Adamın niyeti farklı mi sizce?

Bir akşam marketten gelirken bizim katın bir aşağıki katında komşumuzla karşılaştık. Yorulmuş gibi yapıyordu merdivenin korkuluğuna yaslanmış bekliyordu. Ama öyle hemen yorulacak birisi değil yani normalde hemen çıkardı merdivenleri. İşte karşılaştık gözlerini dikmiş bana bakıyordu ben de mecburen selam verdim. İşte konuştuk biraz. (Bizimkiler köydeydi o ara evde tek kalıyordum) sizinkiler ne zaman gelecek belli mi felan diye sordu. Yok abi belli değil dedim. Biraz daha konuştuk sonra doğruldu hadi bakalım pamuk kız deyip eliyle belimi sardı gibi bir şey oldu. Ama biraz rahatsız oldum açıkçası. Hatta ben evde tekken 3 defa kapıyı çaldı. İşte sizinkiler geldi mi ne zaman gelecek felan diye sorular sordu, bir isteğin olursa saat kaç olursa olsun gel söyle kendi evin gibi dedi. En son bi gece saat 10 buçuk gibi geldi o gece de gök gürlüyodu. Korkuyosan gel bizimle otur dedi yalnızlık zor biliyorum ondan diyorum dedi. Yok abi sağol dedim gitmedim tabi. Normalde öyle bir samimiyetimiz yok denk geldiğimizde selamlaşırız o kadar. Bizimkiler varken de hiç gelmezdi o yüzden biraz tuhaf geldi tavırları. Her gördüğünde pamuk kız deyip duruyo. Pamuk kız ne demek anlamıyorum. Çocuk da değilim hani 20 yaşındayım. Ne demek istemiş ki böyle diyerek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Adamın niyeti farklı mi sizce?