Nişanlımın ailesi nişanda ne takılacağını bilmiyormuş ne denir bu aileye?

Geçen hafta evde söz/ nişan birlikte yaptık.. evde organizasyon tuttuk.. yemekler hazırladık ettik neyse nişanımdan bir gün önce erkek arkadaşım eniştemi aradı ( babam hayatta değil ) eniştemle takı meselesini konuşuyorlardı. Eniştemde yanlış anlamış sanırım evet takı yok dedi ama biz hemen müdahale ettik ve eniştemde evdekilerle konuşacağım ben yanlış biliyormuşum dedi kapattı. Bizim evde tartışma çıktı. Ablam annem hepsi kızdılar bir aile nişanda kıza ne takılır ne takılmaz bilmez mi bunu önceden ayarlamaz mı dediler..

Biz kadınları nişandan evimize davet etmiştik orada takı meselesi genel olarak konuşuldu ama nişanda takı takmayın / takılmayacak denilmedi.. keza bana bohça yapalım demişti kayınvalidesi bunun için de işte daha takını / setini alacağız diyerek altan alta çok masraf yapmayalım sinyali veriyordu.

neyse eniştem geri dönüş yapamadan erkek arkadaşım uzunca bir medaj atmış enişteme.. eniştem de dedi ki kızım takı takmayacaklarmış ben bunun üstüne daha ne diyeyim dedi.
mesajda da ayrıca hediyesini yine vereceğiz o gün yazıyordu. Yine dedim hediye herhalde set almışlar sadece onu takacaklar.. ben erkek arkadaşımı arayıp kızacaktım / yazacaktım ama ailem aramız bozulmasın nişan öncesi diye izin vermediler.

neyse nişan günü annem bilezik taktı bana ablamlar çeyrek taktı diğer ailemdeki insanlar para gram taktılar ama onlardan kimse bir şey takmadığı gibi kayınvalidem bana bir çift altın küpe getirip kulağıma taktı oturdu yerine.

nişan sonrası ailesine bir şey demedim sizce demeli miyim? Annesi beni gayet normal bir şekilde arayıp hal hatır sordu etti.. hiç kusura bakma bizim ayıbımız bile demedi.
Nişanlımla tartıştık işte güya abisi falan şok olmuşlar orada. Takı takılmayacak demiş annesi güya yine ablam ( günah keçisi ya ) şey demiş nişanda takı takmayacağız demiş..

ben nişanlıma dedim ki sıkıldım artık senin ailenin hiçbir şeye el atmamasından dedim. Her şeyi kız tarafından beklemelerinden bıktım dedim. Bir çocuk evlendirmişler ne takılır ne takılmaz bilmezler mi ya dedim. Takı takmamak ne demektir dedim. Bir set bir bilezik ya takacaklardı biz sanki herkes gelsin bilezik mi taksın dedik dedim. Zaten ailesinden de bir abisi , abisinin eşi vardı.. halası vardı bir yengesinin annesi vardı ne alakaysa.. kimseyi de rezil olmamak için çağırmamışlardı.

Nişanlımın ailesi nişanda ne takılacağını bilmiyormuş ne denir bu aileye?