Mini crop giyip erkekleri tahrik edip ilgi sevgiyi ustune cekip sevisenlere nasil bi ceza verecek
Bence kesin affedecek
Ben boşuna edepliyim bosuna bekliyom bosuna yalniz ve sevgisizim
Mini crop giyip erkekleri tahrik edip ilgi sevgiyi ustune cekip sevisenlere nasil bi ceza verecek
Bence kesin affedecek
Ben boşuna edepliyim bosuna bekliyom bosuna yalniz ve sevgisizim
Adaletin nasıl sağlanacağı konusundaki detaylar Kur'an'da belirtilmiştir. Ahirette kişilerin amellerine göre hesap verilecek, iyi işler yapanlar ödüllendirilecek ve kötülük yapanlar da cezalandırılacaktır. Bu, Allah'ın hikmeti ve adil olduğuna olan inanca dayanmaktadır.
Kur'an'da bu konuda birçok ayet bulunmaktadır. Örneğin, "Herkes yaptığı amellere bağlı olarak kurtuluşa erer." (52:21) gibi ayetler, ahiret hayatında adaletin nasıl işleyeceği konusunda bilgi verir.
Kur'an'da bizim yaptığımz herşeyi kaydeden Kirâmen Kâtibîn meleklerinden bahseder. Bu meleklerle ilgili birçok ayet bulunmamakla birlikte, hadislerde (Peygamber Muhammed'in sözleri ve eylemleri) bu meleklerden bahsedilmektedir. Bu hadislerde, insanların her yaptıklarının, söylediklerinin ve düşündüklerinin kaydedildiği belirtilir.
Bu kavram, insanlara Allah'ın gözetiminde oldukları ve yaptıkları her eylemin kaydedildiği bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini vurgular. Ahirette, bu kayıtlar değerlendirilir ve kişilerin ebedi kaderleri belirlenir. Bu nedenle, Kirâmen Kâtibîn kavramı, insanları doğru yolda tutmaları ve sorumluluklarını yerine getirmeleri için bir hatırlatma olarak önemlidir.
Bu nedenle, İslam inancına göre Allah, ahirette bütün insanlara tam bir adaletle muamele edecektir. Bu, iman edenlerin ödüllendirileceği ve kötülük yapanların cezalandırılacağı bir sistemdir.
Sen edepli olmaya devam et bu güzel bir şey bir de Allah ın adaletine güven Allah dünyada insanlara kendi kişiliklerini kanıtlamaları için mühlet vermiş Ahirette kötüye mühlet veya iltimas olmaz
Ahirette tek iltimas iyileredir yani iyiler şefaat alacaktır
Nedeni de dünya hayatında yaptığımız iylilikler ve Allah ın rızasını kazanacak şeyler yaptığımız içindir
Bir de kul hakkı vardır eğer bir kişinin kul hakkına girersen onu hakkına girdiğin kişi ile hellalleşebilir ona ödeyebilir ya da onda hakkın varsa ondan alabilirsin
Allah günaklarımızı affedebilir ama kul hakkına karışmaz
Hiçbir şey boşuna değil dir herşeyin mükafatı ömrümüzün sonuna kadar yazılmaya devam eder
Bir de evlilik nasip tir kimin kimlerden meydana geleceğini Allah ruhları yaratmadan önce kader de yazmıştır
Yani kısmetin çıktığı anda kimse karışamaz kısmetin bitip yolların ayrılırsada kimse birleştirmez
o yüzden şimdilik yalnızlığın tadını çıkar tek başına koca bir yatağın keyfini sür kitap oku hobiler edin mesela çiçek yetiştir kuş besle
Yarın bir gün kaderin karşına çıkıp evlenince duş almaktan ev işine bakmaktan hobilere zaman ayıramazsın 😇
Eig için teşekkür ederim
😑 saçmala adalet olur mu ozaman affetse bile senin ödülün ile onun ödülü aynı olur mu ayrıca
Hiçkimse aynı hayatı yaşamıyor seniniçin diyelim cami yanında ve gidiyorsun
Başkası için aynı cami uzakta oda gidiyor uzun yoldaki daha fazla cefa çekmiştir
Ayrıca allah adildir affedicidir
Sadece affedici değil adaletide vardır
Bu konular Allah'ın işi bunu düşünmek ile zamanı boşa harcamak eşittir ve iman bakımından zayıf olanlar senin yazıyo fetva niteliğinde görüyorlar... Dini konularda dikkatli paylaşım yap çok fazla dinini bilmeyen ve imanı zayıf insan var. 😐🍫 Al çikolata mutlu ol ( çikolata mutluluk hormonu salgılar )
İnandığın gibi yaşa ozaman. Böyle inanıyorsan zaten inanmıyorsun gibi söylemin var. Yaşayanda zaten ben bu dünyaya bir kere geldim lezzetlerin nirvanası yaşamalıyım diye her şeyi yapıyor. İnanan insanda ben bu dünyaya bir kere geldim tek kurtuluş şansım var haram olandan sakınmalıyım düşüncesi ile imtihan oluyor. Hayat sizin tercih sizin. Aldığınız sorumluluğun hesabıda sizin.
Cevap
46Cevap
Orasını Allah bilir. Evet belkide affeder. Sonuçta Allah bağışlayıcıdır. Affetmez diyemeyiz. Ama şunu düşün. Affetse bile sence affettiği kişiler ve edepli olanlar Allahın gözünde aynı konumda olur mu? Edebiyle duranın mertebesi elbet daha iyi olur. Hem de edepli olmak sadece din meselesi değildir. Kişi kendine olan saygısından dolayı da edepli olmalıdır.
Allah (c, c) zaten kuran-ı Kerim’de hangi amellerin cennet hangisinin cehenneme götüreceğini buyurmuş.
Zina kadar olmasa da zinaya yakın bir durum, ama şunu unutma dünya fani ahiret ise ebedi kalıcı o yüzden 3 günlük dünya için kötü şeylere özenmeye değmez
olur mu oyle hic ameli iyi olanla kotu olan bir olur mu
Ben bosunami ickiden zinadan haramdan uzak duruyorum orta okulda arkadaslarim sevgili yapti ben dershanede bile kiz teklif etti kabul etmedim birtane oldu oda burada tanistigim biriyle benle onlar bir olur mu
Aslında günümüz insanların psikolejilerini araştırdığım kadarıyla insanların sırf giyim kuşam vsli konularda dışladıkları insanlara özendiklerini %100 anlatabilirim fakat, aile yapısı ytişrirme vs odaklı olarak giymiyor giyemiyor ya da zorla kapatılmak vs istiyolar onlarda bastırılıyor zaten bastırılmış bireylerin hepsi zaten kötüyoldadır ya da ya da bizzat kötüdür. Ahirette yargılama olarakta bilemiyorum henüz hiç bir şey kesin kanıtlı değil oraya gidince öğreneceğiz.
Eğer Allah'a inanıyor isen affermeyecegini ve onların lagam çukurunda nasıl boğulup tekrat dirilip bogulana kadar tekrar lagam pisliğini yediğini görürsün
Sen merak etme iğne ucu kadar suçu olanlar da cezasını çekecek
allah yok ki eğer olsaydı bütün savaşlar tanrı adına olmazdı kadın çocuk öldürülmez tecavüze uğramazdı
Şaka, mizajj
Kendi kafanıza göre kendinizi Allah yerine koyup, bence kesin affedecek demeniz ne kadar ap...
Her suçun kendine karşılık gelen bir cezası vardır elbet. Bizim adaketimiz gibi olmayacağı kesin.
Böyle düşündüğün için tabiki de seni affetmemesi ve o zinakar kadını affetmesi çok normal olurdu.
Yapma bunu kendine bende cok soyledim boyle seyleei sinirlenince ama yapma biz cok cabuk isyan ediyoruz ALLAH ın adaleti şaşmaz meraketme icin rahat olsun
Yine saçmalamaya başladın.. kendine gel :-) Uçuyorsun , frene BAS
Birine vermek için kendince bahane uydururken kızlar
Allah adaletlidir ve adaletli olanları sever, Onun vardır bir bildiği biz burnumuzu sokmuyalım
Sana bir sır vereyim, o bahsettiğin kızların ceza verilecek hiçbir yanları yok
merhamete insanlara yaptığın haksızlık ve kalbinin icindekilere göre 🌺
Merhabalar
Bende edepliyim 29 yaşındayım hala yalnız ve sevgilim olmadı
Dünyaya şöyle bir bak
Adalet Nerde varsa
Ceza da ona göre olacak.
Yani Kimse Ceza meza almayacak.
Şansına güvenmiyorsan
Şansını kendin yaratmalısın.
İyi bir insan olman için bir inanca sahip olman gerekmez.
Al benden de o kadar şöyle de olabilir ceza verip belli bir süre sonra affetmek olabilir ama o yolda yaşayıp müslüman kalabilecek miyiz oda var genel olarak diyorum müslümanız diyoruz sadece diyoruz ama yaptıklarımız bambaşka
Kim ne yaptıysa bedelini öder iyi şeyler yapanlar ödüllendirilir kötü şeyler yapanlar cezalandırılır hiç şüphen olmasın
Bunları söyleyip Sonra da kendine edepliyim demen biraz garip
Gerçek yüzleşme olunca ve aralarında verilen karar ve kararlar
Hayır neden affetsin ki kötülükse yaptıkları günahsa neden affetsin
Boynuzlu koyun, boynuzsuz koyundan bile hakkını alacak kadar adaletli olacak Rabbimiz
Tövbe edip namaza başlarsa kapanırsa senden daha iyi derecelere bile çıkabilir
koskoca kâinatı yaratan Tanrı senin giyimine karışması absürt değilmi hacı hoca tayfasini çok dinleme.
Kesin affedecek diyerek Kesin Hüküm verme. Bu doğru değil. Allah Çok Adaletlidir. mini Krop giyende hesap vericek. Tesettür giyende!
İnsanların günahından haberin olabilir fakat tovbesinden asla... Belki pişman olup tövbe edenler de vardır
Bu konularda fazla kafa yoruyorsun olacağına varır değip hayatı yaşamalısın bence
Kimsenin içindeki niyeti bilemeyiz ameller niyetlere göre dir
Günah pointlerimize göre😀
Gidince görmek daha mantıklı gibime geliyor 😊
Sen rahat ol yeter
Her şey burada ne yaşasan o kar.
Gereken cvp lari yazdim
Öyle bir adalet mi var 😳😳
O zaman edepsiz ol?
Lipidan nasıl yuksek mi düşük mü?
Ya islam dini gerçek değilse
Ya sen insan degilsen aslında bi hayvansan dimi
Biz bir şey kaybetmeyiz bu durumda. Ama gerçekse senin işin zor.
@Ya_özgürlük_ya_ölüm Yani kesin cennetliksin sen :)
@Masörosman IQ seviyesi şaşırtmadı
Her boku da sen biliyosun ataist olunca cok kulturlu havalı oluyosunuz ag
@Masörosman Ateist değilim ki maymun sadece bir ihtimali söyledim gerçek değilse ve caza almazsa ne hissederdin diye sordum ama sen anlamazsın anlayamazsın
Hiçbir şekilde bir şey kaybetmiyoruz biz. Ödül almıyor olabiliriz ama kaybetmiyoruz. Sen her şekilde batiyorsun :)
@Ya_özgürlük_ya_ölüm Kur'anın türkçe tercümesini okumamışsındır şirk'in ne olduğunu bilmiyorsundur hayatında başka dinleri okumamışındır sadece ailenden gördüğün için müslümansındır gelmişin bana ne diyorsun. İslam'ı okuyarak mı seçtin? Tabii ki de okumadın.
Ailemden dinle ilgili bir şey görmedim ben okuyarak seçtim İslam'ı bilip bilmeden konuşma
@Ya_özgürlük_ya_ölüm He aynen senin ailen Pagan
Anlamsız
Öyle deme ya öyle bir şey yok
Boşa bekleme tadını çıkar ❤️🔥❤️🔥❤️🔥
Beraber yaşayalım istersen
Allah bilir ben bilemem
Amellere göre 🤣
Yazı tura atcak
Hahaha çok iyi yapıyorsun bu işi 😂
Senin düşünceni s*kimmm
🫶🩷💖💓💕💘💗
Evli olsam bende boyle dusunmezdim kocamla sevisirdim kocam beni severdi millet ne yapiyo umrumda olmazdi
Ne bu sendeki koca sevdası çokmu azdın naptın?