Aslında soruyu söyle açayım. Erkekler beğendikleri kadına talip olabiliyor. Görücü usulü. Ben görücü usulü evlenmek istiyorum ama evden de çok çıkan birisi değilim. Birine talip olmaya da çekinirim ve öyle birini bulamayacak kadar evdeyim. Bir çaba göstermeden o kişi beni bulur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl1. Ailelerin Tanışması: İlk adım genellikle ailelerin tanışmasıdır. Her iki tarafın da aileleri bir araya gelir, birbirlerini tanır ve potansiyel evlilik konusunda konuşmaya başlar.
2. Tanışma Süreci: Ardından gençler tanıştırılır. Bu tanışma sürecinde aileler gençlerin birbirleriyle uyumunu değerlendirebilir. Bu süreç, buluşmalar, aile ziyaretleri veya ortak etkinlikleri içerebilir.
3. Karar Aşaması: Eğer gençler birbirlerini beğenir ve aileler de onay verirse, evlilik kararı alınır. Bu aşamada gençlerin kendi aralarında karar vermelerine de izin verilebilir.
4. Düğün Planlaması: Evlilik kararı alındıktan sonra düğün planlaması başlar. Geleneksel düğün adetleri ve törenleri genellikle bu sürecin bir parçasıdır.07 Yorumla
Soran+1 yılBunları biliyorum o kişiyi nasıl bulacağımı bilmiyorum
- +1 yıl
Ailen ve arkadaş çevrenle iletişim kurarak seninle uygun gördükleri bir adayı önerebilirler bu geleneksel yöntemlerle tanışma şansını artırabilir internet üzerinde evlilik amacıyla kurulmuş platformlar veya uygulamalar aracılığıyla da potansiyel eş adaylarına ulaşabilirsin bu sayede kendi tercihlerine daha uygun kişilerle tanışma şansın olabilir katıldığın sosyal etkinlikler veya topluluklar aracılığıyla yeni insanlarla tanışabilirsin ortak ilgi alanlarına sahip olduğun kişilerle daha organik bir şekilde tanışabilirsin unutma ki evlenme süreci iki tarafın samimi bir şekilde birbirini tanıma ve anlama sürecidir kendi rahatlık düzeyine uygun bir yöntemi seçmek önemlidir ister geleneksel ister modern bir yaklaşım benimse karşı tarafın seninle uyumlu olması ve samimiyeti ön planda tutulmalıdır.
Soran+1 yılGeleneksel yöntem seçmemin sebebi Allah rızası. Internetgen çoktan bulmuştum. Bu benim düşündüğüm görücü usulüne uymuyor ama. Artık her şeye görücü demeye başladılar.
- +1 yıl
Bazen çok iyi çıkar bazende çok kötü Allah herkesi gönlüne göre yazar
Soran+1 yılAnladım hayırlısı olsun herkes icin teşekkürler
- +1 yıl
Bana sorucak olursan görücü biraz riskli gibi de yinede sen bilirsin ben şahsen bildiğim tanıdığım biri olsun isterim başkan sona bildiğim ezberlediğim gibi gibi işte neyse hakkında hayırlısı olsun iyi geceler
Soran+1 yılHelali secene Allah yardım eder. İkisi de aynı riskte. Çok iyi tanıdım diyemezsin kimseye zaten birden başka türlü çıkabilir maalesef ama en kotu ihtimali düşünmemek lazım tabi. Ben günah olmasın Allah için dersem Allah beni yardımsız bırakmaz niyetiyle onu tercih ediyorum. Senin düşüncene de saygı duyarım açıklama ihtiyacı duydum sadece. Amin herkes için hayırlısı olsun inşallah sana da iyi geceler
En İyi Cevaplar
+1 yılaile aracılığı ya da çevre aracılığı ile damat adayı bulunur
damat adayı evinize misafirliğe gelir
bu misafirlikte gelin adayı ve damat adayı birbirilerini dış görünüm olarak beğenir
beğenme söz konusu olduysa adaylar konuşturulur
bu konuşmada evliliğe dair konular konuşulur kafalarda uyuyorsa evet denilip söz kesilirve asıl aileler arası ve evlenecekler arasındaki tanışma ve kaynaşma dönemi başlar
bu dönemden bir süre sonra nişanlılık dönemi gelir
bu sefer iki taraf birbirilerini daha iyi tanıyor daha bir samimiyet ortamı oluşmuş durumda olur
bu dönemden bir süre sonra da düğün için hazırlık yapılır ve evlenilir
görücü usulünde süreç böyle işler06 Yorumla
Soran+1 yılAday yok aslında soru o şekilde
- +1 yıl
aday bir şekilde bulunur dediğim gibi aileler arası veya akrabalar arasında sorup soruşturarak bulunur
Soran+1 yılKız olunca öyle kolay değil. Teşekkürler
- +1 yıl
olur mu canım bunun kızı erkeği yok
tabi ailen herkesin içinde kızıma damat arıyorum diyemez
bu işler biraz gizli saklı olur
haber gönderilir işte şurada ya da burada veya ayşe teyzenin bir oğlu var gibisinden
Soran+1 yılHayırlısı olsun haklısın. Teşekkür ederim
- +1 yıl
hakkınızda hayırlısı olsun elbette
rica ederim
+1 yılGörücü usulü aslında tavsiye gibi birseydir. Ülkemizde bu yöntem çok yanlış biliniyor. Eş dost akraba hısım olanlarin gençleri bekar gençler için çevrede takındıkları iyi olduklarına inandıkları diğer gençlerle tanıştırma yöntemidir. Aslında bugun bile zaten Sevgililik bile çoğunlukla görücü usulü ile oluyor. Arkadaş ortamında falan tanışmalar.. neyse konumuza geri dönelim... Büyükler gençlere telkinde bulunur onlarda isterse görüşür konuşur. Zaman geçer anlasabileceklerini dusunurlerse evlenirler. Olay bu yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıkcası zor olsa gerek birisi seni bulacak hele hele beğendiğin birisi bulacak. Bence sen talip ol, daha şimdi kulağıma çalındı kilometlerelerce uzakta köyde talibim varmış meğer. Açıkcası bu işler böyle haberim dahi olmazdı misal
05 Yorumla
Soran+1 yılKimse yokki zaten talip olayım. Ahlakının iyi olduğunu düşündüğüm biri için iyi düşünürüm ama o talip olsun isterim açıkçası benim için zor biraz talip olmak.
Cevap sahibi+1 yılEş seçimi öyle düşünmeyle olmuyor ya biraz vakit geçirip konuşmak gerek bir bahaneyle. Zaten bir yaştan sonra insan istiyor evlenip yuva kurmak eğer güzel temiz bir izlenim bırakırsan neden talip olmasın. Tabi tanışma faslına evlilik odaklı olmaktan ziyade doğal bir şekilde girilmeli, yani tanımak için konuşulmalı
Soran+1 yılEvet tabii ki. Anlaşıp sevmeyeceğim biri olmasını istemiyorum. Evlenmek için evlenmek oluyor o.
Cevap sahibi+1 yılÖyle valla insan evlenmek istiyor içten içe ancak bir çok engel ile karşılaşıyor. Herkesin bir çok sıkıntısı oluyor. Hayırlısı diyelim
Soran+1 yılAmin hayırlısı olsun herkes için
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
9Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://image1.challengermode.com/1c744e12-07d6-4e95-8141-08da6f1b88a9_256_256
Sende bir erkege git.
09 Yorumla
Soran+1 yılNereye gidiyorum mesele evlilik erkek değil
- +1 yıl

Erkeksiz nasil evlenecen?
Soran+1 yılHayır orası öyle ama sadece erkek olsun gibi bir niyetim varmış gibi yazmışsın
- +1 yıl

Aklinin sesini dinle.
Soran+1 yılÇok seviyorsun bu adamı galiba
- +1 yıl

Ne sevmesi bu bir mizahsen
Soran+1 yılTamam teşekkürler biliyorum izliyordum videolarını simdi sevmiorm
- +1 yıl

Hadi rastgele.
Soran+1 yılSaol. d
Gizli Üye(36-45)+1 yılDışarıya gerek yok elinin altında internet var burdan bile birini bulabilirsin istedikten sonra
013 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumlar da hep Tanrı rızası için demişsin sana naçizane tavsiyem Tanrı rızası için yapma hiç bir şeyi, bak ben 45 yaşıma geldim aman günah olmasın aman onu razı edeyim diye diye herşeyden kendimi sakındim kılı kırk yardım, sonuç? Sap gibi yaşıyorum, millet içki içer kumar oynar, zina eder faiz yer her türlü pisliği yapar onlara herşeyin en iyisini verdi bana beladan başka bişey vermedi nerde ilahi adalet? Bide temiz olana temiz olanı verecek diye vaat ediyordu hepsi yalan ve Tanrı yalan söyledi
Cevap sahibi+1 yılYani tanrı rızasını beklersen ot gibi bir hayat yaşar çürür gidersin hiçbir şey yaşamadan hiçbir şeyden zevk almadan
Cevap sahibi+1 yılSana tavsiyem her türlü haltı gençken yap emin ol sonunda en iyisiyle evleneceksin
Soran+1 yılİyi niyetli bir insan olduğunuzu düşünüyorum. Simdi size desem ki seytan sizi parmağında oynatıyor ihtimal vermez reddeder hatta kendinize yediremezsiniz.
Kafir olanlara dünya yaşayışı, süslü gösterildi de inananların bir kısmıyla alay ediyorlar. Fakat Allah'tan sakınan iman sahipleri, kıyamet gününde onlardan üstündür. Allah, dilediğine sayısız nimet verir.
Sizin tüm söylediklerinize söyle bir cevap var bizzat Allahin kendi kelamiyla. Nimet vermek zorunda gibi düşünürsen zaten senden üstün olduğunu kabul etmemiş olursun. O zaman senin her haltı yiyor dediklerinden pek farkın kalmiyor hatta onlar sadece günah işliyor ama sen dinden çıkıyorsun. Yani aslında en iyilerden olacakken en dibe çekmiş oluyor seni. Aslında sana garanti verebilirim ki tam kazanacakken kandırmış. Kırılma noktası vardır duaların kabulü için.
Yine şunu da soyliyim. Ben elhamdulillah her haltı yiyen biri değilim ama elim boş hiç dönmedim. Ettiğim dualar kabul oldu. Neden biliyor musun, çünkü ben zayıf bir insanım tasiyamam. Sen taşıyabileceği diye sana daha büyük zorluk ve daha büyük nimet hazirliyordu Rabbım ama sen o kırılma noktasında bıraktın. Hala iyi bir insansın ki bana sana doğru gelen bir şeyi tavsiye ediyorsun. Ama sen bana bir tavsiye verdin ben de sana veriyorum. Tabi uyup uymamak senin elinde yasin da her şeyi akıl edebileceğin kadar olgun. Bana başka şeyler söyleyebilirsin kendimce cevap veririm bu konuda
Cevap sahibi+1 yılOkumaya bile gerek duymadan şunu söylüyorum ben en evliyayım diyenden bile daha hassas davranıyordum din konusunda ve adeta kılı kırk yarıyordum ama bu saatten sonra bana tüm dünyayı verse o tanrı zerre gözünde yok bu saatten sonra ve artık ona zerre imanım kalmadı, varsın beni cehennemin en dibine atsın hatta sadece beni atsın zerrece umrumda diil 🔥🔥🔥 yani hepsi boşaymış bu kendimi ona razı edecem diye çabalar
Cevap sahibi+1 yılSon olarak şunu diyebilirim ki şu anda artık Ebu Cehil den fe firavun dan da, nemruttan da daha imansızım ve pişman diilim en büyük pişmanlığım bu yaşa kadar ona iman ve ibadet edip karşılığın da herkesin her canlının ihtiyacı olan şeyleri vermeyerek beni kandırmasın dan dolayı geçen zamandan dolayı pişmanım ben kendimi zina başta olmak üzere her türlü haramdan sakınırken o beni görmezden geldi ve geliyor, bir sineğin bir pirenin bile bir yuvası var çiftleşiyorlar ben bir insanım ve her insanın ihtiyacı olan şeyleri istedim ondan, demek ki zormuş ona bu istekleri yerine getirmek, ve ben asla ihtiyaç dışı bişey istemedim ondan, ama artık zerre bişey istemiyorum ondan nasıl ki o beni yok sayiyorsa ben de onu yok sayıyorum hodri meydan alsın canımı ve cehennem diye bişey varsa en dibine beni atsın
Cevap sahibi+1 yılVe en kötüsü de beni milletin diline düşürdü millet arkamdan neler neler konuşuyor bi bilsen
Soran+1 yılEn evliyadan evliyaysan bu dünyaya aşık olmazdın. Sen ondan öbür dünya için mi bir şey istedin ki evliya olasın. Bu dünya için istemişsin sadece belli. Neyi Allahtan çok seversen onu senden alır. Sen dünyayı ondan daha çok sevmişsin. O da senden almış. Ben dünyayı Rabbimden çok sevmiyorum elhamdülillah bana verdikçe veriyor. Çünkü biliyor vermese de ben ondan razıyım.
Cevap sahibi+1 yılEvlenmek yuva kurmak, çoluk çocuk sahibi olmak istemek absürt bişey mi 🤔 iyi oku bak zerre kadar canlılara bile mesela pire gibi canlıya bile bu imkanı vermiş benim bir insan olarak en büyük ve ihtiyaç duyduğum dünyalıği istemekten daha doğal ne olabilirdi? Ve bunu istemek harama düşmemek için en gerekli şey, ve dahi ben herşeyi kuralına göre oynadım hiçbir yanlışa ve pisliğe bulaşmadan dolayısıyla da herşeyin bir mükafatı olduğuna göre ve bunun karşılığını bizzat tanrı kendisi vereceğini söyleyip vermiyorsa tanrıyla aramda zerre bir bağ kalmamıştır
Cevap sahibi+1 yılNeyse bacım sen tanrıya güvenmeye devam et hiçbir şeye sahip olmayıp hayat avuçlarının için den kayıp gidince ve bomboş bir ömür tuketince belki aklına gelir bu dediklerim , yıllar önce bir abi vardı sosyal medyada ve söylemişti meğer ne kadar haklıymış dersin
Soran+1 yılRabbım bana bu kadar zor Bi imtihanı yuklemesin hep Lütfuyla rahmeti merhametiyle muamele etsin insallah. Çünkü ben imanımı kaybetmek yanlışa düşmek Rabbımi kaybetmek istemiyorum 3 günlük dünya için. Seni de tekrar doğruya yönlendirip duanı kabul eder inşallah. Başka bi şey yapılamıyor zaten şu noktada.
Cevap sahibi+1 yılBütün dünyanın kadınlarını, malını, mülkünü herşeyini benim önüme sersede bu saatten sonra benim için hiçbir şey ifade etmiyor, lânet olsun herşeye, ne tövbe ederim ne de bir daha ona yönelirim, dediğim gibi ben artık firavundan da imansızım
Soran+1 yılBu dünyan yanmissa diğerini de sen yakıyorsun abicim normalde zaten çok iyisin diye direkt sana oynmasış şeytan. Ben seni burada 2 dakikada imanlı yapmam. En azinfan isyan içinde ölme. İyiler öbür dünyada cennette sefasını sürerken sen yine kendini zavallı duruma düşürüp ikinci Bi darbeyi de orada yiceksin. Yine mutlu olanları izliceksin dicem ama bu sefer azabın içinde olacağından sadece çırpınırsin. İnsan ne yaparsa kendine yapar. Bizim haddimize değil onun vereceği nimeti sorgulamak. Firavunun ne kazandığını gördün de onunla bu kadar yarıştın. Vallahi abicim yine diyorum iyi insansın ama şeytan da seni iyi kullanıyor
+1 yılBiyerde çalışmıyomusun yaa eğer kendin bulamazsan ailen sana bulur yaşın ilerleyince
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmıyorum
Eve gormeye gelirler oyle gorurler evlenirler isteee
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılO seni bulur:)
013 Yorumla
Soran+1 yılKeşke en kolayı o 😅
- +1 yıl
Yaş kac
Soran+1 yıl20
- +1 yıl
E yuh daha erk3n :)
Soran+1 yılTam zamanı aslında
- +1 yıl
Daha gelir hele bekle
Soran+1 yılDoğulu musun
- +1 yıl
Evet :)
- +1 yıl
Güney doğu:)
Soran+1 yılBende doğuluyum ondan anlarım
- +1 yıl
Konuşalım istersen
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Bende
Bende istiyorum öyle knka
05 Yorumla
Soran+1 yılYok işte knka yasimiz da aynı Allah helalinden buldursun ikimize de insallah
Soran+1 yılNeden 22
Soran+1 yılAhah inşallah hayırlısıyla.
Gizli Üye(30-35)+1 yılcevrene soylicrn yoksa zor
013 Yorumla
Soran+1 yılNasıl soylicem evlenmek istiyorum diyemem ki.
Cevap sahibi+1 yılsoylicen ailen annen filannsoylicek teyzene halana komsuna vs onlar yonlendircdk
Soran+1 yılİşte bizim aile öyle değil. Herkes kötü gözle bakar bana. Evliliği o işten ibaret sanıyorlar çünkü
Cevap sahibi+1 yılne alak sacma sapan bisey baska sekilde evlenince sanki sevismeyecekmiymissin
Soran+1 yılNapim onlar öyle
Cevap sahibi+1 yılnerde yasiyosunuz dogu mu
Soran+1 yılDoğuluyum ama İstanbul
Cevap sahibi+1 yılyani guzel alimliysan illaki birileri cikar
Cevap sahibi+1 yılevden kurtulmak icin mi evkenmek istiyosun
Soran+1 yılHayır, Allah rızasına yönelik niyetim var. Birkaç sebep var ama Allah için genel olarak.
Cevap sahibi+1 yılneymis sebeplerin
Soran+1 yılEşimin de benim de günaha girmeden en basitinden birbirimize denk gelmemizi istiyorum. Klasik birlikte ibadet ederiz gibi hayallerim var işte
Cevap sahibi+1 yılyasin kacti
+1 yılYaşın kaç tesettürmusun bulursun uni okudunmu
00 Yorumla
+1 yılBasbaya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnene söle bulur sana birini
09 Yorumla
Soran+1 yılAnnem esra Erol mu
Cevap sahibi+1 yılEn iyi sen bilirsin öyle biride bulur. Sana kdkks
Soran+1 yılYa utanırım bu niye evlenmek istiyor der. Ben ailemden biraz farklıyım tamamen Allah rızası ve temiz bir sevgi yaşamak için evlenmek istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılYaş kaç senin
Soran+1 yıl20
Cevap sahibi+1 yılDaha küçüksün bu ne acele
Soran+1 yılAcele olduğunu düşünmüyorum. Evlenir evlenmez çocuk ev hanimligi gibi değil evlilik zaten. Helalinle sevgili olacaksın gibi dusun. Bu yüzden erken değil. 20 yaşında çoğu insanın sevgilisi var ben o yolu istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılTamam anladım sen yine anne ne söle o halleder
Soran+1 yılAnnem ahtapot değil ama esra Erol olmaya calisicak teşekkür ederim 🥰
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen bulur zaten
05 Yorumla
Soran+1 yılAileme nasıl diyim utanırım
Cevap sahibi+1 yılGörücü gelen yok mu
Soran+1 yılVar. Konuştum olmadı. Ciddi değiller yaşları da küçük diye herhalde. Ben 20 yaşındayım haliyle çok büyük de istemiyorum. Ama erkekler geç büyüyor ne istediklerini tam bilmiyorlar. Kararlı değildi konustuklarim beğenmişler sadece gibi düşün
Cevap sahibi+1 yılBana yazsana
Soran+1 yılSaol
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt