Abim nişanlandı temmuzda düğün yapacaklar ama şubatta nikah kıyacaklarmış bizde karşı çıktık düğünden ya 1 hafta önce yapın ya da düğünde yapın diye neyse abim nişan yüzüklerinin hepsini kendisi aldı onlar bir şey almadı ve nişan organizasyonunu takım elbisesini kendisi aldı şimdi çeyiz işiyle uğraşıyorlar abimin görevinden dolayı eşyalı eve çıkacaklar kap kacak tava bunlarıda abim aldı ileride abim işi bırakıp başka bir işe girmek istiyor bu yüzden kendi evlerine çıkacaklar böyle bir durumda beyaz eşyayı abim almaya çalışıyor bizde kızdık sen niye onlara karışıyorsun diye kız tarafı alır dedik kızın babası yok anne baba boşanmış ve babaları hayırsız biri öyle olunca abim her şeye göz yumuyor ama ailede herkes çalışıyor ve nişanlısın 30 tane falan çeyrek altını olduğunu biliyoruz kaynanası kendi dolabını vermeye çalışıyor zaten sıfır yeni diyor yani ben bu işten hiçbir şey anlamadım
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
1. Bunlar severek bir birlerini severek evleniyorlarsa yani flört yaşamışlarsa öncede kız 30 çeyreği seve seve verir 2görucu usuluyse bu evlilik kız o ceyrekleri vermez ancak evlendikleri de çocukları olursa ihtiyaç halinde veriri 3 olması gereken zaten düğünden bir hafta önce nikah kıyılır abinin bir asker olduğunu dusunuyorum paralı asker eşya konusunda da doğru olanı yapmış fakar bu onun tercihi
görücü usulü değil ve evet abim asker yani şu anda işe devam edecek bu yüzden eşyalı eve çıkacaklar ama daha sonra durumlar ne olur bilmiyorum buraya gelme ihtimalleri var abimin evi arabası her şeyi var
Abin sozlesmesinin bitmesini bekliyo belli ki daha sonra gelip başka bir iş yapacak demekki evleneceği kızı görev yerine götüremez bu durumda size tavsiyem kızı kendi haline birakmayin
görev yerine götürecek orada eşyalı ev tutacaklar zaten
sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var onu bekliyor
sonra buraya gelecekler burada abimin evi var
Bak bu güzel demekki ozman sorun yok hiç bulaşma bence aksi halde abinle aran açılır bu konular yüzünden bildiklerini yapsinlar
ya zaten öyle yapıyoruz ama yemin ederim insan üzülüyor olan abime olacak arabası evi var bunlar mallarına da konmasın
Yoo sen ilahi adalet terazisisini bilmezsin merak etme sen abinin hiç bir malina hiç bir şey olmaz o evlendiği kız mayısı temiz namusluysa helal olsun diceksin abin bir asker ölum işinin bir parçası cenabı Allah onları korusun inşallah karısı eğer serefszi çıkarsa onu cenabı Allah ona gösterir cunki onlar vatan uğruna carpisiyorlarda Allah katında bir melektir sen merak etme 😭😭😭 hiç üzülme olacaklara bizim ne gücümüz yeter ne dilimiz gönül sonuçta bu demi yani
allah razı olsun yaa ne güzel konuştunuz sağolun🙏
Sizde sağolun efendim
ya iş böyle evliliğe gelince karışma hakkın olmuyor bir sey desek abim kızıyor laf söyletmiyor
ben işte diyorum kız tarafı şunu erkek tarafı bunu alır bizde öyle bişi yok yuva kuruyoruz biz diyor
Bak öncelikle şu konuda anlaşalım seninle biz gelenekçi aileleriz tabiki evliliklerde taraflar bir birini desteklerler yardımcı olurlar fakat eğer iki taraftan birinin ekonomik durumu bozuksa bunada dicek bir şey yok ama art niyetliyse tabiki insan olarak sen uzukuyosun elindende bişey gelmiyo sadece kiziyosun başka bişey elinden gelmiyo fakat eğer müdahale edersen senden kötüsü olmaz eğer abinin evleneceği kız art niyetliyse bu zaten belasını bulur kime yanlış yaparsan yap askere yapamazsın cunki onlar ilahi adalet koruyo mal mülk hepsibgecici ama abinin sözleşmesi bittiğinde işte ozman çok zorlu bir süreç başlar onun için eger kız anlayışsız biriyse
Nerelisiniz siz sanki bizim tokat yoresininn kızlarına benziyon
bak kıza bir şey diyemem cidden çok alçakgönüllü iyi bir kız merhametli saf kendi halinde bi zarar gelmez ama annesi çok fena her şeyde annesi konuşuyor annesi atılıyor ve cidden annesi çok beleşçi bir insan her şeyi beleşe getirmiş odasındaki aynayı biri vermiş televizyonu biri vermiş dediğine göre
Hangi kız annesi farkliki istisnalar tabiki var
benim annem böyle değil daha çok ben konuşurum ederim bu zamana kadar kendi ayaklarımın üzerinde kendi sorunlarımla ben kendim mücadele verdim bide yani benim annem bunu yapamaz kızım yarın bir gün başına kakarlar laf ederler diye elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışır parası yoksa bile birikim yapmaya çalışır mesela bak şu an benimde çeyizim yok ama annem diyor işe gir memur olur alırsın bizde bir şekilde destek çıkarız gerekirse taksitle diyor yani hiçbir şeyim yokken ben ortaya çıkamam ayıp bu arada anadolulu değilim
Karşı tarafta maddi anlamda bunlar yapamayacak kadar kötü durumda mı?
yani bana göre değil kadın hasta ameliyat olması gerekiyor ama bu zamana kadar hep çalışmışlar 2 tane oğlu var biri 16 yaşında diğeri 25 ikiside çalışıyor nişanlısıda çalışıyordu bu zamana kadar her odada klima var ama muhtemelen onlarıda beleşe getirmistir çünkü kadın daha önce bi mobilya satış dükkanında çalışmış tüm mobilyalarını ordan getirtmis kıyafetleri bile bedavaya getirmeye çalışıyor serbest bolgede fabrikada ürün etiketi kesiyormus oradan alıyormuş mesela
Kadın çakal desene. Evlendikten sonrada abini bırakacağını sanmıyorum.
gerçekten öyle bunu bizde fark ettik abimin evi arabası var kendilerinin hiçbir şeyi yok abimi öyle bir el üstünde tutuyor ki anlatamam oğlum oğlum kızına diyor ki oğlum ne derse o oğlum ne derse tamam bana hareketleri şahsen çok yapmacık geliyor
Bir yandan da hak vermek gerek. Kadının bunca yıl çektiği maddi zorluğu kızı yaşamasın istiyor.
abimi neden düşünen yok? benim abim ne zorluklarla kazanıyor o parayı
Sen düşünüyorsun ya. Herkes kendinden olanı düşünür
tamamda bu kadarıda fazla bak bizim komşunun kızı nişanlandı biriyle çocuğun evi var diye kızımı ezmesinler diye ailesi her şeyini aldı
Ailenin bakış acısı önemli. Kimi aile kızını bir dert olarak görüyor ve evlendirip göndermek istiyor. Kimiside değer veriyor. Evlensede anahtarı eline veriyor istediğin zaman gel diyor. maalesef ailemizi seçemiyoruz kaderimiz neyse o denk geliyor
kanka olmasi gereken bu yani bu çocuk tek başına mı evleniyor sizde bir şeyler yapın demi kız tarafı erkek tarafı diye ayrılmış beyaz eşyasına abim neden karışıyor neyse
Abin burada düzgünce konuşması lazım. Ama oda onu yapamıyor vardır kendince sebepleri diye düşünüyorum.
O aile sıkıntı
peki neden böyle düşündün fikrini merak ediyorum o yüzden
Gel konuşalım
Yazdım