Beceremediğim birşey. Ama artık biraz birikim yapmak istiyorum.. para biriktiren ve bunda başarili olan arkadaşlarin fikirlerini almak istedim..
Cevabın nedir?
- Para & Ekonomi konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıl-Fuzuli masraf yaratacak şeylerden vazgeçilmeli
-Tasarruflu davranılmalı
-Özellikle kadınlarda, sinir krizleri ile alınıp sadece iki kez giyilen herhangi bir kıyafet ya da aksesuardan kaçınılmalı
-Aynanın önünde üç şişe parfüm varken dördüncüsüne gerek duyulmamalı
-İçeriğinde yığınla kimyasal madde olan makyaj malzemeleri yerine doğal bitkisel yöntemler seçilmeli
-Eve veya kendinize alacağınız bir araç ya da gerecin mutlaka sürekli kullanılabilir bir şey olmasına dikkat edilmeli. Saçma sapan bir mutfak gereci, bir biblo ya da makineye onca para akıtılmamalı.
-Midenize ve yeme içmenize dikkat edip dışarıda gereksiz gıdalara para harcanmamalı
-Alışveriş için markete gittiğinizde tok karnına ve elinizde gerçekten de evde eksik olan gıdaların yazılı olduğu bir liste olmalı.
-Faturasını ya da kontörünü ödeyemeyeceğiniz lüks ve sıfır telefonlardan uzak durulmalı.02 Yorumla
Soran+1 yılBunlaŕ kulağa küpe olucak. Saol
- +1 yıl
Rica ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılİleriye dönük birikim yapacaksan altın al ama aldığın altını unutacaksın sıkıştığın anda bozarım diye düşünmeyeceksin şimdi sorarsın sıkıştığım zaman harcamayacaksam o parayı niye biriktiriyorum diye işte böyle düşünmediğin sürece para biriktirebilirsin.. Bir hedefin olmalı biriktireceğin parayı hangi hedef doğrultusunda biriktirmek istiyorsun bunun planını yapman gerek.
altın olmaz diyorsan dövize yönel en iyi seçenek dolar.
Gereksiz tüketimden kaçınacaksın.
Gelir/Gider lerin orantılı olmalı19 Yorumla
Soran+1 yılIllaki 3 ay tutuosam mutlaka bisi cıkıo ve ben oo altını bozduruyorum.. koyarim yerine diyorum ama olmuo.. altın doviz bozdurabilicegim turde olaylarda basarisizim
- +1 yıl
El altında tutmamaya bak o zaman.. Vadeli hesap aç (döviz olsun) vadesi gelmeden çekemeyeceğin için bozmamak adına belki cayarsın..
Soran+1 yılOlabilir. Biraz kendimi frenlemem lazim.. istedigim her ay vade yapma sansim var mi?
- +1 yıl
var elbet, ama uzun vadede tl yatırım yapma
Soran+1 yılCunku doviz her turlu artio. en azindan paran degerlensin.. ptt de vadeli hesap acilio mu onu sormayi planliorum
- +1 yıl
bildiğim kadarı ile ptt'de vadeli seçeneği yok
Soran+1 yıl5 lı vadeli hesap devlet katkili diyorlar.. senin bir fikrin var mı bu konuda.. %25 devlet katkisi arti faiz 5 sene boyunca bozdurma imkanin yok.. 5 bana fazla gerci 3 olsaymiş bebek
- +1 yıl
ptt den uzak dur derim.. ios ve android uygulamasındaki şikayetleri okursan ne dediğimi anlarsın. PTT yi sadece posta göndereceksem kullanıyorum veya nadiren kargo onun haricinde daha iyi vadeler sunan bankalar elbet vardır.
Soran+1 yılBen şu an iki konudada derin araştirmaya girerim zaten.. ptt evet bir banka degil banka hizmeti istememiz belki dogru yol degil. kasip 5 li vade olayina girebilirim. Gerci devlet takviyeli baska imkanlar var mi onlarida arastirmak gerek
+1 yılhani bankaların belli bir süreden önce bozduğunda, parayı çektiğinde feci zarar ettiğin hesapları var. her ay atıyorum en az... miktar para yatırman gerekiyo. yani bir şekilde oraya yatırdığın paradan çekmeye kalktığında memnun olmicağın bişey olabilir. ya da basit yöntemle açıcaksın bir hesap çekebilmek için onun bunun şunun onayı da gerekicek mesela :D elbette faizli yöntemleri tercih etmek en mantıklısı. örneğin bizim anadolu hayat emeklilik altında var, her ay 200 yatırıyoruz.
03 Yorumla
Soran+1 yılHer ay 200 yatiriosunuz. Zarar etmeden cektiginizde toplu parayi ne kadar kazanciniz olucak mesela
- +1 yıl
maalesef onu şu an bilemiyorum annem üzerinden yaptığımız için kontrol onda şu an son hesabı kendisi biliyodur. bu anlamda bilgi veremicem :/
Soran+1 yıl:) peki tesekkurler
+1 yılEline kaç para geçiyorsa mesela bozukları harcama 5 tl bile olsa o bozuklar kumbara yap hep oraya at ben 1 ayda 150 tl biriktirdim öyle. Eğer bütün para biriktirceksen eline geçen paradan her ay atıyorum 10,20 veya 50, 100 tl ayır kenara bütçene bağlı istersen 200 tl 500 tlsini ayırıp geri kalanı kendine harcarsın ben öyle yapıyorum ve biriktirdiğim para 4 milyar :)
02 Yorumla- +1 yıl
tabi ben hiç dışarı çıkmadım bunları yaparken hem evdeydim.
Soran+1 yılParanin yakinimda olmamasi gerekio.. kumbara yonteminde başarılı degilim malesef
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
47Cevap
+1 yılPara biriktirmek zor olduğu kadar da kolay önce paranı nerelere harcadığına bir göz at sonra nerelerde gereksiz harcamalar yaptığını öğren tabii harcamaların hiç biri gereksiz olamaz.
Parayı harcadıktan sonra belki bunu almasaydım diyeceğine önceden tedbirini koy ve o parayı kumbaraya at sonra fark edeceksin ki o almak istediğin şeye gerçekten ihtiyacın yokturmuş fakat para kumbarada.
Alacağın ve ihtiyacın olan bir ürünü hemen gördüğün yerde alma önce araştır belki aynı ürünü başka yerde daha ucuza bulabilirsin.00 Yorumla
+1 yılBen gittim ptt den hesap actirdim gunde 10 lira koyuyorum aylik 300 lira uzerine ekstralar oluyor 500 lira fix koyuyorum baya para biriktirdim atm falan nadir olduğu icin insanin isine geliyor harcayamiyorsun vadesiz hesap ve 5 tl ye açılıyor kesinti yapmiyor
26 Yorumla
Soran+1 yılBana bunlarla gelin.. iyi fikirmiş
- +1 yıl
Yararli oluyor amaciniza ulasiyorsunuz tavsiye ederim
Soran+1 yılOtomatik kendi hesabindan cekiyor dimi? Günlük
- +1 yıl
Hayir siz yatiriyorsunuz ben haftalik biriktiriyorum ekmek ustleri vs 70 lirayi geciyor gidiyorum atm ye yatiriyorum kredi kartı gonderiyorlar isterseniz alışveriş yapabiliyorsunuz cok atm si olmadigi icin para cekmekte useniyorsunuz anca cok ihtiyaciniz oldugunfa cekiyorsuzu o yuzden iyi tavsiye ederim
Soran+1 yılBak bir uye ptt hakkinda cok sikayet oldugunu soyledi. istersen sende bir forumları kurcala
mesela günlük limit koycaksın o limi aşmicaksın harcamamak için kendini tutcaksın mesela birşey mi almak istiyosun harcarken hep düşünceksin o almak istediğin şeyi 1 lira bile olsa harcarken gerekli mi diye düşün evdede bir kumbaran olsun günlük parandan artanı koyacaksın kumbarayıda açmamaya gayret et sonra bide çok önemli bir para ihtiyacın olunca kumbaradan borç alırsın ama alınca sanki mafyadan para almışsın gibi hemen yerine koymaya çalış çok fena paran oluyo toplayınca mesela
00 YorumlaBir ay normal yaşa. Hergün nekadar harcadığını bir kağıda yaz. Ay sonunda onları topla ve gerekli gereksiz diye ayır. Gereksizleri görünce zaten ister istemez kısmak isteyeceksin. Atıyorum 400 tl gereksiz yaptığın harcama varsa bunun 250 sini koşulsuz olarak her ay biriktir. Eğer bir ay biriktirmen gereken tutarı harcamak zorunda kalırsan ertesi ay harcadığın kadar extra tutarı kenara koy ve para elinin altında olmasın vadesiz hesap açtırıp oraya yatır ve unut o parayı..
02 Yorumla
Soran+1 yılFarklı bir uygulama cidden
+1 yılEtrafımda para biriktiren arkadaslarıma bakıyorum ve sadece ortak Özellikleri hepsinin sosyal Hayatları olmamaları ve modayı takip etme teknolojik alet kullanmama gibi özellikleri var bunlar sende varsa para sende demektir he yok sosyal biriyim gördüğümü alırım dersen de para biriktirmen zor
02 Yorumla
Soran+1 yılParayı o sebepten been elimde tutamiomuşum. Anladım.. gerci sosyal olupta gayet para biriktirende var. genelleme yapmamak lazim
- +1 yıl
Genelleme yapmaylım diyorsun ama sosyal oluşta para biriktiren insanların ya çok parası var ya da sosyal yaşıyorlar ama parayı bitiremiyorlar böyle düşünmek soruya farklı bir boyut kazandırır
+1 yılHerseyden once giderlerini kisacaksin, giyecek gibi birsey alirken gercekden buna ihtiyacim var mi diye soracaksin, yeme icme bulusma gibi sosyal faaliyetlerine az zaman ayiracaksin. En sonunda kafanda biriktirmek istedigin miktari belirleyeceksin , bunu ne kadar surede elde etmej istedigine karar vereceksin. bir sekilde birikiyor sonra.
00 YorumlaKredi kartlarını iptal etmekle işe başlayın
Her ay bir ödeme planı yapın
Bu plana birikim adı altonda bir para ayırın örneğin her ya 500TL
Maaş alınca 500TL direk bankaya yatırın ya da altın ceyrek dolar vs alın
gerş kalan para ile bütcenizi idare edin
Eğlence , giyim vs ihtiyaçların için bütceyi aşmayın taksit olayına girmetin17 Yorumla
Soran+1 yılOo ayrilan paraya ulasamiyacagim bir yontemdi benim istedigim.. bankadan cart die cekiorum. altinida şakırt die bozduruyorum
Soran+1 yılBireysel emeklilik egerki verdigim parayi oldurmuyorsa dusunmeliyim sanirim
Soran+1 yılbir arkadasım bankacı gorustum kendisiyle , emeklilik olarak dusunursen ise yaricak. birsey degil ama toplu para almak istiyorsan evet iyi birsey dedi fakat o da 5 yillil vadeli hesaptan yana..
+1 yılValla bana göre para biriktirmek imkansız. Biriktiriyim diyorum. 2 gün geçiyo. 200 lira var . gidiyorum tamlatıyorum * . sonra sigara param bile kalmıyo. diyorum bir sigara alıyım da geri kalanını koyarım. sigara alıyorum. o gün cebimde kalınca o para hemen o* oluyo ayıptır söylemesi. Bana göre çok çok imkansız bişey yani :D
01 Yorumla
Soran+1 yılSigaram alkolumde yok. Parfümüm çantam ayakkabim var işte..
maaşın eline geçince belirli bir oranını (mesela %10) birikim için hemen ayır.
mesela ayrı bir banka hesabına yatırabilirsin, altın alabilirsin ya da bireyse emeklilikler çok moda şu an. %25 devlet katkısı da var. orda değerlendirebilirsin parayı.06 Yorumla
Soran+1 yılBireysel emekklilik aklımda onu bir araştirmayi dusunuyorum. evet
- +1 yıl
ben de senin gibi parayı elimde hiç tutamıyorum. hesabını bilmem, böyle hesap yapanlara da gıcık olurum.
bir süre önce para yönetimi ile ilgili birkaç ingilizce blog okudum.
genel mantık hep aynı. tasarruf yapacağın parayı hemen ayırıyorsun. geri kalanla idare etmeye çalışıyorsun.
bütün kredi kartlarımı kırdım attım. param varsa harcıyorum yoksa oturuyorum oturduğum yerde :)
yazın başından beri ev yaptırıyorum, dünyanın borcuna girdim.
şimdi borç ödeyerek teselli oluyorum :)))
Soran+1 yılBiyere butce ayirmak mantikli olan evet ama benim oo ayirdigim yere hicbi sekilde ulaşmamam lazım.. mesela 5 sene kadar elimi suremiyecegim bir sekil olmali. bireysel emeklilikte istedigin zaman ben pes ediyorum verin paramı seklinde bir opsiyon var mi?
Soran+1 yılKeşke biraz araştirip girseydin
boğazını tutucan öyle her gördüğün şeye atlamıycan. aa ne güzel ayakkabı aaa ne güzel kyafet demiycen. bir alışverişe gittiğinde ne alıcaksan sadece onu alıp geri çıkıcaksın. şunada bakiyim bunada bakiyim demiyceksin. baya para biriktirirsin. haftada 100 TL ile 2500 TL civarı biriktirdim. üstelik köpeğin maması aşı masrafları evin internet faturası bana ait arada Lig Tv faturasınıda ben ödüyorum. sen hesap et artık tutumlu olmayı :D saat 5 TL den ders veririm :D
04 Yorumla
Soran+1 yılAlayım teknikleri?
Soran+1 yılAnlaşıldı
Para biriktiremeyenlere tek önerim Borçlanın.
Mesela birikimi yapıp ne yapacaksınız? Araba mi alicaksiniz o zaman kredi çekin ve o krediyi odeyin çünkü birikim zordur ama borcunu ödemek zorunda olduğun için mecbursundur boyle böyle istediklerini alırsın buda bir birikim sayılır21 Yorumla
Soran+1 yılSanırım napicagimi buldum , kredi çekip 5 yillik devlet destekli vadeli hesap acıp oraya faize koyup , kredi borcumu odiciim her ay.. en temizi böyle sanırım
- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılbiriktirmek için kenara koyduğun parayı unutacaksın.. Banka hesabına yatırıyorum ben kartımı da anneme verdim cüzdanımda durmasın harcamayayım diye zaten bankaya girip para çekmeye gidecek sıra alacak kadar azim yok allahtan tembelim..
01 Yorumla
Soran+1 yılAltın bozdurabilicek kivamdayim istedigim seyi almak icin.. demekki tembelligin avantaj oldugu durumlarda varmiş :)
+1 yılPara biriktirmenin tek yolu bütçenizde girenin çıkandan fazla olmasıyla mümkündür. Bu durumda yagelirinizi arttırmak zorundasınız ya da giderlerinizi kısmak durumundasınız. Her halukarda bir bütçe karalamak size yol gösterici olacaktır :)
02 Yorumla
Soran+1 yılIsin tekniginden ziyade.. yontemindeyim yani para biriktirmek icin.. mesela ptt hesabi dendi ki bu cepte.. digeride 5li vadeli hesap
- +1 yıl
Yöntem mi? Dediğim işin teori kısmında elinde + kalan bir şey varsa bunu tutmanın bin bir türlü yolu bulunur. Bence önemli olan işin bütçe çalışmasındadır. Bugün en ufaktan en büyüğüne; ister birey, ister aile istersen devlet ol bütçe çıkarmak zorundasınızdır.
hergün için kendini ayarlaman lazım diyelim ayda 150 lira biriktirmek istiyorsun bunu 30 güne böl 5 lira yapar bir kumbara ya da bir yere her gün koymayı alışkanlık et sabah kalktığında evden cıkıcan zaman oraya 5 lira koyucanı alışkanlık et böyle her gün yapmaya çalışırsan biriktire bilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılCok teferruatli ama bu. Daha pratik yontemler varmiş
+1 yılvalla para biriktirmek icin ayda kücük bir bütce ayirmak lazim kendine sanirim
her ay kazanctan belli bir miktar..
@LaLkiLaL e oldugu gibi tatil parasi olmasada azicik birikmis vardi gitti gerci.)07 Yorumla
Soran+1 yılGün olayı evt güzel ama 30 40 kisilik güne girceksin.. 40 ay sonra alicaksin parayi.. saglam 40 kisi bulmak çok kolay iş nasılsa :P
Soran+1 yılO zamanlari degerlendiremedik lal :)
- +1 yıl
Soran söyle bir anim geldi aklima
Kuzenime babam para vermisti ekmek al artan paraylada istedigini al diye , kuzen gitmis elinde cips kola cikolata dondurma geldi , annesi sordu emek nerde diye , kuzenimde para yetmedi alamadim demisti :))
@affedilmeyen de öyle yapmistirki simdi kurusu kurusuna para veriyorlardir
Soran+1 yılKuzenin harcama konusunda bende daha kötü durumdaymiş demekki :)
Maaşının bir bölümünü vadeli bir hesaba aktarılması için bankaya talimat ver ve öyle bir hesabın olduğunu belli bir süre unut... ben böyle yapıyorum 3 bin tl olan maasimi ayin 15 inde 2 bin tl görünce hesabım da ona göre harcama yapıyorum
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ben bankaya hesap astirdim aylik maastan kesiliyor , birde sadece paranin döndügü bulusma yeme icme olmayan günlere giriyorum ;)
08 Yorumla
Soran+1 yılGün olayı iyi evet ama toplu para gelio sonra püf gidio
Soran+1 yılHer turlu harcaniyor para :)
- +1 yıl
kumbara alsan napcam ki
para yok para:d
sen doldurup göndereceksen baska:D - +1 yıl
bizimkiler kurusu kurusuna tam veriyo
fazla diil:D
Soran+1 yılSadece gülücük atamiyorum kisa metinmiş...
:)- +1 yıl
aman yahu sende :)) gerseye bisi buluyon ben öyle bir cocuk olmadim hic
cokta param olmadi zaten
+1 yılKenara koy, iradeni kullan ve evde bunu harcayabilecek birileri varsa kimseye söyleme ya da biraz büyük meblağlar ise bankaya koy.
02 Yorumla
Soran+1 yılIrade sifir.. bir taraflara yatirim yapmam şart
- +1 yıl
O zaman altın vb. düşünebilirsin.
+1 yıloaranı bir yere bagla borca gir mesela araba al borcu bitince bir bakmışsın bir araba parası birikmiş. bir yere sabit ödemeyle bağlamazsan parayı birikmiyor.
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet borca girmeyi dusundum ama olay krediden geciyor.10 aliosun 15 veriosun. Kârlı gelmedi..
- +1 yıl
halk bankasının kredi faizleri bir ara çok düşüktü. hatta ayakkabı kutusu patlak verince iyice düştüydü.
araba almak iyi fikir ama arabanın da kendi masrafı var. hiç binmesen araba ayda 300 tl yer. bu da yılda 3500 tl gibi bir rakam yapar.
tabi ihtiyacın varsa düşünebilirsin... - +1 yıl
bak şimdi 10 alıyorsun arabayı alıyorsun 4 senede 15 ödüyorsun ve 4 sende arabanda mutlaka değer kazanıyor ve 4 senenin sonunda hadi sen 13-14 e sat arabayı 1-2 zararın olsun. sen bu şekilde 13 bin biriktirmiş olursun. ve başka bir şekilde 4 sende 13 bin biriktiremezsin. ben öyle yaptım mesela 6 bine bir araba aldım 2 sene borcunu ödedim 7500 e sattım bir kredi daha çektim ilk kredinin kalanını kapattım üste kalan paraylada 7500 ün üstüne koydum 12bine bir araba aldım aynı şeyi onada yaptım şu an 22 bin tl lik bir arabaya biriniyorum borcumda kalmadı haa 5-6 bin gibi haybeye ödediğim faiz oldu ama olsun balşka türlü 5 sende 22 bin birikmezdi
Soran+1 yılEvet araba isiyle al sat yapip para kazanan arkadaslarim var.. ama pek arabadan anlamam. Muhtemel kaziklanirim
+1 yılgünlük harcamalarimi kisarim birseyi almak istiyorsam beklerim ve asla kumbaraya attigim parayi almam
03 Yorumla
Soran+1 yılKumbarayi denedim.. ama dedigin gibi disari cikicagim zaman elim hemen ilk oraya gidiyor
- +1 yıl
maalesef böyle olmaz. ben cimri denecek kadar tutumluyim ama bazen o biriktirdigim 200 tl yi mesela aninsa harcayacakkadar da manyak :D bu senin elinde
Soran+1 yılIste bende benim elimde olmicak bir teknik pesindeyim
+1 yılşöyle anlatayım: geçen seneye kadar sigara kullanan bir insandım ve şükürler olsun ki bıraktım. daha sonra sigaraya vericeğim paraları bir kumbaraya koymaya başladım şu an 700 TL den fazla oldu.
01 Yorumla
Soran+1 yılSigara kullanmiyorum :( senin adina sevindim ama
+1 yılEnguzeli gidip aylık ödeyebileceğini miktarda bir yıllığına kredi çekeceksin. Çektiğin parayıda altına yatıracaksın. Bir yıl sonundada yine çekecen kredi onu ödeyecen... Böyle böyle birikecek
02 Yorumla
Soran+1 yılbir muhasebesini yapmak lazım olabilir aslında
- +1 yıl
Borcun olmadan biriktiremezsin.
kendine bir hedef koy ve eline maaş harçlık burs ne geçiyorsa önce o parayı ayır kalanını harca
00 Yorumlakaznadığın harcadığından fazlaysa kendiliğinden birikiyor özel çaba sarfetmene gerek olmuyor:)
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kaadar kazanirsan o kadar harcarsin diye de bir laf var ve ben bu cumlenin kontorolundeyim. silkelenmem gerek
Para & Ekonomi konusunda 587 cevap paylaştı. Kolay gibi gözükse de çok zor, kumbaraya atıyordum lazım olduğu zaman ilk aklım oraya gidiyor, o yüzden bir türlü beceremedim bende..
02 Yorumla
Soran+1 yılSende bendensin guzel fikir var bikac tane. Şu ptt olayı guzel mesela
+1 yıldamlaya damlaya göl olur ben sadece 5 kurus 10 kurus 25 ve 50 kuruşlardan şu an tam 82 lira 35 kuruş biriktirmişim
01 Yorumla
Soran+1 yılNe hoş :)
+1 yılcebimizdeki bozukluklar sanki birisi bize bedava vermiş gibi çok çabuk harcanıyor bozuklukları kontrol ederek başlayabilirsin :)
01 Yorumla
Soran+1 yılBozukluklarim kayboluo bide benim.. kumbarayi o yuzden kullaniorum ama birikim adina bisi yok. Gene gidip harciorum onu
Bende biraz biriktirdim
Yurtdışına çıkmala harcırahlarım , anne babadan kalma gayrimenkul satışlarım , işte maaşın büyük kısmı falan filan...07 Yorumla
Soran+1 yılMaaşin buyuk bir kismini nasil biriktiriosunuz olayindayim ben
- +1 yıl
Soran+1 yılAcıkcası kac para kazandiginizi degil , parayla nasil yatirim yapip biriktirdiginizi aciklasiniz sorumun cevabini almiş olurum
Soran+1 yılAnladim.. minik bir emrah stratejisi
Gizli Üye(30-35)+1 yılOncelikle bir yontem edin bak şu an altin ucuz her ay butcene gore ceyrek, yarim veya tam altin al ve sakla emin ol paradan daha iyi yatirim sekli
03 Yorumla
Soran+1 yılBozduruyorum. Keşke altinlarda bii tarih olsa atıyorum 2 yıl iicinde bu altını bozduramazsun diye tum kuyumcular beni geri cevirse.. o zaman elimde oylece kalir
Cevap sahibi+1 yılBankaya git 1 yıl çekememe diye sözleşme yap o zaman ;)
Soran+1 yılKeşke olabilse ;)
+1 yılKuruşları biriktir kenara koy unutacağin bir yere bir gün aklına gelsin her geldiğinde para koy sonra bir sürü birikir
00 Yorumlaİş kendinde bitiyor kenara 1₺ bile koysan unutup bırakıcan orda yerini bil ama dokunma yarın bakmışın 100₺ olmuş
10 Yorumla
+1 yılhergün harcadığın paranın yarısını kenarı koy ben oyle yapıyorum öğrenci olmama rağmen ayda 200 tl ye yakın birikiyor :)
00 Yorumla
+1 yılAnneanne bank en iyisi :D ben boyle 1.500 lira biriktirdim. Para elimde olunca havaya gidiyodu :D
02 Yorumla
Soran+1 yılBen annaneye parayi veririm evet ama sonra alamam nereye koyucaginj unutma potansiyeline sahip
- +1 yıl
haa o zaman kötü
Para olarak biriktirme bir şekilde harcanıyor altın falan yap
012 Yorumla
Soran+1 yılAltında bozuluyor. Heryer kuyumcu
Soran+1 yılIçimi açtın. saol
Soran+1 yılO zaman her koşe basina kuyumcu açmasınlar :/
Soran+1 yılDoviz olarak.. evet.. şu ptt olayiyla vadeliyi karistirabilirsem saniriim para biriktiririm. tabi ptt vadeli hesap aciliosa
Soran+1 yıl5li hesap bilgim yok acikcasi..
- +1 yıl
Besli beşli değil ya :D Devlet katkısı var mesela bir rakam belirliyorsun atıyorum ayda 500 tl her ay atıcaksın bankaya buna ek olarak devlette %25 veriyor para 625 oluyor yani her ay bir de bankanın normal faizi var ama belirli bir şart koyuyor parayı 5 yıl çekmiyceksin baya bir faiz alıyorsun yani ama zamanından önce çekersen bozuluyor faiz
Soran+1 yılGüzelmiş. 5 li degilde 3 lü falan olsaymiş daha iyi :P
Bireysel Emeklilik Sistemi ile rahatça biriktirilebilir. İsteyen olursa bir poliçe açabilirim kendisine :)
03 Yorumla
Soran+1 yılHem soruyu cevaplarim , hem isimi yaparim diyorsun yani :)
Soran+1 yılUmarım ekmegini yersin :)
1 gram altın al kenara koy 88-90 tl para olunca harcarsınız ama altın kenarda durur :)
10 Yorumlaaylık maaş var mı varsa oto talimat ver her a 150 tl içinden ken maaşın 1000 ise 850 kaldı ona göre harca
00 YorumlaBir borcun olmali ya da borclu oldugunu dusunmelisin, her ay, her maas aldiginda azar azar ust uste koyarak para biriktirirsin :)))
00 Yorumla
+1 yılborca gir ev araba vs bişi al, mecbur ol ödemeye. borç yiğidin kamçısıdır sözünü yerine getir yani :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKumbara en Mantıklısi bozuk paraları sürekli kumbara ya at ay sonu En az 200 çıkar
00 Yorumlaver bana ben bırıktırırım senın yerıne :D
01 Yorumla
Soran+1 yılDüsüncelisin saol
+1 yılGereksizce harcamadan.
02 Yorumla
Soran+1 yılBana hersey gerekli gibi geliyor
- +1 yıl
Ozaman biriktirmeden once bu huyundan ya da aliskanlik herneyse iste kurtulmanin yollarini ara.. Yoksa senin kumpara kutun bosluktan curur..
+1 yılVadeli hesap açtır...
01 Yorumla
Soran+1 yılVadeli hemde devlet katkilisi sanirim o yolda ilerlicim. ya da kredi cekip altın almakta mantıklı geldi
en azından küçük altın al
00 Yorumla
+1 yılIsin uzmani geldi 60 bin tl biriktirdim :))
013 Yorumla
Soran+1 yılNasıl? Nasıl? Nasıl? Yöntem alabilir miyim hemen
- +1 yıl
@coedalton abartma arkadasim istersen hem yasiyorum hem biriktiriyorum...
Soran+1 yılGercekten nasil biriktirdigini merak ettim
- +1 yıl
Arkadasim bilmeden ne atiyon.2 senede biriktirdim soyle biriktirdim. baktim para biriktiremiyorum (istedigim oranda) gittim sifir araba aldim. her ay once onun kredisini odeyince kalan parayla eglenmeye basladim. her sey de ihtiyac olmuyor soran oyle olunca. cunku herseyi alamadigindan oncelikli veya zorunlu olanlar ihtiyac oluyor..
- +1 yıl
Son 4 ayim. sonra 60 bin tl olacak...
Soran+1 yıl60 bin icin belli bir faiz odenir evet.. ama araba işlerine uzağım hem iste
- +1 yıl
Sende ev al ya da ne bileyim sana uygun bir yatirim sekli bul..30 bin biriktirmistim 30 bin icin 5 bin faiz odedim. bence kabul edilebilir sinirlarda...
Soran+1 yıl30 bini nasil biriktirdiin. Gercekten birikim konusunda iyisin
- +1 yıl
Cekicegim kredi oraninda tahmini hesap yapip her ay maasi cekince faize yatirdim bankaya. o sirada ne araba alicagima karar versim. sonrada aldim...
Soran+1 yılBaşarılı. Saol
- +1 yıl
Tsk ederim
dişini sıkıcaksın her gördüğünü almıycaksın
00 Yorumla
+1 yılgiderinden fazla gelirin varsa birikir
00 YorumlaNe icn briktrmk istiosn canım
00 Yorumla
+1 yılbir kadın kolay kolay para biriktiremez :)
00 YorumlaÜstten sık alttan yala , ozaman birikiyor
00 YorumlaDolara yatırım yap. ;) 6430 $ var.
02 Yorumla
Soran+1 yılDolar. Harcanmayi bekleyen taze döviz.. bu yöntem bana gelmez
+1 yılHer gördüğünü alışıcaksın.
00 Yorumla
+1 yılcok zor bırıktırılır ben 3 ay zor para bırıktırdım
00 Yorumla
+1 yılGerekli seyleri al gerisini kumbaraya at
01 Yorumla
Soran+1 yılÇooook gerekli sey var coook
Bana yolla paralari ben biriktirirm; )
02 Yorumla
Soran+1 yılBiraz zekiyiz galiba..