Öğretmenin daha fazla almasi gerekiyor bence en cok hakeden ogretmen o kadar cocuga bakmak yetistirmek kolay mi?

Öğretmenin daha fazla almasi gerekiyor bence en cok hakeden ogretmen o kadar cocuga bakmak yetistirmek kolay mi?
Her iki mesleğin de zorlukları var, gerçekten sabır isteyen alanlar. Fakat ben hemşireliğin daha yoğun bir meslek olduğunu düşünüyorum. Bunu kendi açımdan bakarak değil, objektif bir bakış açısıyla belirtiyorum.
Çünkü öğretmenlerin çalışma şartlarında bir düzen mevcut. Hafta içi bir gün izin günleri oluyor, hafta sonu zaten tatil. Yani 4 gün, bu 4 günün max 8 saati çalışmayla geçiyor. Yaz dönemi zaten 2-3 ay tatil.
Hemşireliğe bakıldığında asla bir düzen yok. Gecesi gündüzü yok. Hafta sonu hafta içi fark etmeden ayarlanıyor çalışma günleri ve senede izin hakları 20 gün. Baktığında daha fazla çalışıyorlar.
Onu geçtim öğretmenliğin 8 saati ile hemşireliğin 8 saati kıyaslanamaz bile bence. Öğretmen sınıftadır ve tek bir noktaya odaklanır, ders anlatır.
Hemşire hastanın temizliğinden tedavisine kadar ilgilenir. En ufak bir hatası bile mesleğini elinden alabilir.
Kaldı ki hemşirenin iş yükü, sorumlukları hastaya bakmakla bitmiyor. Hasta insan ne kadar nazlı ise hasta yakınları hastadan daha nazlı oluyorlar. Hemşire yeri gelir doktorun işini yapar yeri gelir hasta bakıcının yerine geçer, nöbet tutar vs vs.. O yüzden hemşirenin daha fazla alması olması gerekendir.
Neden absürt olsun ki? Evet öğretmenlik de çok kutsal bir meslek zorlukları vardır illaki ama gece nöbet tutan türlü türlü hastalarla uğraşan onların her türlü tedavisini yapan sürekli ayakta olup koşuşturan hemşireler kadar zor değildir öğretmenlerin işi yani neden aldıkları maaş size dert oluyor anlamıyorum
Cevap
7Cevap
Hemşirelik öğretmenlikten çok daha zor ve değerli bir meslek bu yüzden öğretmenden çok daha fazla alması gerekir. 4 yarım gün ders anlatanlardan insanları tedavi eden, gece nöbet bekleyenler üstünler. Öğretmenlik değerli bir meslek değil. Herkesin yapabileceği kadar basit bir meslek ve çocuklarla uğraşmak zor değil. Sert bir öğretmene hiçbir çocuk yaramazlık yapamaz
Hemşire her gün bin tane insanla uğraşıyor laf anlatıyor iğne yapıyor sağlık kontrolü vs. Öğretmen ise sadece bir kaç bir şey öğretiyor 8-9 saat okulda kalıyor sonra da eve yolculuk
Hemşire nereden baksan bazı günler de mesai saatinden daha fazla kalıyor uğraşıyor
Jey bak bu maaslari kamu da calisanlar aliyor. Ozelller de calisanlar ise gecmis yil hemsire massi 14500 tl idi
Calisma süre ve şartları olarak hemşire yüksek almak zorunda
şu an ülkede öyle absürt olaylar durumlar var ki buna mı şaşırıyorsun ben sana daha garip bir şey söylim bir pazarcı 1 ayda senin 3 4 katın fazla kazanıyor ve üni bitirmeden nasıl 😂
ülkede absürt olmayan şey yok :)
Hocaların maaşı 41.000
öf şaka mı bu ya.
degildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?