İran'ın Orta doğuda izlediği siyaset ve Şia mezhebi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mezheplerini kesinlikle onaylamasam da Amerika ve İsrail'e karşı cephe alması ve Filistinlilere silah göndermesi çok takdir edilesi bir hareket bence. 👏👏👏👏👏
İran hakkında ne düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
11 ay
Şia (Şiilik) hep siyasi açıdan bilinçli olmuştur. Yani, kurulu düzeni sorgulayan bir mekteptir Şiilik. Zalim Emevi Saltanatını sorgulamışlar ve karşı koyup can vermişlerdir. Son olarak İran'da CIA'nın AJAX darbesi ile başa getirdiği Pehlevi Rejimini sorgulamış, karşı koymuş ve devirmişlerdir. Ve bundan sonra Küresel Emperyalizmi hedef almışlardır. Bu konuda ilk Bosnalı Sünni Müslümanlara yardım etmişler. Sonra Filistinlilere. Yine, şu an Lübnan Hizbullahı, Filistin'in yanında durduğu için can ve kan veriyor. Kurban Bayramı Arife gününde bile İsrail, Lübnan'da Hizbullah'ın bulunduğu 8 binayı bombaladı. Yine Şii Yemenliler (Husiler) İsrail'i füzeleri ile vuruyor ve Amerika-İsrail bombardumanına maruz kalıyorlar. Mezhebi bazı farklılıklarımız olsa da Şiilerin siyasi açıdan doğru olduklarına inanıyorum. Ama mezhebimiz aynı diyen Körfezin Sünni ülkelerinin de Filistin'i sattığını, İsrail'i koruduğunu, Direnişi kötü gösterdiğini, Trump'ı kırmızı halı ve danslarla karşıladıklarını, ona uçak vb hediye edip milyar dolarlık anlaşmalar yaptığını da görüyorum. Ve sonra diyorum ki, bu petro dolarları ile bizim ülkemizde de Sünni görünen vahhabileri destekliyor olabilirler. İstiyorlar ki Şiaya ve İran'a küselim. İranı ve Şiiliği karalamak için iftiralar attırıyorlar. vb. Ama iş Azerbaycan'a gelince (ki Azerbaycan da Şiidir) hiç bir zaman mezhep farkını bahane edip düşmanlık etmiyorlar. Çünkü Azerbaycan İsrail'e petrol sağlayan bir ülke. Hem de Türkiye üzerinden. Ve sonra her şey gözümde beliriyor. Mezhep ve ırkı bahane edip Şii ve Sünni direniş gruplarına ülkelerine küsmemizi isteyen satılık yazar-hacı-hocalara inanmayacağım diyorum. Şiiliği, şiilere gidip soruyor ve gerçekleri öğreniyorum. Size de öneririm.
persler ve içleinde satılık bir sürü hain var kendi kendilerine danışıklı dövüş içindeler israile karşı flan ama ermenileri sever yönetimi ben halkına bir şey demiyorum yönetimi totoş yoksa ananne tarafım şah rıza türkmen alevisi imam caferi sadığı severim meshebim yok müslümanım
orul komtanın yaveri diyetisyen emre gibi kör gözüne soktumun komtanı sabotaj gibi bi civatayı 45 günde sıkmaya yere yatıyor zaten sqtrtmeyin trolünüzü