+1 yılİsmim Melis. Anlamı Bal arısı Annem koymuş bir dizide Melis diye bir kız varmış ve bu kız çok güzelmiş o kızdan esinlenmiş ve ismimi Melis koymuş Belki bende o kadar güzel olurum diye 😅 Saçma biraz evet ama Annem koymuş VAlla ben pek memnun değilim ya Dürüst olmak gerekirse hiç memnun değilim ismimden Mesela daha güzel olabilirdi bence yani Asya, Büşra, Şeyda, Esra gibi (Sonu ille A harfi ile bitecek 😂) Bir İsmim olabilirdi Melis ne ya cidden Anlamı bir aralar canımı da sıkıyordu ama artık fena gelmiyor (Çok fazla araştırıp bakmıyorum da) Melisa ile aynı Aynı olmasa da benzer Anlamları var. Melis'in birde Çayır, Çimen, Çimenlik gibi de Anlamları var Ama Bal arısı Anlamı hem kısa hem daha güzel bence. O da Melis Yani benim ismimin Anlamlarından sonuçta. Bu arada Kökenini de söyliyeyim o kadar detay verdik madem sbosbowjono ismimin Kökeni Yunanca/Rumca. Bu ikisi Boşnakça ile Sırpça gibi aynı kelimeler zaten aşırı bir fark yok 😃 Anlamından yana sıkıntım yok bir aralar isimlerin anlamlarını çok araştırıyordum Şimdi hiç araştırmıyorum Ha bazı isimlerin anlamlarına bakıyor muyum? Evet ama öyle çok araştırmıyorum.
Not; Melisa değil Melis 😅 İsmimi çok karıştırıyorlarda karıştırmayın diye yazıyorum.11 Yorumla- +1 yıl
Yunan değilim bu arada (Veya Rum değilim) Ben Türk'üm Not 2 olsun buda sskskdjsk
En İyi Cevaplar
Farsça kökenli Eski Türk devletlerinde devleti yönetme sembolü olarak hükümdarların taktıkları şeydir. Bir diğer anlamı ise cennette bulunan Tuğba ağacının dalları olarak açıklanır. Bazı dillerde ise cennet anlamı taşıdığı bilinir
Böyle yazıyor ama internette01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİsmim Dilara. Anlamı gönül alan, gönül çalan.. Adımı önce Sümeyye diye kararlaştırmışlar ama sonra maalesef ki bazı durumlardan dolayı babam Dilara diye kaydettirmiş. Adımı sevmiyorum ve hatta bazen değiştirmeyi bile düşünüyorum hikayesi beni çok üzüyor.
00 Yorumla
Selam👋😇
İsmim İbrahim, anlamı inananların babası, hakların babası ve Hz. İbrahim Peygamberin ismi. İsmimi pek sevmiyorum ama anlamı bakımından değil büyükbabamın ismi olduğundan, kendisini sevdiğim pek söylenemez haliyle onun ismini de severek kullanmak 😒
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAnlamı Barışmak.
00 Yorumla
+1 yılİsmim : Hakan
Anlamı :
“Hakan” ismi Farsça kökenli olup Türkiye’de erkek bebeklerde oldukça sık kullanılır1. Türk Dil Kurumu’na göre “Hakan” kelimesinin iki anlamı vardır :
Türk, Moğol ve Tatar hanları için hükümdarlar hükümdarı anlamında kullanılan bir unvan.
Osmanlı padişahlarına verilen unvan.
Ayrıca, “Hakan” ismi, kararlılığı, sağduyuyu ve neşeyi kendine çeker. Zeki, esprili, çekici, karizmatik, eğlenceli, dürüst, çalışkan ve güvenilir bir kişiliğe işaret eder. Yardımsever, arkadaş canlısı, sosyal, gezmeyi ve yeme içmeyi çok severler.İsmimi çok seviyorum ve ismimin anlamını fazlasıyla taşıyorum. Dünyaya yeniden gelsem yine ismim Hakan olsun isterdim. Ek olarak ismim liderlik vasıfları taşır ve bende liderlik girişimcilik vasıfları taşıyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
@terziayca ıyi geceler 😊
+1 yılGönül süsleyen güzel sevgili demek.. Ah ben Evrenin Dünyanın biricik sevgilisi olan tek kadınım 😜
Babam Adana'da üniversite okuduğu zamanlar ona ve arkadaşlarına sürekli yemek veren yaşlı bir kadın varmış. Babam ona hakkını nasıl öderiz demiş.. aranızdan ilk kim evlenirse ve kızı olursa benim ismimi versin demiş. İlk Babam evlenmiş, ben olmuşum..
Ve insan bence isminin hikayesini de taşır ruhunda.. Ben de inanılmaz düşkünüm pastalar kekler börekler yapıp yedirmeye içirmeye.. mekanı cennet ruhu şad olsun o yaşlı kadının. İsmini taşıdığım için mutluyum.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılbenim şöyle bir isim mazim var ben doğduğum anda o ay şaban ayına denk gelmiş bu yüzden aile büyüklerimiz adımı ayıla geldi şaban olsun demişler babam ve annem beğenmemiş bu sefer babam sercan olsun ismi demiş yine aile büyüklerimiz olmaz o kız ismi demişler bu seferde babam sertaç olacak demiş ismim sertaç olmuş ne var ki 2020 yılında mahkeme açarak adımın sürekli sercan diye söylenmesi nedeniyle sertaç adımın önüne sercan nı da ekleterek sertaç sercan olarak değiştirdim lakin ilk adımda iken sakin ağırbaşlı biri idim lakin sercan adı olunca iş benden koptu lakin her iki ismimi de seviyorum birin anlamı baş taçı sevilen sayılan kimse diğeride zaten isimin adından belli oluyor baş can manasında
10 Yorumla Arapçada "bal" anlamında kullanılmaktadır. Söz konusu bal, isanlara şifa veren, iyileştiren özelliklere sahiptir. Dünyevi olmaktan çok, manevi anlamlara işaret eder. Bazı yerlerde huzur, sevgi, muhabbet anlamlarına da gelmektedir. Anlamında bir tane bu açıklamayı buldum çok hoşuma gitti 😀 tabii çok çeşitli şeyler daha yazılmış ama bunu çok beğendim. 😄 İsim koyma mevzuu biraz karışık aslında rivayete göre abim koymuş. Ben seviyorum açıkçası ismimi. 😀
113 Yorumla- +1 yıl
Asel 🍯
- +1 yıl
Aaa pardon 😅
- Aile & Toplum konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılmilletin isminin anlamına bak deniz saturn ve bi de benimkine sşöxlsmsl googleden kopyaladım
Ebrar isminin kelime manası “hayır sahibi kişi, iyi, dindar ve özü sözü bir” anlamı taşımaktadır. Kur'an'ı kerimde bu vasfa sahip kişilerin ödüllendirileceğine yer verilmiştir. Bu sebeple Ebrar ismindeki kız çocukların dürüst ve güvenilir olduğuna inanılmaktadır.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüjdeleyici demek seviyorum ama ismimi çok kişi kullandığı için bazen sinir bozucu olabiliyor annem babam Kur'andan ortak bir kararla bulup koymuşlar adımın hakkını şu an için verebildiğimi ne yazık ki düşünemiyorum düşünecek akıl bırakmadılar ben de
00 Yorumla
+1 yılçok ince kauçuktan yapılmış, içine gaz ya da hava doldurulup şişkin duruma getirilerek ağzı iple bağlanan, hafif gazla doldurulursa uçabilen çocuk oyuncağı. Balon
21 YorumlaKararsız kalmışlar İsmimi babannem koymuş ismini çok seviyormus bahçe kokuyor bu isim olsun demiş cennet bahçesi koruyucu ağaç anlamı ve evet memnunum ismimi seviyorum
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Ismini babamın amcası ya da onun amcası ya da dayının daysi ve ismimi çok kullanılmıyor nadiren böyle isim verilir ben memnunum ismimden anlamina gelecek olursak hayır ve berekt birde kuran-i kerimde bi ayete geçiyor 🤗🤗
00 Yorumla
+1 yılİsmail Orgun Soylu
İsmail: Peygamber ismi Hz. Hatice'nin oğlu İsmail
Orgun: Eski İslamiyet öncesi Türk Toplumunda bir han ismi (en sevdiğim de budur)10 Yorumla
+1 yılİsmimi çok seviyorum, hatta başkalarında olunca kıskanıyorum sinir oluyorum sadece bende olsun istiyorum, isimim anlamı "ay doğarken açılan gül" demek.
11 Yorumla- +1 yıl
Okurken bir an gözümde otomatik canlandı 😊
+1 yılBu bana göre boş bir konu ismimizin anlamının çok bir önemi yok sonuçta biz seçmiyoruz seçebilecek olsaydık daha anlamlı ve ilgi çekici isimler kullanırdık neyse
00 YorumlaSelin ismi; gür akan su, Orta Asya'da yetişen ve her zaman yeşil olan bodur bitki ismianlamına gelmektedir. Kız çocuklarına verilen selin ismi gür su, övün anlamları ile kullanılmaktadır.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. İsmim anlamı mevsim ben ilkbaharda doğduğum için isim Bahar koymuş :) çoğu insanlar benim adıma sorduğunda ismin güzelmiş diyorlar bazıları. :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 760 cevap paylaştı. Ismimi kim koyduysa bende ona koyayım. Zaten degistirdim o yüzden memnunum. Adımın anlamı; Yüce, her şeye gücü yeten.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılDedenin ismini vermişler ya.
Babam koymuş.
Annem söyler her fırsatta “adını koyduk ama inşallah huyun benzemiyordur” diye
😀00 Yorumla
+1 yılİsmimi koyan kişiden değil ama ismimin anlamını çok seviyorum. Bence gerçekten isim karakteri belirliyor ya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Anlamı aşık demek. UNESCO 1991 senesini Dünya Yunus Emre Yılı ilan ediyor ve radyolarda şiirleri okunurmuş. Annem de bu yüzden koymuş.
00 Yorumla
+1 yılAtlas Deniz. Atlas: Yunan mitolojisinde gök kubbeyi taşıyan titan. Deniz: Su :d
İkisini de annem koymuş.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok memnunum bu arada
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıl1. Henüz açılmamış veya açılmak üzere olan çiçek, tomurcuk.
2. Divan şiirinde sevgilinin ağzı
02 Yorumla- +1 yıl
Gonca
- +1 yıl
@nebileyimbennnn31 evet🌸
İsmimi dedem koymuş kitap indirilmeyen peygamberden birinin adın vahi inmeyen iletici haber dagıtan anlamı
00 YorumlaDeğerli taş, hakanın hatunu, cennetteki tuğba ağacının dalının ismi bir de kraliçe anlamına geliyordu sanırsam baya anlamı vardı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİyilik, hoşluk, güzellik. Cennette bulunduğuna inanılan, kökü yukarıda, dalları aşağıda büyük bir ağaç. Ben ismimi çok seviyorum.
00 Yorumla
+1 yılVerdiği sözü yerine getiren, sözünün eri, güvenilir, Yiğit.
Memnunum, karakterime de cuk oturuyor keenks02 Yorumla- +1 yıl
@Udyri şakka yapiyün ŞlksdADLŞFKDŞLFADFD
Evet memnunum annem koymuş. Ses yankı ün (şöhret) anlamı var
10 Yorumla
+1 yılBabam koymuş Asya Hun Devleti kurucusu Tuman (Teomandan) geliyor
10 YorumlaEvet anlamı, "tavır, naz, işve" demek. Annem ve babam koymuş ortak karar ile.
00 YorumlaAtasının soyundan gelen hükümdar, soyunun hakanı...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet biliyorum.
Ablam koymuş ismimi.
Gayet tabi menunum.
Çok nadir bulunan isimlerden.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı. Mitolojide Yunan tanrıçası, bal arısı, sevgili
00 Yorumla
+1 yılAnnem koymuş memnunum ama. ben koysaydim tercihim farklı olurdu
00 YorumlaDeğilim, bu dünyaya gelmekten memnun değilim en başta
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılGöklerin hükümdarı , gök tanrı.
Babam koymus , memnunum00 Yorumla
+1 yılBeyaz , kırmızı ve sarı renklerde olan güzel kokulu bir cicek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Anlamı yakışıklı, kuzenim koymuş, memnunum ismimden
00 Yorumlaİsimimden hiç memnun değilim büyük gibi bir anlamı var
00 YorumlaBabam ismimi koymus anlami tapilacak kadar guzel kadin ve put. Hoca adini degistir dedi
00 Yorumla
+1 yılDefne ağacı Annem koydu farklı bir isim istemişti, memnunum ismimden🙃🌿
00 Yorumla
+1 yılÇok memnunum abim koymuş sanırım
Yaz aylarında karadan denize doğru esen mevsim rüzgarı02 Yorumla- +1 yıl
Meltemmmm
- +1 yıl
@nebileyimbennnn31 evet 👍
Okyanus ile bağı olan tuzlu su kütlesi.. ama sevmiyorum ismimi
00 YorumlaNağme, melodi anlamlarına geliyor. İsmimi annem koymuş. Ben de seviyorum ismimi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 937 cevap paylaştı. Halam koymuş ismimi memnunum, anlamıda cennetin 4 nehrinden biri.
00 Yorumlaİsmimin anlamı bolluk bereket demek ve memnunum. Annem koymuş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İsminin anlamı herhalde yoktur ya. Varsa da ben bilmiyorum ama rahmetli adımı veren kişi memnunum.
00 Yorumla
+1 yılAnnem koymuş. Fena isim değil ama arap ismi yerine öz Türkçe isim tercih ederdim.
00 YorumlaAnnem koymuş Nazlı hiç aramadım ama isimden belli bence.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 352 cevap paylaştı. ismim bence çok güzel ve çok sık rastlanılmayan isimlerden biri EMİRHAN
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılEski yazlık sinema seyrederken (Bahadır) ismi geçmiş öyle konmuş hak ediyorsam ne mutlu bana!!
00 Yorumla Evet memnunum annem koymuş cennetteki meleklerin adı yani MELEKK
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. İsmimi seviyorum anlamını bilmiyorum babamın dedesi koymuş adımı 😊😊
00 Yorumla
+1 yılUzun boylu zarif kız ve dostluk yapan, sevgi dolu anlamına gelirmiş
00 Yorumla
+1 yılAnnem koymuş.. Ey insan demek. Kuran-ı Kerim in kalbide diyorlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Afacan , yaramaz çocuk anlamı, babam istemiş adımı annemde kabul etmiş
00 YorumlaDoğan günün kutlu olsun demek, az kullanılan bir isim ve memnunum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılhuzur sevgi muhabbet memnunum peygamberimizin hanımının ismi diye kondu
00 Yorumla
+1 yılİsmimin anlamı yanardağ yani ismim Volkan ismimi annem koymuş seviyorum adımı açıkçası
00 Yorumla
+1 yılİsmimi dedem koymuş anlamı da Allah'ın kulu demek 🫶🙂
00 YorumlaMemnunum ama adımı kendim verseydim başka bir şey koyardım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılanlamı olgun, yetkin kişi ya da kültürlü, bilgili kimsedir
00 Yorumla - Devamını Gör (173)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler