Ya evliyim, calismiyorum. Sosyal bilgiler ogretmeniyim atanamadim. esimde ogretmen. Calisacak misin, calismayi dusunuyor musun, atama vs o kadar sorun ediyor ki millet kendine.
Iste koca parasi mi yiyorsun diye kucumseyenler falan oluyor. Ne yapayim ac mi kalayim? Ya da evliyim ama hala babamin parasini mi yeseydim? Ya da babamizda erkek onun da parasini yemeyelim o zaman. Bu mantigi anlamiyorum. Allah'in bana helal kıldigini insanlar niye haram eder durumda ki.
Ben bu konuda esimle anlasiyorsam kime ne? Eşim benim ihtiyaclarimi karşılıyorsa millet bunun derdini niye cekiyor? Tamam kendi paranı kazanmakta guzel ama zaten evlilikte hepimizin parasi olmayacak miydi ben kazansaydim da? Şu an esim kazaniyor onun parasi oldugu kadar benim de param.
Kendi ihtiyaclarim konusunda para istetmemistir bugune kadar. Maasini aldigi an giderleri öder, kendine yetesi harclik alir gerisini bana teslim eder. Istetse bile istemekten cekinmezdim.
Adama en mahremimi gösterirken, bundan utanmaz, cekinmezken para da niye cekineyim? Bazilari istemek zor olmuyor mu falan diyor mesela. Iyi de adam benden sevdigi yemegi, tatliyi rahatca istiyorken ben para isterken mi cekinecegim? Ya da adam benimle malum seyi yasamak icin bunu teklif ederken cekinmiyor, utanip sıkılmıyor da ben parasi icin mi cekinecegim. Ya da her seyimiz ortadayken konu para olunca mi sıkıntı olmasi lazim.
Erkekler her seyi kadindan ister ve beklerken kadin, erkeginin parasini yerken mi sıkıntı oluyor? Sokaktaki adamin da parasini yemiyorum sonucta. Dini resmi nikahli kocam.
Bana iste bosaninca ortada kalirsin vs diyorlar. Arkadas su olur, bu olur diye dusunursek hayati yasayamayiz ki zaten. Siz şu hastaligi olursam diye, daha o hastaliga yakalanmamisken onunla ilgili ilac kullaniyor musunuz mesela. Olunca dusunulur, hal caresine bakılır. Ona bakarsaniz işin sonunda öleceğiz ama yaşıyoruz degil mi?
Ha bana birileri bana aylik 30 bin veriyor da ben almiyor degilim. Ya da x okuluna beni atayip gorevimi yapmiyor, elimin tersiyle itiyor degilim. Bu devirde artik erkekte kadinda 30 lu yaslarda atanir oldu, cok rakip var.
Cok isterdim meslegimi yapmak. Bosuna da okumadim elbette, o kadar emek var ortada, bu emege zaten ihanet etmek istemem. Atanmayi bekleseydim de evlenmeye gec kalacaktim biraz. Ne zaman nasip olacagi da belli degil bu islerin ne yazik ki.
Ama millet koca parasi yemeyi öcü gibi gosteriyor. Erkeklere kadin parasi yemeyi, kadinin yaptigi yemegi yemegi, kadinin temizledigi ortamda yasamayi, kadinin utuledigi kiyafetleri giymeyi de ayni sekilde öcü gibi gosteriyor musunuz mesela?
Kadin olmak suc ya bu dunyada resmen. Ev hanimi olsan suc, calissan parani kazansan bu sefer evine bakmiyor, cocuklar ortada perisan, yemek yapmiyor vs diye suçlamalar basliyor bu sefer. Agzimizla kus tutsak, ne yapsak yaranamiyoruz bu topluma. Biraz salın ya şu kadinlari.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer