Olmazsa olmaz
Olmasa da olur
Gereksiz/İstemem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kültürel mesele. Bazı yerlerde, düğünsüz evlenen kızlar için dedikodu yapılıyor. Özellikle de geleneksel yaşantının sürdüğü yerlerde, düğünsüz evlenen kızların bakire olup olmadığına dair şüphe olabiliyor. Size saçma gelebilir ama Anadolu diye bir gerçek var.
Selam 👋😇
Düğün yapmak benim için gerçekten önemli değil, ama ileri de eşim olacak kişi düğün isterse o ayrı. Çünkü her kızın hayalidir baba evinden gelinlikle çıkmak, düğün yapmak. Söyle bir seçeneğimiz olur düğün yapacağımız parayla şehir dışı tatili veya biraz daha üstüne koyup yurt dışı tatili yapmak daha mantıklı geliyor bana. Veya hiç olmadı düğün yapacağımız parayla yeni evimize eşya almak en mantıklısı sanırım
#íbobeyyy @íbobeyyy
Cevap
26Cevap
Olmasa da olur ben zaten düğün yapmak istemem.
Batının kötü herşeyine pek hevesli milletimiz sade düğün/nikah törenlerine genelde soğuk bakıyor. Gösteriş istiyorlar. -Batı'da ise sade nikahla evlenmekten hiç gocunmuyorlar.- Fakat unutulan bir nokta var ki o da maddiyat. Düğün için bu kadar paralar harcanacağına o para çiftin geleceğine, kendilerine yatırımlarına, ufuklarını açacakları seyahatlara kullanılabilir. Ayrıca girilecek borç demek mutsuz bir evlilik de demek bence. Çünkü borç yiğidin kamçısı değil olsa olsa belasıdır.
Bomboş bir şey. 47. derece akrabam gelip pasta yiyecek diye yüzbinlerce TL masrafa giremem. Yaparsam bile küçük çaplı, sadece kendi ailemiz ve arkadaşlarımızın olduğu bir düğün olur.
Çok gereksiz bir etkinlik. Gösterişli düğünler az gelişmiş toplumların işidir. Sade bir nikah yeterlidir.
Benim için hiç önemli bir şey değil. Kendi mutluluğumu yaşadığım heyecanı daha sade daha gosterissiz ve kendi halimde yaşamayı seçiyorum.
Düğün önemli kanka burada gereksiz diye atıp tutan herkes düğün yapma hayalleri kuruyor
Kesinlikle gereksiz ama toplum istiyor işte
Bence önemli bir deniz kenarında yapmak isterdim aile arkadaşlarla sadece
Yurt dışında yaşasam yapardım ama burada kültür ve ekonomiyle np
Hani derler ya ' Her kızın hayali gelinlik giymek ' diye işte o bende yok. Sade bir nikah en temizi
Düğün şart... Düğünden önce eşine yaklaşmak doğru değil dinimizde. Düğünden kasıt düğün yemeği
Ben önemsemiyorum ve gereksiz buluyorum ancak aileler bu durumu çok önemsiyor.
"hiç önemi yok gösteriş ve para harcamak sadece.
olmasa da olur sonuçta imzadan sonra her şey resmıyetsiz
kanka düğünsüz evlenecek bir kız bulursan bana söyle.
Yorumlara bak sayımız çok 👍🏻
istedikleri kadar pinti falan desinler , ben gösterişi altını, eğlenceyi sevmiyorum :) Eve çeyiz seriyorlar sanki pazar yeri gibi her şey var :D bana çok komik geliyor. Geçersin evine ne gerekiyorsa alırsın :)) Aile arasında sade bir tören daha samimi olur.
Ben de ucunda daha önce takılanları geri almak olmasa hiç haz etmiyorum düğünlerden. Erkenden almak bu ekonomide gayet zekice bir yatırım ama bunun işleyiş şekli çarpık ve itici.
Düğün olmasa daha güzel olur.
Götürdüğüm takılar gelsin diye yapmak mantıklı
düğün kına boş ve gereksiz 3, 5 yakininla nişan yap yeter
yani gerek yok aslinda
Herkes yaparken sizin mi bir hatıranız olmayacak?
Hiçte önemli değil
Bence gereksiz bir şey
Olmasa da olur ama ben yaptım
Düğün olmazsa da olur.
Aile kurmak mutlu olmak gibisi yok
Tercih meselesi
Olmasa da olur
Bence de düğüne gerek yok.
Bir anı kalıyor sadece
#Hükümdar
Çok masraf olur
Bence gereksiz