AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
İran denince aklıma işid geliyor abdest haneler olur ya öyle bir yerde insanları ters asmışlar sırayla boyundan kesiyorlardı tabi kartellerden iyi tek kafa kesme var veya direkt sıkma
Her haftada iZraile savaş açıp nedense sürekli Suriye’de Yemen’de Irak’ta müslümanları bombalayan füze atan öldüren ülke geliyor
Hamas'ı ve Lübnan'da Hizbullah'ı destekleyen kim?: İran. Suriye'de İran vurduğu Sünniler ise IŞİD'çi ve Nusracı başıbozuk it sürüleridir. Yemen'deki İran destekli Husiler ise bugün Kızıldeniz'de İsraille ticaret yapan gemileri vurarak İsrail'in ekonomisine zarar veriyor. Türkiye ve RTE'nin Bilal oğlanı ise İsrail'e gemicikler gönderip ticaret yapıyor.
Hoşt şia köpüşğ Hamas’ı İsrail karşısında satan bizim meselemiz değil diyen hizbullahı da İsrail’e sokmayan iran. Her hafta cony üslerini vurduk diye reklam yapıp bi tane Cony askerinin burnunun kanatmayan İran
istekli ülkenin sadece %5 i nusayri Esad’ı tüm Sünnilere karşı destekleyen iran
Karabağ’da Azerbaycan’a karşı Ermenistan’ı destekleyen hemde kendi mezhebinden Azerileri tehdit eden satan iran hasssstirin lan ordan maval okumayın ordan
Hadi ordan IŞİD'çi Nusracı seni. Azerbaycan da İsrail'i destekliyor. Azerbaycan Hamas ve Filistinliler için terörist diyor. Azerbaycan İsrail'den 1.5 milyar dolarlık silah aldı. Azerbaycan ülkesine Mossad ajanlarını davet edip İran aleyhine casusluk yaptırıyor. Hamas lideri İsmail Haniye İranlı general Kasım Süleymani için Kudüs şehidi dedi. Hizbullah İsrail'e tarihindeki ilk askeri yenilgiyi tattırmıştır. Senin RTE ve Bilal'in ise her gün İsrail'e ticaret gemilerini gönderiyor. Azerbaycan'ın petrollerini de İsrail'e Türkiye ulaştırıyor Bakü-Ceyhan boru hattıyla.
Kofti bş saadetli kafası domatesleri kim yolluyordu Mersin’den Saadet ilçe başkanı
İşid nusra ile İran mı savaştı lan topük Türk askeri geçti içlerinden.
İran’ın Kudüs davasıda yalan 🤥
Gemi mevzusu ticarettir Türk limanlarında yük alıp İsrail’e de bırakabilir İett otobüsü gibi koç gemiler de her ülkeye limana uğrar yğk boşaltır yeniden alır Çin’den gelen gemide onlarda limana uğrayarak Avrupa’ya ulaşıyor.
Eğer saadet tayfa Türk malı Türk ihraçatcı bulsaydı oraya mal satan yaygarayı koparırdı ama kendi ilçe başkanı çıktı.
Bana ne Saadetçilerden? Ben sol sosyalist biriyim. Sizin gibi gerici değilim. IŞİD'in içinden Türkiye mi geçti cidden? O zaman sana soru: O zaman neden IŞİD lideri öldürülürken örgüt lideri Ebubekir el-Bağdadi Türkiye'nin ve Nusracıların (şimdiki adıyla HTŞ) beraber kontrol ettiği İdlib'te yakalandı. Adamı resmen orada saklıyorlardı. Bayağı içinden geçmişsiniz bravo. 😄
Sol faşo idlibi biz kontrol etmiyoruz boş beleş konuşma idlibin içinde falan değiliz şia köpeklerinin idlibden bu tarafa insanları göç dalgasına sebep olmaması İçin Rusya şle anlaşıp şehir dışında askeri üstler var ki iran Şia’sı ordaki insanları bu tarafa kovalamasın diye dış çevre güvenliği sağlıyoruz. Bilmiyorsan öğren. İdlibin kontrolü içerde onlarca grup var kendileri sağlıyor biz içerde değiliz ve karışmıyoruz sakat gruplarda var bize ne.
Rusya ile çok anlaştık belli. 2020'de İdlib'te 33 askerimizi öldürdüler. Gazeteci Robert Fisk bir yazısında Türk bir subay Nusra Cephesi ile toplantı halindeyken Rusya bombardımanında öldü demişti.
Lan hem solcuyum diyorsun hemde mcık batılı bi gazeteciyi kaynak gösteriyorsun sayın mutsuzeşek
İyi de bu gazeteci tarafsız biri. Olayları nesnel değerlendiriyor. Ne alakası var?
Rusya şle Ukrayna Kırım’da da anlaşamıyoruz onlarda bedelini ödüyor Ukrayna cehpseinde heriflere siha veriyoruz her yerde anlaşmak zorunda değiliz babamızın oğlu değil devletlerarası ilişkiler böyle. ABD müttefik yersen Irak’ta Suriye’de anlaşamıyoruz onlar pyd PKK destekliyor bizde başka grupları salıyoruz üstlerine buna uluslarası siyaset denir gücü yeten yettiği kadar yapar
Orası doğru ama sırf bir Esad'ı devirmek uğruna sınır kapılarını açtık bir sürü yabancı savaşçıları Suriye'nin üzerine saldık. Sonra ise bunlarla dalaşan PYD/PKK belası büyüdü. Şu anki tehdit IŞİD, Nusra ve PYD/PKK. Kesinlikle Esad değil. Esad ile ortak tehditlere sahibiz.
siyonistlerin emrinde bir ulke
Ne alaka? İran Siyonist İsrail'in en büyük düşmanı ve korkulu rüyası.
ruyanda en buyuk dusmani korkulu ruyasiymis aha djfjeje
Kim peki İsrail'in en büyük düşmanı? RTE mi? 😅
turkiye israili isgalci ulke olarak anan ilk ulke
Zuhaha. Tam cahilsin bro.
reis o senin cahilligin irani gitde arastir siyonist dostu
Kanıt göster.
iranin ne zaman siyonislere karsi bir aciklama yapmis soyle
2006 Lübnan-İsrail Savaşı'nda Hizbullah İsrail'i yendi. Bu ise İsrail'in tarihinde aldığı ilk askeri yenilgiydi. Lübnan Hizbullah'ı ise İran tarafından desteklenir. Silahtan tut askeri eğitim ve paraya kadar bütün desteğini İran'dan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'tan alırlar. Aynı zamanda 2006'daki Lübnan-İsrail Savaşı'nda Hizbullah'ın komutanlığını yapan İmad Muğniye İran Başbakanı Ali Hamaney'in de dostudur. Hizbullah komutanı İmad Muğniye 2008 yılında Şam'da Mossad'ın düzenlediği bir suikastla öldürülmüştür. Üstelik Gazze'de Hamas ve İslami Cihad Hareketi de İran'dan destek alır. Hamas İran'ın geliştirdiği Fecr-5 füzelerine sahiptir. Bu füzeler 2012'deki Bulut Sütunu Operasyonu'nda Tel Aviv ve Kudüs'e kadar ulaşmıştır. Hamas liderlerinden İsmail Haniyye İranlı general ve eski Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani için "Kudüs Şehidi" tanımlamasını yaptı. Yeterli mi? Hadi İran'ın siyonist olduğunu ispatla!
reis bunlar hep palavra iran cok erkek olsaydi o zaman gazze o haldeyken cikip ey siyonistler diyip haykirsaydi mazlumun yaninda niye olmadilar bana esedi de ornek gosteriyorsun zaten en buyuk siyonist o
Gazze'deki Hamas'a ve İslami Cihad'a silah ve para gönderiyor daha ne yapsın İran? 7 Ekim'de Hamas İsrail'e İran'ın desteği ve direktifiyle saldırdı. 542 Siyonist askeri öldürdüler.
o zaman neden hep suskun bu kadar zeki biriyse hergun binlerce masum oluyor dur diyemez mi muslumanlari bir araya toplayip
RTE gibi kürsüde İsrail'e bağırıp İsraille ticaret mi yapsın? RTE İsrail'e her Allah'ın günü sallıyor da ne oluyor? İsrail aleyhine UCM'de soykırım davasını açan ülke bile Güney Afrika, Türkiye değil. 7 Ekim'de Hamas İsrail'e saldırmadan önce RTE New York'taki Türk Evi'nde Netanyahu'nun elini sıktı. Önemli olan İsrail'e hönkürmek değildir icraat yapmaktır. Yoksa İran hangi İslam ülkesine lâf anlatsın? Bahreyn, BAE, Suudi Arabistan vs gibi İslam ülkeleri hep İsrail dostu ve Filistin halkına düşman.
oncelikle bizim elimizden hicbirsey gelmiyor sonucta yillardir bitmeyen bir teror sorunumuz var biz savasa girsek arkamizdan ilk vuracak olanlar terordur o yuzden kursude anca dunyaya rezil ediyoruz. bizim ekonomiz iyi olsa ve teror sorunumuz olmasa emin ol bunlari hic konusmuyorduk
İran'ın da terör sorunu var. İranla mücadele eden PJAK, Cundullah, Ceyşü'l Adl, IŞİD ve Halkın Mücahitleri gibi örgütler var. Buna rağmen İran İsrail'e karşı Filistin'i destekliyor. İran sırf Direniş Ekseni'ne destek verdiği için on yıllardır Batı yaptırımı altında ve ekonomisi milyarlarca dolar zarar görüyor. Türkiye ise ajan rahip Brunson'u azıcık yaptırıma dayanamadan Amerika'ya iade etti.
reis dedigin irani bu kadar buyutme bence zaten cok iyi bir devlet olsaydi turkiyenin yaninda olurdu ve siyonistlere hakkettigi degeri verirdi mesela gecenki olay iran musluman devleti olan pakistana fuze atiyir bu hangi akla hizmetki sen pakistana bomba atarsin. hadi bunuda acikla
İyi de İran o füzeyi Pakistan'ın kendi ordusuna ve askerine atmadı. İran'daki Sistan-Belucistan Eyaletinde terör eylemi yapıp Pakistan'a kaçan teröristlere attı o füzeyi İran. Aynı şekilde o teröristler Pakistan'a karşı da terör eylemlerine karışıyor. Bu Beluci terör örgütü Cundullah/Ceyşü'l Adl/Belucistan Halk Kurtuluş Ordusu İsrail, Amerika ve Hindistan tarafından desteklenir. Bu Beluci terörist örgütler Pakistanla İran'ın ortak tehdidi. Pakistan ise sadece benden habersiz operasyon yapma dedi. İran 2011'de Beluci terör örgütü Cundullah'ın lideri Abdülmelik Rigi'yi Afganistan'da Amerikan büyükelçiliğinden çıkarken yakaladı ve İran'a kaçırdı. Daha sonra ise onu idam ettiler. Olaya yüzeysel yaklaşmayalım lütfen. Pakistan Çin'in önemli müttefiklerinden. Aynı şekil de İran da.
peki pakistan cikip bunun hesabini vereceksiniz demesi nedir acaba
Pakistan bunu büyütüyor. İki gün sonra unutulur. Daha geçenlerde bu terör örgütleri İran'ın Kirman şehrinde Kasım Süleymani'nin mezarını ziyaret eden insanları bombaladı. 95 kişi ölmüştü. İran sadece bunun intikamını almaya çalışıyor.
iran bunun intikamini pakistani izinsiz bombaliyarak mi aliyor? kusura bakmada pakistan hakli sen bir ulkzyi hice sayip ne kadarda orada teror eylemi olacaksa bir devletten izinsiz yapamazsin. ben bununda siyonist oyunu oldugunu dusunuyorum
İyi de biz de terörle mücadele etmek için Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini vuruyoruz. Süleymaniyede PKK yöneticilerini öldürdük. Bunun için Irak'tan izin almamıza gerek yok.
biz iraktan habersiz vurmuyoruz her daim o devletle iletisim halindeyiz. sonucta bir ulkenin topraklarini bombalamak ne olursa olsun savas sucu sayilir ki pakistan yinede uslubunu korudu. bir teror olayi varsa once karsi tarafa bilgi vermelisin benim gorusum bu yonde
Ama bazen Irak'ın bizi suçladığı oluyor.
biz sonucta izin aliyoruz sonucta askerlerimi irakta izin almasan bu mumkun mu? bide irak diye bir devlet yok saddamdan sonra teror yuvasi haline geldi
Saddam döneminde de terör yuvasıydı. Saddam Peşmergeyle, biz ise PKK'yla uğraşıyorduk.
tamam iste simdi hepsiyle biz ugrasiyoruz pesmergeler sonucta iraka yerlesti. en azindan saddam gucluydu mertti zaten o yuden oldurduler
Saddam ne açıdan mertti?
adam tek basina abdye savas acti daha ne mertligi gormek istersin. hangi musluman ulkesi buna kalkisir?
Ama daha önceden Saddam Amerika ve Suudi Arabistan tarafından destekleniyordu. Saddam Amerika'nın kışkırtmasıyla İran-Irak Savaşı'nı başlattı. Onun yüzünden 1 milyon insan öldü. Cezayir Anlaşmasını bozdu.
saddam sayesinde irak halkinin ne kadar zengin oldugunu biliyormuydun. kiskirtma degil ona iranin pakistana yaptigi seyi yapmistir saddam pakistan gibi korkak biri olmadigindan cikmistir savas.
O zamanlar Irak İranla Şatt'ul Arab sorununu yaşıyordu. Buna karşı İran (Şah döneminde) Irak'a karşı Peşmerge'yi destekliyordu. Irak Devlet Başkanı Hasan el-Bekir, Cezayir Cumhurbaşkanı Bumedyen aracılığıyla İranla anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile Irak İran sınırını tanıyacaktı. İran ise Irak'a karşı Peşmerge'ye destek vermeyi kesecekti. Buna Cezayir Anlaşması deniyor. Sonra 1979'da İran İslam Devrimi oldu Humeyni başa geldi. Irak'ta Saddam darbe yaptı ve İran'a savaş açıp anlaşmayı yırtıp savaş başlattı.
sonuc kim kazandi peki
Kimse kazanmadı. Boşuna savaştılar. Amerika ve İsrail'in işine yaradı.
sen nerelisin kral baya konustuk iyi oldu
Aynen iyi sohbet oldu. Orduluyum.
knk zaman iyi gecti saol ya ama irana fazla guvenme cok sinsi bir ulke amerika yandasidir
Rica ederim. Benim vatanım Türkiye. Önce Türkiye'yi düşünürüm elbet.
evet oyle dogru sonucta bizimde teror sorunumuz var. fark ettiysen butun musluman ulkelzrinde var bu sorun
Öyle. Avrupa ve Amerika refah içinde sorunsuz yaşarken hemen hemen bütün müslüman ülkeler sefalet içinde yaşıyor.
evet ekonomi olsun baska birsey olsun hep zulmu biz goruyoruz. allah razi olsun devletimizden askerimizdenki daha kotu durumlara dusmedik
Umarım her şey daha iyi olur. 🙏
umarim reis
Eyvallah. Hayırlı sabahlar. Sohbet için teşekkürler.
eyvallah ben tessekkur ederim hayirli sabahlar
kapalı dış dünyadan izole bir korku cumhuriyeti
Adamların Filistin, Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve Bahreyn'de eli kolu var. Dünya'ya pek de kapalı değiller. Siyasi anlamda Türkiye'den daha güçlüler. Ama Direniş Ekseni'nin nüvesini oluşturan bir kuvvet olduğundan ekonomksi Batı yaptırımları nedeniyle kötü.
Söz yok en ağır küfürler onlar
gerici yobaz aşağılık bir yönetim sistemi
İlber Ortaylı yobaz değiller diyor. Ateist bilim adamı Celal Şengör İran Türkiye'den daha ileri bir ülke diyor.
yönetim sistemi açısından dedim halk için demedim
Anladım.
Ülke
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!