Sevgilimin annesi bana 15 tane abiye hediye almış, kabul etmedim, sizce ayıp mı oldu?

Bugün aile tanışması için sevgilimin ailesinin evine gittik ailecek. 15 gün önce de onlar bize gelmişti. Sevgilimin annesi bana 15 tane elbise almış hem de abiye kıyafet. Nişanında giymek istediğini seçersin diğerlerini de başka zamanlar giyersin diye. Ben kabul edemedim çünkü çok fazla vardı. Dedim ki "nişan zamanı geldiğinde o zaman elbiseyi seçeyim ve o zaman getirirsiniz müsait bir zamanda" dedim. Ayıp mı ettim bilemedim. Daha dur bismillah yani ne kıyafeti. Hadi 1 2 tane olsa anlarım da 15 tane. Anormal değil mi? Sevgilim baya zorladı almam konusunda, almam deyince de sinirlendi zaten.

Güncellemeler
+1 yıl
Bir güncelleme yapayım, sevgilimle nişan yaptık ama nişan bozuldu. Kendileri doğulu oldukları için çok fazla gösteriş seven insanlar. Bu çok büyük bir sorun değildi belki. Bunun yanında bazı anlam veremediğim gelenekleri görenekleri oldu ve bana dayatmaya çalıştılar. Sevgilimin annesi benim çalışmama müsaade etmeyeceğini söyledi. Oysaki ben çalışma hayatına çoktan atılmış bir kadınım. Sevgilim de annesine gereken cevabı veremedi. Ben de nişanı attım anında. Durum budur :)
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada kıyafetleri de geri verdim :)
Sevgilimin annesi bana 15 tane abiye hediye almış, kabul etmedim, sizce ayıp mı oldu?