Evde 14 kişi kalıyorlar şu an memlekette olan 2 ablasıda eşi ve çocuklarıyla bunlara geldi ve gitmeyecekler sanırım burada iş bakıyorlar kendilerine.. işin en kötü yanı cocuk benimle zaman geçirmek istiyor bir yerlere gidelim istiyor ama çalıştığı parayı komple ailesi alıyor bir yere gidince az çok bilirsiniz ucuzluk kalmadı artık... hesap gelince ödeyemiyorum diyemiyor ya da sinemaya gitmek istiyor benimle ama giriş parasını vermeye cebindeki para yetmiyor ben veriyorum çoğunlukla ama bende de yok harcama fazla yapmak istemiyorum diyorum ya da girmeyelim gitmeyelim diyorum üzülüyor birsey diyemiyor bende paran yok nasıl giricez her yerde ben mi elimi cebime aticam nereye gitsek kiz erkek oturan masalarda erkekler hesabı ödüyor sen bana ödetiyorsun da diyemiyorum erkektir gururu var diye yapamıyorum ama bu durumda beni huzursuz ediyor geçen gün yarın için alışveriş yapmaya gidecekti bana dedi ki ailemden fazladan para alayım alışveriş yapacağım. Tam ağzıma geldi harçlık mı alıyorsun ne demek bu kendi harcamanı belirleyemiyor musun diyemedim incinir diye çünkü ben insan kırmayı sevmiyorum. Bir yerlere gidelim diyor hava soğuk ehliyeti yok bir yere girsek otursak hesap bana kalıyor. Sizce ne yapmalıyım lütfen bana fikir verin çok büyük çıkmazdayım. Uzun yazdığım için kusura bakmayın lütfen
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Zor işler... Sanırım duygusal anlamda da sıkıntıya girmişsiniz artık.
Ciddi anlamda çok kararsızım
Bir süre sakince düşünerek karar vermelisiniz.
Ayrılmakta istemiyor seni seviyorum diyor peşime düşüyor ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum
Bu işin oluru sıkıntı. Sevmek yetmez, onu ayakta tutabilecek güç de gerekir. Para kazanılması gerekliliğinin farkına varmalı, hayatını düzene sokmalı. Sizinle devam edemeyebilir ama gelecekte de benzer sıkıntıları yaşar.
Yaşamaz diyemem kesinlikle yaşar çünkü bütün maaşını ailesi alıyor buna harçlık verir gibi para veriyorlar 2 güne 2 yere gidince bitiyor. Ne kendisi kendine bir şey alabiliyor ne de sinemaya gidelim dediği zaman yetiyor sinemaya gitsek acıktığımız zaman yemek parası yetmiyor. Sağıma soluma her o yanımda olduğunda bakıyorum hep ödemeleri erkekler yapıyor. Mağazaya giriyoruz mesela başka erkekler kendilerine birşeyler bakarken o hiç bir şey bakmıyor çok donuk bir yaşantı kahvaltıya gitmek istiyorum mesela onunla böyle ne bileyim ama yine parası olmayacak çünkü bir keresinde gittik güzel geçti ama kalkınca bütün hesabı ben ödedim kasadaki adam bile ona böyle baktı geri adım attı diye bende o ödesin diye bekliyordum hesabı görünce geri çekilip telefonuna bakmaya başladı mecbur ben ödedim
Buna çözüm bulmak zorunda. Her birey kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli, yoksa sorunların ardı arkası gelmez.
Bir yandan beni mi kullanıyor diye düşünüyorum hani parasal yönden ama o kadar sevgi gösterisi yapıp nasil bir insan bir insanı kullansın diyorum bir yandan da. Lunaparka gittik 2 kez onda da ben ödedim her sevgilinin yaptığı aktiviteleri yapmaya kalksak her seferinde para benden çıkıyor. İlişkinin başından bugüne kadar %95 hesapları ben ödedim kahve içsekte acıksak yemek yesekte sinemaya girmek olsun yani bunaldım... tabi elimi cebime atarim ama hep ben olunca rahatsızlık duyuyorum. Bir kız var mesela sevgilisi ona saat hediye almış durup dururken elbise almış beraber alışverişe gittiklerinde beraber kahvaltıya gitmişler çocuk ödemiş kahvaltı sonrası kıza çiçek almış aksam yemek yemişler sahil kenarında güzel bir yerde hatta fotoğrafları gösterdi... insan imreniyor neden bende böyle değil diyorum kendi kendime
Kullanmaktan ziyade şartları böyle. Muhtemelen çok bir değişim sağlayamaz yakın zamanda.
Ben ona bu durumu açık açık diyemiyorum da durumun yok biz ileri gidemeyiz diyemiyorum çünkü kırılır ama bitmesi gerekiyor... çünkü beni engelliyor diğer yollarımı kapatıyor kendimi dipsiz bir kuyuda görmek istemiyorum o benim için dibi olmayan kuyu gibi sonu yok
Dost acı söyler ve söylemeli de. Biri bunu söylemediği sürece değişmeye bile çalışmayacaktır.
Ama parasını ailesi alıyor bir yandan onu ailesiyle karşı karşıya bırakmak istemiyorum... Beni kaybetmemek için muhtemelen ailesiyle karşı karşıya kalacak para vermemeye çalışacak kavga edecek ama ben bunu istemiyorum mesela bende eve para veriyorum maasimin hepsi bende kalsa harcarım biliyorum kendime bir miktar bırakıyorum... o da yetiyor çoğu zaman ama o hiç bırakmıyor çocuk gibi harçlık alıyor alışveriş için bile fazla para isteyeyim dedi düşünün artık. Ve bazı şeylerin fiyatları yüksek geliyor ona ben onunla evlensem bekarken aldığım gibi istediğim yerlerden istediğimi alamam diye düşünüyorum
Ailesini karşısına almadan da bunu münasip bir lisanla yapabilir.
Peki nasıl bir yaklaşım yapmam doğru olur? Yani kırmadan bu durumu nasıl hangi cümleler ile anlatmalıyım?
Gelecek planları sokabilirsiniz aklına. Belki ufak ufak kendine gelir.
Bir eve lazım olan şeylere bakmak amaçlı bir yerlere sokuyorum fiyatları ona çok pahalı geliyor ama şu an hersey oyle ben evlendigimizde ona buna burun kıvırmasını istemiyorum mesela... şu an bir sweat olmuş 400 500 tl o ona pahalı geliyor diğer erkekler sevgilileriyle magaza geziyor kendilerine birseyler bakıp alıyorlar bizdeyse ben geziyorum ben birseyler alıyorum o hiç... ben pahalı ama evlenince her eve alinmasi gereken birseye bakınca da yüzünü buruşturuyor... ayrica bu durumla ilgili detayı rica etsem size özelden yazabilir miyim?
Sorabilirsiniz istediğinizi. Yardımcı olmaya çalışırım.
Evde 14 kişiyi okuduktan sonrasını okumadım
Neden peki
Aile yapcak bir şey yok