Alevilere niye önyargılılar sonucta bizde muslümanız? alevilere niye kız vermezlr?
Cevabın nedir?
Aleviler aydınlık ister...
Her karanlık çöktüğünde, Alevileri bastı Eşkıya...
On bin, elli bin, yüz bin Alevi katledildi, tarihin kan kırmızısı sayfalarında yazılıdır...
Yine de boynunu büküp “İncinsen de incitme” der Alevi...
Aç oku...
*
Odalara doldurulup yakıldıklarında ellerinde yine sazları vardı...
Yanmış bir sazın yarı parçası oradadır...
Yaşasalardı yine şiir okuyup, türkü söyleyip, saz çalacaklardı...
Ama onları yakanları milletvekili, bakan, hatta başbakan yaptınız ya...
Yanmayanlar da yandı...
Aleviler aydındır...
Yobazlık arama...
Merttir...
Dürüsttür...
Çalışkandır...
Cumhuriyetçidir...
Kadın-erkek eşittir Alevilerde...
Birlikte ağlayıp birlikte dans ederler...
Hâlâ biraz umut varsa, laik cumhuriyetin bekçisidir Aleviler...
Şükret...
*
Aç Alevi Neyzen’i oku:
“Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet...”66 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
İyi ben aleviyim paylaştıkların doğru bir an bu kızda benim görüşümden olamaz dedim ve doğruymuş içime bir rahatlık sindi.
- +1 yıl
Yavuz boşa kılıçtan geçirmedi. Gazi'de sakladığınız teröristlerle aydınlık falan istiyorlar evet. Molotof atarak aydınlanıyorlar galiba. bazı aleviler.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaslar bazılarının dusuncelerı cok farklı yok kız alırız kız vermezler felan boyle bırsey yok benım yengelerım sünni ne biliyim eniştelerim sünni bunda bırsey yokkı onemlı olan ALLAH'ı sevmek. Benım o kadar cok sunnı arkadasım varkı hepsınınde en yakını benım Ha ben alevıyım dıye namaz kılmıyormuyum ALLAH'a sukur namazımı da kılıyorum gerekli duamıda edıyorum. Ülkede işte bu yuzden vurdumduymazlık cahillik var ayrım yaptıkları ıcın. Başı örtük değil diye müslüman değil anlamı çıkıyor benım o kadar temız kalpli örtülü arkadaslarım varkı bunlar gerçekten dinin kuralları ama bazı örtülü arkadaslarım ıse yapılmayacak hareketlerde bulunuyorlar olacak ıs degıl kendılerını dusuruyorlar sadece. Uzun lafın kısası alevılık sünnilik diye ayrım yapmayalım lütfen. Hepimiz kardeşiz bu ülkede..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan insandır Müslümanım diyorsa müslümandır biz değilmiyiz Ateist e bari ölüceksen Müslüman ol da öl diyen? Vermezler çünkü ön yargılar ve itikad sorunu var. Bir aleviye kız verdiğinde onun gibi olmasından çekinirler neden çekindiklerinide öyle olmalarından sen araştır çünkü bizim yazmamız sakıncalı ve kırıcı olabilir.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe düsnüyosanz hep yalan dolan syliyimde
Cevap sahibi+1 yılSenin birşey kanıtlamana gerek yok. Müslümanım diyorsa müslümandır nasıl yaşıyacağı ne yapacağı onu ilgilendirir.
Soran+1 yılAynen
+1 yılAlevilik niye bole sorun ediliyorlar anlamiyorum... ama alevilerinde sucu var gecen bir kiza nerelisin dedik sivasliyim dedi ama turk degilim dedi sasirdim bende nerelisn dedim aleviyi dedi. bole sacmalikmi olur sizse niye heryerde alevi oldugunuzu soluyonuz
24 Yorumla
Soran+1 yılSalakms o kz
- +1 yıl
Alevi kizlari guzel olur ayrica
Soran+1 yılYok canm ama sağol yinede iltifatn icin :)
- +1 yıl
Ne biliyim o kiz guzeldide ole bir genelleme yaptim. d
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
41Cevap
+1 yılAlevi kız arkadaşim ile çok iyi anlaşırim ama erkekleri ile sürekli kavga halindeyim siyasi görüş olsun dini nitelik olsun sürekli tartisiriz otekilesmis bir toplum olarak gözüküyor alevi Kürtleri sevmem ama tabi genel bir yargı değil bizim burdakileri degerlndiriyorum onun dışında siradan ve her otu çöpü eleştiren bir toplum.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Ben iyi düşünüyorum koz vermezler falan bunların hepsi vakti zamanında ülkeyi bölme amaclarinn bir kalintisi... Elbette ki sunninin sunniyle alevinn aleviyle olması iyidir uyum cevre acisindan... Ben iki kiz sevdim biri alevi biri caferiydi.. Ben sorun etmedim ama onlar ettiler... Ole iste
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Tek ölçütün Kuran ve Allah olduğunu anlamayan insanların Mezhep diye insanları ayırırsa olucağı budur
Ne olduğun fark etmez Allaha ve Kurana inanman yeterlidir Ve Alevilik ölçütlerine bağlı kalma Direk kurana bağlı kalmalısın bence21 Yorumla
Soran+1 yılHaklsn
+1 yılsen inanışını nasıl tanımlıyorsun bilemem. herkezin inancı kendinedir.
Alevilik farklı bir inanıştır. islam dan da parçalar var ama islam değildir.
bu konuyla ilgili birçok proğram izledim. Aleviliğin kanaat önderleri kendilerinin farklı bir inanışa sahip olduklarını beyan ediyorlar.
açıkçası islam hukuku bizi bağlamaz diyorlar.
islam hukuku her müslümanı bağlar. bu bağı koparırsan. artık farklı bir inanca sahipsindir demektir.
en basiti. bu dini peygamberi muhammed dir. ibadathanesi mescittir. çağrılma şekli ezandır. bu en belirgin islami doktrinler bile birçok alevi kanaat önderi tarafından kabul edilmiyor. taktir sizin vicdanınıza kalmış.33 Yorumla- +1 yıl
Sonra da sana: “Hakka yönelen İbrahim'in dinine uy! O, Allah'a ortak koşanlardan değildi” diye vahyettik. (Nahl 123. ayet)
Bu dinin sahibi Muhammed Peygamber değil. İbrahim babamızdır. Muhammed Peygamber ona vahy olan Kur'an'ı tebliğ etmekle görevliydi. - +1 yıl
Eğer siz Peygamberi yalanlıyorsanız bilin ki, sizden önceki ümmetler de yalanlamışlardı. Peygambere düşen, sadece apaçık tebliğdir.
(Ankebût 8. ayet) - +1 yıl
kardeşim o kadarını bizde biliyoruz.
biz ne anlatıyoruz.
sen ne anlatıyorsun. ibrahime inanış konusunda uy deniyor. burada nesil ibrahim den geldiği için olay ibrahime bağlanmış. bağ kuvvetli olsun diye. şeriatta tabi ki farklar var. din iman ve kanunların tamamıdır. ibrahime verilmiş 10 saife. muhammede verilmiş bir kitap. aynı şey mi.
Alevi : Hz. Aliyi sevip yolundan gidenlere deniyor gercekten Hz Aliyi sevip onun yolundan gitmeye çalışıyorsanız ne mutlu size. Toplumda alevi olduğunu söyleyen ancak davranislari ile aleviligin yanindan dahi gecmeyen insanlardan dolayi insanlar alevilere iyimser bakamiyor malesef.
10 Yorumla
+1 yılÇoğunluk azınlığı her zaman öteki olarak görür. Kendi inanışlarından farklıysa da bu şekilde önyargılar doğar. Sonuçta cahillikten öte bir şey değil. Alevi vatandaşlarımız olmasaydı bugün bulunduğumuz noktadan çok daha geride olurduk çağdaşlık olarak, ona eminim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu işi dine dönüştürdüler bu yüzden insanlaraa komik geliyor ali muhammedin damadıydı e sorun ne sadece araya muaviye girdi o aileyide tüm müslüman alemi sevmez işte ne ara alevilik diye uydurdunuz bu adetleri sizinki sadece sevgiden soydan kültürden gelen adetlerdi ama dinleştirdiniz komik olan bu işte oturup adam akıllı düşündüğünüzüde smıyorum ali namaz kılardı siz karşısınız ali sizin yaptığınız hiçbirşeyi yapma şimdi sizi görse topunuzu gebertirdi bu biraz sert oldu ama islam tarihi dersleri aldım yani reröre yaparak saçmalamayın
00 YorumlaBenim alevi arkadaşımda vardı ama bazı aleviler farklı o yüzden ön yargılı oluyo insanlar oruc tutmuyolar mesela örnek olarak ama alevisin diye yapmamak zorunda değilsin yapsan daha sevabı olur diye düşünüyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılZaten yapan yapio sonucta dinimiz islam hepimizin yapmayanlar kendilerinden sorumlu
Soran+1 yılBizi bilen bilir ALLAH VAR yeter...
Aleviler hakkinda birsey dusunmeye gerek mi var? Hayatimda bir cok alevi arkadasim oldu ve halen var. Alevilerden hicbir yanlis gormedim. Genel olarak kulturlu kendilerini gelistirmis ve iyi kalpli insanlardi hepsi. Onemli olan da bu zaten. Alevilik ile ilgili genek bir fikir beyan etmeye gerek yok bence.
10 Yorumla
+1 yıl1) gizliden çık
2) sizde müslümansunız bizde alevileri sunni lerden ayıran küçük farklılıklar vardır bunlardan biriside hz aliye normalin üstünde önem vermeleridir buda diğer mezhepler bakımından biraz farklı gözle bakılmaya sebep oluyor kısacası Klişe bir kelime olacak ama HEPİMİZ KARDEŞİZ :)30 Yorumla
+1 yılAleviler namaz kilmaz ramazanda oruc tutmaz bu yuzdende musluman degiller. kuran da apacik yaziyir namazinizla diger imansizlardan ayrilin diye namazsiz musluman olmaz inanmayip yapmamak ayri inanip yapmamak da ayribir mevzu tabi. aleviler kisacasi musluman degiller.
00 Yorumla
+1 yılHiç bir mezhep üyesi olmayan saf bir müslüman olarak, rehberim sadece ve sadece Kur'an'dır.
Bu yüzden iyi olan herkese iyi davranırım. Eğer ki haksızlığa uğrarsam öcümü çok iyi alırım.21 Yorumla- +1 yıl
Eğer meseleye sadece Alevi odaklı olarak bakarsam gerçekten iyi insanlardır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz müslümanlar gayrimüslimlerden kız alabiliriz ama veremeyiz bu İsalmın açık ve net bir yasağı. Ama aleviler için bişey diyeme çünkü hiç bir bilgim yok.. ama etraftan baya bir söylendi duyuyorum , en çokta duyduğum şu yok bilmem geceleri karanlık bir oda da toplanıyorlar Kadın, kız, erkek, evli, bekarlar ve orada kim kime dum duma.. ilk başta hiç inanmıştım ama alevi bir kız arkadaşa sormuştum eskiden varmış dedi..
09 Yorumla
Soran+1 yılYok öyle bsey ben babamla bile mesafeliyimdr gyim konusunda bazı sunni kzlara nazaran gayet düzgn giyiyoruz
Cevap sahibi+1 yılbazı sünni kızlar namazda kılıyor sende kırıyormusun.. ve bunu söyleyen kız düzgün biridi yani öyle rahat bir kız değildi
Soran+1 yılKılan var kılmayan var ama o jzlar bütün pisliği yapıp kendini kandryolar namaz kılıp ALLAH affeder bizi tövbe ddersek dye düşünü yolar
Soran+1 yılBizzat gözümle gördüm
Cevap sahibi+1 yılALLAH'ın merhametinden şühpe mi var, ve Günah işleyenlerin en hayırlısı tövbe edenizdir diye buyurmuştur Hz. Peygamber, ve şunu unutma günahı işleyeyim sonra tövbe ederim diyenleride ALLAH görüyor elbette onun hesabını maşerde ALLAH soracak. O bazı Sünni kızlarından daha iyi giyiniyorum dedim ya hı işte onar İSALM dan uzaklaştığı için öyle giyiniyorlar yani Sünni oldukları için değil ALLAH'ın ve Peygamberin emir ve yasaklarında haberileri olmadığından.. Kusursuz olan İSALM'dır Müslümanlar değil..
Soran+1 yılTebrikler
Cevap sahibi+1 yılBen şahsen camilerde NAMAZ kılan bir alevi görmedim, oysaki İslamın beş şartlarından biri Namaz'tır.
- +1 yıl
Allah Senin gibilerinin belasini versin
iftiralarinizla oteki dunyaya nasil gideceksiniz
+1 yılAlevi değilim ama alevi arkadaşlarım var. Çok temiz kalpli insanlar. Çok cana yakınlar. Ailevi bağları çok kuvvetli. Ben şahsen çok olumlu düşünüyorum onları dışlayanları da şiddetle kınıyorum...
10 YorumlaBenim iş yerinde de bir çok arkadaşım abim alevi bence adam gibi adamlar diğerlerine bakıyorum milletin kuyusunu kazma çabasında alevi abilerden bir yanlış görmedim daha. not ben değilim
20 Yorumla
+1 yılAleviler biz sunnilere gore birbirlerini tutan insanlar daha insancillar ya da is ortaminda sosyal ortamda olsun iyiler ama is evlilik olayina gelince ters cunku farkkli inanislar var buda bir yerde sorun oluyo ister istemez cunku bazi aleviler cok farkli ozellikle kurt aleviler...
00 YorumlaAbi alevi sünni ne fark ederki açıkcası brnim için fark etmrz pkk lı olmadıgı sürece kürt de olsa farl etmez.
10 YorumlaBişey düşünmüyorum ben insanı 2 ye ayırırım iyi insan ve kötü insan. Gerisi teferruattır ilk sevgilim de aleviydi. İnsanların önyargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur yapıcak birşey yok malesef.
10 Yorumla
+1 yılCenabet gezio falan diolar da insan olsunlar yeter ak gerisi kendi tercihleri. Şuana kadar da ailevileri inançları dışında kötüleyen görmedim. Hani hırsız terörist tecavüzcü vs gibisnden. İyi insanlar bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Kendileri cenabet
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlevi diyince aklima alevi bir komsumuz varcok iyi insanlrcok samimiyz mahallemizde bazi komsularimizla sorunlari olmustu ama annemle hâla komsular 15 yil oldu sorun yok alevilere gusul suz geziyorlar diye vermezler ama bazilari dinine duskun
14 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka gusülsuz gezdğimizi kim syledi ya
Cevap sahibi+1 yılBazilari gusulsuz geziyomus bu konuda fazla bir bilgim yok duydugum bu hic arastirip sormadim. benim icin hic onemli değil asik oldugum adam alevi olmasi evlenirdim. yalniz babamin bunlar kizilbas değil hanim dedigini duydum.
Soran+1 yılEvlenseydn keske
Cevap sahibi+1 yılEvlendim de alevi olsa yine evlenirdim :) fark etmez
Bunlari sorarken kendinizi neden gizliye alırsınız anlam veremıyorum..
Konuya gelince ön yargılı degilim size karsı mezhep ayrımınıda sinir olurum..
Ayrımclık yapanlarin canı cehenneme..00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu aşağılık lanet zihniyet sadece alevileri değil kendilerinden olmayan herkesi dışlarlar. hatta kendilerinden olanları bile dışlarlar. eğitimli geçinirler ama zır cahiller. neden mi? bilmiyorum. ama şunu biliyorum ki aşağılık ana babaları da böyleler
00 Yorumla
+1 yılSevgilim alevi... Gayet temiz kalpli ve iyi bir insan.
Önyargili degilim.
Olacak bir durumda yok.40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen daha ulusal düzeyde bakıyorum olaya. Kürt alevilere biraz önyargım var açıkçası ama türk alevilerin vatanseverliğinden şüphe etmem.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Keşke dinini Hz Ali gibi yaşasalardi bu durum haricindeki tüm aktiviteleri benim için çok iyi en sevdigim dostlar alevi meshebine sahip olanlar.
10 Yorumlaİnsan.. Lazda insan.. cingenede insan.. Kurttr insan.. Sacmalik iste bosver.. Ben cok alevi tanidim digerlerinden daha adam gibi adam..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlevilik bir din değil mezheptir şunu bir öğrenin herkesin ibadet şekli kendine sonuç olarak alevi de allaha ibadet ediyor sunnide bizde insan ayrımı yok
Allahu ekber diyerek kafa kesen gördüm ama ya allah ya muhammed ya ali diyerek insan katleden görmedim00 YorumlaBir kere aleviler dışarıya kız vermez. Sorun çıkartırlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılBizim damatlar hep sunni sevdği. Kişide sunni
+1 yılBir arkadaşım sırf sizin dedelere maaş baglanmasini isteğini saçma buldugum için beni alevi düşmanı ilan etti. .
sen ne düşünüyosun bu konuda. .00 YorumlaSen kızı alıp ne yapacaksın ki? Seni alıp almamaları konu olmalı bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılAbim sevdğini alamyo kz sunni
- Aile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılBende aleviyim. Bugune kadar ezilmiş fakat asla boyun egmemis insanın kralıdırlar
00 Yorumla
+1 yılDinini tam olarak tanımlar misin (tanıtır misin )
Bunun hakkında çok yanlış ön yargılar var00 Yorumlaİnanç , ırk , milliyet vs konularda genellemelere karşıyım , her birey kendi kişilik özellikleri ile değerlendirilmeli.
00 Yorumla
+1 yılHanefi veya Şafi ise vermek istemezler çünkü mezhepler arasındaki farklılıklar var şahsen Alevi biiride Hanefi ve Şafi'ye vermek istemez öyle yani yoksa saygı sonsuz
00 Yorumla
+1 yılAyırıcı soru sormaman lazımdı. Her birey farklıdır. İnanç olarak soruyorsan felsefeniz insana ve doğaya önem veriyor. Bu güzel birşey. Ateist olarak bu yorumu yapıyorum.
00 Yorumla
+1 yılDin dil ırk ayrimi gözetmeksizin barış icinde yasamak isterken alevi ayrimi neden yapılsin ki. Şahsım adina soyluyorun herkese saygı duyuyorum
00 Yorumla
+1 yılher alevinin kızılbaşlar gibi olduğu düşünülür. önyargı meselesi.
00 YorumlaBende aleviyim. Dunya ya bir daha gelecek olsaydim alevi olarak gelmek isterdim.
00 YorumlaSizinkilerde vermezler halbuki Alevi kizlari severim cogu guzel oluyor nedense
04 Yorumla
Soran+1 yılHayr bzde öyle bir ayrım yok
Soran+1 yılOlabilir
+1 yılben de aleviyim, bakalım ne düşünüyolarmış merak ettim :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalevilik sonradan uydurulan muslumanlikla alakasi olmayan bir mezheptir. aleviler disari kiz vermez diye biliyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılVerirler ayrm yok
Hz. aliyi hatrlatrm
Cevap sahibi+1 yılbenim bakis acim bu. ama yinede saygi duyarim alevilere karsi bu dusmanligim yok.
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla ben neden camiye ve din dersine karşı olduğunuzu merak ediyorum neden acaba.
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcami yolunda can verdiyse onların daha çok camiye gitmesi lazım yolunda can vermiş olduğu için hz Alinin yolundan gidiyorsan camiye gideceksin anlamı çıkıyor. ya din dersi?
Soran+1 yılEvet oyle ama abim ve babam cuma namazına gderler kuran kursunada gittik cocukken
Soran+1 yılDin dersi müslümanz bizde karşı değiliz tabiki de
Soran+1 yılOnu bilmiyorum ama hz. aliyi öldüren suclu sağci solcu ayrımı vardi
Cevap sahibi+1 yılHariciciler tarafından öldürülmüş "İbni mülcem denilen şahıs hz ali ve yanındakilere pusu kurmus ilk başta yaralanmış ama hz ali arkadaşlarına siz yinede gidin sabah namazını kılın demiş. böyle diyen bir halifeye inanan aleviler camiye karşı anlayamadım yani
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen işyerinde bir aleviye saygı duydum dhkpc li çıktı uzak olsunlar
20 YorumlaOnlarda insan sonuçta nasıl bakilirki başka
10 YorumlaAlevi türk kürt çerkez hepsi eşittir benim için
10 YorumlaBen insan olduklarını düşünüyorum...
13 Yorumla
Soran+1 yılDoğru melek saylrz aleviler en azndan haram yemiyo ibadetlerimiz farklı bide
Soran+1 yılEyvallah
Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. salı gunu tırnak kesmıyormusunuz
07 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok biz aksam kesmeyiz günah diye
Soran+1 yılEe daha ne
Soran+1 yılbir kere
Soran+1 yılBüyük bir yer ya halam ölmüstü mevlüdü oldu orda hz. alinin resmi falan vardı semah yapldı
alevilik ne ben tam olarak bilmiyorum anlatırmısın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 21,8b cevap paylaştı. Saygı Duyarım herkese
00 YorumlaInsan evladi olduğunuzu düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılAleviler genelde başka bir din gibi yaşar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Kürtlerden ıyı
10 YorumlaBende aleviyim acaba ne düşüünüyorlar
15 Yorumla
Soran+1 yılBakalm
Soran+1 yılYobazn biridr takma
Soran+1 yılBoskoy :/
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı