Soruyu daha şimdi sordum ♥️ çok süper soru için teşekkür ederim @Kizlarsoruyor
Evlenmiş ayrılmış çocuğu olan birisiyle evlenir misiniz?
Soruyu daha şimdi sordum ♥️ çok süper soru için teşekkür ederim @Kizlarsoruyor
yani büük konusmayım da evlenmem. cocuklu kadın bi bagı olan kadındır. en iyi seneryo eşi vefat etmiş olur ki eşinin ailesi salca olcak. hadi o da olmadı. cocuk sana cici baba dicek itici yani. ona sevgini gostermek zor. yapana saygım var ama ben yapamam yani. soyle olabilir. bizim bi komsumuz vardı.2side 2. evliliği damatın kızı gelinin oglu vardı evlendiler. kadın kıza ana erkekde oglana baba oldu ve güzelde aile oldular. seker fab emeklisi oldu adam. cocuksuz hadi bi nebzede. cocuk bilmiyorum.
Haklısın kardeşim
Olabilir, ama çok ciddi bir zamanlama lazım onu çok iyi tanımam gerekir yıpranmamam açısından. Bu çok etkisel bir durum her ikimiz açısından da bu şekilde. Evlenmek için acele etmem eğer onun acelesi varsa yollarımızı ayırırız. Düşünceler, problemler, sorunlar bunlar hep etkiler, ama sağlam psikolojisi var ve hayatını en makul düzeyde yönetebildiğine inanırsam evlenedebilirim. Yani her şey çok ince bir çizgide bir ayak kaymasına bakar, hoş benim için çoğu şey bu şekilde ama böyle birinin psikolojisine baştan hazır olamam gerekir, her şeye toz pembe bakamam.
Değerli yorumun için teşekkürler bence benim fikrim hiç riske girmemesi bir kişinin
Rica ediyorum ne demek güzel yorum
Aslında böyle bi evlilik istemem. Fakat erkek olarak yaş ilerleyince zaten aradaki yaş farkı 7 yaşı geçmeyen ilişkilere varım. Fakat yaş ilerleyince de karşıdaki kişilerde birseylerin olmaması ilginç olurdu. Şimdi diyorum da 35 yaşına gelmiş ama hicbirsey yaşamamış kadında imkansız. Ya bi sorunlar vardır. Ya da evlenip bosanmislik normal gelir insana. Fakat aile büyükleri de istemez benim evlenip boşanmış biriyle evlenmemî.
Dostum ben kendime de kabul ettiremem ki?
Evlenmem
Çocuğu olan kadın mecburen eski kocasıyla görüşmek zorunda kalır, bana uymaz o durum.
Kesinlikle katılıyorum
Cevap
33Cevap
Öyle insanlar çok seçici olurlar ve karar verirken sadece kalbini değil çocuğunuda düşünmek zorundadır. Asıl soru o durumda olan biri bekar birini ister mi?
*hiç evlenmemiş
Merhabalar
Büyük lokma yerim ama büyük konuşmak istemem ama hiç çocuğum yoksa çocuğu olan biriyle evlenmek gerçekten diğer taraf için çok zor
Dul olması neysede çocuklu olayını istemem. Anne olmadım. Merhametli olmam. Ezerim çocuğu. Ahirette bide onun günahı ile uğraşamam
bekar biri olarak çocuklu biriyle evlenebilirim eğer eşi vefat etmiş ise ama eşi yaşıyorsa olmaz çünkü çocuğun babası sonuçta sürekli görüşecekler
Hayır. Benim tatmadığım duyguları önceden yaşayan bir insanla evlenmem.
bazen olmaz dediğimiz ne varsa hepsi oluyor o yüzden evet diyorum büyük konuşmamak için.
Ama silah zoruyla imza atmıyorsun.
Onu demek istemedim , bazen hayatın ne getireceğini bilemeyiz bakarsın çocuğu olan boşanmış adama aşık olmuşsundur. O yüzden evet diyorum
Aşk sahte duygu ya. Ömür boyu sürmüyor.
Mesela yani , örnek verdim
Sen şu an ilk aşık olduğun kişiye hala aşık mısın?
Evet.
Kişiden kişiye değişir bu durumlar
Orasını ben bilemem. Sırf benim önermemi tersine çıkarmak için de olabilir ama sanmıyorum
31 yaşındaki bir kadının öyle olması imkansız. Biliyoruz da konuşuyoruz.
Kişiden kişiye değişmiyor hiç sekmez.
Gerçek yaşım bu değil 19 yaşımdayım, haliyle normal bi durum.
Kişiden kişiye değişir. Milyonlarca insan var milyonlarca hayat var kişide kişiye değişmeseydi Aşk soyut bi kalıp olmazdı
Kişiden kişiye değişmeseydi aşk soyut bir kavram olmazdı derken?
Pardon kalıp
Neyse konuşmayı kesmek mantıklı.
Mesela duygular en basitinden. Bilime göre duygular sadece hormonlarla açıklayabiliyor şu anki bilime göre ama hepimizin üzüldüğü sevindiği ağladığı durumlar farklı eğer ki sadece hormonlarla yetinilseydi robot gibi olurduk. Bu yüzden de kişiden kişiye değişir her duygu ve duygular soyuttur bunun gibi mantık yürütebilirsin
Kaynak?
Sen gerçekten 19 yaşında mısın
Kendi yorumunu katıp bilime göre demen gülünç.
Bunları bilmen gerekiyor endokrin sistemini araştır tek bi kaynakta açıklanmıyor ki her yerde bu var
Ben bilmediğimi demiyorum. Bağlantılı konuşmuyorsun. Biz a’yı konuşuyoruz sen z’yi konuşuyorsun.
Biraz realistik konuşalım o zaman senin belirlediğin kriterler mi daha kesin yoksa duyguların mı? İrade meselesi bu ya.
Hayır, gerçekten şunu demek istiyorum bağnaz fikirlisin kullanıcı adın tamamen seninle özdeşleşmiş. Kendin hariç bütün fikirleri reddediyorsun ben sana burada en doğrusunu da açıklasam boşa.. çünkü kendi bildiğini her türlü kabul edeceksin ötesi senin için safsata.
Sen de kendini profil fotoğrafı olarak koyamayacak kadar özgüvensizsin tatlım. Düşüncelerin aşırı dar. Biz olan şeyleri konuşuyoruz. Hayat deneyimlerini. Sen iradesiz olabilirsin anlarım ama benim savım budur. Sen gelip bağnazsın diyemezsin en sonunda çünkü mağlup olduğunu biliyorsun bu şekilde kapatmaya çalışıyorsun. Hayat umarım sana akıl verir kim bilir bilinmez. Kendim hariç bütün fikirleri kabul etmediğimi sen bilemezsin. Ahahah tezatlıkta 1 numarasın. Şimdi otur o yıkık hayatına devam et.
Mesela benim dediğim de bi yanlışlık var mıydı sana hormonal sistemden bahsettim çünkü kaynak istedin. Anla diye örnek verdim anlamadın konuyu saptırdığımı söyledin, dediklerimi kendine göre yorumladın kişiden kişiye tabi değişir başka yerlerde böyle konuşursan adın cahile çıkar haberin olsun. Çoğunlukla da duygusal acın olduğu için böyle konuştuğunu söylerler
Doğrusunu açıklasam da ahahaha sesli güldüm kime göre doğru neye göre? Ya adından utandığından dove olivia koyduğunu biliyorum bye bye
İşte bak kendi ağzınla söylüyorsun ' hayat tecrübesi ' herkesin hayat tecrübesi aynı mı
Kanka özgüvenli olup kendini koysana bir. Bu arada cahil kalayım ama özgüvensiz olmayayım. Hayat tecrübeleri kesişir bir noktada. İyi günler. Dove sabuncuk.
İşte bak sende basit insanlar gibi hayatında olan insanlara başarılar diliyorum, üslûbumu bozmadım umarım daha az sinirli olduğun bir zaman aklı selim düşünürsün. Çok gerginsin
Ayrıca fikirlerin konuşulduğu bi ortam burası neden kendi fotoğrafımı koyayım cahil kalacağıma özgüvensiz olayım her zaman daha iyi 😉
Ben sinirli değilim. Bana resmen hakaret ediyorsun yok bağnazsın yok şöylesin. Sen de hazımsızlık var hazımsızlık. Hemen ilk şeyde sert sert konuşmalar. Karşındakini tanımıyorsun bile. Baştan aşağı önyargı kokuyorsun. Kafana göre bilim şunu diyor diyemezsin. Aşk denen şey geçicidir. Geçer bir süre sonra. Tek hakikat ölüm.
Cahillik geçicidir ama özgüvensiz olmak kalıcıdır. Sana bir ömür boyu başarısızlıklar dilerim.
Ya kanka ben bekliyorum bilimsel kaynağını ama öyle blog sitesi olması :(
bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim. Ben sana başarılar dilerim bu da senin için başka bi tecrübe öyle düşün🦋
Kaynak göstermedin ki? Bilim neyi diyor göstereceksin kaynağını? Ne okuyorsun sen tıp mı?
Senin 40 alimle yan yana gelebilme ihtimalin bile yok ki. Neyden bahsediyorsun.
Kitap mı internet kaynağı mı
Okuduğun yeri bile bilmiyorsun. Ben ne diyebilirim ki?
Kaynağı incelemeyecek misin kitap mı internet makalesi mi istiyorsun ona göre
Dünyaca ünlü bilimsel bir siteden at. İngilizce de olur.
Öyle mehmet abinin ayşe teyzenin günlüğü tarzı bir site değil. Kanıtlanmış bir site olsun. Gazetecilik okuyorum her yazılana inanacak olsaydım ohoo.
Mesela Mahmut Gazi Yaşargil hoca var TÜBİTAK dergisine attığı makale var önce hocayı araştır
Tamam
Osmangazi tıp dergisinde var bunlar liseyi bitirmişsin orada biyoloji kitaplarında bile geçiyor
Tübitak global bir şey mi?
Bunu diyeceğini bildiğim için önce hocayı araştır demiştim. Bu adam çok kıymetli Neurosurgery bilim dergisinde yüzyılın adamı seçildi
Onun dışında mesela Richard holt onun temel endokrinoloji kitabı var okuma şansın varsa oku
Gelişmiş ülkelerin bilim insanlarını kıstas alıyorum ben.
Peki alıntılama denen bir şeyden haberin var mı?
Neden işviçre Almanya senin vatanındaki parlak insanları kıstas alıyor, ki bu adam zaten ömrünü yurt dışında geçirmiş, Richard holt örneğini de verdim onu kabul etmeyecek misin
Tamam da senin yorumunla alakası yine yok? İsviçre almanyada bol bol bilim insanı bulabilirsin. Oraları zaten nitelikli insanları alıyor. İltica etsen seni almazlar mesela :(
Çünkü sorunun asıl cevabını veremiyorsun.
Var en başından duygular ve hormonlardan bahsettim değil mi, sende kaynakça istedin al kitapta profesör de kendi ülkenden de örnek verdim
O kitaplarda hepsi geçiyor tıp fakültesinde derslerini veriyorlar
Peki herkesin hormonları aynı mı :(
Asıl soru bu değil mi yanılıyor muyum
Hani bana diyorsun ya genelleme yapma kendi pencerenden bakma diye. Hayat peri masalı değil.
Sağlıklı insanın hormonları farklı sağlıksızın farklı.
Şimdi hormonlar aynı ama çevresel etmenler, kalıtsal olarak aktarılan genlerden dolayı herkeste farklı işliyor. Mesela çekinik genler var duymuşsundur vücudumüzda trilyonlarca hücre var çekinik genler senin baskın hormonlarını ve işleyişini belirliyor
Sen kendine dul çocuklu adamı reva görebilirsin buna aşk deyip ama ben görmem. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli şey akıl. Tanıştırayım.
Evet anlatmaya çalıştığım o
“Onu demek istemedim , bazen hayatın ne getireceğini bilemeyiz bakarsın çocuğu olan boşanmış adama aşık olmuşsundur. O yüzden evet diyorum”
Bende görmem , tamam kaynakları geçtim şöyle düşün her an her şey olabilir değil mi bazen en istemediğimiz kişiyi yanı başımızda görebilir en değer verdiğimizden darbe yiyebiliriz öyle değil mi bu hayatın ne getireceğini kimse bilemez
Belki bu senin imtihanındır sadece dul bi erkek de değil belki daha kötü durumda olan bir insan senin deneyimin olacak. Olmayacak asla diyebilir misin
Aynen cümlem de yazdığı gibi hayatın ne getireceğini bilemeyiz
Hz. Mevlana'nın çok yerinde bir sözü var "Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, Şaşmam dersin şaşarsın. Öldüm der durur, yine de yaşarsın."
Ve aynen senin dediğin gibi hayat peri masalı değil bazen kendimize reva görmediğimiz hayat bize layık görür
O insanın demesiyle olmuyor olacağı varsa olur.
Değil mi aynen öyle belki tanıyorsundur diye örneğini verdim Mevlananın
Yani umarım anlatabilmişimdir gazetecilik okuyorsun aydın fikirlere ihtiyacımız var umarım sende onlardan biri olursun kimsenin kötülüğünü istemem sonuçta
Tamam sorun değil. Görüş ayrılıkları olabilir. Sağ ol.
Eğer bir birimize uygun isek benim için fark etmez zaten çocuk benim olmasa bile yinde bakarďim hata kendimi çocuğum gibi yani fark etmez 🙂🙂
Yaşım gereği evlenip ayrılmış biriyle olabilir tabii, kısmet bu işler de. Çocuk mevzusu beni çokça düşündürür…
Daha önce denedim ama olmuyor. Evlenip ayrılmış kadınlar hayattan ders almak yerine daha rahat bir hayat sürme derdine düşüyor
evlendim boşandım bekar bir sevgilim oldu ama ayrıldık ayrılmış olmam sular sebeptendi yani artık öyle bir şey yok bence bir bebeğim de var üstelik.
Ben evlenirdim. İnsan sonuçta olabilir ve kötü bir şey değil
Hepimiz insanız hata yapa biliriz. Niye de olmasın
Büyük konuşmak istemiyorum. Deli gibi aşık olmadığım sürece hayır.
Evet kanka güzel se kalbimi çalmışsa olur neden olmasın
Süper bir soru kanka bu. Cidden süper, mükemmel bir soru bu
Daha önceki fikrimden farklı bir durum yok
Tabularinizi yikin artikkk seviyor seviliyor ve mutlu olacagina inaniyorsan neden olmasin
Büyük konuşmayayım. Kendimi biliyorum.
Sabırlı değilim.
Eşimle aramda sorun olsun istemem.
Hayır bekar olsam evlenmem. Davul bile dengi dengine. Sonradan sorun olabilir
Neden boşanmış?
Benim böyle bir durumum söz konusu değil merak ettim sordum.
Sevdiysem gayet evlenebilirim.
Bende ayrılmış biri olarak evlenirim , tabi doğru insansa evlenebilirim.
Sevmişsem evlenirim o çocuğu da gözümden sakınırım
Davul bile dengi dengine
O kadında geleceğimi gördüysem evlenirim.
Hayir ya sanmam
Büyük konuşmak istemem ama hayır…
Bulaşma derim eski eşler genelde takıntılı olurlar
Bilemiyorum zor bir soru
Neden olmasın
Evet evlenirim
Kısmet büyük konusmamak gerek tabi
Olabilir de olmayabilir de
Çocuğu olmasa olabilir.
Ben subayam. heç evlenmedim
Tercih meselesi
Seviyorsam evlenirim
Hayırlısı be ablam
Büyük konuşmayı sevmem ama ben evlenmem ya
Çok büyük bir sorumluluk altına girmek istemem !!
Büyük konuşmamak gerek aşk bu her şeyi yaptırır
Büyük konuşmamak lazım
Çocuğu varsa problem olur
Çook yoklukta olursan evlenirim
Evet
Evet
Milletin neden hayır dedigini bilmiyorum
Evlenilir...
Boşanma olmuşsa olur
Direkt hayır
Hayır.
Bende benim gibi bekar bi hanımla evlenmek isterim