Sende okuduğunu anlamama sorunu var, idrak yok sende
Konu din Tarihi araştırmak nerden çıktı Al sana ayet " hoşunuza giden kadınlarda 2,3 veya dördünü nikahınıza alın " diyor
Bak tane tane anlatacağım Alın diyor, manavdan meyve sebze seçer gibi kadın almaktan bahsediyor, bu mu kadına verilen değer
Bir adamın 4 karısından biri olmak, kadına değer vermek mi
Beğendiğiniz ya da hoşunuza giden kadınlardan diyor, seçmece karpuz sanki
Beğendiğiniz ya da hoşunuza giden diyor, erkeğe eşini seçme hakkı var, hadi kadına eşini seçme hakkı veren bir ayet göster, göstermesin
İslam'da kadın, kocasını seçemez, babası veya abisi ya da amcası, artık sözü geçen erkek kimse, O kime verirse onunla evlenir, bu mu kadına verilen değer
Mirasta yarım pay alır, bu mu kadına verilen değer
1 kadının şahitliği kabul edilmez, bu mu kadına verilen değer
İslam kadınların iffetini mi korudu? Savaşta öldürdükleri adamların karılarını kızlarını mal gibi paylaşmadılar mı
Gönlü olup olmadığına bakmadan köke ya da cariye olarak hem hizmetlerinde hem cinsel ihtiyaçlarında kullanmadılar mı, sonra işleri bitince köle pazarlarında satmadılar mı ya da birbirlerine hediye etmediler mi ?
Bu mu iffet koruma
Soran
+1 yıl
Öyle diyor çünkü erkeğin nefsi çok büyüktür ve 4 eşe kadar hak var bu yüzden
Ve Kur'an da geçen cümlelerin tefsiri de önemlidir
Soran
+1 yıl
Ve 4 eş bu zaman da zevkine değil sadece ben de kabul etmem tabi ama şöyle bi durumda var mesela Hz ibrahimin eşinin çocuğunolöayınca eşi kendisi yeni bi eş getirmesini söylüyor
Hayir ya nereden dislaniyorsunuz, aksine heryerdesiniz ki bundan da rahatsiz degilim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tek sorun bu olsa dini değerlere hakaret var
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet maalesef mesela bu yılbaşı ne alaka abi hangi hristiyan ramazan da oruç tuttu hangi yahudi kurban da kurban kesti de biz yılbaşında ağaç süsleyip hindi yiyoruz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Ben kimseyi giyimi için dışlamadım şimdiye kadar ve dışlamam da bunu yapanlar zaten insan değildir.
Yeri değil belki ama, söylediğinin aksine tesettürlü kızlar hep daha dişi, daha çekici gelmiştir bana.
Sağolun
Bu yaklaşıma fazlaca saygılı oldu 😊
Ulan en başta inandığınız din sizi insan yerine koymamış
Biz dışlamışız çok mu
Yanılıyorsunuz asıl dinimiz açıkca en üstün varlığın insan olduğunu birçok kez belirtmiş
Kadından bahsettim
Başlıkta kızlar diyen kendisi olduğu halde cinsiyetten bahsettiğimi anlamıyor
Kusura bakmayın ama tarihi iyi araştırın Hristiyanlık kadınlara değer vermezken İslamiyet kadınları ve iffetlerinş koruma yolundaydı hep
Sende okuduğunu anlamama sorunu var, idrak yok sende
Konu din
Tarihi araştırmak nerden çıktı
Al sana ayet " hoşunuza giden kadınlarda 2,3 veya dördünü nikahınıza alın " diyor
Bak tane tane anlatacağım
Alın diyor, manavdan meyve sebze seçer gibi kadın almaktan bahsediyor, bu mu kadına verilen değer
Bir adamın 4 karısından biri olmak, kadına değer vermek mi
Beğendiğiniz ya da hoşunuza giden kadınlardan diyor, seçmece karpuz sanki
Beğendiğiniz ya da hoşunuza giden diyor, erkeğe eşini seçme hakkı var, hadi kadına eşini seçme hakkı veren bir ayet göster, göstermesin
İslam'da kadın, kocasını seçemez, babası veya abisi ya da amcası, artık sözü geçen erkek kimse, O kime verirse onunla evlenir, bu mu kadına verilen değer
Mirasta yarım pay alır, bu mu kadına verilen değer
1 kadının şahitliği kabul edilmez, bu mu kadına verilen değer
İslam kadınların iffetini mi korudu? Savaşta öldürdükleri adamların karılarını kızlarını mal gibi paylaşmadılar mı
Gönlü olup olmadığına bakmadan köke ya da cariye olarak hem hizmetlerinde hem cinsel ihtiyaçlarında kullanmadılar mı, sonra işleri bitince köle pazarlarında satmadılar mı ya da birbirlerine hediye etmediler mi ?
Bu mu iffet koruma
Öyle diyor çünkü erkeğin nefsi çok büyüktür ve 4 eşe kadar hak var bu yüzden
Harama bulaşmaması içn
O kadar örneğe tek bir cevap, o da kendi kendini aşağılayan bi cevap
Diyorsun ki, kadınlar erkeğin nefsini doyursun diye var
Tek görevleri erkeğin azgınlığını gidersin
Bir erkeğin 4 karısından biri olmak senin zoruna gitmiyorsa ben daha ne diyeyim
Mutluluklar
sorularlaislamiyet.com/islamin-kadina-verdigi-deger-nedir-kadin-kucuk-dusurulmus-mudur-kadinin-ortunmesi-eziklik-gostergesi
Ve Kur'an da geçen cümlelerin tefsiri de önemlidir
Ve 4 eş bu zaman da zevkine değil sadece ben de kabul etmem tabi ama şöyle bi durumda var mesela Hz ibrahimin eşinin çocuğunolöayınca eşi kendisi yeni bi eş getirmesini söylüyor
Asla bunu yapmıyorum. Son ciddili manitam tesettürlüydü. Bazen daha çok ilgimi çekiyor tesettürlüler
Öff buda iyi bişey değil yalnız
Öyle değil. Aman açıklama yapmak istemiyorum
Yapmayın yapmayın sonra da bişey diyince sinirlenin
Yoo de sorun yok 😊
yooo dışlamıyoz gayette hoş tatlı delidoluları var:)
Bence hiç öyle düşünme çok çekici oluyorsunuz yatlı
Kim dışladı. Is güç olayında öyle yapıyorlar da onun dsnda düşmanlarını görmedim
Hayir ya nereden dislaniyorsunuz, aksine heryerdesiniz ki bundan da rahatsiz degilim
Tek sorun bu olsa dini değerlere hakaret var
Evet maalesef mesela bu yılbaşı ne alaka abi hangi hristiyan ramazan da oruç tuttu hangi yahudi kurban da kurban kesti de biz yılbaşında ağaç süsleyip hindi yiyoruz
Aynen ömürden ömür gidiyor biz kutluyoruz
Dışlanmış olduğunu düşündüğü yer zaten ona uygun değil uygunsa başını açacak
Yer le alakası yok ülkede de dıurum böyle hep göze batıyor millete batıyor resmen
Batmaz aslında ama kapalı fantezisi vs çok problem var
İnancım yok
Ben yurt disindayim orada bile dislanmiyor yazik türkiyedekilere
Ve komik tarafı dışlayanlarında ataları tesettürlüydğ
Gercekten yazik
Kesinlikle
Altı Mekke üstü tekke
O ne demek
Kapalı olmanın adabı var ama bazıları darracikk içi dolu findikkk gibi giyiniyor
Ben ferace giyorum
Saana kurban olayım ay tenli kadın
Beni takip edersiniz çok dua edeceğim sana
Yok teşekkür ler
Çok zor bir kadinsin
Ya abi ben 18 yaşımdayım daha uğraşmayın boşuna yani
Sanki ben 80yasindayim bende 26
Byyy
Byby
Bekliyorum aklım sende
Selam
Aleykümselam
Nasılsın
Ya ne yapmaya çalışıyorsunuz iyi günler lütfen işinize bakın
Aklım sende kaldı
kaldı mı ya hala öyle şeyler
Dolllu
üzüldüm be
Eyw
Dislanmiyonuz kendi kendinize tribe girneyin
Dislanmiyosunuzz nerden cikardinn
tam tersi tesettürlü kızlar dışlanamaz aşık olunur
Ben dışlanmalarına karşıyım
Haklısın
Kim dışladı bacım seni, neyin eksik kaldı.
Kim dışlıyor ya
Cahil insanlar
Uzak dur o insanlar herkesi dışlıyor sadece seni değil değer veren insanlarla ol
Ben zaten o tür ortamlara girmiyorum
Hangi sehirde yaşıyorsun
Manisa
Aynen dışlanıyorum Ben de..
Dışlanma derken nasıl bir dışlanma bu anlamadım
@KaramCan06 başörtülüleri istemiyorlar bizzat ağızlarından duyuyorum
Kafaya takacak bişey yok bence
Sana öyle geliyor
Hayır öyle
Kimmiş onlar
Kim nerde yapiyor onu
tam aksine tercih sebebimdir