Sizce bu berduşluk mu oluyor?

2018'de Yks'ye girdim ve hedefime ulaşmış olmama rağmen ailemin zoruyla okumayı hiç istemediğim bir bölüm tercih ettim. Sonrasında ise azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım. Geçen sene ise memleketime dönmeyip İzmir'de tekrardan Yks'ye hazırlanıyordum ve bu sene tekrardan üniversiteye başladım, bu kez kendi isteğimle Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik yazdım. Aslında üniversite okumak istediğim falan yok, ama yaşayamadığım hayallerim vardı ve memleketimde yaşamak istemiyorum. Biraz da memleketime dönmeyip İzmir'de kalmak için üniversite okumak istedim. Vize sınavlarımız bitti ve çoğundan iyi sonuçlar aldım, ama çevremdeki yaşıtlarımın neredeyse hepsinin bir işi olduğunu görünce hayata atılmak için geç kaldığımı düşünüp üzülüyorum. Bu üzüntüyü fazla hissetmemek için de genellikle sorumsuz bir şekilde yaşıyorum. Canım ne yapmak isterse onu yapıyorum. Kafa dağıtmak için bar, pavyon gibi yerlere gidip oralarda vakit geçiriyorum. Ayrıca baskıcı aileme inat olsun diye onların hoşlanmayacakları şeyler yapıyorum. Mesela 4 tane kalıcı dövme yaptırdım, kulağımı deldirdim, ama bunları da sırf ailem beni biraz daha özgür bırakır diye düşünüp yaptım. Sizce bu berduşluk mu oluyor?
Sizce bu berduşluk mu oluyor?