru. Her insan yaşamını ve hayatını sorgulamalı. Zaten buna sebep olacak o merakı insanın fıtratına yerleştirmiştir Yüce Allah. Her insan "neden yaşıyorum, ben kimim, doğmadan önce neydim, öldükten sonra ne olacağım, yaşamımla öldükten sonrasının bir alakası var mı" gibi soruları içten içe merak eder. Dünyanın her yerinde ki insanlar bunu merak eder. Hepimiz aynı yaratıcının kullarıyız çünkü. Önemli olan bu sorgulama sürecinde doğruyu gerçekten bulabilmektir. Bunun için de bunu hak etmek gerekir. Gerçekten doğruyu dosdoğru bir şekilde kabul edebilecek bir zihne ve kalbe sahip olmak gerekir. Kibirden azade bir benlikle bu sorgulama sürecine girişildiğinde Yüce Allah insana imanı nasip edecektir. İman, Yüce Allah'ın bir lütfudur. İnsan bu lütfa layık olabilmek için ve bunu hak etmek için doğruyu ararken samimi olmalıdır. İşin sırrı bu samimiyet ve teslimiyet hissindedir.
10 Yorumla
+1 yılKıyamete doğru gidiyoruz ve iyice yaklaştı. Belki bilirsin küçük alametlerin hepsi çıktı. Önemli olan bu zamanda temiz kalabilmek zaten. Ahir zamanda düzgün, temiz, ahlaklı kalmak daha zor olduğu için mükafatı çok daha fazladır
11 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle öyle
+1 yılYaram da tam burada. Konuşsak çok deriz de ne duyan var, ne dinleyen. Ben artık susmayı tercih ediyorum. Evet bir insanın hata yaptığını görünce uyarmak gerekiyor, bize kızsa da doğrusunu anlatmamız gerekiyor ama gerçekten yoruldum. İster yakınımız ister uzağımız olsun bu kişi. Tepkileri o kadar yersiz ve kaba ki.. bir daha kimseyi uyarasım da doğrusunu anlatasım da kalmadı benim. şu an tek endişem doğru yolda kalmak. Doğruya ulaşmak için çabalamak ve doğru insan olmak.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Çok güzel bir soru ve sitem. Toplum o kadar yozlaştı ki insanlar dünyaya o kadar daldı ki gerçekleri dogruları göremiyoruz. Hakikati görmek için dunyadan yüz çevirmemiz gerek. O iradeyi gösterebilmek nefsimize ağır geliyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Evet :(
- +1 yıl
Maalesef öyle. Çoğu insanın umrunda degil ki
+1 yılŞimdi şöyle soyleyeyim sana hepsi bu dini zorlayarak dayatanlar yüzünden herkes kendi dinini kendine en uygun yolda bulmalı inancı son 30 yıldır mevcut ve gayette doğru bir şey fakat küçükken zorla İslam seçenler veya kuran kurslarına gönderilenler herkes bıktı
11 Yorumla- +1 yıl
Tamam da insanların yaptığı hatalardan dolayı dinden soğunmaz ki. Din mi diyor zorlayın diye? Hayır. İnsanların davranışları dinden soğumanın bir bahanesi olamaz
Özetle bu ülke ve insanından hiç bir şey olmaz biz 30 yıl sonra afganistandan bile beter bir ülke olacağız sadece bunu söyleyim.
210 Yorumla- +1 yıl
O kadar da karamsar olmayalım ya
- +1 yıl
Neden? Sen de bu ülkenin insanı değil misin? Niye olmasın
- +1 yıl
Belki de seçilmeyi hakeden duzgun biri henuz gelmedigi içindir?
- +1 yıl
Biri gider biri gelir. Sırf siginmacilar yuzunden ülke batar falan diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Devlet istesin 2 gunde butun mültecileri kapının önüne koyar zaten. Zor bişey değil. Bu bizim milli guvenligimiz için bir tehdit olamaz
- +1 yıl
Sen sığınmacıları örnek verdin diye dedim.
15 milyon insanı öyle bir kapının önüne koyarsın ki aklın şaşar. Benzeri daha önce yaşandı. Osmanlı savas zamanında, en zayif zamanında bile bunu fırsat bilip saldiriya geçen Ermenileri sürmedi mi? Çok da güzel sürdü. Gerekirse yine süreriz. Bu bir devlet için zor bişey değil - +1 yıl
@Nightwalk35 👏👏👏👏
Gizli Üye(18-24)+1 yılilk emir oku ama kimse okumuyo kulakdan dolma saçma sapan bilgilerle geleneklerle kendi doğrularıyla hayatını yaşıyo
31 Yorumla- +1 yıl
maalesef. Beni üzen de bu zaten
+1 yılÇünkü okumak yok araştırmak yok herkes nefsine göre hareket ediyor, Hazreti Ömerin dediği gibi Dininizi öğrenip buna uygun yaşamaz iseniz, yaşadığınızı din sanırsınız. Bizim insanımız öyle sanıyorlar
10 Yorumla
+1 yılElimden geldiği kadar kulluk gorevlerimi yapmaya çalışıyorum. Sütten çıkmış ak kaşık değiliz ama elimden geldiğince günah işlemekten uzak duruyorum her ne kadar gaflete düştüğüm zamanlar olsa da
10 YorumlaBir toplum inandığı gibi yaşamak yerine, yaşadığın gibi inanırsa olacağı bu. Birileri çıkar doğal afet der , diğeri siz kafirler yüzünden der. Her kafadan bir ses çıkar.
10 Yorumla
+1 yılİman ettiğiniz din kitap göndermiş, okuyup da " evet aklıma mantığıma vicdanıma uygun " diyerek İslamı seçen kaç kişi ?
Zaten okuyan, okuduğunu düşünen sorgulayan biri iman etmez, çelişkileri görür. En az 100 ayet var, şuraya yazarım en hacısı hocası bile eveleyip gevelemeden cevap veremez
13 Yorumla- +1 yıl
İman ettiğiniz din kitap göndermiş, okuyup da " evet aklıma mantığıma vicdanıma uygun " diyerek İslamı seçen kaç kişi? Ben mesela.
Son dedigin de zırva sadece. Eveleyip geveleyenler bilmedikleri için öyleleler. Bilen insana denk gelmemissin demek ki. Sana tavsiyem bir şeyi öğreneceksen asıl kaynaklarından ogren. İnsanlara sorarak ögrenmeye çalışman bastan mantıksiz zaten - +1 yıl
Ben kimseye bişey sormuyorum, öyle bişey yazmadım
- +1 yıl
Tamam
Kardeşim Filistin o haldeyken Noeli kutlayan müslümanlardan ne beklersin ki
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılAgnostikim, müslümanım diyenlerden tırsmaya başladım.
05 Yorumla- +1 yıl
Agnostiksen bu isyanım sana degildi ustune alınacsgin bir soru değil ama Müslümanlardan neden tırsmaya basladin onu anlamadım?
- +1 yıl
Çoğu müslümanım sadece sözde müslümanlık yaşadığını görüyorum, hangisi doğru müslümanlık belli değil. Bir müslümanla oturup dini konuları konuşamıyorsun, hemen agresiflik hemen kafirlik damgası..
- +1 yıl
Ben de bu agresifliği genellikle Musluman olmayanlardan goruyorum. Cevap veremediklerinde inaçlara hakaret etmeye başlıyorlar genelde
- +1 yıl
Çoğu Müslümanın sözde Müslümanlık yasadigi konusunda haklısın
- +1 yıl
Kaynak belli. Doğru Muslumanligin da ne olduğu belli. Insanın bunu anlamak için aklını ve mantığını kullanması yeterli. Zor bişey değil
Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Nefsine tapmak peşinde insanlar
20 Yorumla
+1 yılBu sitede pembelilerin çoğu erkek yazdıkları bakma inanma çoğunun
03 Yorumla- +1 yıl
Bunun benim sorumla ne alakası var peki?
- +1 yıl
Yanlış yere yazdım
- +1 yıl
👍🏻
- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılBunlar daha iyi günler
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. yüzde 1000 haklısın..
10 Yorumla
+1 yılbu durum beni depresyona sokuyor
11 Yorumla- +1 yıl
Beni de
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiz bu dünyaya niye geldik diye düşünmemen lazım dinden çıkarsın.
067 Yorumla- +1 yıl
Yıllarca bunu düşündüğüm için şu an Müslümanım zaten. Ateistlerin çoğu sorguladığı için degil, dini kullananlar yuzunden içinde oluşan kin ve nefretten dolayı ateist olduklarını söylüyorlar. Adam gibi aklıyla, mantığıyla araştıran bir insanın İslamiyet'e inanmaması düşünülemez.
- +1 yıl
Aksine bu soruyu kendine sorman lazım ki yaratıcı senin bu dünyaya niçin yolladığını bilmem gerek.
Allah Kuran'da demiyor mu 'ben, cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
Şimdi biz bu ayeti düşünmeyelim mi? Nasıl bir kul olmamız gerektiğini düşünmezsek Allah'ın rızasını nasıl kazanırız?
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum belki bilginiz yeterli olmadığı için size normal gelmiştir. Ben bilim araştırmayı ve öğrenmeyi seven bir insan olduğun için kuranı açıp baştan sona okuduktan sonra bunların gerçek olmadığını anladım.
- +1 yıl
:) ben sana öyle şeyler söylerim ki bilimi sorgulamaya başlarsın. Bazı şeyleri sorgulayıp, bazı şeylere sorgusuz sualsiz inanmayı seçiyorsan eğer yöntemin baştan yanlis zaten. Eger bir şeyi sorguluyorsan bunu teyid etmeye çalıştığın referansın da doğruluğunu sorgulayacaksın.
Cevap sahibi+1 yılDoğru söylüyorsun ve dediklerini yaptım da. Mantığını gözden geçirdim araştırdım inceledim, formülleri tekrar kurdum yetmedi kendim de denedim. Her şey açık seçik ortada gerçek olan tek şey bilim ve metodolojisi.
Cevap sahibi+1 yılBence sen de yap
- +1 yıl
😂 Evet beşeri ideolojiler... Ah ahh.. O zaman bu sana vereceğim son cevap olsun. Gerisini de artık kendin araştırır düşünürsün. İnançlarından sıyrılıp objektif bakabilirsen tabi.
Bilimsel metodun kuralları 1: Var olan her şey gözlemlenebilir ve deneylenebilir olmalıdır. (Bu metod evrende gözlemlenemeyen şeylerin var olma "ihtimalini" dahi reddeder. Fakat bununla ilgili bilimsel bir ispatı yoktur ve kendini çürütür!)
Metod 2: Evrende her şey neden-sonuç ilişkisine bağlıdır. (Belki de evrendeki olaylar birbirinden bağımsız olarak hareket ediyor nereden biliyoruz? Neden-sonuç ilişkisinin zorunlu olduguna dair bana 1 tane mantıklı sebep söyle. Bulamazsın Bu da sadece dogma bir ön kabulden ibaret.)
Bilimsel metodun kurallarını oluşturan beşeriyete kesin doğru gözüyle bakıp kabul ediyorsunuz, bir de üstüne bunu evrensel bir doğruluk ölçütü olarak görme yanilgisina düştüğünuz için din konusunda bilimsel ispat istiyorsunuz. Bu da bir çelişkidir Akıl ve mantık bilimden üstündür tabiki ve bilim ile her şeyi ispat edemezsiniz. Yani bilim her alaka ulaşacak ön kabullere ve o kapasiteye sahip değildir. "Akıl bilimsel değildir mesela. "Mana" bilimsel değildir, "irade" bilimsel değildir. Bilim ne yaparsa yapsın bu gerçekliklere ulaşamaz. Çünkü başta yaptığı ön kabuller mantıksızdır ve aklı sınırlandırır.
Yani demem o ki eğer bilimi doğru kabul ediyorsan bilime "inanıyorsun" demektir. Senin de bir inancın var yani. Ama hangi inanç daha mantıklı orası tartışma konusu. :)
- +1 yıl
Son bir şey daha söyliyim. Muhtemelen diyeceksin ki işte bilim objektiftir, bak bir sürü ürün çıkarıyorlar vs. vs. Hayir bilim objektif falan degil. Objektif olan şey elde edilen "bilgilerdir" bilim ise o bilgilerden yola çıkarak yapılan "yorumdan" ibarettir
Cevap sahibi+1 yılKendince bazı çıkarımlar yapmışsın ama çoğu mantık dışı. Bilim hiç bir şeyin var olma ihtimalini reddetmez. Neden sonuç ilişkisinden de kastın enerji korunumuysa bu kural kuantum evreninde bile gözlemlenen genellikle kimsenin reddetmediği bir yasadır ama burada durum bu değil bilimsel metodolojiye göre bir olayın nedeni aranmak zorundadır çünkü bilim zaten bu demek. Bir şeyin bir sebebi olmasa bile onu aramak zorundasın aksi taktirde sorgulamıyor olursun ki bu durumda dine inanmanı gerektirecek bir durum da olmuyor çünkü her şeyi nedeni olmak zorunda olmadığı için kabul etmek zorundasın. Bunu reddetmen bilimi falan herşeyi geçtim bir MANTIK HATASI yani. Bu arada hiç bir şeye kesin olarak bakmıyorum en mantıklı yolu izliyorum. Bu arada akıl mana irade gibi şeyleri bilmem ama insan davranışı neredeyse tamamen bilimsel olarak açıklanabilir ve vücudun davranışından ibarettir. Bilimin ne olduğunu tam olarak anlamamışsın gördüğüm kadarıyla. Bence önce bunu anlamalısın. Sana yardımcı olması için felsefe, matematik ve geometri öğrenip uzaysal zekanı geliştirebilirsin.
- +1 yıl
😂 bilimin ne olduğunu emin ol senden daha iyi biliyorumdur. İnsan davranışı bilimsel olarak açıklanabilir demissin. O nasıl oluyor? 😊 Bilimin tanımlarına göre insan diye bişey yok ki. Sen dediğimiz şey milyarlarca atom yığınından ibaret. Sen kim? İnsan ne :)
- +1 yıl
Bilim yaptığı çoğu tanımında zaten kendiyle çelişiyor o ayrı mesele ama neyse sen istediğine inanmaya devam edebilirsin :)
Cevap sahibi+1 yılBurada problem inanmak değil hangimizin kurduğu mantık daha çelişkiden uzak olduğunu anlamak. Ben inançtan bahsetmeyi sevmiyorum sonuçta herkes inandığı şeye mantık kurarak inanıyor. Ama işin içine din girince burada mantık geçmez diyorsun mantık kurarak her şeyin mantıkla kavranamayacağına ulaşıyorsun bu durumda en başından mantık kurmanın bir anlamı kalmıyor. Bu arada bilimi benden iyi mi biliyorsun bilmem ama ben algoritma yazılımcısıyım işim mantığı yazılıma dökmek yani. Algoritmalarda mantık hatasına yer yoktur yoksa kod çalışmaz o yüzden mantıksız davranmak gibi bir seçeneğim pek yok.
- +1 yıl
Hayir ben işin içine din girince mantik geçmez diye bir cumle kurmadım. O senin düşüncen. Bu arada her meslek dalı bilimin bir parçasıdır. Ben de biyoloji alanında bilgi sahibiyim. Mantığını yeniden gözden geçirmeni tavsiye ederim. Sadece uğraştığın alana bakarak mantiksiz davranmak gibi bir seçeneğim yok demen baştan mantıksız zaten. Her neyse
Cevap sahibi+1 yılBiyoloji okumuş biri olarak evrimi red mi ediyorsun
- +1 yıl
Mantıksal bakmak zorundayım diyen biri olarak evrime mi inanıyorsun :) evrim az önce de tarif ettiğim gibi bit takım bilgilerden yola çıkarak yapılan yorumdur :) bilimin verileri mutlak gerçeklik olsaydı "bilim yanlışlanabilir" diyemezdiniz öyle değil mi? Yanlışlanabilirliğe açık olan bir teoriyi mutlak doğru kabul ediyor olman ne mantıklı mı? Biraz mantıklı düşün
Cevap sahibi+1 yılmutlak doğru kabul ettiğimi söylediğimi hatırlamıyorum
Cevap sahibi+1 yılSoruyorun sadece red mi ediyorsun
- +1 yıl
@Nightwalk35 bence boşuna uğraşma. Benim çevrem de büyle akılları gözlerine inmiş bir sürü kişi var. Bu yüzden işlerine gelince mantığı devreye sokarlar işlerine gelmeyince ben agnostiğim derler.
Cevap sahibi+1 yılBu ne abuk subuk bir yazı
- +1 yıl
@Suits_s evet. Ben hep boşuna uğraşıyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılRuhani saçmalıklarla kendinizi ziyan ediyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılKıyaslamak adına bir düşünün sokakta brahmaya tapan bir insan görseniz ne düşünürsünüz. Bana göre sizin de ondan farkınız yok
Cevap sahibi+1 yılSen yazsan da yazmasan da herkes kendi yağında kavruluyor zaten
- +1 yıl
Aynen siz gidin evrimi destekleyenler kulübüne, derneğine falan üye olun. 😂 Sizin ruhani gerçeklerle işiniz yok
Cevap sahibi+1 yılDoğrudur algımı nasıl açacağımı söyler misin açayım
Cevap sahibi+1 yılEtmezse beni yargılayabilir mi
- +1 yıl
Allah akıl vermiş. Algısını açmak istemeyenin algısını Allah açmaz için rahat olsun. Var mi başka sorun?
Cevap sahibi+1 yılSöyleyin ne yapmam gerekiyor
Cevap sahibi+1 yılAllah algımı açması için istiyorum çünkü
- +1 yıl
Aklını kullanarak başlayabilirsin
- +1 yıl
Mesela daha mantıklı düşünebilirsin
Cevap sahibi+1 yılYaklaşık beş yıldır daha mantıklı düşünmeye çalışıyorum ve bu beni daha çok dinden uzaklaştırıyor
Cevap sahibi+1 yılBuna ne diyorsun
Cevap sahibi+1 yılSenin yapabileceğin bir şey yok çünkü bir çözümün yok algın çakran saçma sâlaq şeylerin kapanmış diyerek olmayan şeylerle bahane buluyorsun. Çözüm yolunu sorunca bir yol sunamıyorsun çünkü senin de bir nedenin yok. Ne yaptığın konusunda ufacık bir fikrin yok.
Cevap sahibi+1 yılBu dediklerini okudum kurandan daha beter saçmalıklar gördüm kuran yine bunlara göre daha mantıklı
- +1 yıl
Valla ben de kaç sene mantıklı düşünüp doğruyu aradım kapı İslam'a çıkıyor. Mantığımız farklı çalışıyor demek ki
- +1 yıl
@suits_s anlamak istemeyecek zaten boşuna yazma bence
- +1 yıl
@Nightwalk öyle görünüyor.
Cevap sahibi+1 yılSizin ne anlatmak istediğinizi hatta bütün bu süreçte vereceğiniz cevapları da geçmişte pek çok kez tekrarladım. Sizin söylediğiniz saçma argümanları dindar bir insanken ben de söylüyordum. Yani daha iyi argümanlar var onlarla geleceğinizi falan düşünmüştüm ama siz de ne yaptığınızı çok bir farkında değilsiniz görüyorum ki. Bir ateist olarak bir insanı sizden daha iyi müslüman olmaya ikna edebilecek olmam da sizin utancınız olsun. Hadi hoşça kalın.
Cevap sahibi+1 yılÖylesiniz demedim zaten
- +1 yıl
Ben İslam'ı ispatlamak adına bir argüman sunmadım zaten daha. Senin bilimsel bakış açını çürütmeye yönelik argüman sundum. Bahsetmediğim bir konuda bilmediğimi iddia etmen ve bir de bize Müslümanligi ögretmeye kalkmak komik :)
- +1 yıl
Kafanda ne kurdun hangi hayal dünyasinin içindesin bilmiyorum ama ben argüman sunmadım :) inanmayacağı belli olan birine vakit ayırıp da argüman sunmak için uğraşmam çünkü. Onu algisi acik olanlara sunarım. İyi akşamlar :)
- +1 yıl
@Suits_s kapak olsun diye söylemedim yani gerçekler bunlar :)
Cevap sahibi+1 yılBurada sadece seninle konuşmuyorum ki
Cevap sahibi+1 yıl@night ki senin de argümanların oldu bilimi veya başka bir şeyi çürütmek için önemli değil
Cevap sahibi+1 yılHepsi abuk subuk çelişkili argümanlar
Cevap sahibi+1 yılMantığın yolu birdir ve bütün dünya onu izliyor. Aşırı dindar yobaz bir akademisyen bile konu bilim olunca inancını kenara bırakıyor. Burada herkesin zaten bildiği ve uyguladığı şeyleri seninle tartıştım çünkü ülkemde cahil insan istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılSenin bu düşüncelerin de normal bu arada 1 olmaz 2 olmaz 3 üncüde insanın kafası yerine geliyor ne yapıyorum demeye başlıyor. O yüzden herkese anlatmaktan geri durmam. Zamanında bana da anlatmamış olsalardı hala cahilliğimde boğuluyordum.
- +1 yıl
Bunu yapanlar bilimi objektif sanma cehaleti içerisindeler de ondan :) her şeyi sorgulayıp bilimin objektifliğine gelince sorgusuz sualsiz kabul ediyor olmanız ne kadar acınası..
Cevap sahibi+1 yılŞunu bir anla bilim dediğin şey kişiden kişiye göre değişir bir tane bilim yok. Burada anlatılmak istenen şey senin kendi bilimini yaratman
Cevap sahibi+1 yılAraştırma yapmamışsın bir şey yapmamışsın sadece yanlış demekle yetiniyorsun
- +1 yıl
Ben bilimin dogma ön kabullerinden bahsediyorum sen bana kalkmış ne diyosun yaa hahaha cidden bu kadar cehalet fazla. Daha fazla muhatap olmuyorum. Fazla cehalet görünce bünyeme dokunuyor üzgünüm 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılBenimle daha fazla muhatap olma sen bilirsin. Ama istediğin zaman gel konuşmaya devam ederim. Benim isteyen kişiyle konuşmaktan kaçmam.
- +1 yıl
Ben konuşmaktan kaçmıyorum. Anlamamakta ısrar eden birine laf anlatmaya çalışmanın ciddi zaman israfı olduğunu düşünüyorum. E benim dinimde israf haram. Dolayısıyla bu israfa girmek istemiyorum daha fazla. İyi akşamlar
Cevap sahibi+1 yılKonuşmaktan kaçıyorsun demedim zaten
Cevap sahibi+1 yılBen kaçmam diyorum
- +1 yıl
Ok
Gizli Üye(30-35)+1 yıl😭😭😭
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılgetirildik
04 Yorumla- +1 yıl
İnsan akıl sahibi ve düşünen bir varlıktır. Yani kısacası sen istemedikten sonra kimse seni bir yere getiremez, goturemez
- +1 yıl
dediğin gibi insan nefsini yenecek şeyler öne sürüldükçe insanlar ona gidiyor
- +1 yıl
İnsanlar aklını başına toplamalı
- +1 yıl
evet
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem