Z kuşağında, özellikle de milliyetçi siyasal eğilimlerde olanlarında Arap düşmanlığı çok yaygın. Arap dil, kültürü ve yaşayışı hakkında düşmanca yorumlar yapan da çok. Özellikle de seküler milliyetçi yani Türkçü kesiminde epeyce yaygın. Arapların bu ülkenin bir parçası ve artan Arap nüfusuyla beraber gelecekte çoğunluk olacaklarını da düşünürsek Araplara düşmanlık etmenin ülkemiz için zararı daha iyi görülür. Suriyeliler de dahil olmak üzere bu ülkeye bağlı olan her Arap bize kardeştir. Milliyetçilik denen algı oyununa kapılarak kardeşlerimize yüz çevirmeyelim. Allah hepimizi fitneden korusun.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılZ kuşağı iş beğenmez iken o nefret ettikleri ve mülteci dedikleri kişiler asgari ücretin çok altında çalışıyorlar. Bana göre onlar mülteci değiller. Zira burası bir İslam vatanıdır yani Müslümanların vatanıdır. Müslüman birisi kendi vatanında nasıl mülteci olabilir ki? Ben suuda gitsem mültecimi olacağım yani? Suudda benim vatanım, türkiyede, fasta, vb.
He bu arada z kuşağı, kafir ve kemalist arapları seviyorlar. Onların düşmanlığı Müslümanlara. O kadar ukraynalı geldi ülkeye. Kaçına laf etti bu şeref*izler?12 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum. Ukraynalılara bir lafım yok ama ikiyüzlülüğe karşıyım.
- +1 yıl
Evet
En İyi Cevaplar
Bu sadece Z kuşadağındakilerin sorunu değil. Bu basiretsiz siyasetçilerle hiç çalışmayan iş yapmayan bürokrat ve memurların ortaya çıkardığı birde Din kardeşiyiz diye kendini avutan müslüman geçinenlerin büyüttüğü bir sorun.
el birliği ile saçmalaya devam edildiği sürece aptallık da artar ırkçılık da03 Yorumla- +1 yıl
Irkçılığına artma sebebi İslam'dan uzaklaşmak ve Türk olmayanı düşman olarak görmektir.
Gizli Üye(25-29)+1 yılZ kuşağındaki Arap düşmanlığının azalması için dışardan hem dindar tesettürlü olup çelişkili bir biçimde kendini Atatürkçü, laik diye tanıtan, noel kutlayan Süslüman sahtekarların sindirilerek bastırılarak azalması gerek. Hükümet isterse Türkiye'deki Arap düşmanlığını bu şekilde yok eder.
00 Yorumla
+1 yılamin cümlemizi abi önemli bir konu maalesef ırkçılık hastalık dinimizde yasak
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
11Cevap
Z kuşağından birisi olarak cevaplayayım, Arapları sevmiyorum.
Ben, tarih okuyorum evet doğrudur daha önce bize kazık attıkları mevzular oldu şimdi o konuları açmayı istemiyorum cringe bir durum haline geldi zaten.
Diğer dediğinize katılıyorum, milliyetçi olmak, arapları kötülemek vs. gibi şeyler şu ara 2023 yılında popüler oldukça oldu.
Hocam ben yaklaşık 7-8 yıldır Arapları sevmeyen birisiyim moda olan akıma kapılanlardan değilim, zırcahil birisi değilim sadece tercih meselesidir bu. Irkçılık tercih olamaz diyebilirsiniz saygı duyarım.
Ben bize saygı duymayanlara saygı duymam. Filistinliler 15 Temmuzda dahil olmak üzere hiçbir tarihi olayda Türkleri desteklemekten yana olmamıştır. Filistinliler arap, dolayısıyla araplara genel olarak baktığımızda grafik büyüyor ve tarihi daha da geri sarmamız gerekiyor. Aaa- O da ne? Tarihi geriye sardığımızda daha fazla artıyor yaptıkları kötülükler. Arkadaşım mâdem müslümansın, şu diyeceğim şeyi de bilirsin muhtemelen. "Peygamberler, yozlaşmış toplumlara yollanır."
Hz. Muhammed gibi bir insan (Dünyanın en iyi, en dürüst insanı) bile düzeltememiş arapları, günümüzde Amerika Birleşik Devletinin Orta Doğu'da ki kulu olan Araplar mı düzelecek? Hiç sanmıyorum hocam hiç... Daha yeni aramızda gerilim oluştu zaten. Bu yazımın altına benimle aynı fikirde olmayan arkadaşlar yorum yapacaklardır, yapın hiç sorun değil elbette demek istediğiniz şeyleri içinizi dökmeniz gerekir fakat unutmayın, polemiğe girmeyeceğim ve bu açıklama benim araplar hakkında yaptığım en yumuşak ve saygılı konuşmaydı.
Bir tır dorsesi dolu pirincin taşını ayıklayamazsınız. Dolayısıyla ben arapların içinde iyiyi kötüyü tek tek ayıramam, bu bana hiçbir şey katmaz. Kurunun yanında yaşta yanar ve neredeyse hiç iyi arap görmedim. Hepsinin bir yanar dönerliği var.
Sormayı düşünenler olacaktır, Müslümanım.
21 Yorumla- +1 yıl
ellerine sağlık ne güzel yazmışsın.
+1 yılZ kuşağından biri olarak cevaplayayım arap düşmanlığım yok. Ülkeme gelip hiçbir fayda sağlamayıp, ülkemin etinden kemiğinden faydalanıp, kendi ülkelerine topraklarına sahip çıkamayan korkakların, benim atalarıma ihanet edenlerin, ülkenin yapısını bozanların benim ülkemde bana başkaldırmasını ya da ileride talepkar davranmasını istemiyorum Arap ya da Ukraynalı fark etmez. Geldikleri gibi gitsinler. Kimseye Fatih'i ya da Atatürk'ü sevdirmek gibi bir derdim olmadığı gibi kimseye de sevgi borçlu değilim. Kimseyi, sırf müslüman diye de kardeş olarak görmem. (Arapların %80'i müslüman falan değil.) Ülkeme faydası varsa amenna yoksa gözüm görmez kimseyi. Bu kadar basit.
42 Yorumla- +1 yıl
Helal be ❤️
+1 yılBenim araplarla derdim yok, benim derdim özümüz Öz türk olduğu halde, orta asyanın atlıları olduğumuz halde, Türk özümüzü asimile edip inatla araplaştırmaya çalışanlar, ellerinden gelse Türk milletini ve Türk genetiğini ortadan kaldıracak olanlar.
Buna da hak vermeyen de ne bilim324 Yorumla- +1 yıl
Araplaşma diye bir şey göremiyorum. Aksine Türkleşme var. Anadolu halkları etnik Türklerle fazla bağa sahip değil. Anadolu Türklerinin büyük çoğunluğu Türkçe konuşan yerli halklardandır.
- +1 yıl
Ben zaten eski türk atalarımıza geri dönmemiz gerektiğini düşünüyorum gök tanrı inancı da bana hiç mantiksiz gelmiyor 😀Eski türk kadınlarının biz kızlardan daha güzel giyindiği bir gerçek ve eski Türk erkekleri milyonlarca kat daha erkekti simdikilerden😀
Araplasma var bunu red edemezsiniz😂Ortalık 4 eş alacam diyen yeni yetme türk erkekleriyle dolu😂
Daha geçen sitede bir kız "Türklerin arabistana her konuda bağlı kalması ve onun emirlerini yerine getirmesi gerek Allahın rızasını böyle kazanabiliriz diyordu😀😀
Ben bu kişilere kızıyorum araplara değil. Arap da insan eskimolarda insan dünyanın en siyah tenli insanı da benle eşit bir insan 😀
Ama arı kovanında olduğunu unutmamalı bir millet.
Arılarda hikmet vardır.
Arılar neden kovana başka hayvan sokmaz?
Bir kovana neden sinek giremez? - +1 yıl
Dört eş almaya izin var ve bunun Araplıkla değil, İslam'la alakası var.
- +1 yıl
Eski Türklerde bu durum yoktu diye düşünüyorum tek eşlilerdi diye düşünüyorum bilgim kusurlu ise gerçekçi kanıt ve argümanlar öne sürerek duzeltiniz 😀
- +1 yıl
Ve diğer argümanlarıma da cevap veriniz
- +1 yıl
araplaşmadan bahsettiğin kişiler arap örf ve adetlerini din zannettikleri için saçmalıyorlar.
Yani bu kişiler aslında araplaşma değil dindar olduklarını zanneetikleri çin böyle. Bu yüzden bu insanlara inandıkları kitabı seslendirmek değil (arapça okumak) türkçesini okumalarını anlamalarını söylemek gerekli. Belki kendilerine durumu dank ettirecek bir şeyden bahsetmek lazım.
Geçen gün bir dinbaz hakkında soru sordum kimse ilgilenmedi bile. - +1 yıl
Heh işte bak sonunda beni anladiniz ben o insanlara kızıyorum arap kültürünü din sananlara kızıyorum yoksa araplarla derdim yok
- +1 yıl
Eski Türklerde İslam yoktu da ondan. Bir de şu ki Araplara bağlı kalmak diye bir şey yok. Eski Türk kadınlarının daha güzel olması iddiası ise subjektif.
- +1 yıl
- +1 yıl
@CounterOffensive111 Araplara bağlı kalmak yokmu? senin şu anda din zannetiğin pek çok şey Arap adeti. Sakala bile tapıyorsunuz.
- +1 yıl
- +1 yıl
@CounterOffensive111 komik olma Sakal-ı Şerif denen ne idüğü belirsiz binlerce kıl var bu ülkede. Yakında tüm camilerde olacak bu gidişle ve herkes bu kılı görmek için seramoniler düzenliyor öpüyor kokluyor başının üstüne koyuyor bu tapınmadır.
Keşke kitabınızı okusanız orada bunların hepsine dair ayetler görürdün
- +1 yıl
- +1 yıl
@CounterOffensive111 haa kutsal kıl olabilir ve buna tapınabilir yani? PUHAHAHAHAHAH
işte bu yüzden iman ettiğini söylediğin kitabı okumalısın.
inandığın kitabı bilmeden nasıl iman ediyorsunuz? bu nasıl bir körlük böyle?
ota b. ka harcadığınız zamanı düşününce ahireti ne kolay atlatacağını zannediyorsunuz?
ya da Allah'ı kolayca kandıracağınızı zannediyorsunuz ya aklım almıyor bu özgüveninize - +1 yıl
- +1 yıl
@CounterOffensive111 komik olma insanlar tapınsın diye özel bölüm oluşturuluyor link ekledim aşağıya
Kaldı ki Peygamberin insan olduğunu reddeden pek çok Muhammedi var. Allah'ın elinden insanları kurtarıp Cennete gönderecek. Sen Kandillerde okunan şeyleri hiç dinledinmi mesela ne diyor ne anlatıyor? Namazda okuduğunuz Salli, Barik ve Tahiyyat gibi dualar nereden geliyor mesela Peygamber kendi kendinemi dua ediyordu. vs. vs konu uzun seninse anlama niyetin yok
Sivas’ta Paşa Camiinde bulunan Sakal-ı Şerif, oluşturulan özel bölümde 365 gün 24 saat ziyaret edilebilecek.
www.trthaber.com/.../...t-edilebilecek-724687.html - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Nasılmışım?
- +1 yıl
Aynen knk en dindar sensin
- +1 yıl
Estağfurullah. Öyle bir şey demedim.
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. İngiliz homosexsüel benb sı Lawrwnce ile ordumuzu birinci dünya harbinde arkadan vuran, Kıbrıs harekatında ve son Akdeniz meselesinde Yunanistanı destekleyen Arabın tüm ecdadını tüm dünya hayvanları... Arap + Yahudi = İbrani.. Arap için günahımı bile vermem.. Allahtan en büyük dileğim inşallah bir meteor düşer Arap yarım adasına.
20 YorumlaBen z kuşağı değilim bende sevmem. Hem bu z kusağının arap sevmemesindeki bu dertlenme niye? Sever ya da sevmez bizene?
Ha yahudi ha arap, amca cocukları bunlar. Birde sen müslüman degilsin arapların gözünde, arap doğman gerek onun için mevalisin.
10 Yorumla
+1 yılAraplar kardeşimiz falan değildir. Menfaatlerimiz ölçüsünde kiminle işbirliği içinde olacaksak onunla oluruz. Arap toplumu ve kültürüne düşmanlık da gerekmiyor ama bu misafirlik uzadı. Ülkelerine dönsünler
20 Yorumla
+1 yılBurası Arabistan mı? Ülkesinde Atatürk'ü sorun eden bir ırk ile nereden kardeş oluyoruz?
424 Yorumla- +1 yıl
Evet, burası Arabistan'ın da bağlı olduğu Osmanlı toprağı.
- +1 yıl
Osmanlı mı? Şeriatla mı ülkenin rejimi?
- +1 yıl
İslam devletiyiz resmi olmasa da.
- +1 yıl
Arabistan ayrı bir ülke, Türkiye'ye de bağlı değil. Özerk mi Arabistan bize? Ne ara özerk oldu? Madem Özerk neden geçende İstiklâl Marşı okunmmasını sorun etmiş orada maç varken?
- +1 yıl
Öyle değil. Osmanlıya bağlılardı zamanında. Osmanlı geri gelince yine alacağız Arabistan'ı.
- +1 yıl
Atatürk tişörtüne niye takılmış madem biz kardeş isek?
- +1 yıl
Ülkenin kurucusu Arap mı?
- +1 yıl
İslam devleti mi? Ülkenin dinî mi varmış? Laik bir ülkeyiz, şeriatla yönetilen bir ülke değiliz. İsteyen istediği dine inanmakta özgürdür bu ülkede.
- +1 yıl
Atatürk'ü benimsemek zorunda değiller. Ben de benimsemiyorum. Kardeşlik İslami olarak var.
- +1 yıl
Osmanlı geri mi gelecekmiş? 😂😂Atatürk her zaman ön görülü olmuştur. "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." kıçını da yırtsan. Bu ülkede yaşıyorsan Atatürk'ü sevmek zorundasın. Yoksa def ol git kardeşim dediğin Arabistan'a. Onlar, bizim kardeşimiz olsa dediğin Osmanlıya ihanet edip Mac Mahon ile İngilizlerle iş birliği yapmazdı.
- +1 yıl
Varlık alemi bile ilelebet kalmaz. Atatürk boş konuşmuş. Ayrıca ben değil, siz gidersiniz birisi gidecekse.
- +1 yıl
Onlar İngilizler ile kardeş, Ermeni ile kardeş, Yunanla kardeş. Öyle olmasa Osmanlıya tabii kalırdı gizli antlaşma yapmak yerine. Ekliyorum. Çok Osmanlı Müslüman değil miydi? Azerbaycan Müslüman değil mi? Kıbrıs ne?
- +1 yıl
İngiliz de Ermeni de Yunan da Müslüman olursa kardeş olur ama kafir oldukları sürece olmaz. Arapların hepsi İslam'a uygun da demedim. Milliyetçi kafayla hareket eden çok Arap var.
- +1 yıl
Burası Türkiye ve biz Türk'üz. Burası Arabistan değil. Bu ülkenin adından da belli olduğu üzere ve anayasa ile sabit olarak asıl evladı Türklerdir, Araplar değil. O halde gitmesi gereken de biz değiliz. Hâlâ hayatta olması 1923'ten beri payidar kalmış olduğunun ispatı. Boş konuşanın kim olduğunu bu kadar belli etmemelisin.
- +1 yıl
Ben Türk değilim fakat bu önemsiz. İslam'a göre hareket edersek Arap da Türk de Kürt de kardeş.
- +1 yıl
E onlarla iş birliği yaparken Müslüman değil miymiş çok savunduğun, sevdiğin Arap ırkı? Şimdi diyeceğim ateist diyeni Süslüman mı savunduğun Arap ırkı?
- +1 yıl
Arapların tümüne bizden demedim. Müslüman olanları ve Osmanlıyı destekleyenleri bizden.
- +1 yıl
Kardeş dediğin kardeşini satmaz. Satıyorsa kardeş değildir.
- +1 yıl
İttihat ve Terakki yüzünden oldu.
- +1 yıl
Kardeş dediğin kardeşininin milli değerlerine saygı duyar, duymuyor ise değildir.
- +1 yıl
Türk olmadığın zaten belli Atatürk'ü sevmemenden.
- +1 yıl
Milli değerlerden kasıt ne? Atatürk dersen bence o değil. İstiklal marşı için diyorsan haklısın.
- +1 yıl
Evet, Türk olmayanlara karşıydı atanız zaten. Bu da tek taraflı değil. Bizi sevmeyeni biz de sevmeyiz.
- +1 yıl
İstiklal Marşı yazma fikrini ortaya atan kim? Niye yazılmış? Kim yahu senin tarih hocan? İstiklâl Marşı T. C. marşıdır. Mehter Marşı Osmanlıya aittir. Her yeni kurulan ülkenin de kendine ait bir marşı olmalı sözü ile yazılması fikrini ortaya koyan Atatürk'tür. İstiklâl Marşı'na laf etmeyip Atatürk'e etmen... Bu ne tezatlık? İnönü, Ziya Gökalp Türk müymüş? Güllü Agop Türk müymüş de Türk dili üstüne araştırma yaptırmış Atatürk? Hani karşıt diyorsun ya. Çok dediğin gibi olsa "Yurtta sulh cihanda sulh." gibi bir cümle kurmaz ve halkçılık gibi bir ilkesi olmadı. Ülke yönetiminde farklı etnik kökenli kişileri yönetime karıştırmaz idi. Milletvekillerine bakarsak Kürt de var. Ki Atatürk de bu ülkenin kurucusu olduğuna göre Atatürk de Türk ırkı için bir milli değerdir. Neyse... Atatürk sevmeyeni de ben sevmem ve asıl Türk evladı kimse sevmez. Türk geçinen demiyorum. Lafı uzatmaya gerek yok. İyi günler.
+1 yılİstiklal Marşı, Atatürk ve bayrağımıza saygı duymayan araplardan mı bahsediyorsun?
41 Yorumla- +1 yıl
Aynen ya sinirleniyorum aklıma geldikce
Gizli Üye(25-29)+1 yılZ kuşağı değilim yine de arapları sevmiyorum sadece türk devletleri ilgilendirir beni satıcı araplar niye umurumda olsun eskiden beri bizi sevmiyorlar ben niye seviyim
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSoruyu soran Arap aşığı belli ki birde şeriatın geri geleceğini zanneden saflardan😂😂😂 valla çok güldüm gece gece ne yazarsan yaz siz Erdoğanı peygamber zannediyorsunuz bir de degilmi hahaha bir videoda görmüştüm. Sizi şeriat getircem diye yıllarca kandirmisti birde hedef 2023 falan diye şimdi hedef 2050 olmuş öyle duydum😂😂😂 2023 geldi hani hedef 2023tü değişen birsey oldu da benim mi haberim yok 😂😂😂 arap hayranları olarak bu ülkeden defolup gidebilirsiniz çoğunluk Türk milliyetçisi ve cumhuriyetimizin 100. Yılında ne kadar coşkuyla kutlandigini doğudaki bir şehirde bile bunu gördüm normali bu çünkü bunu da hesaba katarsak sizin peygamber ilan ettiğiniz kişi hedef 2023 diyip sizi kandırdı birde dini duygularınızı sömürdü 😂😂😂yazık derdim ama hiç üzülmüyorum koyunlar herseyi hak eder asgari ücretin de altında yaşamayı hak ediyorsunuz köle gibi ama biz her şeyin en iyisini hak ediyoruz Z kuşağı falan da değilim
- +1 yıl
Erdoğan'a Peygamber diyen dinden çıkar.
+1 yılaraplar din kardeşimiz falan değil onlar dini istediği gibi kullanan baskıcı c4h1l toplum Arapları seven biride onunla aynı seviyededir
20 Yorumla
+1 yılHiçbir Arap benim kardeşim değildir
Arapları kardeşi görenler evine alıp beslesin35 Yorumla- +1 yıl
Irkçılık hem İslami hem de insani olarak suç.
- +1 yıl
İslam'dan bana ne
- +1 yıl
Bu söz kafir eder sizi. Dikkatli olun.
- +1 yıl
Lan bi s.. git
- +1 yıl
Terbiyenizi belli ettiniz.
Gizli Üye(18-24)+1 yılHer Kürt terörist değil, her Türk ırkçı değil ama her Arap pis ve sapık 🤔
Çok yanlış düşünülüyor bence.22 Yorumla- +1 yıl
Her Türk'e ırkçı dediğim yok. Türkler din kardeşimiz. Araplara sapık diyenler de düşmanımız.
Cevap sahibi+1 yılBende öyle demedim zaten. Sadece her millette var pis insanlar. Genelleme yapmak doğru değil.
+1 yılKardeşlik dinle degil kanla olur.
Bu arada inancım islam, araplara düşmanlık beslemiyorum ama sevmiyorum da.10 Yorumla
+1 yılYok arkadaş anladık apklısın da bu kadar da saçmalamayın be.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. O kadar haber görüyorum ki herkes kendine göre bildiği var işte
10 YorumlaZeykuşağı değilim ama Arapların bu ülkede olması çok yanlış yani bugün hiç ic Savaş olunca zaten iki bölünecek Bu yüzden en iyisi hepsini göndermek
30 Yorumla
+1 yılAraplara iyi ediyorlarda Kürtlere ayıp ediyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
İkisine de ayıp ediyorlar.
+1 yılBize ihanet eden araplar mı kardeş :))
22 Yorumla- +1 yıl
Üç beş isyancı için Araplara dil uzatamazsınız.
- +1 yıl
genelleme çok yapılıyor
+1 yılKendilerini taktir ediyorum
110 Yorumla- +1 yıl
Irkçılığı mı takdir ediyorsunuz?
- +1 yıl
Hayır kardeşim memlekete zarar veren ve potansiyel tehlikelerin yolunu açan göç hareketine tepki gösterdikleri için taktir ediyorum. Kamu tepki göstermezse yönetim götü başı salar. Demokrasinin bel kemiği kamudur, her şey dolaylı ya da dolaysız olmaksızın toplumun kararlarının bir sonucudur. Z kuşağına gelecek olursak eski nesilden pek bir farkı olmamakla beraber en azından birtakım tehlikeleri görüp duyumsuyor ve radikal bir tutum sergiliyor. Kırmızı çizgileri insana milletine daha yakın bizden bir nesil gerisinin çizgileri gibi tanrıya değil.
- +1 yıl
Asıl sizin zihniyetiniz ülkeye zarar veriyor. Araplar da dahil hepimiz Müslümanız. O halde ayrılık olmasın diyoruz.
- +1 yıl
Ah be güzel kardeşim derdim ne milletler ne de din ile. Ateisttim ama bu vatanda dindarından, dinsizine, kürdünden bulgarına nefes alan herkesi sayar severim. Ancak problem 20 yıldır tek parti iktidarında bile birlik beraberliği kendi aramızda sağlayamamışken dışardan insan almaya yanaşıyor olmanız ve bu kontrolsüz göçün destekleniyor olması. İnanabiliyor musun çeyrek asırlık bir iktidarda en basitinden aynı vatanı paylaşan insanların dahi tam anlamıyla kenetlenmemiş olmasına. Memleket uçurumun eşiğine dayandı bölünmek için fırsat kolluyor. Tek derdim bu benim yoksa gelsinler uygun prosedürlerden geçerek gelsinler. Bir çok problemimiz var siz hiç dışarıya çıkmıyor musunuz? İnsanlar kırılıyor toplum dağılıyor huzursuzluk desen o biçim. Neyse daha ne dil dökeyim dinleyen yok zaten devamlı din din sesleri bu fikirlere sahip insanları bastırıyor. Gönlünüzce olsun diyelim ben bu memleketten tüyüyorum hacım. Atama özürlerimi sunar mücadeleyi yarıda kestiğimi ilan ediyorum. Atam kendi zamanında bir millete kucak açmış sevmiş ancak ben tam anlamıyla sevip benimseyemiyorum bu milleti...
- +1 yıl
İktidarla bir ilgisi yok. Ben Osmanlı olup da büyüyelim diyorum.
- +1 yıl
İngiltere büyük britanyayı, rusya çarlığını, almanya eski imparatorluğunu kurmaya çalışmıyor iken bi yunanlılar eski helen birliğini ve biz osmanlı imparatorluğunu kurmaya gayret gösteriyoruz. Bahsettiğim ülkelerin ve bizim ne halde olduğumuz ortada. Yunanlılarda bizde kırılıyoruz. Bırakın ölüler mezarında kalsın. Geçmişe takılanı öttürürler hacı.
- +1 yıl
British Commonwealth diye bir şey duydunuz mu? Biz de Osmanlı Birliği olalım istiyorum.
- +1 yıl
Yok hacı yok ingilterenin yaptığını yapamazsın adamlarda kuvvetli ve ada ülkesi bizim gibi problemleri yok, son arap göçünü saymazsan. Biz ise sınırlarında sıkıntıla çıkan hala şehit veren siyasi ve saha olarak çatışmanın içinde olan ekonomik olarak yıpranmış ve yıpranan bir ülkeyiz, ortadoğunun gözdesi olan bir ülkeyiz, ayrıca kaldı ki arapyarım adası osmanlıyı ve tükleri benimsememişken kaldı ki bir birlik kuralım. Ayrıca araplar dünyanın diğer insanlarından bambaşka bir alemde yaşıyor. Tüm dinler ortadoğu topraklarına iniyor ne hikmetse, neden sanıyorsun adamlar insani olarak demokrasi ile hiçbir şekilde yönetilemiyor. Yalnızca din halifelik adı altında yönetiliyor. Kanında var bunların hiçbir zaman medeni olamaz bunlar.
- +1 yıl
Türkleri değil, İttihat ve Terakki yönetimini benimsemediler haklı olarak.
- +1 yıl
Öyle mi sırf ittihat ve terakkiyi benimsemedikleri için mi ingiliz iki üç sikkesine köpek oldular. İngilizlerle işbirlikçi olmak ittihak ve terakki desteklemekten daha iyidir mi diyorsun? İngilterenin ne b*k olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle istiklal mücadelesi döneminde biz Türklere nelerle uğraştırdıklarını, kendilerinden destek alarak yunanlıların ta ankaranın sınırlarına dayandıkları ve ta ege denize kadar geri çekilene kadar kaç köyü harap edip yakıp kül ettiklerini. Yunanlılar ingiliz desteği olmadan yapabilir miydi bunları? Arapların kimlerle işbirliği yaptığını ve emellerini çok iyi biliyoruz. Kendilerinin derdi ittihak ve terraki değil kendi devletlerini kurmaktı, ha kendilerince haklı her millet özgür ve hür devlet uğruna isyanlar çıkartmaya hakkı var. Ama senin yaptığın iş iş değil. Bu adamların osmanlıyı destekledikleri falan yok, şunlara gösterdiğiniz sempatizanlığı türk yörüklerine göstermediniz adamlar osmanlı için kaç savaşa girip kaç can verdiler kim bilir. Osmanlı için araplar değil türk boyları savaşıp can vermiştir. Aynı zamanda kendileri de istiklal mücadelesinde Ankara hükümetini destekleyip çeteler halinde yunan ordusuna karşı gerilla ile savaşmış ve şanlarına türk ozanları tarafında destanlar yazılmıştır. Bu söylediklerin ile tüm efelerin hakkını alıp ve vatan için hiçbir hayrı olamayan araplara yediyorsun.
Gizli Üye(18-24)+1 yılTam tersi Z kuşağı mülteciler ile sevgili oluyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. sevmiyorlar, zorla mı?
20 Yorumla
+1 yılhaksız değiliz
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı.
+1 yılzeka yok
00 Yorumla
+1 yılBoş yapma
10 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?