Ya da din değiştirseniz de diyebiliriz?
Hayatımıza işleyen hangi eylem mesela?

Ya da din değiştirseniz de diyebiliriz?
Hayatımıza işleyen hangi eylem mesela?

Müslüman değilim ve Eyvallah kelimesinden bir türlü kurtulamıyorum. Ne kadar çok yerde kullanıyormuşum şaka gibi resmen. Allah korusun gibi, Allah'a şükür gibi tabirleri duyunca bile sinirlerim yerinden zıplıyor ama eyv. farklı bir yapıda nedense. Bir keresinde yakın bir akrabam öldüğünde safın ortasında kalıp cenaze namazına durmak zorunda kalmıştım ama sadece el hareketleri yapıp ağaçları izledim yani içimden Arapça bir şeyler mırıldanmadım maksat görüntü olsun şimdi durmasam 200 tane akrabaya sırayla açıkla sebebini, uğraş dur. Bunlar dışında eski inanışlardan eser kalmadı, inanırken bile saçma bulduğum şeylerdi zaten düşünsenize günlerin çok uzun ve çok kısa olduğu yerleri, bir yerde oruç 20 saat sürerken başka yerde 2 saat sürüyor ve malum inancın Tanrısı adaletten, eşitlikten falan bahsediyor. Çünkü kitabın yazarı dünyanın farklı yerlerinde günün daha uzun veya daha kısa olduğunu bilemiyor, dünyayı düz zanneden bu yazarlar günlerin uzunluğunu bilecek değil ya.
Ben bir gün ateist olsaydım eski dinimden hiç bir alışkanlığı kullanmazdım zaten.. yani iyi insan olmakla ateist olmak çok çok farklı bir şey zaten.. mesela bir insan dini için iyi oluyorsa gerçekten iyi değildir.. bunu kalbinden geldiği için yapmalı karşılık ayda sevap beklemeden.. mesela inançsız birisi öldükten sonra ödül beklediği için iyilik yapmaz bunu iyi olduğu için yapar.. aynı şekilde kötü bir insan da cehennemen korktuğu için değil.. zaten kötülük kötü olduğu için bunu istemediği için yapmaz.. kısaca ben ben olmaya devam ederdim yine de tek fark inancım olmazdı.. ama şu an inancım var elbette.. ve böyle devam edecek.
Monoteist Orthodox Hristiyanim, Hristiyanlik bir din değildir Hristiyanlık tanrıya giden yoldur İsa Mesih kurtarıcı ve tanrı olarak kabul edersen sonsuz yaşama kavuşursun ben hiç bir başka dine inanmadım çünkü İsa Mesih hissedilir İsa Mesih insanlara gözükür görünür öğrenilmez öğretilmez kutsal ruh ile doğarsin ve İsa Mesih in takipçisi olarak hayatına sonsuz yaşama kavuşursun o yüzden tanrının yolunda İsa Mesihe ilerliyorum İsa Mesih gelen ve giden tek tanrıdır başkası da yoktur İsa Mesih ten sonra gelenler sonsuz yaşamdan saptirilmiş insanlardir
Hristiyanlık bir dindir.
İnsanlar ailerinin -çevresinin-toplumun yönlendirmesiyle veya kendi araştırmaları sonucunda herhangibir şeye inanabilir veya inanmayabilir.
Birçok insan araştırmalarının sonucunda farklı sonuçlara ulaşıyor. Bir şeye inanmak ya da inanmamak için kendincene nedenler bulmuş olabilir.
Bunlar tamamiyle doğal bir sürecidir insanoğlunun.
Herkesin bireysel ya da ortak bir paydada buluştuğu subjektif doğruları var. Benim de senin de var. Fakat bunlar mutlak doğruyu temsil etmiyor. Biz mutlak doğru olarak atfediyoruz inandığımız değer ve fikirleri.
Oysaki mutlak doğruyu, gerçeği her insan öldüğünde görecek veya göremeyecek.
Onun için hristiyanlıkta bir dindir.
Mutlak doğruyu
@Venetor Hayır Hıristiyanlık bir din değildir Hristiyanlik tanrıya giden yoldur kurtarıcımız rabbimiz İsa Mesih tanrının sözünü açıkladı ve tanrıya nasıl ulaşacağımızı anlattı tanrıyı takip ediyoruz tanrının koyunlariyiz İsa Mesih in takipçilerinin adı Hristiyanlık dir İsa Mesih bize gönderildi çünkü insan günahkardi günahlarımızı affetmek için çarmıha gerildi İsa Mesih çarmıha gerildikten sonra tanrı ile insan barıştı ve sonsuz yaşama kavuştu Hristiyanlık kitaba bağlı değildir Hristiyanlık İncil okunup İsa Mesih in öğretilerini yerine getirilir kilise de öğretiler üzerinedir İsa Mesih anlama ve takip etme üzerinedir sonsuz yaşama kavuşmak isteyen herkes İsa Mesih in yolundan gider
İşte bu senin ve seninle paralel düşünenlerin inandığı bir subjektif doğru. Bu sizin için mutlak doğru olabilir ama insanlık için sadece bir din. Bu herhangibir ideoloji için de geçerli.
Mutlak gerçeklik insanlığın ölmeden %100 bilemeyeceği bir şey.
Hriatiyanlık yahudilik, islam ve 500'e yakın farklı din gibi bir dindir. Bu sizin için öyle olmayabilir ama yaşamda metafizik subjektif inanç ve fikirlerle beslenir. Mutlaklık arz etmez. Saygılar.
@Venetor Subjektif doğru değil İsa Mesihin kurtarıcı ve tanrı olarak nitelendirdiği zaman kişi tanrıyla barışık hale gelir ve tanrıya kendi yolunu açar bunu İsa Mesih kendisi söylüyor babaya ulaşmak istiyorsanız benim yolumdan gelmelisiniz bana ulaşmayan babaya da ulaşamayacaktir diyor Hristiyan olan herkes İsa nın koyunudur ve sonsuz Yaşamı garantilemiş tır İsa dan uzak olanlar İsa nın farklı bir karakter de birisi olduğunu söylerler İsa nın ilahliğini kabul etmezler İsa metafizik anlatmıştır İncil de bende günlük hayatta metafizik olayları yaşadın İsa Mesih çöldeyken iblis İsa Mesihe sordu madem sen tanrinin oğlusun o zaman şu taşlara söyle ekmek olsun ye dedi İsa Mesih iblise şunu söyledi insan sadece ekmekle doymaz insan tanrının ağzından çıkan her sözle de yaşar dedi gerçek metafizik bu
@Venetor Şimdi ölüm sonrası dersen ölüm den sonra bir şey göremezsin insan öldüğün de karanlığa gider vücudu nelerden oluştuysa onlara karışır işte İsa Mesih in hem materyalist tarafi da var hem metafizik yönü de var
Denedim bunu eski hesabımda bunu sormuştum ve deneyeceğimi söyledim biraz linç yedim ama bir günlük değil bir haftalık bir deneyimdi. Pek bir şeyim değişmedi sadece biraz daha negatif isyankardım o dönem şükretmeyi bırakmıştım lo
Boşluk oluyor insan kolay bişey değil
Evet
Cevap
19Cevap
Eski dinime ait alışkanlığım yok. Sadece memlekette olunca selamün aleyküm derim. O da merhaba deyince mal mal bakan low iqlar olduğu için
Ahaha geçen gün de birisi Müge Anlı'da, hayır selam vermedi merhaba dedi diye sikayet ediyordu 😄
İşte bu mallar yüzünden ben de kullanıyorum arada. Gereksiz muhabbetten kaçmak için
Cenaze namazlarına katılıyorum bazen, sevdiğim kişinin beni orada görmek isteyeceğini düşündüğümden.
Saygılı bi davranış
Abdest yok ama shsgskahs
Ahah gönüller bir olsun
Ateist olacak kadar aptal, sorumsuz, ahlaksız , bilimden uzak ya da kısaca insanlığını kaybetmiş değilim. Ama Allah kendisini inanmayan insanıda yarattı. mecburen seviyoruz.
Yine Noel'de kiliseye giderdim ve Christmas kutlamaya devam ederdim.
Anlık şaşırdımda Jesus Christ diyorum ve ağız alışkanlığı haline geldi artık bunuda bırakamam.
Buna hiç empati yapamıyorum çünkü benim inancım belli ben Allah yolundan hiç bir zaman şaşmam
👏 helal olsun be bravo 😙😙
Müslüman doğdum, umarım müslüman ölürüm. Allah imandan ayırmasın.
Ama soruna cevap verecek olursam, şükretmeyi ne olursa olsun bırakamazdım.
Allah muhafaza hiç düşünmem bile istemem, Elhamdülillah Müslümanım
Dilime dolanan bazi kelimeleri falan bırakmazdım herhalde😌
Saşırınca veya sinirlenince allah allah demek olur kesin bsbdb
Insallah 😂 yapisti abi, suanda hicbirseye inanmiuorum ama birsey olsa insallah bakalim cikiyor agizdan fjjfjffjjf
Ahahs doğru
ben yıllardır agnostiğim dinlerle ilgili olarak hiç bir alışkanlığım kalmadı
Ben Hristiyanim hala Besmele cekerim
Iyiymiş zaten yol aynı
Hayir degil
Besmele Allahın adını anmak değil mi?
Evet
Hocam, Umarım bir gün Hristiyanlığın, ilahi bir incile sahip olmadığını, değiştirildiğini anlarsın.
Senin gibi hristiyanların daha çok okuyacağını düşünüyorum.
Tesekkur ederim
Allahım Ahmetcan kulunu hidayete erdir. Eminim bize yön veren Müslüman olacaktır.
Buga girdim. Ben ne yapcam şimdi
Hoca bozuldu
Hafhdaf
sen niye hep zor soru soruyon yaaaaa :D
Aklıma geliyor 😄
Ne var yahu konuşuyoruz😄
Öyle bişey yok öyle bişey yok😄
Iyilik sağlık 😄
Gusül abdesti alırdım 😃
Tebrikler bingo cevabı bildiniz
Sünnet ne de olsa.
Müslüman iken Hristiyan oldum Allah adını bazen tekrar ediyoruz.
selamın aleyküm aleyküm selam
Amin, amen, inşallah, maşallah demek😄
Ülkenin yarisi ateist haberiniz yok
Namaz kılmayı tabii ki..
Deistim, orgazm olunca yıkanmadan rahat edemiyorum
Gusül 😂
Tebriklerr
Gusül bence dinden ziyade başka bi boyutta aldıktan sonra aşırı rahatlatıyor zebani Efe bile almıştır 😂
İyilik yüce efendim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?