+1 yılİşi bilen asker alır geri. Ben komutandan rica etmiştim. Komutanım nişanlım var haftasonu konuşayım geri getireyim pazartesi mesai başlamadan dedim. Tamam ama bi daha geri vermem dedi. Tamam dedim. Telefonu aldım çarşıya çıktım çarşıdan hurda açılmayan bi telefon aldım. Pazartesi komutana zarf içinde telefonu verdim. O hurda telefon terhis olana kadar komutanda kaldı. Çıkacağım zaman telefonu verdi. Sizde kalsın komutanım açılmıyor zaten dedim. Çıkartı baktı hurda. Sinirlendi ama elinden bişey gelmedi. 😂
53 Yorumla- +1 yıl
Daha neler nelerim var 😂 askerliğimi saysalar 2 gün eksik yaptım. Beni geri askere çağırırlar 😂 ama kimse farketmedi. İşi bilince askeriyede işler çok güzel yürüyor gerçekten 😁
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYakalayan komutanın insafına bağlı bu. Adam biraz takılmak için korkutmak için 1 gün saklar ertesi gün verebilir de böyle ters bir adamsa alıp kargolar geri ayrıca +7 gün de askerliği uzatır telefon yakalatma sebebiyle.
00 Yorumla
+1 yılAskerle komutan arasında, sıkıntılı bir komutana yakalatmadıysa alabilir aksi halde tutanak tutulur askerliğinin uzamasına kadar gidebilir. Ki benim askerlik dönemlerimde yakalatıpta askerliğini uzattıran çok oldu
10 Yorumla
Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Askere henüz gitmedim onun için tam bilmiyorum ama yakalanıp asker bitene kadar verilmemesi ihtimali yüksek asker de akıllı telefon yasak tuşlu telefon serbest akıllı saatler de bu yasak kategorisine giriyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Gündem konusunda 150,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim bilgim yok ama izin verilmiyor sanırım geri vermezler yani ve cezası da ağır oluyor diye duydum :D kim için sdfs
12 Yorumla
u +1 yılKardeşim canım sen askerliğini yaptın mı
- +1 yıl
Yok ablam daha yapmadım
Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı. Orti sabah sabah askerliğimi hatırlattın haaaa. O zamanlar telefon komple yasaktı. Poşete koyar bahçede taşın altına gömerdik. Bir de kar yağarsa eyvah eyvah 😂😂
Bişey olmaz , en fazla teskerede verirler merak etme sen. Disiplin cezası vermesinler de.
15 Yorumla
+1 yılBen surekli yakalanıyordum bir gün görüntülü konuşuyorum biriyle komutan geldi iki sandalye var birine ayaklarımı koymuşum diğerinde oturuyorum sigara ağzımda görüntülü konuşuyorum komutan beni gizlice izliyor kahve vereyim mi dedi telefonu alta attım o anın heyecanıyla ama komutanlarımiz çok iyiydi beni çok seviyorlardı biri haricinde yakalanınca basit cezalarla veriyorlardı
10 Yorumla
+1 yılAskerde telefon yakalatırsan ya evine ptt ile yollatıyorlar.
Ya da emanet varsa askerde onlar el koyuyor.
Komutanın insiyatifine göre ceza alırsan askerlik uzar. Ben dün terhis oldum ama 11 gün askerliği uzayan vardı telefon yüzünden. 😅11 Yorumla- +1 yıl
Bizde+15 gün eklendi iki alt devreye. Tuğgenerale yakalanmıştı ghhgg
+1 yılVerilir verilir merak etme zaten tuşlu telefon yasak değil şartları fazla zorlamış olmalı teskere olurken verirler. bir süre hasret kalacaksınız bir şey olmaz 😃
11 Yorumla
+1 yılBenim yaptığım dönemde yalnızca tuşlu telefon vardı. Ona da izin verilmiyordu. Yakalanirsan da bayağı ağır ceza vardı.😂 askerlik bitene kadar vermezler.
110 Yorumla- +1 yıl
İzin var mı? Şimdikiler askerlik yapmiyor ki, tatile gidiyorlar. 😂
- +1 yıl
Tamam işte normalde bize o da yasaktı. Şanslı şimdi ki veletler😃
- +1 yıl
Tuşlu telefon neyinize yetmiyor. Yaptıkları 6 ay askerlik zaten şımartmayın😃
- +1 yıl
Ana kuzusu yapın yapın sonra kendi başına bir şey yapamayınca kızmayın çocuklara 😂
- +1 yıl
👎👎
- Gündem konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yılInsafina kalmış komutanin verirse verir dua etsin askerliği uzatmamis
23 Yorumla- +1 yıl
Hayırlı tezkereler üzülme ❤
+1 yılÇıkarken verilir ama 6 gün uzar muhtemelen askerlik 😀
13 Yorumla- +1 yıl
Evet oluyor ben kullanmadım 6 ay hiç uzamadı ama uzayan çoktu ehehe
Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ben askerlik yapmadım bilmiyorum abla muafım ya ben
16 Yorumla
+1 yılAslında askerlere telefon bazı koşullarda serbest. Akıllı telefon kullanamazlar ama tuşlu telefon kullanabilirler. Nöbette kullanırken yakalanırsa telefon alınır tabi ama en fazla birkaç haftaya geri verilir.
10 Yorumlatestere zamani veriliyor ablasi, koca askeriye bi askerin teline el koyacak degil :D
12 Yorumlaverilmez aplacim kizma asker abime... boluk astsubayinin ya da buluk komutanin odasinda duruyordur simdi o.. :D insallah yakalattigi kisi kendi bolugundendir. yoksa tutanak tutulur carsi izni vs kesilir en iyi ihtimal :D
10 YorumlaGündem konusunda 6,8b cevap paylaştı. Acemi birliğinde yakalananlar, telefonunu Tugay Komutanlığı'nda bulunan PTT acentesinden, ailesinin bulunduğu adrese yollarlar. Usta birliğinde yakalanan olursa komutanın inisiyatifine bağlı olarak değişir.
10 YorumlaGündem konusunda 385 cevap paylaştı. Cezasını çeker askerliği biter geri verirler
12 Yorumla
+1 yılBirlikteki disiplin seviyesi ve komutanlarla olan ilişkiye göre değişiyor. En geç terhis olurken verirler ama çoğu zaman bir kaç gün içerisinde de geri alınabiliyor.
10 Yorumlaben kaç kere yakalattım sayısını hatırlamıyorum geri verdiler komutanların insafına kalmış bir durum bu. Yeterki bölük komutanına yakalatmasın
10 Yorumla- Gündem konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılTerhise yakın verilir ve komutanin inisiyatifine bağlı.
10 Yorumla
+1 yıl- Genelde vermezler. Eskiden hapis cezası bile vardı.
10 Yorumla
+1 yılVerirler geri hatta 3 5 gün vermezler sonra al bir daha yakalanma der verir sıkıntı yok
10 Yorumla
+1 yılKomutanın merhametine bağlı o. Askerlik bitene kadar verilmez ve üstüne ceza eklenir prosedüre göre.
10 YorumlaEskide hapse gidiyorduk. Telefonun gitmesi bence çok daha makul.
10 Yorumla
+1 yılBölük komutanından çıkarken alır veya son 3 4 gün
Bölük Komutanın inisiyatifinde olan bir durum10 YorumlaGündem konusunda 557 cevap paylaştı. Askerlik ittiği zaman alır ya sorun yok el koymazlar
10 Yorumla- Gündem konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılDenetlemelerde yakaladıklarımızı bölük astsubayına veriyorduk. O da askerin tercihine göre ya ailesine gönderiyordu ya da asker terhis olana kadar saklıyordu.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSağlık olsun. Asıl problem, komutanın yaptırımı. Dilerim bir an önce kavuşursunuz. Hayırlı tezkereler
10 YorumlaVeriliyor komutanin insafına baglı o mesela bizde kaptırdığında 1 hafta sobra geri veriliyordu
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVermezler yakalanan telefonlar Kuvvet Komutanlığına gider ve orada incelenir ve yok edilir.
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılben aleni kullanıyordum, yerine ve komutana bağlı, en kötü çıkarken alır
10 Yorumla - Gündem konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılTezkere alınca verirler superReyis
17 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta şahsi eşya mecbur verecekler superReyis.
Askeriye çökmez kimsenin malına - +1 yıl
Sağ Salim gelsin de gerisi önemli değil be superReyis.
Şafak kaç? - +1 yıl
Oooo bitmiş bir şey kalmamış 😎 Su gibi geçip gitsin de gelsin adaşım
- Gündem konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılbir süre sonra verirler
11 Yorumla Gündem konusunda 5,4b cevap paylaştı. askerlik bitince verilir
18 Yorumla
+1 yılNapcan askere mi gitcen 😀
12 Yorumla- +1 yıl
Ben yaptım kurtuldum 😂
Gündem konusunda 857 cevap paylaştı. Teskere alırken veriliyor.
13 YorumlaGündem konusunda 5,3b cevap paylaştı. sen asker yolumu gözlüyodun 😂😂
16 YorumlaKomutanlarına bağlı tamamen
20 Yorumla- Gündem konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılHiç acıyacaklarını sanmıyorum ya geçmiş olsun 😪
20 Yorumla
+1 yılTerhis ya da izine çıkarken verilir
10 Yorumla- Gündem konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılTezkereye gelirken verirler
10 Yorumla Bizim zamanımızda bir de cezaevine gönderiliyordu
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKameralı telefon yasak bildiğim kadarıyla
10 Yorumla veriliyor çarsıya cıkarken alabilirsin
10 YorumlaGündem konusunda 556 cevap paylaştı. Bir akrabası ya da tanıdığı gidip alabilir
10 YorumlaGündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tezkereyi alırken verirler ancak
10 Yorumla
+1 yılNerde askerlik yapıyor
10 Yorumla
+1 yılTeskere alınırken veriliyor çıkmaya 1 gün kala
10 Yorumla
+1 yılTezkerede veriliyor.
10 YorumlaVerilir verilir.
17 YorumlaGündem konusunda 380 cevap paylaştı. Verirler ama çıkarken artık
00 Yorumla- Gündem konusunda 791 cevap paylaştı.
+1 yılGeri verilmez. Askerlik 15 gün uzar. En az...
00 Yorumla
+1 yılArtık değil kargoyla eve
00 YorumlaEvet ama askerlik bitinve alir
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHangi birlik yardımcı olurum
00 Yorumla Hayır diye biliyorum.
20 Yorumla- Gündem konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılİşi bilen alır
10 Yorumla
+1 yılVerirler.
10 Yorumla
+1 yılCikarken verilir
10 Yorumlaceza alır veirlmeye bilir
00 Yorumla
+1 yılVerilmez yaani
00 Yorumla
+1 yılZor verilir
00 Yorumla
+1 yılverirler