Evde mi kaldım acaba diye düşünüyorum 😂. Şaka bir yana nasip tabi her şey. Herşeyin herkes için zamanı farklı ama insan görünce bi hüzünleniyor. Diğer yandan da diyorum ki ben zaten insanlara güvenmiyorum. Doğru insan olmadıktan sonra hiç olmaması daha iyi diyorum. Sırf evlenmiş olmak için evlenilmez çünkü. Büyüklerimiz ne demiş: Hayatın en önemli iki kararı vardır. Biri meslek seçimi, diğeri eş seçimi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMutlu oluyorum valla. Ne güzel diyorum birbirlerini bulmuşlar. Ne şanslılar dilerim hep böyle güzel devam ederler diyorum. Daha geçen arkadaşımı cesaretlendirdim. Biriyle tanışmış bana anlatıyor şöyle şöyle biri diye. Aa dedim ne kadar harika. Dedim sakın dedim bak onu kendinden soldurma. Harika biri dedim, ne güzel uyumlu olursunuz bak sana da çok benziyor dedim. Öyle aralarını yaptım cesaret verdim iletişimine devam etsin, birini tanısın anlaşsın diye. Aynı şeyi benim için de dileyen olsa, karşıma iyi biri çıksa keşke.
55 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir bakış açısın. Haset etmek yerine insanları mutluluğa teşvik etmen güzel bişey
- +1 yıl
@Nightwalk35 Gerçekten insanlar bu konuda birbirlerine neden kötü davranıyorlar anlamıyorum. İnsan sevdiği, değer verdiği arkadaşının mutluluğunu ister bence. Kaldı ki evlenseler mesela ben onlara ne yemekler yaparım. Bu daha güzel değil mi. Neden insanlar birbirlerini sevmek ve desteklemek yerine mutluluklarını köreltmek ve incitmek istiyor. Bence bunu ancak birbirlerine çok düşman olanlar yapar. Veya nefret sanırım. Ve bu hiç sağlıklı bir düşüncede değil. Başkalarının mutluluğu insana örnek olmalı, önünde ona ışık olmalı. Bu güzelliğe düşman olmak nedir ki. Sevmeyenler belki de böyle yapıyorlar. Sevmeyi bilmeyenler. Sevmeyi bilmeyen kendi mutluluğunu da hiç bir zaman sağlayamaz ki.
- +1 yıl
Evet çok haklısın kesinlikle öyle. Hen sevmediklerinden, hem de kendilerinde olmadığı için haset ve kıskançlık besliyorlar. Bu art niyettir zaten. Sağlıklı bir davranış olmadığı kesin. Kalbi güzel insanlar sevdigiklerinin mutlu olmasına sevinir
- +1 yıl
@Nightwalk35 Kesinlikle çok doğru söylüyorsun ve çok haklısın. 🙏🙏 Asla sağlıklı bir insan davranışı değil. İnsan sevdiklerinin, yakınlarının mutluluğunu, neşesini görmek ister. Hatta en kötü hissettiği anda bile arkadaşlarını düşünmek moraline hep iyi gelir, arkadaşlarının mutluluğu ile övünür ve bundan çok gurur duyar. Bunun tam tersi olması hiç düşünülemez bile. Ne kadar sağlıksız ve haset dolu bir durumu yansıtır gerçekten. İnsanın böyle güzel örneklerinin olması ve hatta bu örneklere vesile olmak o kadar keyifli ve mutluluk verici ki aslında.
- +1 yıl
Evet aynen öyle
En İyi Cevaplar
+1 yılÖnceden yani bekarken bende öyle hissediyordum hemde baya bi. Sonra evlendim çocuğum var 2 yaşında. Dışarıdan gören sanır ki ben çok memnunum çok mutluyum. Bazen öyle şeyler geliyor ki insanın başına, yaşadığına doğduğuna pişman oluyor. Eski hayatım çok güzel değildi ama şu an da da dört dörtlük değilim. Mutlaka Allah evlilerede dert veriyor anlayacağın. Bazen o eş o çocuk insana o kadar yük oluyor ki, yanlış anlama isyan etmiyorum Allah'a şükür ama evlilik cidden çok fazla sorumluluk getiriyor. Bir daha asla eski sen olamıyorsun. Yalnızlaşıyorsun , eşin bile sana yabancı kalıyor. Ne para, ne eş , ne çocuk ne ev ne araba hiçbiri fayda etmiyor. Sırf evlenmek için evlenmesin kimse ya da evde kaldım , en iyisi buydu bunla evleneyimde demesin. Çünkü henüz nişanlı iken dört dörtlük giden bir ilişki bile ilerde felaket sorunlar getirebiliyor. Herkes için demiyorum herkes yaşadığını kendi bilir. Bazen bende bekar olmak istiyorum kardeşim yani durum bu 🥲🥲
23 Yorumla- +1 yıl
Anlıyorum seni. Tabiki sırf evlenmiş olmak için evlenilmez sorumda da yazdığım gibi. Ve evet evlilik büyük sorumluluk isteyen bir şey. İmtihan da olabiliyor illa ki. Evlenince her şey dört dörtlük olacak bir şey yok zaten. Toz pembe hayaller kurmamak lazım ama işte dediğin gibi nasip bu işler. Bir insan bir insanın hayatını cennete de çevirebilir cehenneme de. Nasıl biriyle evleneceğimiz de nasiptir zaten. Biz elimizden geldiğince bu seçimlere dikkat etmeye çalışırız. Sorunlar her zaman olur. Bazen yükü de ağır gelebilir tabiki. Ama bunlar bile bazen evliliğin tadı tuzu oluyor. Hiç kavga hiç dert olmasa insan mutlu olduğu zamanların kıymetini de anlayamaz ki. Her şey zıttıyla bilinir hesabı. İnsan bekarken de yalnız kalabiliyor, bazen evliyken de yalnız kalabiliyor. Hayat... Hiçbir koşulda dört dörtlük bir hayat beklememek lazım zaten. Var olanlarla, elimizdekilere şükretmek lazım ve daha iyisinin olması için de çabalamak lazım. Teşekkürler yorumun için :)
- +1 yıl
Rica ederim 💕
- +1 yıl
❤️
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılBu akşam sözü olan biri olarak diyorum, doğru insan kendini belli ediyor. Kimine geç olan size erken olabilir. Gerçekten önemli olan doğru insanı bulabilmek
10 Yorumla
+1 yılÜstten alıntı yaptım
"Herşeyin herkes için zamanı farklı ama insan görünce bi hüzünleniyor. Diğer yandan da diyorum ki ben zaten insanlara güvenmiyorum. Doğru insan olmadıktan sonra hiç olmaması daha iyi diyorum. Sırf evlenmiş olmak için evlenilmez çünkü."
Aynen beni özetleyen cümleler benimde çevremde söz kesenler evlilik peşinde koşanlar var içimde bi burukluk oluyo o olmayan kişinin eksikliğini hissediyorum yani tabi insan her zaman arkadaşının iyiliğini ister onlar adına mutlu oluyorum mutluluklarını sevinçlerini paylaşmaları güzel ama yalnızlara keşke daha fazla saygı gösterseler yaraya tuz basmasalar 🥲
11 Yorumla- +1 yıl
Çok çok haklısın
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
100
Cevap
134Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılUmurumda değil bir şey hissetmiyorum kimseyle gidip bir şey yarıştırma derdinde değilim
33 Yorumla- +1 yıl
Ben de yarıştırmak demedim zaten
- +1 yıl
dedin demedim zaten
- +1 yıl
Peki
Gizli Üye(25-29)+1 yıl32 yaşındayım. evlilik erken yaşta yapılırsa hayatınızın hatası oluyor. 22 yaşında mezun olur olmaz evlendim. her şeyimiz vardı atanmıştık paramız evimiz arabamız vardı. lakin 1 senedir tanıdığım adamla gençliğin vermiş olduğu her şeyi başarırım egosu vs. düşünmeden evlendim. o da 24 yaşındaydı. birbirimizi tam tanımıyorduk beraberken sadece mutlu anlar yaşamıştık. ilk zorlukta ne kadar korkak pısırık bir erkek olduğunu evlendikten sonra gördüm. aile kavramı yoktu. beni seviyor olması yetmiyordu. bir de yuvayı kurtarsın diye çocuk yaptık. çocuğumuz 4 yaşındayken de ayrıldık. şu an 32 yaşındayım. biriyle evlenmeden onun her halini görmeye özen gösterin. beraber zorluklar da yaşayın. hatta şuanki aklım o zaman olsaydı asla evlenmemeyi de tercih ederdim.
51 Yorumla- +1 yıl
Bu işler yaştan ziyade biraz da hayat tecrübesiyle alakalı diye düşünüyorum. Buyuklerin tavsiyelerine kulak vermek cok önemli bence. Bu konularda nasıl davranılması gerektiği konusunda yol gösterici olabiliyorlar. Eger bir evlilik yürümüyorsa çocuk yapılması da dahil hiçbir şey o evliliği kurtarmaz. Olmuyorsa olmuyordur yani. Evlenirken sevmek onemlidir ama sadece sevmek yetmez. Mantık da olmalıdır. Evlenirken gözü karartıp yapılabilecek bir seçim değildir. Mantıklı düşünerek karar verilmesi gerekir. Yoksa insanlar çok üzülüyorlar yanlis kararlarla. Aşk geçince, görmezden gelinen veya önceden farkedilmeyen şeyler gün yuzune çıktığında her şey kötü bir hal alıyor. Hiç evlenmemiş olsam da bunların farkındayım. Mesele yaş değil, ne kadar bilinçli olup olunmadığı bence. Yorumunuz için teşekkür ederim. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Hayat zor da olsa bir şekilde devam ediyor herkes için
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBazen, bu doğru mu diye düşünüyorum ister istemez. Her şey farklı olurdu belki diyorum.
Fakat evlenmek için evlenenlerin adliye koridorlarını doldurup, boşandığı bir ülkede olmanın getirdiği düşünceler; belki de olmaması daha iyidir diye düşündürüyor.11 Yorumla- +1 yıl
Neyin, kimin ve hangi zamanın doğru olup olmadığını bilemiyoruz maalesef.
+1 yılBütün söyleyeceklerimi yazmışsın bana bir şey kalmamış 😊 tamamen katılıyorum 👏 sırf evlenmiş olmak için evlenmek olmaz...
Yanında yeri geldiğinde çocuklaşabileceğim yeri geldiğinde iki yetişkin gibi sohbet edebileceğim insan karşıma çıktığı gün sözüm belli kalk gidiyoruz nikâh dairesine 🤣11 Yorumla- +1 yıl
:)
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeviniyorum onların adına, çünkü bu dönemde gerçekten kafa dengi, anlaşabileceğin insan bulmak zorlaştı, yakın çevremden en yakın arkadaşlarım da evlendi, hatta kimisinin nikah şahitliğini dahi yaptım 😊, evlilik çok garip bir şey bir nevi kumar oynamak gibi bir şey, nasip ve şans işi biraz da, kimin karşısına ne zaman çıkacağı hiç belli olmaz, hiç bir şey değil de sevdiğin ve hoşlandığın bir kızın sana abi demesi biraz tuhaf geliyor insana 😊
11 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılHem imreniyorum hemde üzülüyorum, 26 yaşındayım yakında 27 olacağım ama aşk konusunda çok şanssız bir insan oldum hep ve şansım birgün dönecek mi bilmiyorum ama bu dünyadaki en güzel duygu bence sevmek ve sevilmek, sevdiğin ile bir ömür yaşamak ama herkese nasip olmuyor maalesef...
31 Yorumla- +1 yıl
Hakkında en hayırlısı neyse o olsun. Bu işler yaşa bakmıyor. 20 yaşında evlenip mutsuz olan da var 30 yaşında evlenip iyi ki bu zamana kadar beklemişim diyen de.
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Üzülüyorum 😥 üzüldüğüm nokta evlenenler değil severek sevdiği ile evlenenler elbette mutlulukları daim olsun ben sadece benim sevdiğim hiç benim olmayacak mı diye üzülüyorum sevdiysem kalbimden gönlümden çok sevdim hep
11 Yorumla- +1 yıl
Olur elbet bir gün. Hakkında hayırlısı olsun
Kişisel tercihleri. Bekâr kalmak bir tercihtir. Bende bunu tercih ettim. Yeterince her şey den yoruldum. Bir de başkasının peşince koşacak gücümde enerjimde kalmadı. Kısmet bir gün olursa, elbette geri çevirmem. Doğru kişi olması çok önemli. Eğlenmek değil evlenmek istiyorum ben.
20 Yorumla
+1 yılBende çok kötü hissediyorum hayata geç kalmış hissedoyorum benim yaşımda bı arakdasim evli ve iki çocugu var ben size hala ailemle yaşıyorum onların isttegiyle hayatımı devam ettiriyorum. Aslında tek üzüldugum nokta geç kalmış gibi hissediyorum onlar hayata daha erken atılmış bir sıfır önde gibiler sanki
28 Yorumla- +1 yıl
22 yaşındasın daha demi?
- +1 yıl
Eğer öyleyse bu düşüncen çok yersiz çünkü
- +1 yıl
Evet, ama çoğu arkadaşım evli ya da çok güzel ilişkileri var ama ben çok geride kalmış gibi hissediyorum
Hani arkdaslarin sınıf atlarda sen iki kez sınıfta kalırsın ya öyle onun gibi sanki - +1 yıl
İyi de tatlım herkes aynı yaşta evlenmiyor ki. Kimin ne kadar geride, kimin ne kadar ileride olduğunu bilemezsin. 20 yaşında evlenip mutsuz olanlar var, 30 yaşında evlenip çok mutlu olanlar var. Yani nasip bu. Geç kalmış hissetme o yüzden kendini. Kimisi erken atılıp eksilerden devam ediyor hayata. Sen haline şükret. Yaşın da daha genç zaten ayrıca
- +1 yıl
Ayy rahatlatınizz beni gerçekten çok teşekkür ederriiimm. Ama millet iyi seviliyo yaa gerçekten ya.
- +1 yıl
Sana bir tavsiye daha. Her şey her zaman göründüğü gibi degildir. Sen sadece dışarıdan bakıyorsun. İçeriyi bilmiyorsun. Etraf şu an birbirini sevdiğini zanneden toksik ilişkilerle dolu. Sırf hayatına biri almış olmak için alınmaz. Veya sırf evlenmiş olmak için evlenilmez o yüzden
- +1 yıl
Peki tavsiyelerin için çok teşekkür ederim küpe olucak kulağıma..
- +1 yıl
Rica ederim ne demek ❤️
Ben kendimden küçük olsun istiyorum fakat arayışta bile değilim daha doğrusu öyle bir soğudum ki ilişkilerden, bir güzeli bile görsem şak diye kapatıyorum görmeden ve devam ediyorum
23 Yorumla- +1 yıl
Kimsenin kimseye güveni kalmadı ki hak veriyorum sana. Etrafta o kadar kötü şeyler görünce insan soğuyor bir yandan da maalesef.. Allah herkese kendi kadar temiz olanla evlenmeyi nasip etsin diyorum.
- +1 yıl
Amin
- 21 Yorumla
- +1 yıl
😂
Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Karışk hiss ediyrm evlenen görnce bekliyrm acaba nolck dye genelde 1 seneyi geçer geçmz boşanıyolr kaç kere şahit oldm hal byle olunca iyi ki bekarm diyrm 28 yşmdym aman aman benden uzak olsun evlilik diyrm hem kendi ayaklarm üstnde durmaya çalışıyorum aklma bile gelmiyo evlilik benden uzak olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Evlenmenin olgunluğuna çoğu insan erişemedigi için sürdüremeyip boşanıyorlar diye düşünüyorum. Tamamen yaş ile doğru orantılı diyemeyiz buna bence
Benden küçüklerin çocukları var yani uzakken sıkıntı yok ama evlerine gidince ve görüşünce burkuluyorum. Bi de sanki bekarlık iyi sanıyorlar ve özeniyorlar ya fkwkdk
13 Yorumla- +1 yıl
İkisinin de ayrı avantajı ve dezavantajları var tabi
- +1 yıl
Orası öyle tabiki
Gizli Üye(25-29)+1 yılçoluk çocuğa karışmış olmaları tuhaf geliyor bazen. tuhaf hissettiriyor ama normal tabi. ben hayatımın o döneminde değilim sadece. evlenmek istiyorum bu arada doğru ideal kişiyle inşallah. amaç evlilik değil benim için hayatımda o özel kişi olsun sonrası akar gider.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. İçinde olmadığın birseye üzülme çoğunluk dışarda rol yapıyor yaşayan bilir
31 Yorumla- +1 yıl
Üzülmüyorum ki
Genelde evlenen yşaıtlarıma m. l dediğimiz tipler oldugu için bende evli oldugum için acaba dıaşrda banada mı öyle diyorlar diye düşünüyorum
11 Yorumla- +1 yıl
😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani bazen içim burkuluyor bazen hiç umurumda olmuyor. Sonuçta diyorum yaşım 29 daha hiç kız arkadaşım bile olmamış, bu kadar karşı cinse uzak ve tanimazken evlenmem ya da uyum sağlamam çok zor olur diye bakarak uzaklaşıyorum iyice
15 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten olmadı mı?
Cevap sahibi+1 yıl@isimsizzzz_giizli1 evet niye ki
- +1 yıl
Şaşırdım hakkında hayırlısı olsun
- +1 yıl
Öyle düşünme bence. Kimin ne zaman çıkacağı belli olmaz. Hayırlısını iste
- +1 yıl
Bence şaşırılacak bişey yok. Herkesin hayatında sürekli birileri olmak zorunda değil. Hiç olmamış da olabilir. Olmamış olması bundan sonra olmayacağı anlamına da gelmez vs. vs.
Abi yaşa göre değil yani taşıtın evleniyosa tama yani takma sende rvlenirsin ama bunuda 40a 50ye dayandırmamak lazım
11 Yorumla- +1 yıl
Ben takıyorum demedim ki
Gizli Üye(25-29)+1 yılDurumum iyi olsaydı askerden gelir gelmez evlenirdim 21 şu an 25 yaşıma geldim hala bişey yok kim ne derse desin durum olmayınca evlilikte olamaz şu an evliliği bilmiyorum düşünmüyorum ev işimin sahibi olmayınca olmaz çevremdekilern çoğunun çocuğu var şu an 23 25 yaşındalar bi ara dengem bozulmuştu artık takmıyorum
10 Yorumla
+1 yılGeçen arkasima gittim misafirliğe çocuğu büyümüş 2 yaşında felan o çocuk bana sarıldı benle oynadi felan bı tuhaf oldum ya... Tabi insanın zoruna gidiyor aile kurmamasi felan.. Çocuk başka bişey bence..
20 YorumlaBenimle aynı yaşta insanların ikinciye çocuğu var ama ben hala besbekarım
17 Yorumla- +1 yıl
Evlen
- +1 yıl
Yaş kac
- +1 yıl
Dm at konusak 🙂
- +1 yıl
@cigolo_3535 of burdan da yürümeyin bee
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçen bankaya bir çift geldi yeni çocukları olmuş falan çocukları için hesap açmak istediler. Anne benden küçük 22 yaşında ben 24 yaşındayım daha elime kız eli değmedi. Çok tuhaf oldum
16 Yorumla- +1 yıl
Doğrudur. Oluyor böyle şeyler. Allah mutlu mesut etsin tüm evlileri. İsteyenlere İsteyenlere hayırlısını nasip etsin diyelim
Cevap sahibi+1 yılNasip kısmet tabii , sen ne yapıyorsun peki
- +1 yıl
Mutluluk diliyorum. Allah mutlu etsin diye dua ediyorum. Evlenip mutlu olan çiftleri görünce ben de mutlu oluyorum
Cevap sahibi+1 yılKendin yani okuyon mu çalışıyon mu
Cevap sahibi+1 yılEv kızı mısın
- +1 yıl
Evet okudum. Mesleğim var
Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Herkes ewlendi bı mal gibi ben kaldım diye düşünüyorum 😏
16 Yorumla- +1 yıl
Estağfurullah ne alakası var mallıkla ya :)
- +1 yıl
Kendini gelistirdiysen eğer bu hayatta nasip denen bir şeyin olduğunun bilincinde olman gerekir. Herkes için her şeyin zamanı farklı sonuçta. Bunu çevreni gozlemleyerek de çıkarabilirsin
- +1 yıl
Öyleyse 40 yaşında evlenen insanların da var olduğuna inanmaman gerekir. Sen bilirsin
Yani bazen ben neden evlenemiyorum sorusu akla gelse de her şeyde bir hayır var deyip sorudaki detay kısmında da yazıldığı gibi sırf evlenemek için evlenilmez.
Bize düşen niyet edip sebeplere başvurmak, gerisini de Allah'ı tektirine bırakmak10 YorumlaMutlu hissediyorum onlar için. Kendimize göre birini bulamamamız onların suçu değil sonuçta.
11 Yorumla- +1 yıl
Tabiki
Aile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı. Üzülüyorum biraz. Normalde kıskanç değilimdir ama sanki biraz kıskanıyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Kıskanma. Kendin için hayırlısını iste
- +1 yıl
👍🏻
+1 yılHiçbir şey hissetmiyorum. :D
Sadece arkadaşlarım evlenince, " Ulan herkes de evleniyor, gram - çeyrek ala ala ganimet gitti. :D " diyorum.
Sırf şu altınları almak için evleneceğim. hahah :D
10 Yorumla
+1 yıl2000 liler bile evlendi dostum , 90 lılar hala evleneyim mi diye kendisine soruyor ve yok yok hiç sağlıklı değil şu zamanda diyor
41 Yorumla- +1 yıl
Tam 2000'li biri olarak size şunu söylüyorum. 2003'ten sonraki jenerasyon hayatı jet hızında yaşıyor. 06'lı genç bir kız daha yeni 18 olmuş ve sözlenmeyi bekliyor. Cidden şaka gibiler kafayı yemiş olmalılar. !
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜzüldüğüm zamanlar olmuştur. Her birimizi, kaderimizi farklı yaratanin vardır bir hikmeti. Teslimiyet var sorun yok.
212 Yorumla- +1 yıl
Neden üzülüyorsun ki?
Cevap sahibi+1 yılGaflet hali elbette. İnsan kendine göre sor imtihanlardan geçerken, bazen gözü başkalarının imtihanına kayıyor. Üzülüyorum. Evlenmek niyetinde olduğum için değil. İçten içe bir geç kalmışlık hissediyorum öyle zamanlarda ve geçiyor iyi ki.
- +1 yıl
Yaşın çok da büyük değil bence öyle düşünme. Hem evliliğin yaşı yok bence. Herkesin doğru zamanı farklı
Cevap sahibi+1 yılHayır yahu şu an için çok mutluyum o yüzden uyumuyorum. Geç kalmışlık hissi yaşla alakalı değil en azından benim için. Kıskanç bir yapım da yok ama üzülüyorum öyle. Doğru zaman? Çok açık uçlu bir kelime birikintisi. Peki ya evlenmeden ölenin doğru zamanı yok muydu? Ya da tercihini yanlış mı kullandı? Velhasıl karmaşık konular bunlar. Bir duanızı alırım, madem konuşma nasip oldu.
- +1 yıl
Herkes evlenmeyebilir yani evlenmeden ölen insanların nasibi yokmuş deriz. Herkes evlenmiyor sonuçta
- +1 yıl
Allah hakkınızda en hayırlısını nasip etsin diyeyim o zaman
Cevap sahibi+1 yılAmin. Daha güzelini size versin. Çalışmalarında başarılar, gece pek verimli olmasa da o yönden.
- +1 yıl
?
- +1 yıl
Amin teşekkür ederim de çalışma derken?
Cevap sahibi+1 yılKpss
- +1 yıl
Beni tanıyor musun
Cevap sahibi+1 yılTanımak çok büyük bir iddia olur. Yazayım ben.
- Aile & Toplum konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılYaş 31, çok arkadaşımın çocukları ilkokula bile başladı :D Bununla alakalı bir sorunum yok, yanlış kişiyle evlenip hayatı hem ona hem kendime zorlaştıracağıma yalnız kalmayı yeğlerim.
20 Yorumla
+1 yılKüçükken mahallede köyde falan oynadığım kız erkek fark etmez arkadaşlarımın bir kısmı evlendi. Bugün arkadaşımın biri anne bile oldu. :') yaşlandığımı düşünüyorum..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende istiyorum ama bulamadık kafamıza göre birini. Bu zamana kadar olanlarda sorunluydu. Umarım kısa sürede çıkar iyi mutlu olacağım biri😔
14 Yorumla- +1 yıl
Amin. Hakkında hayırlısı olsun. Sorunlu insan çok maalesef. Evlenmek marifet değil ki doğru kişiyle evlenebilmek asıl mesele
Cevap sahibi+1 yılAynen ya bir kere nişanlandım evlenmek istedim başıma gelmeyen kalmadı daha doğrusu karşı tarafın ailesinin söylemediği şey kalmadı sırf seviyorum diye herşeye katlanmam gerekiyor denildi hep ve bende katlanamadım. Hala atlatamadım umarım düzgün biri çıkar ve bana tüm geçmişi unutturur
- +1 yıl
Sevmek her şeye katlanmak demek değildir. İki insan birbirinin hayatını güzelleştirmek için vardır. İşkence çektirmek için değil
- +1 yıl
Üzülme o yüzden. Doğru olanı yapmışsın. Allah hakkında en hayırlısını nasip etsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi durumuma şükrediyorum çünkü borç batağında olmadığım için ya da insanlardan borç istemediğim için kendi kendimi idare edebiliyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Evlenen herkes borca mi giriyor :)
Cevap sahibi+1 yılGözlemlerim bu yönde oldu 😀
- +1 yıl
Hahaha peki :)
+1 yılMerhabalar
Birşeyler hissetmiyorum herkes kendinden sorumludur herkes ne zaman hazır hisseder o zaman evlenir bunun zamanı herkeste farklı olur10 YorumlaŞahsen kötü bir hissim yok. Ama yine de insan "inşallah hayırlı bir evlilik sırası bize de gelir" diyor.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Benim gibi bekar kaç kişi kaldı yaşımda bilmiyorum ben numune bile olabilirim.
15 Yorumla- +1 yıl
Hiç evlenmeyen insanlar da var. 40-50 yaşında evlenen de var. Öyle düşünmeyin bence. Herkesin nasibi, kaderi farklı
- +1 yıl
Hakkınızda hayırlısı olsun
- +1 yıl
Amin
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha çok kısmet der türk kızı... Evlilik mi? Bu devirde... Parası olan asla evlenmez... Fakirse evlenebilir... Ama parası olan erkek asla ama asla bu devirde evlenmemeli. Kadınlar tamamen içten pazarlıklı eğer ki malınız mülkünüz varsa anlaşma felan tırı vırı gold digger olmak için sizinle evlenicek... Fakirsen zaten yüzüne bakmıyıcak ya da zombiden hallice olduğu için bakıcak. Sap kız olduğundan yani 😉 Ya işte türk kızı bu kadar basit bir varlık. Bekleyin anam siz evliliği gelir evlilik 🤾♂️🤺🤺🤺🤾♂️
010 Yorumla- +1 yıl
Düşünceni çok saçma buldum. Zengin olup evlenen niye çok o zaman? Ayrıca her erkek de her kadın da aynı değildir. Genellemeler yaparak insanları kategorize etmek mantıklı bir yaklaşım değil
Cevap sahibi+1 yılŞaşırmadım desem inanmazsın sanırım 😏 Zengin ama ne kadar zengin işte? Maaşı 30-40 olan mı yoksa 10-15 dairesi olan dükkanı arasıası olan biri mi? Benim çevremde yok evli hepsi de 5-10 daireli adamlar... Ayrıca fakirler daahi evlenmeyi bıraktı. Çünkü zengin parasından fakir de parasızlıktan evlenemiyor ztn... Sitenin çoğunluğu 22 ile 40 yaş aralığı sor bakalım % kaçı bekar... %85 çıkar. Çünkü evlenen yok git istatistiklere bak istersen 100 kişi evlendiyse bu sene 130-140 de kişi boşandı aynı zamanda 😉
- +1 yıl
Hahaha oran olarak bu siteyi baz alıyor olman komik gerçekten :) neyse sen istediğine inanabilirsin yorum yapmicam :)
Cevap sahibi+1 yılİmirli birine yakıştıramadığım bir zihniyete sahipsin 😲😳 Son da oran verdik ya algıda seçicilik yaparak maniliasyon uygulamış oluyorsun... Ne demiştim ben yaaaa ha!!! İÇTEN PAZARLIKLI! Hatırladım 😏
- +1 yıl
Yoo algıda seçicilik yapmıyorum. Boşanma oranlarının en yüksek olduğu şehirde yaşayan biri olarak söylüyorum. Zihniyetin yanlış. Evliliğin zenginlikle veya bekarlikla alakası yok. Boşanmanın da sebebi bunlar değil :)
Cevap sahibi+1 yılDaha küçüksün serçe... büyüyüp kuzgun 🦅 olman için daha çook yolun var senin 😉 Para = geçim = mutluk olduğunu ben her gün kuyum tezgahın da satış yaparken çiftlerin her bakışında sözünde duyuyor ve görmüşüm... Daha pişmen lzm kız senin 🤞
- +1 yıl
Demek ki daha geniş perspektiften bakmayı ogrenmen gerekiyor abicim. Çocuk olmadığımıza göre belli bir yaştan sonra yaş değil karakter olgunluğu meydana çıkarıyor. Sadece yaşa bakarak olgunluk seviyesini ölçen bir bakış açısındaysan hayata düz bakıyorsun demektir. Eğer dediğinde haklı olsaydın etrafta 40-50 yaşına geldiği halde olgun düşünemeyen çocukların var olduğunun farkında olurdun :) iyi geceler :)
- +1 yıl
Düzeltiyorum: Eğer dediğinde haklı olsaydın etrafta 40-50 yaşına geldiği halde olgun düşünemeyen çocuklar olmazdı. Sen yeterince olgun olsan bunların farkında olurdun :)
Cevap sahibi+1 yılİyi akşamlar serçe 🐦 😉
- +1 yıl
Size de :)
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Mutluluklar dilerim ve onlar için mutlu olurum çünkü kıskanmak gibi duygular benlik değil 🤗🤗
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılHenüz 20 yaşında olduğum için saçma görüyorum. lisede bu yaştan daha küçük kişilerin evlenip çocuk yaptığına şahit oldum 😬
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiçbir şey onlar evlendi diye ben de evlenmek zorunda mıyım? 🤭
11 Yorumla- +1 yıl
Yoo
+1 yıl36 yım ama üzülmüyorum bence ideal evlenme. yaşı erkek için 30 lu yaşlar kızlar için 18-30 arasıdır. O yüzden ben yaş farkına da olumlu bakiyorum kız 20 erkek 35 olur bence gayet erkek gec olgunlasiyo
125 Yorumla- +1 yıl
Herkese göre değişir ama bana göre mantiklı mesela feleğin cemberinden gecmis bir erkek tabiki yaşıtiyla evlensin ama cok bisey yasamamiz bir erkrk kucuk kizl evlenebilir
- +1 yıl
Evet 15 yaş farkı bence de biraz fazla ama tercih meselesi tabi.
- +1 yıl
İnsanına göre evlenir niye evlenmesin 15 yas bisey değil bugün kıvanç tatlıtuğ 40 yasinda eminim.18 yasinda kac kiz vardir evlenmek isteyen
- +1 yıl
O dediğin çoğunlukla çıkar ilişkisi oluyor. Para, ün, şöhret vs.
- +1 yıl
Aynen çıkar için aşk meşk hikaye @Nightwalk35
- +1 yıl
@zambak00 kesinlikle
- +1 yıl
İlla ki seven vardır, oluyordur ama çok nadir
- +1 yıl
Yaş farkı olup hiç aşık olan yok yani size bu mantikli mi?
- +1 yıl
Ben hiç demedim az vardır dedim
- +1 yıl
Evet mesela benik tanidgim hocasina aşık var orada para yok mesela ama hayranlik aşka donuyor
- +1 yıl
İşte az o kişiler
- +1 yıl
Peki para için gün geçiren olur mu sence mesela belli bir ücret karsiliginda 18 yasindaki bi kiz 35 yasindaki kisi ile bur gun gezip tozar mi boyle seyler var midir
- +1 yıl
Buna yoracağınız kafayı daha yararlı şeylere yorsanız keşke
- +1 yıl
@zambak00 kız haklı
- +1 yıl
O yaşta çocuğum var mı yok huç evlenmişmiyim hayır demekki çocuğum yaşında değil 😃 niye zevke karisiyorsun
- +1 yıl
Hadi abicim uzatmayalım
- +1 yıl
Bu da yararlı bi konu ama
- +1 yıl
Tamam ablacım
- +1 yıl
@zambak00 boş ver. Adamın niyeti belli. Konuşmaya bile değmez
- +1 yıl
Bence de belli niyeti neyse @Nightwalk35
+1 yılYaşımdakiler flört zımbırtıları ile uğraşırken ciddi ilişki peşinde koşuyorum bazen kendime soruyorum ben mi yanlış yapıyorum millet mi sapıttı acaba diye.
13 Yorumla- +1 yıl
Millet sapıttı
- +1 yıl
@Nightwalk35 katılıyorum bencede öyle
- +1 yıl
👍🏻
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılTüm arkadaslarim evli. Yanlarina gittigimde senin gibi insan nasil bekar kalir gibisinden konusmalar hatta kiz ayarlamalar oluyor.
10 Yorumla
+1 yılArkadaslarimin cogunun cocugu olacak oldu bende evlenmeyi düşünüyorum zaten hayirli bir kısmet çıkınca
10 Yorumla
+1 yılEvlenen kişiye bakarım evlendiği kişiye bakarım ona göre ya evlendigin için dua ederim bulabilirsem ya da evlenmedigim için şükrederim
10 YorumlaAy ben şok oluyorum bu yıl lise bittikten sonra arkadaşlarım koca evine uçtu bizde evde kaldık diyiruzyshhshs
23 Yorumla- +1 yıl
19 küçük daha ya ne evde kalması :)
- +1 yıl
Tamam :)
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hissettiğim bir şey olmuyor, mutluluklar dilerim kendilerine
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Beraber büyüdüğüm yaşıtlarım evlendi çocukları bile oldu. Bir ben kaldım. Kötü hissediyor insan kendini.
10 Yorumla
+1 yılTepemin tası atıyor. Ben 19 yaşındayım. Bu yaşta insan okumalı, meslek sahibi olmalı, kariyer yapmalı. Evlilik hayatını yoluna koydukdan sonra olur. 20-li yaşlarda kim evleniyor ya. Valla benim için evlilik yaşı 30+
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 16,6b cevap paylaştı. 10 YorumlaBen evlendim diye kendim den utanıyorum ama bu yaş değil yanlış zaman yanlış insan
33 Yorumla- +1 yıl
Öyle demeyin yaa niye kendinizden utanasınız bunun için
- +1 yıl
Baskasi için kendini degistirmen büyük bir hata evet ama bunun için kendinden utanma. Herkes hata yapar. Önemli olan hatanı farkedip bundan geri dönmen. Hayat insana böyle böyle birşeyler öğretiyor
Artık üzgün hissediyorum ister istemez. Kader kısmet işte
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Benimle aynı yaşta evliler dedem gibi duruyorlar 😅
10 YorumlaBende öyle dusunuyorum ama evlenmek için evlenilmez gözümü kapatıp kendimi ateşe atamam
10 Yorumla
+1 yıl⭐Dizi izler gibi izleyip eğleniyorum, gündemimde evlilik yok⭐
10 YorumlaMutluluklar diliyorum napıyım. Evlenmeye niyetim yok. İyiyim böyle 😅
10 Yorumla
+1 yılHiç bir şey, yok gibi umursamıyor gibi dikkat çekmiyor gibi banane gibi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKuzenimin çocuğu oldu sjsjsj umurumda değil ben mutluyum
10 Yorumla
+1 yılhiçbir şey herkesin mutluluk ve sevgi anlayışı farklı
10 Yorumla
+1 yılKendi adıma Mutlu oluyorum , sonuçta her fani birgün mutlaka evliliği tadacak.
10 Yorumla- Devamını Gör (174)
Devamını Gör(219)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sizinle aynı yaştaki insanların evlendiğini görünce ne hissediyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler