Nasıl engellenebilir. Düşüncelerimi söylememe dayanamıyor..

Nasıl engellenebilir. Düşüncelerimi söylememe dayanamıyor..

Normal değil elbette.. yani bu bir inanç.. her insanın da kendi özgür iradesi ile alması gereken bir karar.. inanmıyor olabilirsin zaten ben inanıyorum demekle olmaz kalpten gelmesi lazım bunun için de baskı kurmak doğru değil kimseye.. herkes istediğine inanmak da özgürdür bence.. ama tabi ki de anne olduğu için sabretmelisin yine de.. baskı kursa bile sen yine de sabret
Aslında durduk yere karışmıyor ama görüşlerimi ifade ettiğimde çıldırıyor ;-;
Normal degil. Yani bunu her Anne yapar. Cok ve cok bu konularda baski yapar. Namaz kil. Basörtünü tak vs. Sonrada hic birsey yapmak istemezsin. Baski yapmak hic bir zaman dogru degil cünkü ozaman tam tersi oluyor. Insani ozaman dinden nefret etiriyorlar. Bende müslüman elhamdulillah ama bunlarin hic birini yapmak zorunda degilsin sadice ileri zamanda pisman duyabilirsin. Ama simdi kendini birseye sorlarsan. Ileri zamanda dinden tamamen soğursun
Üzücü olan taraf onlarda bunu sevgiden vs yapmıyorlar tamamen yanma korkusu, günah korkusu ceza korkusu vs vs. Korku odaklı bir inanmışlık :D
baskı yapması normal değil bence. buna hayır deme hakkın var, her türlü baskıya. baskı yapmaya başlayınca önce uyar ciddi uyar anladığına emin ol, devam ederse o anlık sohbeti sonlandir. odana git vb.
Cevap
8Cevap
Bence baskı ile olucak şey değil gönülden teslimiyet ile olur. Bizim toplum bunu anlamıyor kimse inancını dayatamaz
Dışarıdan 3. bir kişi bu baskıyı yapsa itiraz ederdim ama anneler yapar. Onlara her şey serbest. 😅
Bence tepkisi normal ve onun için doğru yol o. Canının bir parçasınında doğru sandığı yoldan gitmemesini görmek onu üzüyor belli ki. Bu konularda aileleri çok takmamak lazım hatta söylemene bile gerek yoktu
Bu ülkede normal.
Şayet başka bir dine inanan insanları görünce tahammül edemiyor bu müslümanlar.
Bizimkiler de bilse baskı yapardı. Bİlmemeleri daha iyiydi. Öyle de oldu.
Normal değil bence.~
Sonuç olarak dinde zorlama olamaz.
normal değil tabikide
Engellenemez onların beyni yıkanmış
Annenle aynı yerde yaşamayacaksın, sorun çözülür
Oda sana üzüntüsünden dolayı böyle..
Zorlama olmamali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?