Öğleye doğru Küçükpark'a gezmeye gittim. Öncelikle kahve içtim, biraz oturdum. Öğleye doğru ise bir restaurantta yemek yedim. Dönüşte ise üniversiteden bir arkadaşımın ailesiyle birlikte işlettiği bir tekel bayiine gidip 2 şişe bira aldım ve yurda doğru yürümeye başladım. Geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı özellikle bacak kaslarımda güç kaybı oluşmuştu, ama bu günlük hayatta bana neredeyse hiç engel olmuyor. Sadece bacaklarımı kasarak yürüdüğüm için yürüyüşüm biraz bozuk, ama o da elimde olan bir şey. Neyse elimde 2 şişe bira poşetiyle yürümeye başladım. Yolda giderken adamın biri " Geçmiş olsun abim, Allah şifa versin " dedi. Bir şey demedim, ama aşırı derecede sinirlendim. Sonra yürümeye devam ettim. Adam arkamdan " Alooo " dedi, ama hiç oralı olmadım. Şayet güçlü biri olsam ve başıma geleceklerden korkmasam gözümü kırpmadan bira şişelerinden birini kaptığım gibi adamın kafasına geçirecektim.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada yaşım 24, sistemde yanlış yazıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
doğru değil
Kafanızda kurduğunuzu düşünüyorum, belki de komplekslisinizdir. Adam geçmiş olsun demiş, bacağınızda sorun olduğunu düşünüp insanlık yapmış olabilir anlattığınıza göre. Siz ise kafanızda muhtemelen 3-4 senaryo kurdunuz. Birincisi bacağınız ile dalga geçtiğini, ikincisi alkol karşıtı olduğunu, üçüncüsü ise o an sarhoş olduğunuzu sandığını düşündünüz öyle değil mi? Bu anlattıklarınızda böyle bir şey söylememiş diye düşünüyorum, olay sizin kafanızda olup bitmiş olmasın? Her geçmiş olsun diyenin kafasına şişe mi geçirelim yani ne yapalım. Ben inancı olan biri değilim mesela ama bu kişi inançlıymış ve Allahtan şifa bile dilemiş bu kötü bir şey gibi durmuyor.
Adam beni tanıyan veya arada bir görüştüğüm biri olsa bir şey demezdim, hatta yaptığı şeyi hoş bile karşılayabilirdim; ama daha önce hiç görmediğim, benim hakkımda zerre kadar bilgisi olmayan, neden öyle yürüdüğümü bilmeyen birinin bana öyle bir şey söylemesini hiç hoş karşılamam, hatta canımı sıkar.
Ben de gün içinde bir sürü bedensel engelli, zihinsel engelli veya ona benzer rahatsızlıkları olan kişiler görüyorum; ama şu ana kadar hiçbirine hiçbir şey demedim, eğer bir şey desem ve onlar da beni terslese bu durumda suçu kendimde ararım, çünkü sonuçta öyle bir şey deme zorunluluğum yok; öyle değil mi?
Ayrıca gerçekten engelli de olsa köle olmayan her insanda " GURUR " denilen bir duygu vardır. Adam öyle demeden önce bunu da düşünmeliydi. Hayatı boyunca her önüne gelene aynı şeyi yaparsa bugün olmasa da bir gün kesin bahsettiğim şeye benzer bir tepkiyle karşılaşabilir.
Gurur derken? Kimseye geçmiş olsun demeyelim mi gururu var diye, mesela bu vatan için kolunu bacağını kaybetmiş askerlere geçmiş olsun demeyelim yoksa gururlarına mı dokunur? Sizin dediğiniz ego veya takıntı veya en net tabiri ile kompleks diyebiliriz. Ne demek insanda gurur vardır, şifa dileğince gurursuzluk mu oluyor yani dünyada onlarca milyon bir şekilde bedensel engeli bulunan insan var, hepsi gurur yapsın bizde hiçbirine şifa dilemeyelim yani bu mudur tam olarak? Öyle bir cümle etse ben bir durur dinlerdim en azından konuyu merak ederdim, belki 2 sokak ötenizde bir bakkal işletiyor tanımadınız o sizi tanıdı, konuyu anladıktan sonra yine yargılasaydınız. Bende böyle bazen yapmadığım şeyler için pişman olurum ama kafamda kurup kesin bu yüzden bunu dedi diye düşünmem, buna önyargı veya ön kabul diyoruz, böyle hayat geçmez.
Tanıdığımız, bildiğimiz ve bizi de tanıyan kişilere, gerektiği takdirde " Geçmiş olsun " diyebiliriz, ama o adam beni tanımıyordu, daha önce hiç gördüğümü de hatırlamıyorum. Ayrıca benim dediğim gibiyse, yani adam beni tanımıyorsa ve beni tanımadığı halde öyle bir şey söylemişse yaptığı şey insanın gururunu kırar, canını sıkar; onu mutlu etmez. İnsan bir şey yapmadan önce iyice düşünüp ona göre yapmalıdır.
Herif sadece Allah şifa versin demiş
Ne var bunda? Sanki küfretti
Adam yanındayken bırak cevap vermeyi, yüzüne bile bakamamışsın
Neymiş şişeyi kafasına geçirirmiş
Klavye başında atıp tutmak kolay
Geçirseydin, tutan mı vardı
Adam kim oluyor ki? Benim hakkımda zerre kadar bilgi sahibi olmadan hangi hakla öyle söyleyebiliyor?
Ayrıca evet, gerçekten başıma geleceklerden ( polis vs. ) korkmasaydım dediğim şeyi yapardım.
Azıcık yüreğin varsa bana değil kendisine sorsaydın diyorum
Eğer düzgün bir şekilde okuduysan sorumda da yazdığımı görmüşsündür.
Neyi sorsaydım?
Sen okuduğunu anlamıyor musun
Bana ne hakla öyle söyleyebiliyor dedin ya, azıcık diyorum yüreğin varsa diyorum, bunu bana değil adama soraydın diyorum
Yani yürekten kastın cesaret mi?
Yoksa merhamet mi?
Ayrıca ben burada farklı bir şeyi sordum.
Eğer cesareti kastettiysen zaten sorunun cevabını verdim: Geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı kaslarımda güç kaybı oluşmuştu ve o yüzden fazla güçlü biri değilim. Haliyle fazla cesur da değilim, ama o anda şişeyi adamın kafasında parçalayabilecek kadar gücüm de var. O kadar güçsüz değilim.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!