Nereye gidicem öldükten sonra. Ne olucak. Aşırı korkutucu degil mi bunu düşünmek. Cennet ya da cehennem kesin ya da değil. Beden çürüyor. Ruh bir uykuda. Belkide sonsuza dek uyuyoruz bu sefer çürüdügümüz için. Sonsuz bir karanlık. Yaşanılanlar hatırlanmayı geç. Dünyadan siliniyorsun. Belkide ruhunda ölüyor. Ruh bilinçsizdir bir enerjidir. Akıl olmadıkça ruh düşünemez. Kişilik şekillenen bişeydir. Zevkler. Tercih. İrada kendine sahip çıkmak ve bunların hepsi. Akıl yoluyla olur. Ve beyin durunca aslında hiç yaşamamış gibi. Gömülü bir sessizlik. Korkunç yaşıyoruz ama ölümle burun buruna. Birsürü ölen insanlar ve hayvanlar. Hepsi sessizlik.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGüzel bir cevap vermek isterim sana. Öncelikla sanırsam müslüman deilsin. Bu bir problem değil kararına saygı duyuyorum. Ve bir yorumda yaptığın açıklamada kendince mantıklı bir sebep söylemişsin ve gerçekden mantıklı fakat bazı şeyleri kabullenmek açısından zorlansakda bilinmeyeni sorguylamak ön yargıyı ve kendi doğrularımız doğrultusunda doğru veya yanlış bir sonuca varmakdır. Gerçekden "neden varım?, amacım ne?, çok yapmak istediğin bir şeyi yapsanda yine doğruya erişemeyeceğini bilmek, sanki her şey boşunaymış gibi günleri zindan etmek, ve en zor soru kimisi için basitce bir cevap kimi derin düşünenler için ise bir işkence olan öldükden sonra ne olucak sorusu karşımıza çıkıyor. Küçükken düşünürdüm, ölünce uzayda bir boşluğa gideceğimi veya sanki ruhum çıkıcak gezicem falan. Çocukca ama eğlenceli düşünceler. Keşke gerçeklerde her zaman eğlenceli olsa değilmi. Ama belirsizlik göz önünde. ya reenkarnasyon olcaz diyen var kimisi son bitti diyor ve bu onun için ne kadar basit değilmi. karanlık bir odada yalnız başına bu düşünceyle başa çıkmak çok zor ki bu düşünce eşliğinde gün içinde mutlu olmaya çalışmak, bişiler yapmak apayrı bir zorluk. Dini inancının olmadığını varsayarak bir çok düşünürün dediği gibi ölüm sondur kafasında olacağını düşünüyorum. Ama bir müslüman için ise cennet ya da cehennem vardır ki Allah farz ibadetleri yerine getirenler elbet cennete girecek diyor zaten. Müslüman deilsin fakat olmanı gerçekden öneririm elimden geldiğince yardımcı olurum düşünce tipin çok hoş. Kur-an da geçen bazı kelimeleri yorumlayan kişileri dinlemiş olabilirsin ki çoğu yanlış bir yorumlama çünkü alındığı gibi düz mantık bir yorumlama katıyorlar ve yanlış olmasına sebebiyet doğuruyor. Eh her neyse vazgeçiremessem seni düşüncelerinden sanırsam şunu demek doğru olur. Ölünce ya beynimiz işlevini yitirmesinden dolayı dünyadaki varlığımız, düşüncelerimiz, fikirlerimiz, duygularımız, sevdiklerimiz her şeyimiz yok olcak... buda dünyadaki amacımızın ölümsüzlüğü bulmak olduğu anlamına gelir ki çok absürt. ya da reenkarnasyon. Bunu detaylı anlamak için 'The Void' filmini izlemeni öneririm. Kısaca zaten öldükden sonra bir başka bedende yaşamaya devam etmekdir. ve bu döngü sonsuza kadar sürer. Benim düşüncem ise ya reenkarnasyon denen olayda beynimiz sıfırlanıyorsa kendimizi nasıl hatırlayacağız? Daha önce ben şuydum şimdi bu oldum diyen biriyle karşılaşmadım. Yani yine siliniyormusun? ah dostum gerçekden mantıklı gelemiyor. Daha bu konuya bilimsel bir açıklama getirilmedi fakat bir kaç sitede okumuştum çok güzel anlatılar var okumak istersen linklerini atarım. Belki de bir bakmışsın iyi insanların sabrından dolayı ödüllendirildiği bir dünya çıkar iyimi ^^ Canını bu konu ile sıkma dostum... senin için doğru olanı aramaya devam et. İslama bir daha göz atmanı öneririm... Gerçekden zorlayan bir din değil... kimileri çok abartıyor. Dediğim gibi elimden geliğince yardımcı olurum. Gece gece de şimdi beni yine düşündürücen acaba ölünce sürekli acı falan çekermiyim diye xd Bu güzel sorun için teşekkürler dostum... daha çok tartışmak istersen buradayım
114 Yorumla- +1 yıl
herseyin bir kullanım klavuzu vardır. Biri tasarlar ve nasıl kullanman gerektiğini ondan başkası bilemez. Tanrı bize yol gösteri. Gösterdiği yol nedir? Bu klavuz canlı doğa ve verdiği diger nimetlere ne kattı? Sokakta her 3 kişiden 1 i. Hayvanlara zarar veriyor mal mülk için birbirini kırıp üzüyor. Sonra bir kitap arkadına saklanıp cenneti dilemeleri bir din mi? İslamiyet huzur kitabıdır. Tanrıya inanmak ve diger dünyaya inanmak insanın nefsine hakim olmasını sağlar. Öfkeliyken adam öldürmesine cinsellik hazzında birine tecavüz etmesine açken hırsızlık yapmasına engel olur. Din her toplumun ihtiyacıdır. Cezalanmicanı bilse herkes bir ipini koparmaz mı? Dışarıda rahat gezebilir misin? Dinsiz kabileler diger dünyaya inanmayıp cezalandırılmayı kendi içlerinde yapıyor. Çeşitli işkence ve ölümler. İnsan en tehlikeli hayvandır. Akıl en tehlikeli silahtır. Peki ben? Ne için nefsime hakim oluyorum sence? İnançsızca belirsizce klavuzun olmadan. Yolu bilmeden. Doğaya var olanlara yaşayan ve var edilen herseye sahip çıkarak. Müslümanla bir hayvanın mamasının evinin önünü pislettigiyle ilgili kavga edip duruyorum. Sencede kuran. Mö 600 yılların. 2024 uyarlamasında kullanılır mı? Muhammedin ( karılarıyla aynı saat diliminde yatması gerektigini ) söyleyen bir kitap. Müslüman ama cani komşuma neyi öğreticek? Sence ne desemde tövbe etse? hiçbir şey. Okuduğu hiçbir şey ona vicdanını kazandıramaz. Fakat bilgi verir. Sence kuran cinsel yönelim ve erkeğin kadın üzerinde hakları ve Allahın egosuyla ona minnet edilmeyi mi ögretiyor?
- +1 yıl
Ben de konuya dahil olup çok şey anlatmak isterdim ama o kadar yorgunum ki cidden. Yaşam; inanmayanlar için adeta bir zulüm. Görüş yapan arkadaşın Müslüman olduğunu varsayarak, soru sahibi için söylüyorum bunu. İslamiyeti gerçekten araştırırsan bu saydığın şeyleri çok farklı boyuttan görüp tüm sorularının cevabını bulabilirsin aslında. Vaktim olsa uzun uzun anlatırdım ama uyumam lazım
- +1 yıl
@ı-hate-people bilimsel konu hariç dediklerinin çoğuna katılıyorum. Belli ki sorgulamayı seven bir insansın o yüzden sana aklıma gelmişken bir video önereceğim. Hatta istersen bu serinin tamamını ve her video için uzun uzun açıklamalı videolar var. İlgini çekerse ve vaktin olursa izlemeni tavsiye ederim. Bakış açın daha da genişleyecek. İslam adına. Aynı şekilde soru sahibi de izleyebilir. Çünkü şu an günümüzde çoğu ateist neyi inkar ettiğini, çoğu Müslüman da neye iman ettiğini bilmiyor. Bunun çok güzel açıklaması yapılmış
https://youtu.be/MaPdk4IYFOM?si=zvMhopGiPj0qUYv0 - +1 yıl
Sokakta her üç kişiden biri hayvanlara zarar veriyor ve mal mülk için yapamayacağı bir şey yok. Aynı zamanda saçma duyguları ile hareket ederek yanlış şeylerde yapııyorlar ve yine o küçük beyinlerini kullanıp gidip bir kitabın arkasına saklanıyorlar. Ve sende bunu affedilme olarak kabul ediyorsun. Kesinlikle yanlış. Bu tür hareketlerin cezası çok ağır olmalı ama bırakın cezyı küçük bir af ile kurtulup gidiyorlar. Ve bunu din ile bağdaştırırsanız evet. Gerçekden pişman olan bir insan için yeni bir devir açılabilir. Ama kimse kolay kolay akıllanmaz ve kendine sahip çıkamaz heleki bu devirde. yani istisnalar bır kenara bırakılıp günümüz örneklerine bakacak olursak insanlar akıllanmıyorlar. Bu durumda akla ilk şu gelir. Kendisini geliştirmiş bilinçli bir insan bu tür şeyler yapmaz yani yapanlar eğitimsizdir. Ve yapmayanlarda eğitimlidir. her şey akıldır ve bilgidir. Mantıken hiç yanlış bir çıkarım değil. Çok mantıklı. Yani senin de düşüncenin dinen değilde aklen kavrayabileceğimiz bir gerçek oldugunu düşündüğünü düşünüyorum. Ama bunu sadece böyle yargılayamayız değilmi... Lütfen anlamaya çalış dışarıdaki 3 kişiden 1 i kötü diğer 2 si kısmen iyi. detaya insen dışardaki gördüğün 10 000 kişiden 9 999 u cahil. Bende böyle düşünüyorum. Hatta belki daha fazlası. Bu ön yargıdan öte bir şey değildir. yani bu tip durumlarda genelleme yapmak güzel olmuyor ama dediğinizi anlıyorum. Bu kadar kötü insan dinin arkasına saklanıp kurtuluyor sanmayın...
- +1 yıl
'sonra kitap arkasına saklanıp cenneti dilemeleri din mi' çok yanlış bir çıkarım. Dini sadece kötü insanlar yaşamaz. din zor bir şey de deildir yani hiç olmassa müslümanlık. İnsanlar zor gösteriyor emin ol. Kendi içinde yaşayınca dış etkenlere maruz kalmayuınca gerçekden huzur verici bir şey... Bende çok zorlandım ama inanmakdan vazgeçmedim. seni zorlamak istemiyorum ama bu yargılarla bakarsan bir dine doğruyu bulman çok zor. Şu anda ben hocayım diye geçinenler... Sanmıyorum. Onlara karşı bir kinim var insanlara yanlış aktarımlaarda bulunuyorlar. Sadece soru sahibine değil bu dediğim okuyan varsa hepsine. İzlemeyin dinlemeyin. Kendi yargılarınızla bakın. 'Cezalanmıycanı bilse herkes ipini koparmaz mı?' Aklı başında, düşünebilen bir insan ipini koparmaz ^^ Eskiden dinime bu kadar bağlı değildim daha çok küçük iken fakat yinede doğruyu yanlış ayırt edebiliyordum... Neyin olması neyin olmaması gerektiğini yorumlayabiliyordum. Bu tamamiyle insana kalmış bir şey. şahsen bence öyle... Yalanada gerek yok. sadece 18 yaşındayım ve yinede birçok şey gördüm. Sözlerime aldırış etmeye bilirsin ama gerçekden kendim için ön yargılı olmamak adına herkesi dış görünüşünden yaptıklarından yargılamamak için çok uğraştım çünkü doğrunun bu oldupunu hissettim... cezalanmayacağını bilse emin ol herkes ipini koparmaz ama çoğu kişi ipini koparır. gerçi sanırm intihar ceza olmasa bu devirde daha fazla kalmak istemezdim diyebilirim jajajja. İnsamnlar çok berbatt. Şuanda telegramlarda olsunn depp-dark web de her türlü platformda insanlar bu tür cinsel ve kanlı bir çok görsel video paylaşıyor.
- +1 yıl
Kimisi bunu zevkden kimisi bu dünyadda afedileceğini düşünerek yapıyor.. cahilce. Geldiğimiz konum m. ö 600 deki teknolojiden daha üstün bu yüzden Kur-an daki yazılanlarla şuandaki bazı şeyler uyuşmaya bilir yinede bu günlerede atıfda bulunan gerçekden çok ayet var. Zaten ayetler yaşanılan bazı olaylara karşı indirilmiştir. Bir bağ kurabilecek kabiliyetdesin. Eh herneyse içimi iyi hissettirmeyen herşeye karşı savaştım ben. Ve doğru olduğunu bildiğim şeyler yapıyorum. Kimisi derki şu şu şunu yapmassan cennete giremessin ama gel görki ssana gerçekden mantıksız geliyor. araştır düşün ve sonuç seni tatmin etmiyorsa o şeyi bir kenara at bu kaddar basit. Evet insanlar en tehlikeli hayvandır. Hiçbirini sevmiyorum ama hepsine iyi davranıyorum.. akıl en tehlikeli silahtır. Sadece akıl değil hayal gücü ona eşlik eden mükemmel bir şeydir. her konuda olduğu gibi bunlarıda iyi veya kötü yöde kullanan insanlar var... ne yazık kötü yönde kullananların vicdanlarına. 'peki ben? Ne için nefsime hakim oluyorum snece? İnançsızca belirsizce klavuzun olmadan. yolu bilmeden' klavuzun olmadan... bu his gerçekden berbat. Bu his boşluğun ta kendisi. Bazı şeylerin cevabı yoktur tabiiki akıl ile...
- +1 yıl
@Nightwalk35 Dostum seni anlıyorum ve ben çok da eksik yazdım soruyu soran arkadş sağlam bir cevap veremediğim için çok özür diliyorum aynı zamanda... Sadece benim düşüncem şu ki iyi biri olup hayatımda da pişman olmayacağım şeyler yaparak geçirmek... Terbiyeli saygılı olmak ve islam dininde sadece bunu gördüm umarım bunu soruyu soran arkaadaşımda okur. Yani sağlam bir kanıt istiyor o da ama gel gör ki çok zor sadece bu fani varlık olan insanın yaptığı kötülükler benimde gözümü çok bulandırıyor. her gün yaşıtlarımın erkeklerle kızlarla yaptıkları şeyleri duymak, belki en azından Instagram da denk geldiğim iğrencç şeyleri görmek, güncel hayatta insanların yaptığı kanlı şeyler ve bşr çoğu... Soruyu soran kişinin insan nefreti olduğunu düşünüyorum şahsen benim içimdede büyük bir nefret var giderilmeyen bir şey... Nasıl kurtarırım, kurtulurum bilmiyorum ve attığınız videoya en kısa sürede bakacağım
- +1 yıl
Ve birde gerçekden insan aklına bağlıdır. cahil bir insan Kur anı belki yorumlayamazken (ki kuranda ona bir şey katamaz) Akıllı birinin ondan aldığı verim bambaşkadır. Zaten akıllı bir taklidi imandan yararlanarak bile çok seviye kat edebilir. Kur-an zaten binevi iyi ahlak sahibi olmak için vardır. Neler yapmalısın neler yapmamalısın. O yüzden kişide bitiyor iş. İnsanlar ise tüm bunlar varken tüm bu düşünceler tüm bu fikirler ve hayal gücü varken güzellik, cinsellik gibi gereksiz şeylere kafayı takıyorlar ve onlara öncelik veriyorlar. Komşundan bir farkları kalmıyor ^^. Yani komşunuz üzgünüm ama düşünemeyen biri sadece onu altdan almak ve biraz daha saygı göstermek hem iyi bir insan olmanıza hemde birirnin kalbini kırmamaya yarar. Lütfen dostum bu şekilde yargılı düşünme herşeye iyi yönden bakmaya çalış.
- +1 yıl
Dediklerine ben genel olarak katılıyorum. Ama şu dediğine katılmıyorum: "Geldiğimiz konum m. ö 600 deki teknolojiden daha üstün bu yüzden Kur-an daki yazılanlarla şuandaki bazı şeyler uyuşmaya bilir yinede bu günlerede atıfda bulunan gerçekden çok ayet var."demişsin. Kuran evrenseldir. O yüzden o zamanın teknolojisine göre, bu zamanın teknolojisine göre diye düşünmek mantıklı değil.
- +1 yıl
İslam gerçekten doğruysa (ki doğru) Kuran mutlak doğru bilgi verir. Gunumuz teknolojisi gelişirken yeni şeyler ortaya attığında eğer bu Kuran ile tutarsız ise doğru olan Kuran'ın dedigidir. Bilim yanlışlanabilir bir şey sonuçta. Ama Kuran asla öyle değil
- +1 yıl
@Nightwalk35 evet doğrudur neden öyle bir şey demişim anlayamadım aklımda ne vardı acaba ehehe
- +1 yıl
😂
- +1 yıl
@Nightwalk35 çok teşekkür ederim cevabınız için ben biraz yetersizim kusura bakmayın. Bide bu halimle birşeyler cevaplıyorum
- +1 yıl
Kendini yeteriz olarak tanımlaman yanlış. Herkes her şeyi bilemez zaten normal yani
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim dini inancım yok kanka, Deistim.
Ölüm korkumu atalı çok oldu. Hayatı kabul ettim, duygularımı bu konuda törpüledim. Hayatın mantığı belli, doğ, üre, öl. Sen bu arayı bi ortalama 60-70 seneliğine kendin için anlamlı kılıyorsun o kadar. Sonrasında annenin karnındanda önce neysen o olacaksın kanka, Hiç.
İlk dinden çıkışımda aşırı boşluk hissinden dolayı çok boşluğa düştüm senin gibi. Sonra araştırdım daha detay bilgilerle kendimi ikna ettim öyle inancımdan ve hayatta olacaklardan emin oldum ve ne zaman ki bunlar tam anlamıyla içimde tamamlandı, o zaman ölüm korkusu gitti. Hatta biraz fazla gitti de denebilir DSFKJKASŞKGSGASGAS
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen bir hiçken nasıl şu an düşünüyor konuşuyor sorguluyor hale geldiysen aynı Tanrı öldükten sonra seni yine diriltecek bu sorunun cevabı bu kadar basit. Ayetlerde de yazıyor bu olay. ateistler gibi olayı maddesel olarak görürsen çıkarımların hep yanlış olur. niye çok zor geliyor size anlamak bu meseleyi? hangi burçsun? ben balık mesela
04 Yorumla- +1 yıl
Diriltmek. Şuurunu kaybetmiş bir insanın yaşamasını düşünsene. Ben hemşireyim. Yogun bakımda. Birsürü insanın beyin ölümü gerçekleşip bitkisel hayata geçiyor. Buda hatırlama kendini bilme. Yetkisini kaybetmesi oluyor. O aslında yaşamıyor. Beyin her canlının adaptasyonu. O biterse. Bir bardagı bile elinde tutamazsın. İnsanın kendi kendine konuşması. farklı kişilikte olmalrı ruhmudur? Farklılık mı?
Cevap sahibi+1 yılKardeş. bunlar laf cambazlıgından öteye gitmeyen ezber şeyler. Ben bunlara tok biriyim. Sabit fikirli biri asla değilim ama benim yaşadıklarımı ve gözlemlediklerimi görseydiniz Tanrının varlıgından ve birliğinden gram şüphe duymazdınız. Ben ne hata ettim de Allah bana niye inanç nasip etmiyorun cevabını kendin bulmaya çalışmalısın.. umarım bulursun sebebini. Bu tarz banel bilgileri ben aşalı 6-7 yıl geçti. Seni asla küçümsemiyorum ama herkesin ağzına sakız ettiği banel, sıradan ezber bilgiler benim tarzım değil. Olayın daha derinleri var hem de hiç sorgulamadıgın tarafları. Etrafımda gördüğüm pek çok insan sürü psikolojisiyle hareket eden koyun gibi aynı şeylerle oyalanan tipler. Daha derinleri sorgulayarak kendini daha çok geliştirmeni ümit ediyorum.
- +1 yıl
Belkide araştırma eksikligim ya da tecrübesizligim vardır. Ben bilimsel kanıtlar arayan biri degilim. Akıl ve mantık arasındaki ince çizgide tartıyorum herşeyi. Akıl? Seçenek sunmamı mantık seçenekleri elememi saglıyor. Konu islamiyete gelince ise. Verilen bilgilerin ( muhammedin karılarıyla eşit yatması gerektigi ) tarzı ayetlerin. Bana bu dünyada bir şey katmadıgını. Ve kalan seçeneklerin bu mantıksızlıklar arsında cazip geldigini söylüyorum. Bu tarz koyunsal düşünce akıl klonlaması tarzı düşünme. Sorgulanması gerekenleri mantıga oturtunca. Deli gibi şizofreniye baglayıp sadist sapkın bir dine minnet etmek saçma geliyor.
Cevap sahibi+1 yılZanlarınla seni başbaşa bırakıyorum. Tartışmaya girmiycem sana başarılar.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYa mesela uykuya dalarsın hiçbir şey hissetmeden hatırlamadan sabah uyanırsın ya, ölünce uyanamadığını düşün. Muhtemelen son uykumuza yatıp bir hiçliğe karışacağız sanki hiç doğmamış gibi olacağız.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
11Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,2b cevap paylaştı.
u +1 yılbence olumlu düşünün
00 Yorumla
+1 yılBeyin bir araçtır aklın beyinde değildir aklın eli kolu beyindir. Bilinç nefsindedir ruhunda nefsinle derin meseleler bu dünyayi bir bilgisayar oyunu turnuvasi gibi düşün bittiğinde aldığın puana göre bir hayat kazanıyorsun
04 Yorumla- +1 yıl
Belkide. Beyninin çürüdügü gibi düşünce ve yaşadıklarında çürüyor. Bir bedende doğmuyorsun. Uzay boşlugunda uçmuyorsun. Cehennemde Allahla hesaplaşmıyorsun. Ölümden 15 dk beyin ölümü gerçekleşsede enerji ve kan akışı devam eder aynı rüyada ve uyuyor gibi. Belkide o an. Duydukların ve hissettiklerin. Bu zamana kadar inandıklarını boşa çıkarırsa?
- +1 yıl
Cümleni anlamadım ama sizi parmak uçlarınızla kadar toplayacak diriltecek ve mahkemeye getireceğiz diyor. Ağzıniz değil uzuvlariniz anlatacak iyi ve kötü hallerinizi yani rahat ol yok olmuyoruz. Yunus Emre nin dediği gibi Ölen Hayvan imiş Aşıklar ölmez
- +1 yıl
Allah hırsa bürünmüş sadist bir yaratıçı. Cehennemin ateşlerini bizim için hazırlıyor. Hatta haram yersen cehennemden çıkamıyorsun. Kadın saçını gösterirse. Cehennemlik oluyor. Cennet kapıları kapanıyor. Biz oyunu kaybettik. Yarattıgı şeyleri örtüp erkege içgüdüsel cinsel hazzını yaşattıgımız için. Diriltip benim yanmamı isteyecek. Filmin sonunu biliyor.
- +1 yıl
Sen kukla teorisi olarak düşünüyorsun dağda bir canavar var biz de ona tapinmiyoruz kuklasi değiliz.
Şah damarindan daha yakınım diyor
Yunus Emre de bir ben vardır benden içeri diyor
Sığ düşünmemek derinlesmek lazım
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Engelleyemeyeceğin şeyi kafaya takıp hayatı zorlaştırmanın anlamı yok. İnancın varsa cennet cehennem, yoksa yok olacam dersin o zamanda zaten bir şey hissetmezsin yok olmuşsun.
00 Yorumla
+1 yılUyuyordan sonrasını okumadım…
Ne uyuması. 😃
01 Yorumla
+1 yılÖldükten sonrasını hatırlamicaksın korkmana gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖlüm ne hoştur şeydir öyle. Pek çok insanı iyi yapan şey belki de budur. Korkmayın. Amacınıza uygun yaşayın. O gün geldiğindeetanetle karşılayın. Umarım huzurlu yaşar huzurlu ölürsünüz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmaddi dünyada reenkarne olacaksın burası cennet ile cehennemin kesiştiği mikrokozmos alan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. Bir Müslüman ölmekten korkmaz.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 927 cevap paylaştı.
+1 yılÖlümden sonrası var inançlı değil misiniz
010 Yorumla- +1 yıl
Degilim. Çünkü insan burada yaşamak için cezalandırılmayı ve ödüllendirilmeyi hedefleyerek hayatını sürdürüyor. İnanç olmadıkça hata ve yanlış yapmaktan korkmazsın. Bu insanın kendini frenleme şekli bence. İnançsız kabileler insan eti yiyip. Canice ölümlere sebep oluyor çünkü ceza ve ödülü onlar veriyor. İnanç ise toplumun sınırını aşmasını engelliyor. Vicdan ise ödül ya da cezayı beklemeden. Hislerini önemsiyor. Bence hepsi bir sınır.
- +1 yıl
Sen şimdi bu sınırlardan kaçıyorsun anladım mesela içki içmek zina etmek istiyorsun veya dekolte vermek vs kısacası sınır istemiyorsun ama insan ömrü sınırlı biliyorsun sınırsız olan sonrasındaki hayatta yani ahiret hayatı yani aslında inançlı insanlar sınırları kaldıran kişilerdir
- +1 yıl
Yani en basitinden babamızın testisinden geliyoruz😃 ruh nasıl ortaya çıkıyor? Yaratıcıya delil hepsi
- +1 yıl
Ben ne zina ne alkol hiçbir şey kullanmıyorum. Çünkü bunu kendi akıl ve hafızam için yapıyorum. Temiz kalmak için temiz şeyler biriktirmelisin. Hatta küfür bile etmiyorum. Öfkeli oldugumda sokak hayvanlarını beslemeye çıkıp kendimi yatıştırıyorum. İnançı bir insanla kıyaslarsan. O allah için ben kendim için yaşıyorum. Çünkü yaratıcı. Ona minnet edilmekten çok verdiği nimet ve güzelliklere deger verilmesini beklemesi gerekmiyor mu? Namaz kıl hacca git herseyi yap. Fakat doganın zincirini boz. Bu öbür tarafı kazanmaksa eger. Cehenneme tek ben gidicem. Yaratan ego tatmini mi? Bir yarış mı?
- +1 yıl
Doğanın zincirini kim bozmuş? İslamiyette böyle bir şey yok
- +1 yıl
Ego tatmini vs yok Allah ile bağ kurmanı istiyor Allah. Çünkü sen ona baglandikca maddi sıkıntılar yerini manevi huzura verecek bunu bizzar yaşadım asla huzurlu değilim şu an
- +1 yıl
İslamiyette ne var? Cennete kim girer. Kim ceyennemliktir. Kadın. Cinsellik irade. Nefis. Bu insan anlama klavuzu. ya da insanın kendini bir kalıba sokmasını sağlamak için yönelim kitabımı yoksa? Yarattıgı herseyin bilgisini verip. Sahip çıkılması. Vicdanların temiz tutulması mı? Bir klavuz olmadan yola çıkarsan. Her yol cazip gelir. Ben o klavuzun. Muhammedin. Karılarıyla eşit saate yatmasının bana verdigi bilgiyi bu dünyada kullanamıyorsam. Klavuz degil. Bir uydurmadır
- +1 yıl
Ne saçmalıyorsun bir şey anlamadım ama konu Kur'an ise tek bir ayet bile hatalı değil kusur bulamazsın kafana takılan her yeri açıklarım sana istersen ve sakın ha sakın nette vs gördüğün insanlara aldırma
- +1 yıl
Yok sor sorunu cevabını verim
+1 yılBelkide böcekler yiyecek çok korkutucu
00 Yorumla
+1 yılSonrası hiçlik sktr et
00 Yorumlaİbadete yönel melisin
00 Yorumla
+1 yılevet büyük bir belirsizlik
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende aynı hissi paylaşıyorum seninle
00 Yorumla
+1 yılkorkcak ne var zaten opmuşsun sen canlilardan kork
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılyok olacağız
00 Yorumla
+1 yıl3 gün önce 3 gün sonra
00 Yorumla
+1 yılkorkmuyorum
00 Yorumla
+1 yılÖlüm iyi ki var
10 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı