Yeni nesil arasında birbirlerine "köylü" diye hakaret edenleri görüyorum ara ara.
Hangi galaksinin gezegeninden yuvarlanıp düşmüşler acaba kendileri?
Yeni nesil arasında birbirlerine "köylü" diye hakaret edenleri görüyorum ara ara.
Hangi galaksinin gezegeninden yuvarlanıp düşmüşler acaba kendileri?
Ya büyük şehirlerin göbekten kendi has yerlisi zaten çok az.. Buyuk sehırde yasamaları onları şehirli yapmıyor.
Dolayısıyla köylü diyerekten aşağıladıkları kişiler kendileri. Çokta takılmamak lazım hani.
Bugün o köylü dedikleri olmasa ne tarım olacak, ne çiftçilik ne de hayvancılık. Kültürsüz insanlar işte. Dünyanın sonu gelmesıyle alakalı film izleyenler bilir.
Dünya da en son kurtulanlar ve kalanlar çiftçiler oluyor. Ordan bile akıl yurutseler. Köylerde yaşayan insanların dünyanın işleyişi açısından ekolojik sistemde ki değerini anlarlar.
Arkadaşın bir tanesi demiş ki sen köylüsün evet köylüyüm hor görülecek birşeyim yok sen şehirlisin ama köy hayatını bilmezsin ben senin ellerinle yaptığını ayaklarımla yaparım sen bir hayvan b... kunu görünce burnunu tutup kaçarsın ben onu alır bahçeye gübre yapar sebze yetiştiririm aramızdaki far bu sen kendini sosyete sansan ne bir yumurta kırmayı bir bahçede yürümeyi bilmedikten sonra 🤔gurur duyuyorum köylü olmaktan. Soba üzerinde yapılan mis kokulu kumpirimizi; tereyağı koyup kaşıkla onu yemeyi; küçük odadaki o soba ve sohbet sıcaklığını; soba üzerindeki güğümün buhar sesini; soğuktan titreyerek girdiğim o sobalı odada kemiklerine kadar ısınmayı ve en güzeli o küçük odadaki sohbetleri bilemedikleri için tabiki öyle atıp tutarlar.. Canım sıkıldı gece gece 😅
Bu yorumu neden kimse beğenmedi? Bu yorumdaki anları bir şehirli olarak bende yaşadım. Hayatımın bir kısmı köyde geçti.
@Blackman77 ben icraata bakarım😄 eic seçerim beğeniyle bırakmam yani onu. Bu kadar da nahif olmam bu tarz insansılara karşı. Hakkettiği cevabı alır benden. Ama yazar yine yüreğini konuşturmuş @_petunya_ yüreğine sağlık🌼
🔥💯
@_petunya_ söylemesen asla göze çarpmıyor. Rica ederim ☕
Rica ederim 💞
“Köylü” tabiri aslında doğma ya da büyüme yeriyle alakalı değildir. Adapte olamayan kişilere denir. Bugün nasıl şehirde köylülerle dalga geçilirse, köyde de şehirlilerle dalga geçilir adapte sürecinde. Dalga geçen olabilir bunun önüne geçmek için ve susturmak için biraz dalga geçersin olur biter. Mesela;
Ya bu da köylü ne bilecek denildiğinde Napayım köyde hayvan kalmadı bende sizin şehre geldim denebilir gülerek 😂
Bak yine çok mantıklı bir cevap verdin😄Bu site alışkın değil böyle şeylere😅
Ayrıca "Allah'ın köylüsü" diye bir erkek kıza söyledi bunu. Ben gülemem böyle şeylere pıçaklarım🔪😄
Kültürel açıdan köylü olmanın ayıp olduğunu ima eden bir kesim var evet. Köylü gelişmemiş hayatı köyünden ibaret sayan cahil biri olarak düşünülüyor ama artık öyle değil. Tamam hala eski düşüncelere sahip köyler var ama şu an köylüler daha zengin daha detaycı kültürlü haldeler. Bir gün hemen herkes köyüne dönecek veya muhtaç olacak
Cevap
35Cevap
Kendini bilmeyen, daha doğrusu kendinden utanan insanlar var evet, yani bu moda nereden çıktı bilmiyorum ama insanlara lakaplar takarak küçümsemek ayrı bir karakter yoksunluğu gerektiriyor bkz : Kürt , engelli, Arap, Köylü, Cahil, Boomer vb bunlar en sık duyduklarım, daha duymadığımız, duysakta anlayamayacağımız şifreli hakaret kelimeleri de var eminim bundan, yazık oluyor diyorum sadece çünkü bir insan kendinden kökü için, geldiği yer adına utanırsa, sadece kendinden utanmaz annesinden, babasından, soyundan utanır. Bu çok kirli, çok tehlikeli bir düşünce yapısı. Artık nesil değişiyor, çağ değişiyor ama bazı olgular vardır bunlara laf edilmemesi gerekir çünkü bu işin sonu yoktur, bugün buna susarsak yarın anamıza karımıza çoluk çocuğumuza bacımıza söverler onlara da susarız, susmamamız lazım kötü olan hiç bir şeye.
Hayır tabiki.. Benim bir memleketim ve büyüklerimin yani anneanne ve dedemin yaşadığı bir köyüm var.. Fırsat buldukça da giderim.. Miss gibi havası var.. Organik yaşamın kaynağı köyümün güzellikleri sebzeler, meyveler, ekmekler.. Katkısız dalından koparıp yemek gibisi var mı.. Evet şehirde doğup büyümem hiçbir şeyi değiştirmez.. Kim diyormuş ayıp diye madem öyle gelsin bana da söylesin.. Bende köylüyüm evet köyde yaşamıyorum ama benim canımdan çok sevdiğim dedem, anneannem, teyzelerim var.. Ayıp diyenler önce dönüp de kendilerine baksınlar..
Bence artık bu tarz muhabbetlerin zamanı geçti. Ayrım olayını saçma buluyorum. İş kafada bitiyor. Bunu çözememiş birisinin değişme ihtimali sıfır. Şehirli olup, mantalite olarak problemli tonla insan var. Köylü ya da değil. Mesele tümüyle ne yansıttığı dışarı
Ben köylüyüm, söverim geçmişine ayıpsa ayıp, düşer üstüme akşamdan kalma sabah yıldızı demiş bi ablamız. Kimin umrunda?
Hayır profil de aynı, kapak görselin de. İkisinde de sırtını dönmüşsün.
Hiç. Öyle dikkatimi çekti.
@mütesellî şu zamana kadar kaç kitap okudun? Ağzın iyi laf yapıyor
mütesellî ne demek?
@mütesellî ne demek
@mütesellî Vur patlasın çal oynasın anlat hikâyeni yer yerinden oynasın💃🏻
@mütesellî Abi uyudun mu
@Granddturco yani sen 18 yaş altı üyesin öyle mi?
@Firu_Zen eveeeet
@mütesellî bana mütesellînin mânâsını açıkladıktan sonra kayıplara karışacağım
@mütesellî Sana tüm sevdiğin ve sana değer veren insanların hayatlarının sonuna kadar sağlıklı ve huzurlu olacağı garantisini verseler (ütopikliğini es geçerekten) Agâh'ı pişirip yer miydin
Aman neden ayıp olsun be bence her şeyin en güzel yaşandığı yer köy. Ben çocukken köyde geçirdiğim zamanları çok özlerim.
Amaaannn😄
şu an yeteri kadar param olsa bile isteye 'Köylü' olmayı tercih edeceğim. Şehri ve "sözde" bir şehirlinin yaptığı ve yapabileceği birçok şeyi yaptım. Onlarca şehir gezdim, metropolde büyüdüm. Gene kültür seviyem de ortalamanın oldukça üstünde görülüyor. Ancak "köylü" diye isimlendirme lakap takanlar gerçekten köylü olandan daha kötü durumdalar. Köylü olmam ayıp değildir. Atatürk ne demişti? "Köylü Milletin Efendisidir!"
Şehirli olup 2 yumurta kıramayan kadın , kadın mıdır looo
@ohadiyorummyaa sen misin 😅
Teyzem ölümsüzlüğü bulmuş sus elleme 😏🤣
Vay anam vay lo
@ohadiyorummyaa ahey ahey ahey
Ben ne alaka.
Ben bile param olacak böyle köye yerleşmeyi düşünüyorum tarımla uğraşmayı ağaçlar dikmeyi falan. Önemli olan kendini geliştirebilmek sen gidersin köyde ikili öğrenirsin kitapları okursun adam şehirdedir laylaylom gezer sence hanginiz daha kötü şehirde yaşayan neden boş kafa sen dolu böyle düşün
Köylü milletin efendisidir.
Hadsizliktir ayıp olan.
Günaydın.
Günaydın Firuze.
Neredesin Firuze geldi aklıma 😄
:D Güzeldi.
İşte bu yüzden doğum kontrol diye bir şey çıktı 🙃
Bu kontrolsüz doğanlar ne olacak 😅
Boşa oksijen israfı doğal seleksiyon diye bir şey bırakmadılar tıbbın bu kadar ilerlemesi nelere yol açıyor görüyorsun işte 🤔 bunlarla aynı havayı solumak zorunda kalıyoruz 🤔
Balkonda büyüdüklerinden olsa gerek. Sonra patatesi ağaçta yetişiyor zannediyorlar.
😄😄Güldüm buna
ama ne hıkmetse herkes köylü hayatına heves eder olmuş , ben gidicem yaa alıcam iki tane inek ben onlara bakacağım onlar bana bakacak ((: isteyen ıstedıgını desin
😄
Bu aralar insanlar biraz dengesiz. Bir kasırga aldı gitti elimizden güzel düşünceleri. Köylü, efendidir. Köyde yaşayan insanın olgunluğu, medeniyeti, medeniyet içinde yaşayanlardan bin kat fazladır.
Ayip degil bence. Lisedeyken Turkiyeden bir ogrenci gelmisti sinifimizdaki erkek ona surekli koylu koylu diyordu bende ona dedim sanki senin annen baban koyde dogmadi cocuk bir sey demedi artik. Kendi ailesi koylu olsa bile baskalariyla dalga geciyorlar baya garip bence.
Artık herkes şehirli oldu köylü insan bulmak çok zor bunu söyleyen insanların ruhsal sıkıntısı var köylü olmak ayıp değil
Bundan daha büyük bir söz var mı? Köylü milletin efendisidir...
Hepsinin anne babası köyde doğmuş büyümüş ancak bu terbiyeyi verememişler
Ayıp değil. Değerlerini aşağılamaya alışmış, beyni modernlik örümceğinin ağlarıyla örülmüş insanlar bunu ayıp olarak nitelendirir.
Bence köylü ya da şehirli olmak önemli değil önemli olan insan olabilmek
Bunlar hep İnterneti zararları. Bu ülkenin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel çoban olarak bilinir çocukken çobanlık yapmış çünkü bununla gurur duyardı
Yoo köy falan bilmem ama degıl neden olsun ki.
O tarz insanların babaları zamanında condom kullanmalıydı
Ayıp değil ama anormal.
Şehire yaşamına köy yaşamı adapte edilemez, köy yaşamınada şehir yaşamı adapte edilemez.
İnsanlari bir kaliba sokmak ayiptir. Onlara etiket yapistirmak daha ayiptir.
Köylü kelimesini ben de kullanıyorum maa kötü bir şey değil tabii ki.
"Köylü milletin efendisidir." (Mustafa Kemal Atatürk)
Bende duyuyorum ve hiç hoş değil köylü olmakta Hiç ayıp olmadı.
Yooo köylü olmadığı için bu haldeyiz aw Hollanda tarımda ülke birincisi adamlarla biz birmiyiz.
Yeni nesilde güzel ne var ki zaten konuşmayı bile doğru düzgün bilmiyorlar. Üzgünüm ama bu böyle. Tabi istisna var ama saçma sapan yabancılardan kelimeleri alınca havalı sanıyorlar. Tembel çoğu. Yüze bakmayı bişe bilmiyorlar çünkü telefondan kafayı kaldırmadıkları için öğrenememişler. Ama bunda anne babaların ilgisizliği çok büyük rol oynuyor. Al z kuşağı çok bktansın demek sadece yüzeysel bir bakış olur.
Köylü olmak değil köylü gibi düşünmek ayıp bir şey.
tez vakitte 155mm'lik obüslerin yeni hedefi olmalılar.
Köylüler de insandır yani.
Niye ayıp olsun kı, köylü olmasa bu millet ne yiyecek tarımda, köylü milletin efendisidir.
tabikide değil
Köylü milletin efendisidir. ATATÜRK
Ben dogma buyume tatil koyunde yaşıyorum kusadasinda hicbir zararını gormedim
Hayır tabiki onların sadece kendinizi tatmin etmeleri için söyledikleri şeyler
Bizde eskiden bütün şeherliler onun bunun çocuğu sanıyorduk büyüdük şehere geldik baktık ki şeherde büyüyenler hakikaten kimin çocuğu belli değil
doğru söyle, sen hangi köydesin :)
Haha şehirdeyim fatoşhatun😄
Köylü milletin efendisidir
Cehalet , başka birsey değil
Değil öyle diyenleri takmamak da bize düşen şeydir
Ben onlara amip diyorum
Ben kasabalı lafını daha çok seviyorum:D
hani köylü milletin efendisiydi
Niye ayıp olsun değil tabii.
Hekeş kafayı yimiş köylü oymak ayıp diğil
Tabikide hayır, neden ayıp olsun ki.
Degil kõylu olmak guzel bnce