Merhaba ben 28 yaşında iki çocuk annesi bir kadınım. Evliligimde dokuzuncu yıla girdim ve bu süre zarfında toplasan eşimle iki yıl birlikte geçmiştir. Eşimin babası olmadığı için bir de kayınvalidemle yaşıyorum. Kendisi herşeye herkese karışıp konuşan darlayan anlayışsız bir kadın. Bu evlilik beni çok yordu. Eşimin gereksiz kıskançlıkları ve uzakta oldugu için beni darlamasi markete çıkmayı gezmek sayması cikarsan da saatli çıktığım zor bir evlilik içindeyim. Eşim çok kıskanç ve sinirlenince ağzından çıkanları duymayan bir adam. Babama varana kadar hakaret eden biri en ufak seyde beni babama şikayet eden bir adam. Kızdığı zaman beni babamlara kovan bana hakaret edip asagilayan biri sınırı geçince seni çok seviyorum diyor ve ben artık katlanamiyorum yıllarca herşeye ben yetismeye çalıştım. Annesi bı yandan kendisi bı yandan artık ona karşı icimde hiçbir sevgi yok kalmadı. Bosanmadim çocuklarım için ama yasananlar beni sinirlendiriyor hasta ediyor yoruyor bu çocuklarım için daha mı iyi sevmedigim bı adamı seviyor gibi yapmak artık zor geliyor ne yapmalıyım
Çok zor bir durum. Hele de 9 yıl insanın psikojisini düşünemiyorum. Bu senin hayatın ve biraz da kendin için yaşa kendi mutluluğun için bir şey yap hem çocuklarına iyi bir rol model olur bu hareket. hem çocuklar böyle bir evin içinde mutlu olamaz. Öz değerin yüksek olsaydı böyle bir evlilikte olmazdın diye düşünüyorum. Böyle bir adamın sevgisine de inanmıyorum. Resmen hapis hayatı. Annesinin evinde hizmetçi oluyorsun çocuklara bakıyorsun sanki tek senin sorumluluğun muş gibi. Yapılan her hakareti saygısızlığı aşallığı sineye çekiyorsun fedakarlık yapıyorsun ve üstüne kocanın kıskançlığı ve kompleksleri yüzünden ona hesap veriyorsun markete zor çıkıyorsun. Bu hayat mı? Sence bu çocuklara böyle bir ev yuva olur mu? Sana oldu mu da onlara olsun? Sende insansın yapma bunu kendine. Para kazanmak zor da olsa namerde muhtaç kalmaktan iyidir. Adam ne babalığını ne kocalığını iyi yapıyor. Özel hayatınızı babana şikayet ediyor saygısızca. Sanki baban seni değiştirecek. Buradan bir ergen ile evlendiğin belli. Büyük ihtimalle kendisi hatalarını sahiplenmiyor sorumluluk almayı bilmiyor ve otoriterin çözüm olduğunu düşünüyor. Seni babana şikayet ederek değiştireceğini düşünüyor. Evden kovuyor. Ve sende onurunu haysiyetini bir kenara atarak tekrar o cehenneme döndürsün. Azıcık onurun varsa o evden çıkarsın. Kendine güven. Bir insana değer vermek ne demek bilmiyor çoğu insan. Ve insan nedir onu bile bilmiyor. Kendilerinden bihaber ler. Boş yaşıyorlar. Böyle cahil insanlarla bir ömür geçmez. Allah yardımcın olsun. Umarım hayatınız daha güzel olur. Sana hayatında başarılar dilerim.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu dünya bazı şeyler için çok kısa, boşanmaya sıcak bakmıyorum ama böyle eziyet olacak durumlarda kadınlara üzülüyorum.. benim annem de babamdan çok çekti.. yemediği dayak, istemediği hakaret iftira kalmadı üstüne kuma da geldi, babam sağolsun çok çapkınmis bir sürü kadınla beraber olmuş, şimdi yıllar geçti babam bu yaşında hâlâ çapkınlık peşinde, annem artık dayak yemiyor ama artık sağlıklı da değil. Şu an maddi olarak durumları da iyi hepimiz evlendik barklandik.. o ise babamla aynı evde yanlızligiyla günlerini geçiriyor, sağlık desen kalmadı.. demem o ki kimse için değmiyor, insan belli bir yaşa geldikten sonra eşinden yoldaşlık bekler, herşeyi affeder, huzur ister ama annemde şu an oda yok.. evde huzur olsa bile kendisi istemeden huzursuzluk çıkarıyor, bir zaman sonra piskoloji namina bir şey de kalmıyor.. hasta olsaniz düşseniz en yakininizdan tekmeyi yersiniz, oyuzden kimseye ne güvenin nede kendinizi heba edin..
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik meraklısı soruların sahipleri bu soruyu iyi okusun. Senin evlilik eninde sonunda bitecek kırılma noktalarıni yaşıyorsun artık bundan sonra nereye kadar daha gider süresi belli olmaz ama demedi deme bu evlilik illa biter çok bile sürmüş benim fedakar Türk kadınım. Evlilik kadınlar için ceza ve pişmanlik erkekler için sultanlıktir bu ülkede yazık
00 Yorumla
abla asıl çocukların için boşanman gerekiyor mahvolacak psikolojileri ben çok isterdim böyle büyüyeceğime ayrılmalarına üzülseydim de travmatik anılarım olmasaydı diye
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılÖnce babanlarla konuş onların fikrini ve onayını al. Kendine bir iş ara. Orada çalış kendi kazandığın parayı harca. Bakarsın kendi evine cıkarsın zamanla. Hiçbir şey için geç değil. İnsanın ruhu yenik düşmeden kendisi hasta olmazmış. Bu seni öldürüyor. Nasıl mutlu olacaksan öyle yap. Ama aileni önce arkana al. Ya öyle de ya şöyle de ne yap ne et arkana birisini al. Ve cocuklarınla konuş. Babalarına karşı doldur ki yanına alabilesin. İş hayatı çok yorucu olucak ama eminim ki alışınca her şey kolaylaşıyor. Fakat kendine suandaki gibi bir rahatlık, dinlenme vb şeyleri kalmayacak. Daha özgür daha maddiyatlı daha huzurlu olacaksın ama daha yorgun iş hayatında daha stresli bir hayat bekliyor seni. Bunları göze alarak karar ver. Ya da ona karşı cevap vermeyi bil ve üstünlük kur. Baktın şiddet uyguluyor kayıt eder malını mülkünü alır atarsın onu evinden
12 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle Üşenmeyip bana böyle uzun uzun yazdığın için teşekkür ederim. Çocuklarım babalarıyla çok zaman geciremediler yani tahminimce çok sarsilmazlar büyük olan zaten kavgalara şahit oluyor. Farkında... İnşallah üstesinden gelicem
- +1 yıl
İş hayatıda hiç kolay değil ama onuda belirtmek istiyorum son kez. Vasıfsız isen özellikle. En kötü 2 yıllık açıktan okuyup bir yerlere girebilirsin daha rahat olur. Ya da hastanelerde temizlikçiler kötü gözüksede işleri rahat. Silip geçiyorsun. Birisi kusarsa anca sorun oluyor. Bulursan masaişi bul. Boşanmak kolay bir şekilde atlatırsın. Tartışma şöyle böyle. Hem belki kendisi anlar ve dizginler kendisini boşanmayı duyduğunda. Fakat tekrarlarsa evet boşanmalısın
- Aile & Toplum konusunda 922 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi gelirin varsa hiç durma boşan ve taşın, yoksa önce ailenle konuş sana destek olurlar mı öğren. Çocukların büyümeden ayrıl ki onlar kolayca duruma alışabilsinler.
Bir evlilikte olması gereken basit standartlar seninkinde yok anlaşılan yani huzuru başka yerde aramalı ve sana kötü gelen o ortamdan uzaklaşmalısın.
Bunu yaparken de sağlam adımlar at ve cocukalrina yansıtmamaya çalış. Zaten babalarını halihazırda çok görmedikleri için yeni gelişmeler onları pek zorlamaz.
Bir kere yaşıyoruz, keyif almak gerek.10 Yorumla
+1 yılCiddi misin?
Yanlış bir ilişki yaşamışsın boşanmışsın eğer hayatına "kalbini seven gerçek bir efendi erkek" çıkmadıysa ne diye ikinciye evleneceksin... Kusura bakma yanlış bir ilişkiden çıkıp yanlış bir ilişkiye gitmen senin aklını ve duygularını dengeli kullanmadığını gösterir... Yeter artık sapıklaşmayın!05 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşım be baskasi ne diyon bı ozgur kalsam ne ilişkisi Allah korusun ne sapığı 🙄
- +1 yıl
Seni kırmak değil niyetim boşanabiliyorsan boşan ama önce kendine bir sekilde iş bul, kendine güven yaparsın
- +1 yıl
Ne yazarsam kırılabilirsin... Başta da söylediğim gibi "kendine güven yaparsın bir yolunu bulursun" ama o yol pislik bir yol olmasın... Her erkek efendi değildir bunu görmüş oldun, efendi erkekler sessizdirler
- +1 yıl
@Soylu_Orgun ne boş yapmışsın be
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSabretmek lazım diyenleri anlamıyorum kendini çok yıpratmışsın ama analık işte seni anca anneler anlar bu durumda yine çocukların üzerinden yola çıkıcaz senin ruh halin onlara yansıyor mu seninle, sizinle birlikte onlar da yıpranıyor mu yoruluyor mu buna bakmak lazım sonrasında çocukları geçindirebilecek bir gelirin onlara yetebilecek bir psikolojin var mı bunların hepsini iyice düşün hepsi olumluysa durma boşan derim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu zorlu durumda olman anlaşılır bir durum. Öncelikle duygusal sağlığın önemli, kendine iyi bakmalısın. Uzun vadeli bir çözüm için profesyonel yardım almayı düşünmek önemli olabilir, bir terapistle konuşma veya danışmanlık almak sana destek olabilir. Aynı zamanda duygusal olarak destek bulabileceğin yakınlarınla iletişim kurmak da faydalı olabilir. Çocuklarını düşünerek, kararlarını dikkatlice değerlendirmen ve güvendiğin bir destek sistemine sahip olman önemli.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Çok zor bir durum bence durumun dahada kötü olmadan ayrıl derim seni annesine bakıcı yapmış daha çok psikolojin bozulmadan ayrılmak en güzeli derim zaten kağıt üstünde evliymissin bildiğin hapis hayatı inşallah çok mutlu olursun üzüldüm gercekten
13 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten insan olsa annem gibi bakıp ilgilendim. Ama insanlar içinde kaynanam da beni çok asagiladi. Dayanamıyorum
- +1 yıl
Arkadaşıma katılıyorum.
İmkanın varsa ayrıl canım. Değer kıymet bilmeyen insan sen kuş sütüyle beslesen de seni görmez.
Bu tip insanlar için de Kendini yıprattığına değmez.
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bir süre sonra sinir hastası olur ve ömür boyu ilaca mahkum bir bitki gibi yaşarsın. Bazen kangren olan parçayı kesip bedenin kalan kısmını kurtarmak gerekir. Böylesi bir hayat insanı intihara sürükler
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni kimin doğurdugunu unutmamalısın , Sen asil bir kraliçesin , her zaman insanlara karşı saygılı olmalısın, Onlar kötülük yaptıklarıyla kalsınlar. Sabırlı olmalısın. ayrıca boşanmak istiyorsan boşanmalısın, insanlarla gereksiz münakaşaya girmemelisin. Çocukların yeri annesinin yanıdır. Çocuklarını yanına almalısın boşanmak istiyorsanda üzülmemelisin , Sen neleri atlattın☺bu mu zor gelecek
00 Yorumla
+1 yılÇoçuklarin için berbart bir durum bende az çok öyle bir ailede büyüdüm ve çok travma kaliyor anneme herzaman kiziyorum niye boşanmadin diye ÇÜNKÜ ASLA DEĞİŞMİYO HERZAMAN AYNİ ! O yüzden çoçuklarina gerçekten değier veiryorsan sonuçu ne olursa olsun boşan! Evsiz kalin sokakta yaşayin ama sevgi dolu bir yuvaniz olsun öteki türlü boş
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılBoşanma davası diye bişey var 😂aynı sorunu annem 55 yaşına kadar çekti ve boşandı yol yakınken boşan
10 Yorumla
+1 yılKlasik Türk aile yapısı. Şimdi kadın tarafı da aman çocuklar var diyip evliliği sürdürmeye meyleder. Ömür boyu kaos
10 YorumlaBence sürmesi sağlıksız olan bir evlilik bu bu evlilik devam ederse cocuklarininda seninde hayatın mahfolcak ayrilman en doğrusu olur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 744 cevap paylaştı. Valla huzursuzluğun sonu yok böyle bir aileyle böyle bir kocayla hayat geçmez keşke sen benim karım olsaydın seni ne güzel mutlu ederdim 🤗
00 Yorumla
+1 yılboşa geçen bi ömür kısacası daha aklın başına da gelmemiş gelse çoktan boşamıştın neyse nasıl olsa 9 yıl gitmiş artık boşansan ne boşanmasan ne
00 YorumlaEkonomik özgürlüğün varsa ayaklarının üstünde durabileceksin boşan. Ama diğer türlüsü çok zor maalesef
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 556 cevap paylaştı. Allah yardım etsin Eşin niye uzakta sen ayrılsan çocuklarına bakabilecekmisin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı. O kadar benzer yanımız varki sizinle. Bunları okumak içimi daralttı. Allah kurtarsın diyorum..
10 YorumlaÇocukları düşünüyosun ama böyle yaparak çocukların daha çok pisikolojisinii bozucağınızı düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılcinsel özlem ve ilgi özlemi olmayan bir evlikte aldatmalar ve boşanmalar olur bence boşan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. Çocukların biri sekiz diğeri yedi yaşında o zaman... 🤔
00 Yorumla
+1 yılAilen destek olursa boşanman en iyisi çalışıp kendi paranı kazanman lazım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor şeyler yaşıyorsun... Sen git evden çeki düzen verecekse dön yoksa dönme o eve...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeminederim 2 yıldır evliyim sizinle aynı sorunları yaşıyorum eşim uzakta bir kızım var kızım için sabrediyorum ama olmuyor boşanmak istiyorum artk 😔
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılErken evlilik, ve bana çok tanıdık geldi anlıyorum bu durumu.
00 Yorumla Ortalıkta kadin aldatmalari lafları çok gezdiği için sizin aldatmanizdan korkuyor. Zaten aldatmayacak bir hanıma benziyorsunuz ama maalesef insanlar bir kelime duyunca internette orada, burada herkes aynı sanıyor.
00 Yorumla
+1 yılYıllardır katlanan bir anne isen cocukların büyümeden yap biyan önce kurtul rahatına bak benimde başıma geldi baba sevgisi hiç yok bende ama en iyisi ayrı.
00 YorumlaÇocukta bir yere kadar artık Allah ıslah etsin bunun gibileri
10 YorumlaYıllarca zaten çocuklarını düşünmüşsün biraz da kendi sağlığını düşün kendin için bence boşan öyle evlilik mi olur
10 Yorumla
+1 yılZor durumun çocuklar içinde zor ama insanında kendısını düşünmesi gerekiyor mutlu olmak istiyor sağlam adımlar at ailende arkandaysa güzel
10 Yorumla
+1 yılBu hayatına mal olucak bir seçim. Ya cesaret eder yaşarsın ya da sadece etrafındakilere bakarsın. Çok şey yazmak lazım senin yaşadıklarına
00 Yorumla
+1 yılHayatım sen evlilik yaşamıyorsun sadece iki çocuk yapmışsın onun dışında seninki evlilik değil
00 Yorumla
+1 yılSanki seni az çok tanıyorum ben bi kere daha böyle bi soru sorulmuştu o tanıdığım kişi olabilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Konuşmuştuk hatta
Swnce twk suc ondami? Yoksa unutun birsey yokmu söylediklerinde
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılBoşanabilecek maddi manevi gücün var mı
06 Yorumla
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
Nasıl yapıcaksın bunu peki? Ailen destek olur mu?
Soran+1 yılÇalışmama izin vermiyor ancak boşandıktan sonra iş ve düzen kurma planlarına girebilirim ama çocuklarım için endişeleniyorum yapabilir miyim bilmiyorum
- +1 yıl
Yapabilmen için çok net cesur ve kararlı olman gerek. Bana kalırsa çok geç bile kalmışsın aslında
Soran+1 yılUmarım bir gün bu siteye "başardım" yazabilirim
- +1 yıl
Buraya yazman önemli değil ki. Aklına koyman önemli. Umarım başrırsın. Sana biçilen kaderi siler atarsın
Ailende destek çıkıyorsa hiç düşünme
04 Yorumla
Soran+1 yılAilem arkandayız diyor bana ama belki de düzelir diyor yani çok da hevesli değiller.
Soran+1 yılBir defasinda kavga ettik bosanicam dedim bana senin sevgilin var kesin dedi
+1 yılzorr ewlilikler oyledir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 652 cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama kocanda amma öküzmüş
10 Yorumla Boşa geçen bir mutsuz bir hayat boşan bence
10 Yorumlaver yolu o zaman reis
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılgeç kalmışsın, boşanmakta
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılZor valla
Allah sabır versin00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Biran önce boşanmalisin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılmesafeli evlilik ve çocuklar hep sende büyümüş
00 Yorumla
+1 yılHayatı kendine cehennem etmişsin.
00 Yorumla
+1 yıleşine söylemeyi dene istersen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpiskolojik sorun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim evliliğimizden farkı yok desenize
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNerede bu adam
00 Yorumla
+1 yılBenimde sonum böyle olucak bu gidişatla
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor hayat
10 Yorumla
+1 yılEsra ezmeci bakın kitaplarına
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı. Sabretmek lazım...
00 YorumlaBoş bir evlilik
00 Yorumla
+1 yıl19 yaşında evlenirsen evcilik oynarsın böyle.
00 YorumlaNasıl bir şey bu
00 YorumlaAllahım yâr ve yardımcın olsun..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbüyük şansızlık gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe iş yapıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk baştan böyle miydi
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇocuk varken seçim yapma durumun zor olduğunun farkında mısın
Boşanmalısın
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!