Toplum artık bunu bir zorunluluk olarak görüyor ne yani evlenmeyince ne oluyor dünyanın sonu mu? Hayır. Teyzeler programlanmış makina gibi aynı şeyi soruyor bir salsınlar şu insanları.😤

Toplum artık bunu bir zorunluluk olarak görüyor ne yani evlenmeyince ne oluyor dünyanın sonu mu? Hayır. Teyzeler programlanmış makina gibi aynı şeyi soruyor bir salsınlar şu insanları.😤

Değil. İsteyenden de ziyade bu sorumluluğu kaldırabilecek, kendini yeterince geliştirmiş kişilerin evlenmesi gerek. Kendini gayet güzel yetiştirip yine de evliliğe sıcak bakmayanlar olabilir, sorgulamam. Ama daha kendisinin farkına bile varmamış onca insan evlenmek istememeli bence. Sorgulamak haddime mi tabi ki değil. Ama sonra gelişemiyor, çağın ötesine geçemiyoruz bu tür kişiler yüzünden
Bence asıl zorunluluk, evlenmeye mecbur bırakılmaktır. Evlilik eğer karşılıklı ve dengeli bir ilişki içerisinde değilse sadece hizmetçiliktir, haksızlıktır, köleliktir, gasptır yağmadır hatta ihanettir, aldatmaktır ve kandırmaktır. Evli olupta çok insan var yapayalnız, çaresiz ve geçimsiz. Hep psikolojik hem ekonomik şiddettin kılıfı bile olur evlilik. Hele zorla evlilik sadece istismarın adıdır. Sevmem o yüzden eşit ve adil olmayan evliliği. Karşımda ki sadece beni gerçekten sevmiş ve öyle istemiş ise evlenirim. Sevdiğim ile evli olmak elbet isterim ama karşımdakinin gerçek mutluluğu benim için değerli. Nasıl mutlu ve iyi hissediyorsa öyle kurarım onunla hayatımı. Sadakat ise aradığı, her zaman sonuna kadar. Evli olupta aldatan çok insan var. O yüzden güvenmem hiç bir şeye kendime inandığım kadar.
Kesinlikle katılıyorum evlilik zorla olmamalı isteyen evlenir isteyen evlenmez sadece toplum bunu bu hale getirdi örneğin 20 lı yaşların ortası veya başından itibaren başlıyorlar çevre olarak "ne zaman evleniyorsun, felancının kızı evlenmiş sen hala neyi beklyorsun? " gibi sorulara. Birde karşına getiriyorlar birini evlen kur yuvanı diyorlar yahu ben belki istediğim adamla evleneceğim dimi? Kafalarına göre seçiyorlar işte buna karşıyım "her insan istediği kişiyle evlenmeli eğer evlilik istemiyor ise kararına saygı duymalı" birde bunu anlasa şu toplum ama yok cahillik hadsafhada.
@susluyoda Dünyanın en iğrenç man-yaklığı gerçekten. Hiç sevmem öyle baskı kurmaya çalışanları. Gerçekten de bu kötülük ve haksızlık ayrıca hırsızlık. Neler hissetiğini, ne istediğini, duygularını amaçlarını hedeflerini umursamıyorlar bile. Hiç dinlemiyorlar. Robot gibi görüyorlar insanı. Hizmetçi gibi görüyorlar zaten kadını. Sonra da derler ne zaman çocuk yapıyorsun. Yok kısırmısın yok bilmem ne. Kızın olur başka bir şeyler derler, oğlun olur başka bir şey derler. Topluma göre yaşanılmaz o yüzden. Topluma rağmen yaşanılır. Seversin mesela ama evlenmek zorundamısın? Belki yalnız yaşamayı seviyorsun. Belki sevdiğin olsun ya da olmasın bir süreci denemek istiyorsun. Belki kendi yolunu kendi amacını hedefini arıyorsun ve sadece bunları özgürce paylaşabilmek istiyorsun. Kadını ne biçim görüyorlar. Kadını ne biçim algılıyorlar. Kadını tanımıyorlar zaten sorun orada. Kadının kimliğine haklarına yaşamına özgürlüğüne sevincine mutluluğuna zevklerine karşılar. Buna düşmanlar ve bundan utanıyorlar. Hiç anlaşamıyorum geri kalmış ilkel kabile toplumlarıyla o yüzden. Benim tanıdığım ve kabul ettiğim kadın tektir ve hürdür ve o nasıl isterse öyle yaşar. Bıktık erkek egemenin pislik ötesi dünyasından. Zavallılar, cahiller gerçekten. Bir de kıyas yapıyorlar ya. En rezaleti. Herkes aynı şeyleri yaşamak zorundaymış gibi. Hayat bizim hayatımız. Hak bizim hakkımız. Kimse kendi düşüncesini bizim yaşamımıza dikta etmeye kalkmasın. Herkes kendi hakkını haddini bilsin. Bizim tercih ve yaşamlarımızda söz sahibi değiller. Biz kimsenin malı veya kölesi değiliz.
@susluyoda Evet çok haklısın. 🙏
İnsanların ekseriyeti or*spu olmuş. Değil eş düzgün arkadaş bile bulamıyoruz. Böyle ortamda nasıl evlenelim. Kimin eli kimin g*tünde, kim kiminle kaç kere yatmış belli değil. Kimseye güvenmek istemediğim zamanlar çok karamsar oluyorum. Şu anda da çok karamsarım. O yüzden şu anda kimseye güvenmiyorum. Evlenmekten soğudum artık. Siz evlenin
Zorunluluk gözüyle bakan insanların ben mutlu olacağını düşünmüyorum bana göre bir ihtiyaç ve olması gereken bir şey mutlu olabilmek için güzel duygular tatmak için anne baba olma gibi mesela
Cevap
8Cevap
İnsan hayatı boyunca yalnız yaşamaktan kaçar bu sebepten dolayı evlenir gadası
Hayır zorunluluk değildir hiç bir şekilde
Hayır, zorunluluk değil. Kişinin hayalini kurduğu bir istektir. Zorunluluk olarak bakıyorsa evliliğe, o evlilikten bir cacık olmaz.
Bu kadar abartilmasa evlilerin yarisindan fazlasi Şu an evli olmazdi o kadar diyim oyle muthis bir seyde gozukmuyo
Evlenmek için evlenmeye karşıyım ama evlilik dışı ilişkiye de karşıyım… 😅
Doğru kişi ile henüz karşılaşılmadıysa zorunluluk değildir
Bana da teyzelerim baski yapiyor evlilik için biktim
Cahil insanlara dert oluyor. Toplum baskısı yüzünden erkenden koca gidenler de bin pişman zaten.
Değil ama kürtülde öyle görünüyor
Bence gençlik daha ilkel bir kürtül oluştura bilir
*kürtür
Maalesef
Aile olmadan olmaz
Zorunda olduğu için kimse evlenmesin..
Kimee evlenmek zorunda değil
Olması gereken en güzel zorunluluktur.
Zorunluluk değil ama ihtiyaç
Degil ama insalik icin oyle
degildir
hayir degil