Arkadaşım ile gün geçtikçe aram açılıyor ve beni diğer arkadaşlarıyla birlikte göz göre göre dışlıyor. Ne yapmalıyım?

Merhabalar bu tarz bir sitede ilk kez bulunuyorum nasıl soruma başlamalıyım emin değilim. Umarım bana yardımcı olursunuz, çünkü kafam çok karışık. Hem sınav stresi hem de sosyal anlamda problemler beni son günlerde çok yordu, mantıklı kararlar veremiyorum bir de sizlerin görüşünü almak istedim. Yazım uzun oldu yine de lütfen okuyun ve yardım edin.

11. sınıfım, iki seneden beri konuştuğum ve bu seninin başında yakınlaştığım gerçekten arkadaşım diyebileceğim biri oldu. İsmi Aylin. Kendisi okuldan arkadaşım. Nerdeyse bütün yazım onunla geçti. Yüzyüze görüşemediğimiz zamanlarda bile mesajlaştık hatta daha iki ay öncesinde birlikte konsere gittik. Ancak kendisiyle yaklaşık 1.5 aydır gün geçtikçe uzaklaşıyoruz. Bir yan sıramızda oturan kızla nasıl oldu bilmiyorum bir anda samimi oldu. O kız kötü biri değil nazik, anlayışlı, kitap kurdu kısacası iyi biri. Aylinle yanyana oturuyoruz üç hafta öncesine kadar neredeyse her tenefüs birlikte dışarı çıkardık ama artık o kızla dışarı çıkıyor. Bana sormuyor, yüzüme bakmıyor bile. Ama derslerde bir şey olduğunda normal konuşuyor arkadaşlığımızda bir sorun yokmuş gibi davranıyor. Sorun o kızla takılması veyahut benimle dışarı çıkmaması değil. Ortak bulunduğumuz bir grup var ve o grupta da göz göre göre beni dışlamaya başladılar. Bunu Aylin görüyor fakat tepki vermiyor hatta o da düz devam ediyor. Beden dersinde, resim dersinde ve bütün tenefüslerde onlar dörtlü takılıyorlar ve ben yalnız köşede kalıyorum sadece sırada oturuyorum ve bir işle meşgulmüşüm gibi davranmak zorunda kalıyorum. Daha geçen resim dersinde dışlandığım için ezik olmayayım diye kafamı masaya koydum ama uyumadım ve uyumadığım da biliniyordu. Bütün ders boyunca gelecek hakkında dörtlü olarak konuştular ortak bir gelecek hakkında ve tam diplerinde olmama rağmen kimse beni o konuşmayı geç o konuşmada bahsedilen geleceğe dahil etmedi. İki senedir yakın olduğumuz bir gruptu, her şeyi geçtim özellikle Aylin. Gerçekten içten içe üzüldüm. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Aylin çok umursamaz davranıyor. Yalnız kalmamak için bir fikir, öneri istiyorum. En azından yalnız gözükmeyeyim. Lisenin başından beri tanışıyorduk, bir anda böyle oldu ve okuldan konuşacak başka arkadaşım yok, telefonlar toplanıyor, kitap okumayı denedim ama pek işe yaramıyor. Ne yapabilirim. Görüşlerinizi alabilir miyim? Lütfen yardım edin.

Arkadaşım ile gün geçtikçe aram açılıyor ve beni diğer arkadaşlarıyla birlikte göz göre göre dışlıyor. Ne yapmalıyım?